Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15905 hozzászólás a témában

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Muhaha! :D Tudtam, hogy nem lesz ez egyszerû. Amúgy íme a versenygép. :D

Feltöltött kép

Nagyon adja, az alsó vázcsövön kell váltani és 4 sebességes. De legalább a gyerekülés jól áll rajta, a célnak megfelel.
Csak hát ez a gumizat, ez szörnyû. :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
régi, kivehetõ szelepes, ilyet gyerekkoromban láttam utoljára. :-)

Ridley Noah Fast 

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
talan dunlop?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ez milyen szelep? Ez a presta?

Feltöltött kép

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

622 kerékátmérõ mm-ben (28", modern szabvány, lehet kapni)
28 szélesség mm-ben

Köszi szépen, csekkolom.

attól még rá kéne mennie a bowdennek meg van a helye, két különbözõ gyerekülés is van itthon, de ez nem okozott problémát

Nálunk okoz. A bovdentartó szem miatt nem tudom elég magasra tenni az adaptert. Ha alá teszem, akkor meg olyan alacsonyan van, hogy beleér a gumiba ha belemegyek akár egy kisebb kátyúba is.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Hali!

Sajnos az MTB-mre nem tudtam feltenni a gyerekülést, mert a bovden pont a nyeregvázcsövön megy le az átdobóhoz

Köszi!

attól még rá kéne mennie a bowdennek meg van a helye, két különbözõ gyerekülés is van itthon, de ez nem okozott problémát
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
622 kerékátmérõ mm-ben (28", modern szabvány, lehet kapni)
28 szélesség mm-ben

autószelepest max trekkingméretûben lehet kapni, 30mm környékén és felette. persze ha a felnid furata elég nagy hozzá. konkrét külsõt nem tudok ilyen méretben, schwalbe és a contitnental trekkinggumijait dícsérik. (persze széles gumihoz széles felni is illik, mérd le a belsõ szélességét, hogy max mekkora külsõt tudsz felcsattintani)
alsó táblázat
http://sheldonbrown....ire-sizing.html

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Hali!

Sikerült beszereznem egy nagyon komoly, csehszlovák, Favorit típusú kerékpárt.

Sajnos az MTB-mre nem tudtam feltenni a gyerekülést, mert a bovden pont a nyeregvázcsövön megy le az átdobóhoz, így körülnéztem faterék garázsában és megtaláltam tesóm régi gépét, amire fel lehet tenni.

Na de a lényeg az, hogy ezen ilyen országúti virsligumi van, ezek vannak ráírva a külsõre:
Barum 28-622, 1700x28 CI

Tudna valaki segíteni, hogy ezek mit jelentenek? A 28 az nyilván a kerékátmérõ, de a többi? :)
Lehet kapni valahol ebbe autószelepes belsõt valahol kishazánkban? Illetve valami ballonosabb külsõ is kéne. Meg a segítségetek ebben, mert az MTB tudományom ide nem elég. :)

Köszi!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
én sem láttam még ilyen sütést az oldalfalon

de amúgy is egyszerûbbnek látnám elvágni a gumit, mint sütögetni

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
...az enyém teljesen jóóóó!! Sem a trekkingen a Touring Plus-on, sem az outin lévõ GPX 400S-en nem találtam semmilyen sütögetést meg semmi más egyéb dolgot. Kivettem a kerekeket úgy néztem meg. Persze ez nem jelenti azt, h valami nem kerülte el a figyelmem. Viszont ha nem kopnak el akkor jövõre biztos, h nem veszek már újakat. :D
Bár az outi gumájának az oldalfalából kijött egy kb. 10cm-es cérnaszerûség, azt gondosan levágtam, remélem ezzel nem tettem tönkre.

Ridley Noah Fast 

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
a felirat mellett szokott lenni egy kb. 1 cm hosszú sütés, amivel elvékonyítják, esetleg ki is szakítják az oldalfalat.
Egy foltot kell ragasztani a belsõ oldalára és meg is oldódik a hiba :)
Olyan gondok szoktak lenni vele, amiket Ti is írtatok már, hogy esztétikai hiba, 8-as van benne stb...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Kíváncsivá tettetek, kimegyek a garázsba és megnézem a gumikat. De pontosan mit keressek rajtuk, milyen árulkodó jelei vannak, h értékcsökkent???

Ridley Noah Fast 

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ezek nem véletlenül azok a B kategóriás Continental gumik, amiket a gyárban kidobásra szánnak - ezért megsütik az oldalfalát, hogy használhatatlan legyen -, de mégis eladásra kerülnek néhány ezer forintért? ;)

én ilyen "B" gumikkal eddig kb. 35 ezer km-t tekertem le, és semmi probléma nem volt egyikkel sem, nem volt megsütve az oldalfal, nem ütött, nem szakadt ki az oldalfala.

Ok, a fényvisszaverõ csík vagy a felirat el volt csúszva rajtuk....

A legutóbbi szettet 3 hete vettem, gyárilag dobozolva, gyári címkével jelölve a dobozon, hogy B kategóriás. Nem úgy nézett ki, mint amit ki akartak dobni, sokkal inkább, mint amit értékcsökkentként el kíván adni a gyár.

amúgy a selejtes és az értékcsökkent nem szinonímák

(környezetvédelmi okokból pedig nagyon is helyes megoldás értékcsökentként eladni a szépséghibás gumikat bezúzás helyett a csóróbb piacokon, ami még fogyasztóbarát is, szóval kellemes a hasznossal párosul)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

ezek nem véletlenül azok a B kategóriás Continental gumik, amiket a gyárban kidobásra szánnak - ezért megsütik az oldalfalát, hogy használhatatlan legyen -, de mégis eladásra kerülnek néhány ezer forintért? ;)

Semmi "sütést" nem láttam rajtuk. Egyszer vettem észre a trekking gumin, h a reflektor csík egy picit hullámos volt az oldalfalon. A forrásom szállít a Német gyárból és az elmondása szerint ezek "leesnek" a kocsiról. Nem igazán érdekel a történetük, fontos számomra, h sokkal olcsóbban hozzájutok és a kínálat is óriási.:D

Ridley Noah Fast 

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

privátban szívesen megosztom, de csak Conti van

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
én most nem dobom ki a 0-ra kopott NN-t, kaptam egy vasvázas, bevásárlókosaras szutykot, boltbajárni jó lesz, azon még elmegy pár évet míg szövetig kopik...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nekem meg lelkiismeret furdalásom volt most nemrég, mikor lecseréltem a még használható állapotban lévõ, 14 ezret futott gumikat, mert ballonosabbat szerettem volna :D:D:D

Ugyanígy vagyok vele én is, nagyon nehezen válok meg a gumiktól (meg minden mástól a bringán), általában csak akkor cserélem le végleg, amikor javíthatatlanul kiszakadt. Az outi hátsógumim is úgy néz ki, mint egy autógumi... :)

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Akkor én nem vagyok norma, minden évben új gumákat veszek mindkét bicóra. :-(

nekem meg lelkiismeret furdalásom volt most nemrég, mikor lecseréltem a még használható állapotban lévõ, 14 ezret futott gumikat, mert ballonosabbat szerettem volna :D:D:D

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Hagyjad már Jani olyan szép színe lesz tõle :)

az is fontos, hanem a legfontosabb! :-))

Ridley Noah Fast 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

A szilikont ne ajánljad, mert árt a guminak.

Hagyjad már Jani olyan szép színe lesz tõle :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!