Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nekem 10 éve lógnak a garázsban a zöld mislenek, elõtte 1-2 évet porosodtrak a boltban, idõnként felrakom megyek velük pár 100 kilcsit, semmi ápolás, és köszönik jól vannak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ha használod, akkor nem, ha nagyon sokáig tárolod, akkor igen (de akkor meg minek vetted :)). Glicerin, vagy kapni autósboltokban löttyöt, de az csak a gumi oldalfalára jó, a futófelületre ne kend, mert csúszni fog tõle.

meg a peremre se az oldalfalon... :) mar ha osszerakas elott csinal vele vmit.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Hát persze, h használom. :D Csak idõszakonként, vagy ha már nagyon "avétos" a vas akkor meg szoktam takarítani, a napokban cseréltem láncot az outi, közben le is takarítottam (mint minden rendes tulaj) és a gumákat is lemostam, olyan csinos lett tisztán. :) Nos, akkor gondolkodtam el ezen, de valszeg majd a téli letároláskor fogom lekencézni.
thx!

Ridley Noah Fast 

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ha használod, akkor nem, ha nagyon sokáig tárolod, akkor igen (de akkor meg minek vetted :)). Glicerin, vagy kapni autósboltokban löttyöt, de az csak a gumi oldalfalára jó, a futófelületre ne kend, mert csúszni fog tõle.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Szerintetek igényel a külsõ valamilyen ápolást? Senki nem beszél róla, de valamilyen állagmegõrzõ, vagy karbantartásra gondolok. Esetleg glicerin?

Ridley Noah Fast 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Egy 2.2-2.25-ös montis guminak mekkora lehet a kerülete?
Bõven megfelel nekem egy kb. középérték.
Ha valakinek van táblázata az még jobb lenne.

2,25-ös nobby nic pl 213 cm, de annyi a 2,35-ös king jim is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Editke: Találtam közben.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Egy 2.2-2.25-ös montis guminak mekkora lehet a kerülete?
Bõven megfelel nekem egy kb. középérték.
Ha valakinek van táblázata az még jobb lenne.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
cipõt a cipõboltból

szóval érdemes mindig valami rendes gumigyártó termékét venni, mert ez a corratec bármi lehet, amire matricát lehet rakni

amúgy próbáld meg jobban ráigazgatni, lehet csak nem ugrott be a helyére rendesen

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
üdv!
vásároltam 2db corratec 700x23c gumit, tekertem is vele több száz km-t-gond nélkül.
kb 6 bárra fújtam a gumikat, nagyjából a súlyomhoz ez a légnyomás passzolt, -igy nem rázott annyira tekerés közben a bringa.
Vázat cseréltem, laposnak éreztem a gumikat ezért 7 bárra felfújtam elöl hátul.-mindenhol egyenletesen eligazgattam a külsõt.
Aztán jött a meglepetés. Egyik nap hátul csipõdött be a belsõ, a következõ nap pedig az elöl./term tekerés közben/
Ugy láttam, hogy falcnál elengedett a külsõ mindkét esetben.
A gumira 9 bar max nyomás van írva, de ezt meg sem közelítettem.
Találkozott már v.ki hasonló problémával?
Az eddigi gumikat /maxxis-conti-schwalbe/elég nehéz volt leszedni a felnirõl, ez a corratec
elég könnyen lejött.azt hiszem többet nem veszek ilyen gumikat.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás
Sziasztok!
Mivel sokat megyek aszfalton vettem Rubena Cobra 26x1.9-es gumit, eddig csak jó tapasztalatom van róla, defektûrõ és reflexcsíkkal ellátott gumiról beszélünk és én krém színben vettem(sztm feldobta a bicó külsejét). Elösször nagyor fura volt a terepgumi után de nagyon jól írányítható, halk, és az átlagsebességem megnõtt. Anno a Continental felvásárolta a Barum céget és ezután a gumikat Rubena márkanévvel látták el. És ami még elõny az az ára!

Bikero

Bikero

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Mavic 325 disc felnire jó lenne ez az abroncs? Azt olvastam, hogy a 2,125-ös 2,3-as-nak felel meg.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...]*32€ a pár volt vagy darabja? [...]

