Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Posted 2012. April 09. - 12:15
de amúgy is egyszerûbbnek látnám elvágni a gumit, mint sütögetni
Posted 2012. April 09. - 11:26
Bár az outi gumájának az oldalfalából kijött egy kb. 10cm-es cérnaszerûség, azt gondosan levágtam, remélem ezzel nem tettem tönkre.
Ridley Noah Fast
Posted 2012. April 09. - 10:27
Egy foltot kell ragasztani a belsõ oldalára és meg is oldódik a hiba
Olyan gondok szoktak lenni vele, amiket Ti is írtatok már, hogy esztétikai hiba, 8-as van benne stb...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2012. April 09. - 09:40
Ridley Noah Fast
Posted 2012. April 09. - 08:54
ezek nem véletlenül azok a B kategóriás Continental gumik, amiket a gyárban kidobásra szánnak - ezért megsütik az oldalfalát, hogy használhatatlan legyen -, de mégis eladásra kerülnek néhány ezer forintért?
én ilyen "B" gumikkal eddig kb. 35 ezer km-t tekertem le, és semmi probléma nem volt egyikkel sem, nem volt megsütve az oldalfal, nem ütött, nem szakadt ki az oldalfala.
Ok, a fényvisszaverõ csík vagy a felirat el volt csúszva rajtuk....
A legutóbbi szettet 3 hete vettem, gyárilag dobozolva, gyári címkével jelölve a dobozon, hogy B kategóriás. Nem úgy nézett ki, mint amit ki akartak dobni, sokkal inkább, mint amit értékcsökkentként el kíván adni a gyár.
amúgy a selejtes és az értékcsökkent nem szinonímák
(környezetvédelmi okokból pedig nagyon is helyes megoldás értékcsökentként eladni a szépséghibás gumikat bezúzás helyett a csóróbb piacokon, ami még fogyasztóbarát is, szóval kellemes a hasznossal párosul)
Posted 2012. April 09. - 08:45
Semmi "sütést" nem láttam rajtuk. Egyszer vettem észre a trekking gumin, h a reflektor csík egy picit hullámos volt az oldalfalon. A forrásom szállít a Német gyárból és az elmondása szerint ezek "leesnek" a kocsiról. Nem igazán érdekel a történetük, fontos számomra, h sokkal olcsóbban hozzájutok és a kínálat is óriási.ezek nem véletlenül azok a B kategóriás Continental gumik, amiket a gyárban kidobásra szánnak - ezért megsütik az oldalfalát, hogy használhatatlan legyen -, de mégis eladásra kerülnek néhány ezer forintért?
Ridley Noah Fast
Posted 2012. April 09. - 07:12
ezek nem véletlenül azok a B kategóriás Continental gumik, amiket a gyárban kidobásra szánnak - ezért megsütik az oldalfalát, hogy használhatatlan legyen -, de mégis eladásra kerülnek néhány ezer forintért?privátban szívesen megosztom, de csak Conti van
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2012. April 08. - 21:04
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. April 08. - 20:57
nekem meg lelkiismeret furdalásom volt most nemrég, mikor lecseréltem a még használható állapotban lévõ, 14 ezret futott gumikat, mert ballonosabbat szerettem volna :D:D
Ugyanígy vagyok vele én is, nagyon nehezen válok meg a gumiktól (meg minden mástól a bringán), általában csak akkor cserélem le végleg, amikor javíthatatlanul kiszakadt. Az outi hátsógumim is úgy néz ki, mint egy autógumi...
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. April 08. - 20:38
Akkor én nem vagyok norma, minden évben új gumákat veszek mindkét bicóra. :-(
nekem meg lelkiismeret furdalásom volt most nemrég, mikor lecseréltem a még használható állapotban lévõ, 14 ezret futott gumikat, mert ballonosabbat szerettem volna :D:D
Posted 2012. April 08. - 20:31
az is fontos, hanem a legfontosabb! :-))Hagyjad már Jani olyan szép színe lesz tõle
Ridley Noah Fast
Posted 2012. April 08. - 19:22
Hagyjad már Jani olyan szép színe lesz tõleA szilikont ne ajánljad, mert árt a guminak.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. April 08. - 18:55
A szilikont ne ajánljad, mert árt a guminak.Autóápolásban ismert szilikon spay az hatásos! Én nedves kendõvel letörlöm a gumi oldalfalát majd ha megszáradt akkor a szilikonból a rongyra és úgy végigtörölni a gumi oldalfalát de csak vékonyan.
A legjobb vásárló.A "boltosom" valóban jól él, hál' Istennek van egy nagyon jó forrásom (privátban szívesen megosztom, de csak Conti van). Inkább minden évben azok járnak jól kiknek elajándékozom az egy évet futott outi és trekking gumikat. Attól félek, h cserben fog hagyni a külsõ. Sokat megyek évente, van amikor több száz kilométerre tekerek az otthontól is, meg letekert távolságban is, és nem vagyok az a csomaggal tekerõs bájkos. Szeretek biztosra menni. Az outi gumájában 2000km van és a Conti GPX 400S oldalából már kijött valami cérnaszálszerû, hát én elsápadtam. Egyébként soha semmi gondom nem volt még(lekopogja), de számomra ez a megnyugtató.
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. April 08. - 16:11
Ridley Noah Fast
Posted 2012. April 08. - 13:40
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2012. April 08. - 13:38
amúgy meg használni kell míg 0-ra kopik.
Posted 2012. April 08. - 13:34
nem, teljesen jók.
Akkor én nem vagyok norma, minden évben új gumákat veszek mindkét bicóra. :-(
Ridley Noah Fast
Posted 2012. April 08. - 11:51
Posted 2012. April 08. - 11:38
...és nem repedezett???, nem törik???nekem 10 éve lógnak a garázsban a zöld mislenek, elõtte 1-2 évet porosodtrak a boltban, idõnként felrakom megyek velük pár 100 kilcsit, semmi ápolás, és köszönik jól vannak.
Ridley Noah Fast