Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
29er belsot keress. Azok ugyanugy 2.35ig vagy tovabb mennek. Pl schwalbe.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

Elõször is BUÉK! :)

Milyen presta szelepes belsõt ajánlotok 622 / 47-es gumihoz? Hosszabb csomagos túrákhoz kellene, néha Cross és XC felhasználás. Elsõ szempont a hosszú élettartam és a lehetõ legjobb defektvédelem. Sok olyan belsõt látok, ami 28-47 méretig használható. Itt a maximális szélesség esetén nem vékonyodik el a tömlõ? Nem érdemesebb olyat választani, ami pl. 47-52-es méretû? ( pl. ez )
Aztán van 28-47-es méretben a Rubena TAS, ami alul vastagított a jobb defektállóság kedvéért. Ennél is a maximális javasolt szélesség miatt aggódom.
Aztán itt a Continental Hermetic Plus Tour 28/S42, amirõl megint csak jókat írnak, de nem tudom, hogy ez csak marketing rizsa, vagy tényleg jobb a többinél.

Egyelõre fogalmam sincs, hogy mit kellene választanom, így segítségeteket kérem ebben.
Tehát 622 / 47-es szélességû külsõ, hosszú élettartam, és jó defektállóság a fontos.

Köszi!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Köszi, hát nekem elsõ keréken lesz szóval olyan hamar nem fog elkopni, csak elég drága volt és elég sz@arul nézne ki egy tesztkör után a kukába.. :D

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
nálam is úgy vannak, semmi bajuk (és egy-két szezon után amúgy is elkopnak)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés lesz, SnakeSkines hajtogathatós gumit ha egy tesztkör után visszahajtogatok a dobozába és úgy rakom el telelni akkor az nem fog deformálódni valamennyire? Próbáltam úgy összehajtogatni ahogy gyárilag volt, elõször kiflit belõle aztán feltekerni de nem lett ugyanolyan 'szép', szezonig lenne dobozba.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

engem szeret a google. :o[/url]

;-)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
engem szeret a google. :o

Mavic rim valve hole drilling converter Schraeder

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Létezni létezik, a Mavic kerekemhez anno kaptam, de nem találok én sem a neten.Hoztam is ajándékot meg nem is :)

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Heló!

Létezik, olyan szelep átalakító, ami lehetõvé teszi presta szelep használatát auto szelepes felniben? gondolom, nem tenne jót a guminak, ha hagynám lötyögni...
Meg tudom oldani sufnituninggal, de ha van erre való céleszköz nem horror áron, akkor beruháznék rá. :)
(Neten csak olyan szelep-átalakítót találtam, ami a pumpa és a szelep közé megy.)

Köszi!

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Bici!
Ezt a belsõt találtam. Végig menetes ugyan, de nem olcsó.
SCHWALBE AV17 BELSÕ - Bringa Butik Webáruház

Köszi szépen!

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Bici!
Ezt a belsõt találtam. Végig menetes ugyan, de nem olcsó.
SCHWALBE AV17 BELSÕ - Bringa Butik Webáruház

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Vásároltam ma 622x28-as külsõket, felszereltem 622x21-es felnijeimre õket. Remélem nem lesz probléma.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a continental belsok voltak menetesek amikkel talalkoztam. gondolom auto szelepesrol beszelunk. de amugy anelkul is teljesen jonak kellene lennie, ha ez az elmaszkalas ekkora problema volna akkor tobb menetes szelep lenne kaphato, nem igaz?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

coninentalokkal nem tapasztaltam hasonló problémát, bár nekem szerintem a land crusier sincsen kirepedve, bár nem is nagyon néztem

Okéjj, akkor nézek Continentalt. Köszi!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ez a külsõ: Kenda K197 622/700C (Kerék | Gumiköpeny | Országúti/Trekking) | Kerékpár Webshop
Ez a belsõ: http://ebike.hu/term...mlõ 2847622635/
Ez a felni: Rodi VR19 (Kerék | Felni | Országúti/Trekking/29er) | Kerékpár Webshop
Ez a felniszalag (20mm): Schwalbe felniszalag 622 (Kerék | Felniszalag | 622/700c) | Kerékpár Webshop

Más téma:

37 vagy 47 szélességû gumik közül mit ajánlotok, ami nem öregszik? Olyan trekkingbe kellene, amit ritkán használ a tulajdonosa és emiatt sokat áll. Inkább kopjon hamar, de a széle ne repedezzen.

A jelenlegi Schwalbe Land Cruiser sajnos repedezik, pedig rendesen fel van fújva.

coninentalokkal nem tapasztaltam hasonló problémát, bár nekem szerintem a land crusier sincsen kirepedve, bár nem is nagyon néztem

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

milyen kulsot hasznalsz?

amugy szelsoseges esetben szerintem elofordulhat, de nem jellemzo.

Ez a külsõ: Kenda K197 622/700C (Kerék | Gumiköpeny | Országúti/Trekking) | Kerékpár Webshop
Ez a belsõ: http://ebike.hu/term...mlõ 2847622635/
Ez a felni: Rodi VR19 (Kerék | Felni | Országúti/Trekking/29er) | Kerékpár Webshop
Ez a felniszalag (20mm): http://ebike.hu/term...elniszalag 622/

Más téma:

37 vagy 47 szélességû gumik közül mit ajánlotok, ami nem öregszik? Olyan trekkingbe kellene, amit ritkán használ a tulajdonosa és emiatt sokat áll. Inkább kopjon hamar, de a széle ne repedezzen.

A jelenlegi Schwalbe Land Cruiser sajnos repedezik, pedig rendesen fel van fújva.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
milyen kulsot hasznalsz?

amugy szelsoseges esetben szerintem elofordulhat, de nem jellemzo.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Mert kb semmi értelme. Normális külsõ/belsõ megfelelõ nyomáson nem mászkál el.

Hmm, ez esetben nálam valami gond lehet, mert folyton elmászik.
4 bar-on használom a 37-es, és 3 bar-on a 47-es gumit. Mindkettõ a javasolt nyomás. Mi lehet a gond?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Mert kb semmi értelme. Normális külsõ/belsõ megfelelõ nyomáson nem mászkál el.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

szerintem csak használd ezeket a belsõket, és ha tönkrementek, majd lecserled õket

amúgy én kenda belsõt többet nem veszek, mert elég silányak, volt amelyik 1 hónap után használat közben szétrepedt, van amelyiknek szar a szelepe, alig lehet fújni bele, és a szelepnél eleve nagyon durva az eldolgozása is

ami belsõ nekem is tönkremegy azt valami másra cserélem, cst-vel, rubenával még nem volt gondom és a continentalok is jók meg szépen eldolgozottak

Köszi a válaszokat!

Rákérdeztem a 37-47 szélességû gumik szelep kialakítására, és mindegyiknek gumi a szelep alja... :(
Régen alig volt ilyen gumi, most meg a legtöbb ilyen. Miért jó, ha nem tudod rendesen rögzíteni a felnihez? Nem vágom.

Úgyhogy ha a többi sem jobb ebbõl a szempontból, akkor elhasználom a mostaniakat, és majd utána hátha találok menetest. :)