MEA CULPA: darabja! Sztornó az off-om és bocs.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hát hja... Sajnos ez nem ritka. Sajna jövõ hétre lenne az igazi, hogy már azzal hozhassam el... Minimalizálnám a felesleges költségeket; eleve úgy kezdtünk neki hogy asszony kap egy használt cross bringát; csak az a baj hogy használtan sem olcsóbbak (sõt, felni szinte az összesnél kuka már), így picivel az eredeti költségvetés felett néztünk ki nekem egy fitness gépet, és Kedvesem megkapja a Corazont... Így próbálnék költséghatékony maradni amennyire lehet... 32€ a pár volt vagy darabja?
Ezen kívül még a fékpofát cserélném még a boltban, másik pedált nem is merek most venni mert szorulok, pedig a fél kilós félspd-m nem a legtökéletesebb erre a célra. Mindegy, az ACOR APD 21006 úgyis legalább 2 hét múlva lesz, mert még nincs a nagykerben...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] A plus-os mintája eléggé hasonló a V69hez, az tuti jó, de sajnos mocskos drága, még a simából is majd 14 ropi egy pár. [...]

Most olyan 32-34 € körül látom (F boltok, van egy 25 € Bike-discount D is), ha jól rémlik, legutóbb (2011 eleje) 32-ért vettem, boltból elhozva. Ez ugye csak kb 2/3-a az általad ajánlottnak. Ha nyárig ráér, szólj, hozok...
[OFF]
Nem értem, hogy egy német gumi miért jóval olcsóbb F-ban, mint H-on, miért nem legalábbis „csak” ugyanannyi? Pontosabban ez sem „olcsó” (a bicikligumik messze túl vannak árazva pl. az autógumikhoz képest), a magyar a drága :(. S itt nincs hozzáadott érték sem, emellett egy magyar bolti alkalmazott csak mondjuk (jó esetben...) 500 €-t kap a francia 1300 €-jával szemben, azaz eszerint még kicsit olcsóbbnak is kéne lennie Mo-n mint Fro-ban.
[/OFF]

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Argh, dev0ba ment az elõzõ hsz. Akkor most csak röviden:

stellaz, a számítás nem izgat, a Corazonon SportContactal minden nedvességfolton, porszemen csúszott a gép; V69 meg úgy kapaszkodik, hogy kanyarokban beérem lefele az outis kollégákat (tiszta aszfalton is, poroson meg aztán esélyük sincs).

kenguru,adamsss, azt hagytátok csak ki hogy mintára lenne szükségem, de azért köszi.

gren_tamas, te nyerted a calypso zoknit; idáig 32 alatt nem láttam. MOst direktbe mérettel rákeresve tényleg van, itthon is, istenkirály!
A plus-os mintája eléggé hasonló a V69hez, az tuti jó, de sajnos mocskos drága, még a simából is majd 14 ropi egy pár. De hát úgy nézem más alternatíva nem lesz... Köszi!

Ja, merthogy 3bolt nézte ma meg, kettõ szerint befér, egy szerint tuti nem fér be a 28as (szeretek biztosra menni). Holnap egyik boltban be is raknak elvileg egy kereket 28asra felgumizva; aztán ezek függvényében adom is le a gumirendelést is - ár azzal akarom kitolnia boltból, hogy a számomra haszontalan gyárit ne bukjam be.
szerk: Viszont nem rendelhetõ hogy a jó **********
Olcsóbb változat:
Feltöltött kép

Plus:
Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Schwalbe Durano a te gumid

Az jó, de messze nem a keresett méretben van sajna...

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Tudnátok ... gumit, amibõl van 28as és 25ös is?

Continetal Ultrasport, egyik legkönnyebb a 28-as méretben, én is ezt használom. (Talán még nem horror az ára, bár rendelve jobban is ki lehet jönni, de tudom, hogy nem akarsz, csak megjegyeztem zárójelben)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Üdv!

Tudnátok a (csúnya krém/fekete) Michelin Dynamic Classicon kívül vmi outi/fitness gumit, amibõl van 28as és 25ös is? Vmi Rubena V70/V66 félét keresek, ami némi por és víz esetén is használható, nem kopasz gumit.
Úgy tûnik elképzelhetõ hogy a Sprint Whisperbe tényleg nem fér be 28mm-es; de remélem nem így van... De ha mégis, lenne-e valami gumi alternatíva ami kapható (itthon, nem túl drágán).
Köszönöm!

esõben semmit nem számít, hogy mintás vagy sem, jól felfújt kerékpárgumi nem tud felúszni általad elérhetõ sebességen

valahol valaki számolta, hogy többszáz km/h-val kéne haladni hozzá

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Az jó, de messze nem a keresett méretben van sajna...

A Schwalbe Marathon Plus-ra gondolsz? Az 25-622-ben és 28-622-ben is van, tuti, vettem is már mindkettõbõl.