Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

tegnap este utanaolvastam kicsit, nem tul nepszeru, de eleg jokat irnak rola. erdekes, hogy van az erositett falu verzioja, ezek a nepszeru tubeless gumik schwalbenal es a continal, megis tobbnyire a masikat veszik.

ezek is jol mukodnek tubelesskent, vagy ugyanaz a helyzet, mint a nemet gyartoknal, hogy a vastagfalu verziojat kell venni? maga a gyarto az egyiket xc a masikat xc trail kategoriaba sorolja.

Ha már így szavazásra bocsájtottad, én a helyedben biztos, hogy a vastagabb oldalfalút venném. Mindezt így csak kibicként, geax gumim soha nem volt, vittoriából csak országúti 10 éve.

Drukkolok, hogy ne okozzon csalódást! (Bírom ezt, hogy mindig új dolgokat próbálsz ki, a haverom ilyen, én erre alkalmatlan vagyok.) Ahogy Kisherceg,úgy én is várom a beszámolót, köszönettel, mindig! smile.png

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

tegnap este utanaolvastam kicsit, nem tul nepszeru, de eleg jokat irnak rola. erdekes, hogy van az erositett falu verzioja, ezek a nepszeru tubeless gumik schwalbenal es a continal, megis tobbnyire a masikat veszik.

ezek is jol mukodnek tubelesskent, vagy ugyanaz a helyzet, mint a nemet gyartoknal, hogy a vastagfalu verziojat kell venni? maga a gyarto az egyiket xc a masikat xc trail kategoriaba sorolja.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

vittoria xc gumikat hasznal vki? mezcalt pl? a barzo ugy nez ki, mint a regi rocket ron.

Mikor még Geax néven futottak, Mezcal-om volt, nagyon szerettem.

Haver használ most ilyet: https://www.bike-dis...ltreifen-974583
Azt mondja többet remélt tőle, szárazon ok de a legkisebb nedvességre brutálisan elkezd csúszni. (én ezt a Conti RaceKing-nél éreztem)

marton módosította - 2020. október 02. - 00:43

Marci

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

haver 26-ban,még geax néven imádta őket,versenytől függően cserélgette őket.

én 29-esben használok hátul geax saguaro tnt ,tubelessként,kicsit sercegős aszfalton,de nem gáz a gördülési ellenálllása

vittoria xc gumikat hasznal vki? mezcalt pl? a barzo ugy nez ki, mint a regi rocket ron.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

én nem, de kíváncsi vagyok, szóval vegyed! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Ez a videó mindent visz!!! biggrin.png  És most érintett is vagyok a témában. Kifingott a 27,5-es karbonvázam, így most haver 26os acél Kona montijával járok. És mikor megyek vele a terepen, keresem az óriási különbségeket a nagyobb kerekű karbon bringához - és alig érzek valamit. Azt kell mondjam, tök jó vele menni.

És a videóhoz még valami: Haver most vett egy Niner 29+ -os kerekű gépet. Na hát az tényleg traktor. De vitathatatlan, ahogy átmegy mindenen kb mintha egy fullival mennél - pedig full merev a bringa.

a Konánál nem nagyon szoktak tévedni geo terén, ez alapvetés :) ;) (kivéve a 2017-es Unitot....) 

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

ezen a videón szakadokbiggrin.png

és teljesen igaz sok része,még ha 29-est is hajtok

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Ha eleg a kissebb minta elore qkkor ardent race hatra meg crossmark ii. Ballonossagot alt tudjak a maxxisok, a tpi passz

vettem egy ikont. második nekiszaladásra sikerült eltalálnom a megfelelő méretet (2,35 kellett, ez 56mm szélt ad ki 21mm-s felnin). ez ment az egysebi unitra, hátra, az inkriminált X-king helyére. (így persze a 45650B-re még mindig nincs új gumi, pedig alapvetően arra kellene, szóval "félsiker"...rolleyes.gif ). eddig csak kb 50-60 km ment bele, így óvatosan mondom, tetszik az ikon viselkedése. nem olyan lánctalp, mint az X-king, de tapad, nem pörgött ki alattam eddig csak egyszer felfelé és lefelé is jó, a hangsúlyos vállak hiánya és (gondolom) a szép kerek profil miatt a fordulás is simább, finomabb mint az X-kinggel volt. erdei talaj, döngölt földutak.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ido kerdese, hogy mikor talaljak fel a 26os montit :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

