Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Continental XKing 27,5*2,3 Performance, megvan már kb május óta, de csak keveset használtam. Már elsőre is elég csálén sikerült csak felrakni. de még épp elfogadható volt. Most le kellett szednem egy defekt miatt (és akkor már egy másik felnire is rápróbáltam). Az alábbi csodás eredmény született, mikor visszatettem a helyére:

https://www.youtube....h?v=9gmeVfaqEn8

...és hogy teljes legyen a boldogság, ilyen bibiket találtam a perem közelében:

50311466542_a3c3695326_k.jpg

50311466612_66f606ccb9_k.jpg

Ezzel mi a ___t lehet kezdeni? (Odáig oké, hogy írok az ebiknak...)

Azért is gáz ez, mert eddig (ezzel a mostani kettővel) volt össz 4 db performance contim, egy kivételével mindegyik üt kisebb vagy nagyobb mértékben. Ez a tubeless kompatibiltásuk miatt van? Amúgy tetszene, még a plusz súly sem zavaró.

...és ugyanitt kérdés, hogy: Vennem kellene két gumit (nem a fentiek helyett) a 45650B-re. Most conti xking (racesport) van rajta (mondom, szeretem a mintát), de ezek után elbizonytalanodtam, vegyek-e újra. Szóval olyasmi kellene, ami 55-60mm közti széles, lehetőleg jól guroló külső. Belsővel használnám (tudok arról, hogy a skinwall hajlamos ereszteni a löttyöt, így nem szempont). Amit néztem:

a.) veszek két maxxis ikon AR/EXO/TR-t, 2,2 méret., ez mennyire adja ki a ráírt méretet? illetve nem világos, hogy skinwall miért "csak" 60tpi, míg a feketék elvileg 120tpi-sek a maxxis szerint. a hazai webboltokban meg írnak össze-vissza mindent.... sad.png

b.) elöre ardent, bár nem vagyok biztos benne, hogy kell az nekem előre, a bicaj a három éves, kopott contikkal is nagyon stabil, nem csúszkál, szóval ez overkillnek tűnik. ráadásul csak skinwall-t találtam itthoni boltban...

szóval ötletek, vélemények, tapasztalatok érdekelnének. köszi! smile.png

Edited by Kisherceg, 2020. September 06. - 12:34.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Woody

Woody

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

A CST Salvo-ról osztanám meg a tapasztalatimat.

Előny:

- A királydinnye tüskéje sem szúrja át. Azokon az utakon használva, ahol előtte egy hét alatt a Vee Tire Speedster kevlár külsőkkel (ebben csak egy vékony defekt gátló réteg van)négy defektet szedtem össze a királydinnyétől, egyet sem kaptam a későbbiekben.

- Megfizethető, általában kapható is

- Csendesen fut aszfalton (halkabb, mint a Conti Cruise Contact és a Vee Speedster.)

- Jobban tapad, mint azt a mintája és az anyaga alapján vártam tőle.

Hátrány:

-  Gyakorlatilag két mérettel keskenyebb a ráírtnál. Az 47x559-es a valóságban csak 37mm széles és ugyanilyen magas a 17C felnin. Ehhez képest a 920g-os mért tömeg darabonként nem kevés. Belsőt is a valós méret alapján kell választani, mert a nagy falvastagság miatt belül még szűkebb, mint ahogy kinéz.

- Nehéz felszerelni olyan felnire is, amire más külsők könnyen felmennek.

- Kényelmetlen. Az első út olyan volt vele, mintha tömörgumira váltottam volna. 3-4 tekerés után javult a helyzet, kicsit puhult. Alacsony nyomáson (2 bar alatt), már elviselhető a rázkódás, de ilyenkor érezhetően megnő a gördülési ellenállás. A gravel szakaszok leküzdhetők vele, de nem az a vigyorogva suhanós élmény.

Mire ajánlanám? Elsősorban (sima) aszfaltra, munkába/boltba járós igáslóra, különösen királydinnye szezon idején.  A „mindenen átmehetek” érzés némileg azért feledteti a gumi hátrányait. Akik más gumikat is kőkeményre fújva használnak, azok valószínűleg szeretni fogják.

Ha most vennék aszfaltra külsőt, akkor valószínűleg Conti Contact Urban lenne. Ebből például egy 47-622-es méretű 625g a gyári adatok alapján, ami elég jó a 6-os biztonsági szint mellett.

