szvsz tekeresben nincs 90 evek szinvonala... a tekeres elvezete van. pl most hiaba van egy sub 10kgos xc bringam, elvileg gyors gumikkal, szar aszfalon, es egy konnyu erdei terepen is jobb a 32es outival menni. valahol ez is hasonlo, aki tekert mar cx bringaval, az erti mirol beszelek
amikor ossztelosom volt, "a" bringam, megvoltam gyozodve rola, hogy a montizas jovoje az ossztelo, es mekkora kiralysag, sose veszek mast. akkoriban vettem egy regi acelvazas turabringat. egy megmaradt 35os cx gumit tettem ra, ezzel jartam munkaba. megtanitott par dologra a 20 eves csatalo - elveztem a munkaba tekerest! volt, hogy elmentem ebedidoben vagy meg sotetedes elott a kozeli kis erdobe kerulni egyet. ezek utan visszaulve a montira olyan sterilnek, semmilyennek tunt maga a haladas (nem a lejtozes). volt, hogy a speci ott porosodott az eloterben, mert a turabringaval mentem el az erdobe, es akkor merult fel bennem, hogy nekem itt vmi hianyzik, eltunt. igy utolag gyor kornyekere nem is vennek mast egyetlen bringanak, mint egy cx/gravelt.
azota szerencsere megtehetem, hogy tobb bringam legyen, es a ht xc bringaval fole, az endurance outival meg ala lottem a cx bringanak, es ha kicsit tobb lejtozesre vagyom, akkor megyek a montival, ha tekeres lenyeg, akkor az outival (akar terepre). ezen szerintem nem is valtoztatok, amig fel tudok elvezetesen tekerni a hegyre. utana johet az mtb helyett egy ebike, lightos terepre marad a mostani endurance/cxhez hasonlo vmi.
arn módosította - 2020. szeptember 18. - 15:15