jaja, ennek örömére kaptak egy a '90-es évek színvonalán lévő bringát "új ruhában", sőt, a gyártók még azzal is sz___atják az erre fogékonyakat, hogy mindezt megfejelték a terepre csak hátránnyal bíró koskormánnyal. asszem ez pont ide illik (megint) de nem menjünk ebbe bele megint, nézzük a jó oldalt: (majdnem) mindenki talál kedvére való bringát. (olyan ez mint a szalagavató... biggrin.pngbiggrin.pngwink.png  )

Ez a videó mindent visz!!! biggrin.png  És most érintett is vagyok a témában. Kifingott a 27,5-es karbonvázam, így most haver 26os acél Kona montijával járok. És mikor megyek vele a terepen, keresem az óriási különbségeket a nagyobb kerekű karbon bringához - és alig érzek valamit. Azt kell mondjam, tök jó vele menni.

És a videóhoz még valami: Haver most vett egy Niner 29+ -os kerekű gépet. Na hát az tényleg traktor. De vitathatatlan, ahogy átmegy mindenen kb mintha egy fullival mennél - pedig full merev a bringa.

Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Zsóti! ugyan nem nekem szólt, de kattintottam. reg nélkül csak annyi látszik, hogy három bringa lógatja a lábát valami pocsolyába úrhölgy élvezi a napsütést és egymás társaságát egy stégen ülve....

Zsolti nem is feltételezi, hogy létezik olyan bringás aki nincs fent a bringásfészbúkon....izé, a Strava-n tongue.png

• Kisherceg, Rabbit és zscs kedveli ezt
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

jah, de kanyarban nem tul elonyos biggrin.png 

mar tobb mint egy eve hasznalom, eleg jol kiismertem. (elol) nem egy tapados gumi, szeret sodrodni amugy is, de nagyon kiszamithatoan teszi, amit en szeretek. azt utalom, amikor tapad, aztan hirtelen csuszik meg. inkabb jelezze, hogy nincs messze a tapadashatar. ez teljesen jol mukodik poros, sima sotteres, kavicsos reszeken szaraz idoszakban.

ami a gyengeje: vizes kovon es sarban, korcsolyapalya. sarnal lecsuszik a bordakrol, vagy barmilyen sregen futo resznel - nagyon esznel kell lenni. kicsit is melyebb kavicsagyon sem lehet vele mar normalisan kanyarodni. amit viszont a legjobban furcsallottam, hogy a schwalbeknal ha csokkentem a nyomast, csak szarabb gordulest, de jobb tapadast tapasztaltam. itt elol ha csokkentem a nyomast, a kanyartartas megvaltozik, kiszamithatatlanabbul viselkedik, mint magas nyomasnal - foleg magasabb sebessegnel.

előre tegyél fel egy X-Kinget, készen is vagy, mehet a drift. wink.png

egy lehetséges megoldási javaslatom: https://www.strava.c...ties/3287737064

smile.png

Zsóti! ugyan nem nekem szólt, de kattintottam. reg nélkül csak annyi látszik, hogy három bringa lógatja a lábát valami pocsolyába úrhölgy élvezi a napsütést és egymás társaságát egy stégen ülve....

Kisherceg módosította - 2020. szeptember 18. - 21:30

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ha felúszik, legalább nem lassít le... tongue.png

jah, de kanyarban nem tul elonyos biggrin.png 

mar tobb mint egy eve hasznalom, eleg jol kiismertem. (elol) nem egy tapados gumi, szeret sodrodni amugy is, de nagyon kiszamithatoan teszi, amit en szeretek. azt utalom, amikor tapad, aztan hirtelen csuszik meg. inkabb jelezze, hogy nincs messze a tapadashatar. ez teljesen jol mukodik poros, sima sotteres, kavicsos reszeken szaraz idoszakban.