• Kisherceg likes this

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Városban ill. hétvégi aszfaltos túrához eddig 5-ös védelműt használtam, mostani 3-as cserés lesz ha elkopik.Két német márkán kívűl melyik jöhet szóba hasonló paraméterekkel?

cst salvo még egész jó szokott lenni

van a vee rubbernek is 5mm-esnek mondott védelmű külsője de az ha jól emléxem kevésbé tartós

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

Városban ill. hétvégi aszfaltos túrához eddig 5-ös védelműt használtam, mostani 3-as cserés lesz ha elkopik.Két német márkán kívűl melyik jöhet szóba hasonló paraméterekkel?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Van valakinek tapasztalata a defektgátló szalagokkal kapcsolatban.Esetleg konkrét márka ami jó?

Előre is köszönöm a segítséget.

én hanyagolnám 

egyrészt csak üvegkeményre fújt belsővel működik, de előbb útóbb úgyis ki fogja dörzsölni a belsőt és attól lesz defekt.

pluszos külső vagy ha monti akkor folyadék

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

Van valakinek tapasztalata a defektgátló szalagokkal kapcsolatban.Esetleg konkrét márka ami jó?

Előre is köszönöm a segítséget.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Arn, igazad lehet, köszi,itt is ezt jött ki végül:
https://www.bicycler...albe-kojak-2017
Akkor ez az ötlet is kuka....

Rabbit: khm, hát a unitra lenne. Régóta mondom, egyenes kormányt a gravel bringákba is (Sinyard bácsi is belátta), ezért csak ki kellene próbálnom. biggrin.png
Mondjuk 20-25e-nél többet nem költenék a párra...

És ez?

https://bolha.testbi...elo-35mm-370079

Mikor bejött a pirelli, a cimbi rögtön vett az országútira (25-öst), nagyon szereti. 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Rabbit: khm, hát a unitra lenne. Régóta mondom, egyenes kormányt a gravel bringákba is (Sinyard bácsi is belátta), ezért csak ki kellene próbálnom. biggrin.png

Jessszusom!!! Ennél a Kojak-nál még egy Conti RaceKing is fényévekkel jobban gurul.

Most viccen kívül mondom, egy 2.0 RaceKing nem lenne jó? Tapad is mert van mintája de kimondottan jól is gördül.

Itt a 2,2-est mérik, gondolom a 2.0 még egy kicsit gyorsabb nála: https://www.bicycler...tection-2020#rr

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

en is irtam mar korabban a gone speedet, van mindenfele meretben, meg a gravel kinget.

https://www.panarace...eup/gravel.html

https://www.schwalbe...lbe-g-one-speed

30as goneom volt - az eleg jol gurul (de azert nem egy gp5000), jol csillapit, megy tlkent, es meglepoen jol tapad ahhoz kepest, hogy alig van rajta minta. a gp5000 pl kicsit is nedves, azonnal korcsolyapalya, ezzel meg a hofoltos reszeken is egesz jol el lehetett menni (esszel persze).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Arn, igazad lehet, köszi,itt is ezt jött ki végül:https://www.bicycler...albe-kojak-2017
Rabbit: khm, hát a unitra lenne. Régóta mondom, egyenes kormányt a gravel bringákba is (Sinyard bácsi is belátta), ezért csak ki kellene próbálnom. :D

g one speed
Arban persze lehet erosebb
Engedne a ktsgvetes a fejlesztest en azt vennek a sup ra csak 2.35ost ugyse nagyon megyek terepre ht vel

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

azt azert kepzeld hozza, hogy a legotvarabb tubeless is jobb, mint a belsos :)

Ja, el tudom képzelni. :) Múltkor újra vettem latex belső. Nagy hiba, hogy 27,5 és 29er méretben nincs, mert nagyon jó volt, azonos nyomáson sokkal finomabb volt, mint a butyl.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Rabbit: khm, hát a unitra lenne. Régóta mondom, egyenes kormányt a gravel bringákba is (Sinyard bácsi is belátta), ezért csak ki kellene próbálnom. :D

Edited by Kisherceg, 2020. July 12. - 10:38.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Érdekes, a kojak (35mm) egy ballonos ou. guminak tűnik.

Az, de muagyagos az anyaga - nem rugalmas, alacsonyabb nyomason nem gurul jol, magasabbon meg raz. Amugy jol tapad - probaltam terepen es aszfalton is.

