Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
én sem láttam még ilyen sütést az oldalfalon

de amúgy is egyszerûbbnek látnám elvágni a gumit, mint sütögetni

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
...az enyém teljesen jóóóó!! Sem a trekkingen a Touring Plus-on, sem az outin lévõ GPX 400S-en nem találtam semmilyen sütögetést meg semmi más egyéb dolgot. Kivettem a kerekeket úgy néztem meg. Persze ez nem jelenti azt, h valami nem kerülte el a figyelmem. Viszont ha nem kopnak el akkor jövõre biztos, h nem veszek már újakat. :D
Bár az outi gumájának az oldalfalából kijött egy kb. 10cm-es cérnaszerûség, azt gondosan levágtam, remélem ezzel nem tettem tönkre.

Ridley Noah Fast 

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
a felirat mellett szokott lenni egy kb. 1 cm hosszú sütés, amivel elvékonyítják, esetleg ki is szakítják az oldalfalat.
Egy foltot kell ragasztani a belsõ oldalára és meg is oldódik a hiba :)
Olyan gondok szoktak lenni vele, amiket Ti is írtatok már, hogy esztétikai hiba, 8-as van benne stb...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Kíváncsivá tettetek, kimegyek a garázsba és megnézem a gumikat. De pontosan mit keressek rajtuk, milyen árulkodó jelei vannak, h értékcsökkent???

Ridley Noah Fast 

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

ezek nem véletlenül azok a B kategóriás Continental gumik, amiket a gyárban kidobásra szánnak - ezért megsütik az oldalfalát, hogy használhatatlan legyen -, de mégis eladásra kerülnek néhány ezer forintért? ;)

én ilyen "B" gumikkal eddig kb. 35 ezer km-t tekertem le, és semmi probléma nem volt egyikkel sem, nem volt megsütve az oldalfal, nem ütött, nem szakadt ki az oldalfala.

Ok, a fényvisszaverõ csík vagy a felirat el volt csúszva rajtuk....

A legutóbbi szettet 3 hete vettem, gyárilag dobozolva, gyári címkével jelölve a dobozon, hogy B kategóriás. Nem úgy nézett ki, mint amit ki akartak dobni, sokkal inkább, mint amit értékcsökkentként el kíván adni a gyár.

amúgy a selejtes és az értékcsökkent nem szinonímák

(környezetvédelmi okokból pedig nagyon is helyes megoldás értékcsökentként eladni a szépséghibás gumikat bezúzás helyett a csóróbb piacokon, ami még fogyasztóbarát is, szóval kellemes a hasznossal párosul)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

ezek nem véletlenül azok a B kategóriás Continental gumik, amiket a gyárban kidobásra szánnak - ezért megsütik az oldalfalát, hogy használhatatlan legyen -, de mégis eladásra kerülnek néhány ezer forintért? ;)

Semmi "sütést" nem láttam rajtuk. Egyszer vettem észre a trekking gumin, h a reflektor csík egy picit hullámos volt az oldalfalon. A forrásom szállít a Német gyárból és az elmondása szerint ezek "leesnek" a kocsiról. Nem igazán érdekel a történetük, fontos számomra, h sokkal olcsóbban hozzájutok és a kínálat is óriási.:D

Ridley Noah Fast 

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

privátban szívesen megosztom, de csak Conti van

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
én most nem dobom ki a 0-ra kopott NN-t, kaptam egy vasvázas, bevásárlókosaras szutykot, boltbajárni jó lesz, azon még elmegy pár évet míg szövetig kopik...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nekem meg lelkiismeret furdalásom volt most nemrég, mikor lecseréltem a még használható állapotban lévõ, 14 ezret futott gumikat, mert ballonosabbat szerettem volna :D:D:D

Ugyanígy vagyok vele én is, nagyon nehezen válok meg a gumiktól (meg minden mástól a bringán), általában csak akkor cserélem le végleg, amikor javíthatatlanul kiszakadt. Az outi hátsógumim is úgy néz ki, mint egy autógumi... :)

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Akkor én nem vagyok norma, minden évben új gumákat veszek mindkét bicóra. :-(

nekem meg lelkiismeret furdalásom volt most nemrég, mikor lecseréltem a még használható állapotban lévõ, 14 ezret futott gumikat, mert ballonosabbat szerettem volna :D:D:D

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Hagyjad már Jani olyan szép színe lesz tõle :)

az is fontos, hanem a legfontosabb! :-))

Ridley Noah Fast 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A szilikont ne ajánljad, mert árt a guminak.

Hagyjad már Jani olyan szép színe lesz tõle :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Autóápolásban ismert szilikon spay az hatásos! Én nedves kendõvel letörlöm a gumi oldalfalát majd ha megszáradt akkor a szilikonból a rongyra és úgy végigtörölni a gumi oldalfalát de csak vékonyan.

A szilikont ne ajánljad, mert árt a guminak.

A "boltosom" valóban jól él, hál' Istennek van egy nagyon jó forrásom (privátban szívesen megosztom, de csak Conti van). Inkább minden évben azok járnak jól kiknek elajándékozom az egy évet futott outi és trekking gumikat. :D Attól félek, h cserben fog hagyni a külsõ. Sokat megyek évente, van amikor több száz kilométerre tekerek az otthontól is, meg letekert távolságban is, és nem vagyok az a csomaggal tekerõs bájkos. Szeretek biztosra menni. Az outi gumájában 2000km van és a Conti GPX 400S oldalából már kijött valami cérnaszálszerû, hát én elsápadtam. Egyébként soha semmi gondom nem volt még(lekopogja), de számomra ez a megnyugtató. :D

A legjobb vásárló. :)

A sebesség mindent megold.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
A "boltosom" valóban jól él, hál' Istennek van egy nagyon jó forrásom (privátban szívesen megosztom, de csak Conti van). Inkább minden évben azok járnak jól kiknek elajándékozom az egy évet futott outi és trekking gumikat. :D Attól félek, h cserben fog hagyni a külsõ. Sokat megyek évente, van amikor több száz kilométerre tekerek az otthontól is, meg letekert távolságban is, és nem vagyok az a csomaggal tekerõs bájkos. Szeretek biztosra menni. Az outi gumájában 2000km van és a Conti GPX 400S oldalából már kijött valami cérnaszálszerû, hát én elsápadtam. Egyébként soha semmi gondom nem volt még(lekopogja), de számomra ez a megnyugtató. :D

Ridley Noah Fast 

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
És azért veszel újat mert elkopik, vagy mert félsz, hogy elöregszik? Ha az elõbbi, akkor felesleges ápolni (természetesen én is le szoktam mosni), ha az utóbbi akkor tényleg gondok vannak :D

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
de legalább jól él a boltosod :)

amúgy meg használni kell míg 0-ra kopik.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

nem, teljesen jók.

Akkor én nem vagyok norma, minden évben új gumákat veszek mindkét bicóra. :-(

Ridley Noah Fast 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nem, teljesen jók.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

nekem 10 éve lógnak a garázsban a zöld mislenek, elõtte 1-2 évet porosodtrak a boltban, idõnként felrakom megyek velük pár 100 kilcsit, semmi ápolás, és köszönik jól vannak.

...és nem repedezett???, nem törik???

Ridley Noah Fast 

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Autóápolásban ismert szilikon spay az hatásos! Én nedves kendõvel letörlöm a gumi oldalfalát majd ha megszáradt akkor a szilikonból a rongyra és úgy végigtörölni a gumi oldalfalát de csak vékonyan.