Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Ez nem az, amikor keskeny felnin épp, hogy keskenyebb lesz a végeredmény, mert csak szélesen adja ki (vagy ott se) a ráírt méretet?

igen, a wt a széles felnire utal. de mindegyik változatnál ott van a wt. szerintem ez csak a marketing osztály által elkövetett fejlesztés.rolleyes.gif ja, hát 19-es a felni. nagyon nem izgulok miatta, most is 58mm széles külső van rajta, sosem volt gondom vele, sőt, tök király. smile.png

ZolkoW módosította - 2020. október 07. - 13:36

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Milyen felnire megy? A wt nem a széles felnire való?

igen, a wt a széles felnire utal. de mindegyik változatnál ott van a wt. szerintem ez csak a marketing osztály által elkövetett fejlesztés.rolleyes.gif ja, hát 19-es a felni. nagyon nem izgulok miatta, most is 58mm széles külső van rajta, sosem volt gondom vele, sőt, tök király. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Milyen felnire megy? A wt nem a széles felnire való?
  • zscs kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

mekkora és milyen verzió ?
ránézek holnap ha gondolod

27.5X2.40 Maxxis REKON AR EXO/TR/WT

Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Jó, ez nem jött be. Megrendeltem, gondoltam jó arc leszek, itthoni webshopban, persze másnap jön az email, hogy nincs, majd talán decemberben. Hát köszi... :-(

mekkora és milyen verzió  ?

ránézek holnap ha gondolod 

• Kisherceg kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Khm, maxxis rekonnal van esetleg valakinek tapasztalata? Örülnék, ha megosztaná. :-)

Jó, ez nem jött be. Megrendeltem, gondoltam jó arc leszek, itthoni webshopban, persze másnap jön az email, hogy nincs, majd talán decemberben. Hát köszi... :-(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

itt egy tészt még a graxho

https://www.bikerada...4c-tyre-review/

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
Köszi, valami ilyesmit szerettem volna hallani! :-)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Szia! Nekem plusszos van, méretéhez képest jól gurul, nagyon tapad (2.8 1,1 báron), jó mindenes gumi.
  • Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
Khm, maxxis rekonnal van esetleg valakinek tapasztalata? Örülnék, ha megosztaná. :-)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ma tekertem a Vittoria gumis haverral. Azt mondta, 2 db-ot vett, egyik van fent neki a bringán de a másikat azonnal eladná ha kéne valakinek.

És hogy nem kell neki hinni, meg kell venni és kipróbálni.

• Kisherceg kedveli ezt
Marci

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

nálam 26 és 29 méretben is Rocket Ron pacestar keverékes gumi fut. én nem vettem észre, hogy esőben, sárban jobban csúszna, mint bármi más. sőt kifejezetten sajnálom, hogy már nem kapható, tuti ilyet vennék újra.

erdekes amugy, mert par eve, amikor meg a schwalbenal a pacestar ment, a conti jobbnak tunt vizes korulmenyek kozott. most, hogy sok eso esett a racekinggel nagyon meglepodtem, hogy mennyire csuszik egy kis nedvessegtol kemenyebb talajon, pedig sarban a mintahoz kepes nem rossz (es konnyen tisztul). 

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

arn! 

Schwalbe külsőket használunk pl. Stans löttyel. Nem variálunk, az felmegy, levegő bent marad, nincs defekt biggrin.png wink.png cool.png

Viccet félretéve: nekem most nem is szivárognak át. 

vittoria xc gumikat hasznal vki? mezcalt pl? a barzo ugy nez ki, mint a regi rocket ron.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

azota mar a harmadik verzioja van a vittoria kevereknek is, az ujabb keverekek elvileg epp abban jobbak, hogy anyagukban jobban tapadnak vizes reszen. ezt a userek is dicsertek, hogy minimal mintaval is egesz jo "mindenes" tapadas van (sar, ho, szaraz).

Tök jó hogy említettem a haverom, akinek az első észrevétele volt a legkisebb nedvességre megcsúszás tongue.png pedig neki ez a csoda grafénes összetételű gumi van. 