Pl a gp5000 fenyevekkel jobb gumi hasonlo felhasznalasra.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld
Ahh, sokat nezegettem 35-os gumikat, ha valami oknal fogva aszfaltoznek a cyvlocrossal. Arra jutottam, hogy klasszikus schwalbe marathont vennek. Az mindenhol elmegy.
Ha meg orszaguti gumi, akkor conti, a paletta tetejerol. Esetleg cst, de csak ha hajtogatos. Azokra is nezz ra.
De a fo kerdes, mire is kell ez? Nem figyeltem, lemaradtam valami uj szerzemenyrol? Orszaguti kormanyos vegre? 😀

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

kojak nem jo - jol gurul de csak olyan nyomason, amin kirazza a beledet. vegyel egy ballonos outis gumit, ami tetszik.

Érdekes, a kojak (35mm) egy ballonos ou. guminak tűnik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

kojak nem jo - jol gurul de csak olyan nyomason, amin kirazza a beledet. vegyel egy ballonos outis gumit, ami tetszik.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
Nagyon izgik ezek a tyubeles sztorik, mindig úgy várom a folytatást. :) Naaaagyon nagy késztetést érzek, hogy vegyek....egy pótbelsőt. :) :P #nooffense

Na de amit kérdeznék: még mindig nem sikerült kitalálni ezt a gravel/oúti gumi dolgot (látni a tempóból, mennyire fontos... 🙄) Annyit sikerült kigondolni, hogy a terepjáró-képesség annyira nem is fontos. Így most a Schwalbe Kojaket néztem. Erről mit érdemes tudni, ez milyen? 35mm széles jó lehet a 21mm felnimen?

(Bocs, ez ilyen nehéz szülés nekem...)

Edited by Kisherceg, 2020. July 11. - 16:43.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

persze, hogy total mindegy a mi szintunkon, ez amolyan melyiknek a szine tetszik jobban. en is csak azert veszem eszre a kulonbsegeket, mert szinte vegigprobaltam mindent a conti-schwalbe palettan xc kategoriaban - maxxisbol csak az aspent ismerem - es nem is tudom szamszerusiteni (a dinamikusan valtozo korulmenyek miatt nem is lehet), csak tudok egy alafolerendeltsegi viszonyt megallapitani, priorizalva a szamomra fontosabb tulajdonsagokat.

a gumik azert erdekelnek kiemelten, mert a bringa arahoz kepest olcsok, de talan a legjobban befolyasoljak a menettulajdonsagokat - igy szivesen probalgatom oket. szerintem meg nem is volt olyan montis gumim, amit elhasznaltam volna, elobb cserelek vmi erdekesnek tunore.

az meg mar szakmai artalom, hogy odafigyelek az aprobb reszletekre, minden technikai dologba belemaszok, lehet az programarchitekturak, szamitogepek, vagy akarmi, es probalom a hibakat megoldani tovabbtokeletistve a rendszert :) de szerintem ezzel sokan vannak hasonloan egy technikai forumon - a szokasos kutyuzes, amit a nok sose fognak megerteni.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ugyan Arn, ne vedd túl komolyan ezt az egész témát! Szerintem (szerintem!) sokkal komolyabban foglalkoztatnak a részletek, mint amit kifelé próbálsz közvetíteni, pedig majdnem tök mindegy a mi szintünkön, milyen gumival megyünk, ha megbízható, akkor OK és kész. :)

Nyugi, nekem is megvannak a magam heppjei, nem is egy! Például csak papolok itt, hogy egy külső így tapad meg úgy, nem hogy előbb megtanulnék rendesen bringázni!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

epp azt probalom elmagyarazni, hogy a gordulesi tesztnek semmi koze a dontesemhez, es tapasztalatomhoz mert ezek a tesztek meg sehol sem voltak, amikor en ezeket a gumikat mar hasznaltam (es lecsereltem). utolagosan csak megerositest nyert, hogy a teszt ugyanazt merte, amilyen kovetkeztetesre en is jutottam magamtol.

nyilvan egy teszttel sose fogjak a valosagos korulmenyeket tokeletesen modellezni, de ez igaz a vilag osszes tesztjere. az is sokszor elhangzott, hogy mindenki azt hasznal, amit akar, es fekszik az o stilusanak - en is szeretnek plusz tapadast hasonlo gordulessel, de ezt a gumit meg nem talaltak fel, es a tapadas-gordules kompromisszumot en mashol szeretem meghuzni.

ha te nem erzed, vagy ez neked mellekes, akkor csak elvezd a plusz tapadas nyujtotta elonyoket.