Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2011. december 09. - 13:00

amugy szelsoseges esetben szerintem elofordulhat, de nem jellemzo.
Írta 2011. december 09. - 12:58

Mert kb semmi értelme. Normális külsõ/belsõ megfelelõ nyomáson nem mászkál el.
Hmm, ez esetben nálam valami gond lehet, mert folyton elmászik.
4 bar-on használom a 37-es, és 3 bar-on a 47-es gumit. Mindkettõ a javasolt nyomás. Mi lehet a gond?
Írta 2011. december 09. - 12:45

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2011. december 09. - 12:43

szerintem csak használd ezeket a belsõket, és ha tönkrementek, majd lecserled õket
amúgy én kenda belsõt többet nem veszek, mert elég silányak, volt amelyik 1 hónap után használat közben szétrepedt, van amelyiknek szar a szelepe, alig lehet fújni bele, és a szelepnél eleve nagyon durva az eldolgozása is
ami belsõ nekem is tönkremegy azt valami másra cserélem, cst-vel, rubenával még nem volt gondom és a continentalok is jók meg szépen eldolgozottak
Köszi a válaszokat!
Rákérdeztem a 37-47 szélességû gumik szelep kialakítására, és mindegyiknek gumi a szelep alja...

Régen alig volt ilyen gumi, most meg a legtöbb ilyen. Miért jó, ha nem tudod rendesen rögzíteni a felnihez? Nem vágom.
Úgyhogy ha a többi sem jobb ebbõl a szempontból, akkor elhasználom a mostaniakat, és majd utána hátha találok menetest.

Írta 2011. december 09. - 08:48

Sziasztok!
Vettem 3db Kenda belsõt, és amikor kibontottam, akkor vettem észre, hogy a szelep a felsõ 10mm-t leszámítva gumi borítású.
Ezt a fajtát azért nem szeretem, mert nem lehet csavarral rögzíteni a felnihez, és néha elferdül a belsõ szúszása miatt, másrész mindig attól félek, hogy a szelepnél fog kilyukadni. Nem tudom, hogy mennyire jogosak a meglátásaim, de ha igen, akkor legyetek szívesek javasolni valami jóféle de olcsó belsõt!
622-es a kerék és 37-estõl 47-esig használok többféle gumit alkalomtól függõen - autoszelepeset szeretnék.
Én a Panaracer 700x35/47C-t néztem ki, de sehol nem találok róla infót a neten.
Köszi szépen!
szerintem csak használd ezeket a belsõket, és ha tönkrementek, majd lecserled õket
amúgy én kenda belsõt többet nem veszek, mert elég silányak, volt amelyik 1 hónap után használat közben szétrepedt, van amelyiknek szar a szelepe, alig lehet fújni bele, és a szelepnél eleve nagyon durva az eldolgozása is
ami belsõ nekem is tönkremegy azt valami másra cserélem, cst-vel, rubenával még nem volt gondom és a continentalok is jók meg szépen eldolgozottak
Írta 2011. december 09. - 01:47

Vettem 3db Kenda belsõt, és amikor kibontottam, akkor vettem észre, hogy a szelep a felsõ 10mm-t leszámítva gumi borítású.
Ezt a fajtát azért nem szeretem, mert nem lehet csavarral rögzíteni a felnihez, és néha elferdül a belsõ szúszása miatt, másrész mindig attól félek, hogy a szelepnél fog kilyukadni. Nem tudom, hogy mennyire jogosak a meglátásaim, de ha igen, akkor legyetek szívesek javasolni valami jóféle de olcsó belsõt!
622-es a kerék és 37-estõl 47-esig használok többféle gumit alkalomtól függõen - autoszelepeset szeretnék.
Én a Panaracer 700x35/47C-t néztem ki, de sehol nem találok róla infót a neten.
Köszi szépen!
Írta 2011. december 04. - 23:23

Na meg az is érdekel, hogy az országúton sokkal jobb mintázatú külsõvel mennyire érzem majd meg a nehéz belsõket (a mostani Maxxis Advantage + belsõ + lötty számomra nagyon gyilkos kombináció aszfalton
).
semennyire
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. december 04. - 21:38

Írta 2011. december 04. - 21:05

Na meg az is érdekel, hogy az országúton sokkal jobb mintázatú külsõvel mennyire érzem majd meg a nehéz belsõket (a mostani Maxxis Advantage + belsõ + lötty számomra nagyon gyilkos kombináció aszfalton

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. december 04. - 20:52

Írta 2011. december 04. - 20:42

Nem mellesleg a Slime kapott egy jó pontot tõlem. A minap cseréltem le a külsõket télire, és a csere folytán vettem észre, hogy a régi külsõben van egy tüske ami a belsõt is átszúrta, de mostanáig a defektet észre sem vettem, tette a dolgát a lötyi rendesen...vagyis nem lett defektem.
Írta 2011. december 04. - 17:20

Írta 2011. december 04. - 16:59

Az addig oké, hogy beforgatom a szelepet "12 óra" állásra, várok és úgy, csak az érdekelne, hogy a szelepet cserélnem kell utána, mert beragad, vagy kivenni és kimosni, vagy bármi más.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. december 04. - 16:13

Írta 2011. december 04. - 12:01

NEm tudom, nem vékonyka 26*1,9? Most 2.2 van fent elõl hátul. Én se vagyok épp vékony olyan 100+
Vastagabbat nem találtam, vagy csak nem kerestem eléggé?
aszfaltra mi a bánatnak úthenger ?
untig elég az 1,75 ahogy Stellaz írta.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. december 04. - 10:56

NEm tudom, nem vékonyka 26*1,9? Most 2.2 van fent elõl hátul. Én se vagyok épp vékony olyan 100+
én 26*1,75-öset használok és már az teljesen jó
szerintem a súlyod nem számít, országutin 100 kilós rájderek mennek 21 mm gumikon is
Írta 2011. december 04. - 10:42

CUBE... your life!!!
Írta 2011. december 04. - 10:12

Hali!
Milyen külsõt ajánlanátok télre? Leginkább sztem csak aszfalton mennék. Most nn és rralf van fent de azt nem akarom legyalúlni. Ja és olcsóbb kéne. Az se baj ha nem hajtogatós. Illetve ha van valakinek eladó pestkörnyékén várok priviket
én tavaly egy schvalbe land crusiert vettem kifejezetten a téli hónapokra
olcsó, aszfalton is viszonylag jól gurul, hóban-latyakban egész használható marad, de akár terepre is lehet menni vele, és mindössze 2300 Ft volt darabja, bár idén szerintem 3 ezer alatt már nem kapni sehol
én úgy nézem, hogy ha csak télen használom, akkor kb. hamarabb fog elöregedni, mint elkopni
az egyetlen hátránya, hogy bazi nehéz, de kevésbé számít, mivel télen amúgy is keveset sprintelgetek, meg a sebességem is erõsen lecsökken ilyenkor

Írta 2011. december 04. - 09:39

Milyen külsõt ajánlanátok télre? Leginkább sztem csak aszfalton mennék. Most nn és rralf van fent de azt nem akarom legyalúlni. Ja és olcsóbb kéne. Az se baj ha nem hajtogatós. Illetve ha van valakinek eladó pestkörnyékén várok priviket
CUBE... your life!!!