De ne higgy senkinek, vegyél egyet és próbáld ki.

Marci

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Ja, hát még a felnin vannak, pontosabban az elsőn a 2,8-as használtan vett ToughTom feszít, 30-as belül egyébként.

Nekem alapvetően tetszettek, sokkal magabiztosabb voltam velük köves lefelén, de pont csak kedvet csináltak ahhoz, hogy ugyanezt kipróbálnám "rendes" kerékmérettel is. Elöl a merevvillában el is fog férni, szóval rendesen kíváncsi vagyok. Nézegettem, mi lehetne még 29x2,6-osban alkalmas, de WTB jött szembe, állítólag azok keskenyebbek a ráírtnál, és pont a két WTB szettem eresztette elég sokáig a levegőt, mielőtt végre beállt volna a dolog, a Schwalbékkal szinte elsőre ment, és tartotta magát mindegyik, így inkább a beváltabbat választom. Tehát NN, jön a tél úgyis- az nekem már a "durva" mintás gumi, ja, és a régebbi minta, az pont el van találva nekem.

őőő, hát köszi, de asszem azokat a lánctalpakat meg se tudnám mozdítani.... ph34r.png  biggrin.png meg hát nagyon cikis, de 19mm felnik vannak a bicajon...blink.png

ez amúgy ami a vitusról "leesett"? mekkora felnid van hozzá? 30mm? (biztosan írtad már, de eeefelejtettem)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Voltak Geax külsőim, tubeless-ready Saguaro külsőket használtam vastagított oldalfallal anno, még a 26-os fully montin. Jó külsők voltak. Vizes talajon nem tapadt annyira jól talán, mint a Schwalbe-k, de hát azóta eltelt már bő 8 év. Vittoria név alatt sem hinném, hogy romlott volna a minőségük, sőt. Majd írj róla!

azota mar a harmadik verzioja van a vittoria kevereknek is, az ujabb keverekek elvileg epp abban jobbak, hogy anyagukban jobban tapadnak vizes reszen. ezt a userek is dicsertek, hogy minimal mintaval is egesz jo "mindenes" tapadas van (sar, ho, szaraz).

erdekes amugy, mert par eve, amikor meg a schwalbenal a pacestar ment, a conti jobbnak tunt vizes korulmenyek kozott. most, hogy sok eso esett a racekinggel nagyon meglepodtem, hogy mennyire csuszik egy kis nedvessegtol kemenyebb talajon, pedig sarban a mintahoz kepes nem rossz (es konnyen tisztul). 

a masik gond, hogy a lejtok aljaba lehordott kavicson szinten hirtelen veszt tapadast. a kiszamithatoan sodrodo, csuszo gumit szeretem, de a hirtelen tapadasvesztest nem. nem kellett volna eladni a rayt, az epp ebben volt jo.

Ha már így szavazásra bocsájtottad, én a helyedben biztos, hogy a vastagabb oldalfalút venném. Mindezt így csak kibicként, geax gumim soha nem volt, vittoriából csak országúti 10 éve.

Drukkolok, hogy ne okozzon csalódást! (Bírom ezt, hogy mindig új dolgokat próbálsz ki, a haverom ilyen, én erre alkalmatlan vagyok.) Ahogy Kisherceg,úgy én is várom a beszámolót, köszönettel, mindig! smile.png

meg nem biztos, hogy veszek, csak infot gyujtok rola - contit akartam elore, de azota a bike24en jopar olyan review szuletett, akiknek hasonlo gondja van most is, mint nekem, hogy szivarog a lotty. a mostanit meg elhasznalom, de tobb penzt nem akarok hasonloan viselkedo gumikba invesztalni.

a mezcal az, aminek meg elfogadhato gordulese van, viszont nehez a nemet gumikhoz kepest (+260g) es a suru minta miatt szinten nem lehet tul jo egy laza talajon.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

