Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
És ezeket hol lehet kapni?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Tudnal ajanlani ilyen kulsot es hozza valo autoszelepes belsot? Valami olcsobb megoldast keresnek.

én eddig B-s conti contactotot vettem, meg most asszony gépére egy conti tour ride-ot vagy mit

3 rugó körül megy most az áruk ezeknek az értékcsökkenteknek, jó a defektvédelmük, erõs az oldalfalük túrázáshoz (nagy súlyhoz, csomaghoz, gyerekhez), jól gurulnak, nem kopnak

belsõbe meg szerintem mindegy mit veszel, kenda kivételével mindegyik jó volt (CST, Conti, Rubena). Talán a continak van a legszebben eldolgozva ezek közül a szelep körüli rész. Kendát én kerülöm, mert egy eldurrant felfújáskor, egy szétrepedt hosszában pár hetes korában, egynek vagy kettõnek meg szarul mûködött a szelepe, a szelepnél meg akkora durung gumit lõcsöltek oda, hogy rossz volt ránézni

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

28 mm széles külsõ egy ilyen bringára + gyereküléshez szerintem kevés

ha aláfér a féknél, akkor egy 37 mm-es túragumi mindenképpen jobb választás

Tudnal ajanlani ilyen kulsot es hozza valo autoszelepes belsot? Valami olcsobb megoldast keresnek.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Igazatok van, veszek inkább belsõket. De az autószelep az fontos lenne, mert kompresszorral szoktam fújni és azon az van, ráadásul ahogy néztem át is férne a felnin. 6 bar-t mire kézzel beletolnék az én gagyi pumpáimmal, megõszülnék. :)

Tudnál segíteni, hogy pontosan hol és milyen méretet kellene vennem? Még mindig nem teljesen tiszta a méret dolog.

Elvileg nekem akkor 28"-os kerékre kellene 28-as szélességû gumi?

28 mm széles külsõ egy ilyen bringára + gyereküléshez szerintem kevés

ha aláfér a féknél, akkor egy 37 mm-es túragumi mindenképpen jobb választás

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Igen , pontosan

Például : CST 622 25/32 (Kerék | Belsõ | Országúti/Trekking/29er) | Kerékpár Webshop

622 25/32 A 622 a kerékméretet jelöli (ez a 28"-as) A 25/32 pedig az intervallumot. 25mm-tõl 32 mm-ig gumiig jó

Értem és nagyon köszönöm! Ez nagyon baráti áron van és a célnak tökéletesen meg fog felelni. Meg is rendelem. :)

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
A Schwalbe-nak van keskenyebb is.

SCHWALBE AV15 BELSÕ - Bringa Butik Webáruház

autószelepest max trekkingméretûben lehet kapni, 30mm környékén és felette.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Igen , pontosan

Például : CST 622 25/32 (Kerék | Belsõ | Országúti/Trekking/29er) | Kerékpár Webshop

622 25/32 A 622 a kerékméretet jelöli (ez a 28"-as) A 25/32 pedig az intervallumot. 25mm-tõl 32 mm-ig gumiig jó

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Igazatok van, veszek inkább belsõket. De az autószelep az fontos lenne, mert kompresszorral szoktam fújni és azon az van, ráadásul ahogy néztem át is férne a felnin. 6 bar-t mire kézzel beletolnék az én gagyi pumpáimmal, megõszülnék. :)

...de ha tényleg öreg a bringa, akkor a belsõ sem lesz hosszú életû, úgyhogy érdemes lesz beszerezni 28-as szélességû autószelepes belsõt (CST, Continental, Schwalbe stb, szinte mindenki gyárt ilyet, nekem az utóbbitól van)

Tudnál segíteni, hogy pontosan hol és milyen méretet kellene vennem? Még mindig nem teljesen tiszta a méret dolog.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Autó szelepre átalakító adapter létezik ehhez vajon?

imi72 mondta, hogy igen, igaza is van, hogy biztos öreg már, de én inkább Prestát tennék helyette (tehát nem autószelepet =Schrader), hisz ehhez való a bicikli, min. 6 bar mondjuk 28-as kerékkel, ha még gyerekülés is van. Valve stem - Wikipedia, the free encyclopedia

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Igen.
...de ha tényleg öreg a bringa, akkor a belsõ sem lesz hosszú életû, úgyhogy érdemes lesz beszerezni 28-as szélességû autószelepes belsõt (CST, Continental, Schwalbe stb, szinte mindenki gyárt ilyet, nekem az utóbbitól van)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Igen. Prestával (=Sclaverand) ált. föl lehet fújni.

Autó szelepre átalakító adapter létezik ehhez vajon?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

talan dunlop?

Igen. Prestával (=Sclaverand) ált. föl lehet fújni.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Muhaha! :D Tudtam, hogy nem lesz ez egyszerû. Amúgy íme a versenygép. :D

Feltöltött kép

Nagyon adja, az alsó vázcsövön kell váltani és 4 sebességes. De legalább a gyerekülés jól áll rajta, a célnak megfelel.
Csak hát ez a gumizat, ez szörnyû. :D

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
régi, kivehetõ szelepes, ilyet gyerekkoromban láttam utoljára. :-)

Ridley Noah Fast 

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
talan dunlop?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ez milyen szelep? Ez a presta?

Feltöltött kép

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

622 kerékátmérõ mm-ben (28", modern szabvány, lehet kapni)
28 szélesség mm-ben

Köszi szépen, csekkolom.

attól még rá kéne mennie a bowdennek meg van a helye, két különbözõ gyerekülés is van itthon, de ez nem okozott problémát

Nálunk okoz. A bovdentartó szem miatt nem tudom elég magasra tenni az adaptert. Ha alá teszem, akkor meg olyan alacsonyan van, hogy beleér a gumiba ha belemegyek akár egy kisebb kátyúba is.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Hali!

Sajnos az MTB-mre nem tudtam feltenni a gyerekülést, mert a bovden pont a nyeregvázcsövön megy le az átdobóhoz

Köszi!

attól még rá kéne mennie a bowdennek meg van a helye, két különbözõ gyerekülés is van itthon, de ez nem okozott problémát
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
622 kerékátmérõ mm-ben (28", modern szabvány, lehet kapni)
28 szélesség mm-ben

autószelepest max trekkingméretûben lehet kapni, 30mm környékén és felette. persze ha a felnid furata elég nagy hozzá. konkrét külsõt nem tudok ilyen méretben, schwalbe és a contitnental trekkinggumijait dícsérik. (persze széles gumihoz széles felni is illik, mérd le a belsõ szélességét, hogy max mekkora külsõt tudsz felcsattintani)
alsó táblázat
http://sheldonbrown....ire-sizing.html

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Hali!

Sikerült beszereznem egy nagyon komoly, csehszlovák, Favorit típusú kerékpárt.

Sajnos az MTB-mre nem tudtam feltenni a gyerekülést, mert a bovden pont a nyeregvázcsövön megy le az átdobóhoz, így körülnéztem faterék garázsában és megtaláltam tesóm régi gépét, amire fel lehet tenni.

Na de a lényeg az, hogy ezen ilyen országúti virsligumi van, ezek vannak ráírva a külsõre:
Barum 28-622, 1700x28 CI

Tudna valaki segíteni, hogy ezek mit jelentenek? A 28 az nyilván a kerékátmérõ, de a többi? :)
Lehet kapni valahol ebbe autószelepes belsõt valahol kishazánkban? Illetve valami ballonosabb külsõ is kéne. Meg a segítségetek ebben, mert az MTB tudományom ide nem elég. :)

Köszi!