Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2012. április 10. - 11:05
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. április 10. - 10:07
Tudnal ajanlani ilyen kulsot es hozza valo autoszelepes belsot? Valami olcsobb megoldast keresnek.
én eddig B-s conti contactotot vettem, meg most asszony gépére egy conti tour ride-ot vagy mit
3 rugó körül megy most az áruk ezeknek az értékcsökkenteknek, jó a defektvédelmük, erõs az oldalfalük túrázáshoz (nagy súlyhoz, csomaghoz, gyerekhez), jól gurulnak, nem kopnak
belsõbe meg szerintem mindegy mit veszel, kenda kivételével mindegyik jó volt (CST, Conti, Rubena). Talán a continak van a legszebben eldolgozva ezek közül a szelep körüli rész. Kendát én kerülöm, mert egy eldurrant felfújáskor, egy szétrepedt hosszában pár hetes korában, egynek vagy kettõnek meg szarul mûködött a szelepe, a szelepnél meg akkora durung gumit lõcsöltek oda, hogy rossz volt ránézni
Írta 2012. április 10. - 09:53
Tudnal ajanlani ilyen kulsot es hozza valo autoszelepes belsot? Valami olcsobb megoldast keresnek.28 mm széles külsõ egy ilyen bringára + gyereküléshez szerintem kevés
ha aláfér a féknél, akkor egy 37 mm-es túragumi mindenképpen jobb választás
Írta 2012. április 10. - 09:21
Igazatok van, veszek inkább belsõket. De az autószelep az fontos lenne, mert kompresszorral szoktam fújni és azon az van, ráadásul ahogy néztem át is férne a felnin. 6 bar-t mire kézzel beletolnék az én gagyi pumpáimmal, megõszülnék.
Tudnál segíteni, hogy pontosan hol és milyen méretet kellene vennem? Még mindig nem teljesen tiszta a méret dolog.
Elvileg nekem akkor 28"-os kerékre kellene 28-as szélességû gumi?
28 mm széles külsõ egy ilyen bringára + gyereküléshez szerintem kevés
ha aláfér a féknél, akkor egy 37 mm-es túragumi mindenképpen jobb választás
Írta 2012. április 10. - 09:20
Értem és nagyon köszönöm! Ez nagyon baráti áron van és a célnak tökéletesen meg fog felelni. Meg is rendelem.Igen , pontosan
Például : CST 622 25/32 (Kerék | Belsõ | Országúti/Trekking/29er) | Kerékpár Webshop
622 25/32 A 622 a kerékméretet jelöli (ez a 28"-as) A 25/32 pedig az intervallumot. 25mm-tõl 32 mm-ig gumiig jó
Írta 2012. április 10. - 09:10
SCHWALBE AV15 BELSÕ - Bringa Butik Webáruház
autószelepest max trekkingméretûben lehet kapni, 30mm környékén és felette.
Írta 2012. április 10. - 09:05
Például : CST 622 25/32 (Kerék | Belsõ | Országúti/Trekking/29er) | Kerékpár Webshop
622 25/32 A 622 a kerékméretet jelöli (ez a 28"-as) A 25/32 pedig az intervallumot. 25mm-tõl 32 mm-ig gumiig jó
Írta 2012. április 10. - 06:55
Tudnál segíteni, hogy pontosan hol és milyen méretet kellene vennem? Még mindig nem teljesen tiszta a méret dolog....de ha tényleg öreg a bringa, akkor a belsõ sem lesz hosszú életû, úgyhogy érdemes lesz beszerezni 28-as szélességû autószelepes belsõt (CST, Continental, Schwalbe stb, szinte mindenki gyárt ilyet, nekem az utóbbitól van)
Írta 2012. április 09. - 22:59
imi72 mondta, hogy igen, igaza is van, hogy biztos öreg már, de én inkább Prestát tennék helyette (tehát nem autószelepet =Schrader), hisz ehhez való a bicikli, min. 6 bar mondjuk 28-as kerékkel, ha még gyerekülés is van. Valve stem - Wikipedia, the free encyclopediaAutó szelepre átalakító adapter létezik ehhez vajon?
Írta 2012. április 09. - 22:09
...de ha tényleg öreg a bringa, akkor a belsõ sem lesz hosszú életû, úgyhogy érdemes lesz beszerezni 28-as szélességû autószelepes belsõt (CST, Continental, Schwalbe stb, szinte mindenki gyárt ilyet, nekem az utóbbitól van)
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. április 09. - 21:58
Autó szelepre átalakító adapter létezik ehhez vajon?Igen. Prestával (=Sclaverand) ált. föl lehet fújni.
Írta 2012. április 09. - 20:37
Írta 2012. április 09. - 19:00
Nagyon adja, az alsó vázcsövön kell váltani és 4 sebességes. De legalább a gyerekülés jól áll rajta, a célnak megfelel.
Csak hát ez a gumizat, ez szörnyû.
Írta 2012. április 09. - 18:46
Ridley Noah Fast
Írta 2012. április 09. - 18:44
Írta 2012. április 09. - 18:43
Írta 2012. április 09. - 14:53
Köszi szépen, csekkolom.622 kerékátmérõ mm-ben (28", modern szabvány, lehet kapni)
28 szélesség mm-ben
Nálunk okoz. A bovdentartó szem miatt nem tudom elég magasra tenni az adaptert. Ha alá teszem, akkor meg olyan alacsonyan van, hogy beleér a gumiba ha belemegyek akár egy kisebb kátyúba is.attól még rá kéne mennie a bowdennek meg van a helye, két különbözõ gyerekülés is van itthon, de ez nem okozott problémát
Írta 2012. április 09. - 14:20
attól még rá kéne mennie a bowdennek meg van a helye, két különbözõ gyerekülés is van itthon, de ez nem okozott problémátHali!
Sajnos az MTB-mre nem tudtam feltenni a gyerekülést, mert a bovden pont a nyeregvázcsövön megy le az átdobóhoz
Köszi!
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2012. április 09. - 13:58
28 szélesség mm-ben
autószelepest max trekkingméretûben lehet kapni, 30mm környékén és felette. persze ha a felnid furata elég nagy hozzá. konkrét külsõt nem tudok ilyen méretben, schwalbe és a contitnental trekkinggumijait dícsérik. (persze széles gumihoz széles felni is illik, mérd le a belsõ szélességét, hogy max mekkora külsõt tudsz felcsattintani)
alsó táblázat
http://sheldonbrown....ire-sizing.html
Írta 2012. április 09. - 13:53
Sikerült beszereznem egy nagyon komoly, csehszlovák, Favorit típusú kerékpárt.
Sajnos az MTB-mre nem tudtam feltenni a gyerekülést, mert a bovden pont a nyeregvázcsövön megy le az átdobóhoz, így körülnéztem faterék garázsában és megtaláltam tesóm régi gépét, amire fel lehet tenni.
Na de a lényeg az, hogy ezen ilyen országúti virsligumi van, ezek vannak ráírva a külsõre:
Barum 28-622, 1700x28 CI
Tudna valaki segíteni, hogy ezek mit jelentenek? A 28 az nyilván a kerékátmérõ, de a többi?
Lehet kapni valahol ebbe autószelepes belsõt valahol kishazánkban? Illetve valami ballonosabb külsõ is kéne. Meg a segítségetek ebben, mert az MTB tudományom ide nem elég.
Köszi!