2,6-os Nobbyból van egy pár kölcsönbe wink.png

őőő, hát köszi, de asszem azokat a lánctalpakat meg se tudnám mozdítani.... ph34r.png  biggrin.png meg hát nagyon cikis, de 19mm felnik vannak a bicajon...blink.png

ez amúgy ami a vitusról "leesett"? mekkora felnid van hozzá? 30mm? (biztosan írtad már, de eeefelejtettem)

Kisherceg módosította - 2020. október 02. - 13:20

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

2,6-os Nobbyból van egy pár kölcsönbe ;)

Rövid összefoglaló a fejleményekről: a conti elfogadta garis igényemet, kicserélték a gumit. az eBike meg visszaadja a lét (én kértem, hogy így tegyenek, jó fejek voltak, belementek). így végülis minden jó... smile.png

...kivéve, hogy: a 45650B-re még mindig nem sikerült gumit választanom. laugh.png rolleyes.gif  de ez a kellemes fajta gond. smile.png

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Continental XKing 27,5*2,3 Performance, megvan már kb május óta, de csak keveset használtam. Már elsőre is elég csálén sikerült csak felrakni. de még épp elfogadható volt. Most le kellett szednem egy defekt miatt (és akkor már egy másik felnire is rápróbáltam). Az alábbi csodás eredmény született, mikor visszatettem a helyére:

https://www.youtube....h?v=9gmeVfaqEn8

...és hogy teljes legyen a boldogság, ilyen bibiket találtam a perem közelében:

50311466542_a3c3695326_k.jpg

50311466612_66f606ccb9_k.jpg

Ezzel mi a ___t lehet kezdeni? (Odáig oké, hogy írok az ebiknak...)

Azért is gáz ez, mert eddig (ezzel a mostani kettővel) volt össz 4 db performance contim, egy kivételével mindegyik üt kisebb vagy nagyobb mértékben. Ez a tubeless kompatibiltásuk miatt van? Amúgy tetszene, még a plusz súly sem zavaró.

...és ugyanitt kérdés, hogy: Vennem kellene két gumit (nem a fentiek helyett) a 45650B-re. Most conti xking (racesport) van rajta (mondom, szeretem a mintát), de ezek után elbizonytalanodtam, vegyek-e újra. Szóval olyasmi kellene, ami 55-60mm közti széles, lehetőleg jól guroló külső. Belsővel használnám (tudok arról, hogy a skinwall hajlamos ereszteni a löttyöt, így nem szempont). Amit néztem:

a.) veszek két maxxis ikon AR/EXO/TR-t, 2,2 méret., ez mennyire adja ki a ráírt méretet? illetve nem világos, hogy skinwall miért "csak" 60tpi, míg a feketék elvileg 120tpi-sek a maxxis szerint. a hazai webboltokban meg írnak össze-vissza mindent.... sad.png

b.) elöre ardent, bár nem vagyok biztos benne, hogy kell az nekem előre, a bicaj a három éves, kopott contikkal is nagyon stabil, nem csúszkál, szóval ez overkillnek tűnik. ráadásul csak skinwall-t találtam itthoni boltban...

szóval ötletek, vélemények, tapasztalatok érdekelnének. köszi! smile.png

Rövid összefoglaló a fejleményekről: a conti elfogadta garis igényemet, kicserélték a gumit. az eBike meg visszaadja a lét (én kértem, hogy így tegyenek, jó fejek voltak, belementek). így végülis minden jó... :)

...kivéve, hogy: a 45650B-re még mindig nem sikerült gumit választanom. laugh.png rolleyes.gif  de ez a kellemes fajta gond. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Voltak Geax külsőim, tubeless-ready Saguaro külsőket használtam vastagított oldalfallal anno, még a 26-os fully montin. Jó külsők voltak. Vizes talajon nem tapadt annyira jól talán, mint a Schwalbe-k, de hát azóta eltelt már bő 8 év. Vittoria név alatt sem hinném, hogy romlott volna a minőségük, sőt. Majd írj róla!