ami a gyengeje: vizes kovon es sarban, korcsolyapalya. sarnal lecsuszik a bordakrol, vagy barmilyen sregen futo resznel - nagyon esznel kell lenni. kicsit is melyebb kavicsagyon sem lehet vele mar normalisan kanyarodni. amit viszont a legjobban furcsallottam, hogy a schwalbeknal ha csokkentem a nyomast, csak szarabb gordulest, de jobb tapadast tapasztaltam. itt elol ha csokkentem a nyomast, a kanyartartas megvaltozik, kiszamithatatlanabbul viselkedik, mint magas nyomasnal - foleg magasabb sebessegnel.

arn módosította - 2020. szeptember 18. - 20:41

• Kisherceg kedveli ezt

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

van vkinek osszehasonlitasi alapja a crossking - rocketron - racingray viszonylatban?
nem kellett volna eladnom a rayt, a sok eso az utobbi idoben lehordta a kavicsot a lejto aljara, amin a raceking szeret feluszni.

egy lehetséges megoldási javaslatom: https://www.strava.c...ties/3287737064

:)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

van vkinek osszehasonlitasi alapja a crossking - rocketron - racingray viszonylatban?
nem kellett volna eladnom a rayt, a sok eso az utobbi idoben lehordta a kavicsot a lejto aljara, amin a raceking szeret feluszni.

Ha felúszik, legalább nem lassít le... :P

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Ja, mer mindenki Chris Akrigg, amint ráül egy koskormányos bringára:

Én sokkal jobban vigyázok, hogy ne rázódjon fel a sör.

• Kisherceg kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ó, ezen a videón mindig halálra röhögöm magam, mennyire igaz.

Ja, mer mindenki Chris Akrigg, amint ráül egy koskormányos bringára:

a gravel nem monti :) meg ezek a hibrid bringak azt feltetelezik, hogy sokat hasznalod aszfalton, vagy csak lightos terepen. oda meg total mindegy, hogy melyik van rajta, nagyobb sebessegnel meg elonyosebb is. lehet vele lejtozni, ami erdekes is egy szintig, onszopatas jelleggel.

reszemrol ez csak addig volt erdekes megoldas, amig egy bringam volt - amugy olyan mint a svajci bicska mindenre jo, de igazan semmire.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

szvsz tekeresben nincs 90 evek szinvonala... a tekeres elvezete van. pl most hiaba van egy sub 10kgos xc bringam, elvileg gyors gumikkal, szar aszfalon, es egy konnyu erdei terepen is jobb a 32es outival menni. valahol ez is hasonlo, aki tekert mar cx bringaval, az erti mirol beszelek smile.png

amikor ossztelosom volt, "a" bringam, megvoltam gyozodve rola, hogy a montizas jovoje az ossztelo, es mekkora kiralysag, sose veszek mast. akkoriban vettem egy regi acelvazas turabringat.  egy megmaradt 35os cx gumit tettem ra, ezzel jartam munkaba. megtanitott par dologra a 20 eves csatalo - elveztem a munkaba tekerest! volt, hogy elmentem ebedidoben vagy meg sotetedes elott a kozeli kis erdobe kerulni egyet. ezek utan visszaulve a montira olyan sterilnek, semmilyennek tunt maga a haladas (nem a lejtozes). volt, hogy a speci ott porosodott az eloterben, mert a turabringaval mentem el az erdobe, es akkor merult fel bennem, hogy nekem itt vmi hianyzik, eltunt. igy utolag gyor kornyekere nem is vennek mast egyetlen bringanak, mint egy cx/gravelt.

azota szerencsere megtehetem, hogy tobb bringam legyen, es a ht xc bringaval fole, az endurance outival meg ala lottem a cx bringanak, es ha kicsit tobb lejtozesre vagyom, akkor megyek a montival, ha tekeres lenyeg, akkor az outival (akar terepre). ezen szerintem nem is valtoztatok, amig fel tudok elvezetesen tekerni a hegyre. utana johet az mtb helyett egy ebike, lightos terepre marad a mostani endurance/cxhez hasonlo vmi.

arn módosította - 2020. szeptember 18. - 15:15

• Rabbit kedveli ezt