Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás
Pedig ez mind a gumiról szólt(tartalmazza a hsz a gumival kapcsolatos észrevételeket, a sebesség változást, az árát) neked még mit kell leírni hogy ne kötekedj?!:confused: ppfff

Feltöltött kép
Feltöltött kép

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ebben a hozászolásban igen kevés szólt a gumiról bár annak szánták.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás
tapasztalat leírás: amióta megvettem a városi "slick" gumikat(Rubena Cobra 26x1.9) azóta a 25-30km/h átlagsebességet könnyedén lehet tekerni folyamatosan, a 42:14-es áttétellel sík úton ki lehet tekerni a 45km/h-s sebességet, eddig a max sebességem a Margit-hídról a szigetre a lejtõn 58,5km/h volt. Hihetetlen jó a gumi tapadása aszfalton, a városi kanyarokban könnyedén lehet manõverezni, jól irányítható. Defekttûrõ és reflexcsíkos, az ára pedig 3e Ft környékén mozog.

omarciz

omarciz

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Helló!

A kérdésem az lenne, hogy az ilyen : http://alexrims.com/...n=2&cat=2&id=57 típusú felnimbe bele menne-e a: CST C1384 Traveller City Classic (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB slick) | Kerékpár Webshop típusú gumi biztonságosan?

Köszi elõre is a választ.

scarbantia

scarbantia

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem a hozzáértõkhöz, hogy mik a tapasztalatok a Schwalbe Marathon XR-el aszfalton? Mennyire fogja a gépet?
Nekem kicsit túl terepesnek tûnik innen, de még sosem próbáltam.
Continental Contact-al és TravelContact-al van tapasztalatom, azokhoz képest milyen?

Továbbá még egy kérdés, mitõl jobb egy Marathon Plus Tour egy XR-hez képest?
Innen nézve csak annyi látszik, hogy dögnehéz, mert más a defektvédelme.

Elsõsorban hosszú, néhány hetes túrákra és városi használatra kellene.
Elõre Marathon Plus-t, hátra XR-t gondoltam 37-622-es méretben.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Azt nem tudjátok (a schwalbe 2011-2012es katalógusokat nézegettem) hogy a schwalbe miért csökkentette le egész durván a gumijainak teherbírását?
Mert sem az összetétel sem a szövés sem a gumianyaga nem változott,de amit pl 2011-ben 145kilóig ajánlottak,azt idén már csak 110ig lásd pl smart sam 2,25 performance. De ugyanez vonatkozik pl a racing ralph performance-ra is,ami ugyanúgy mint a smart sam, tavaly 145kilóig volt jó,most meg 110ig ajánlott!

lehet idén elkezdtek igazat mondani :)

rapid rob meg mindig az elõzõ racing ralph (most a 3.ik generáció van) mintája szarabb anyagból.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Persze hogy jó, csak ki kell szedni az összeset.

Ja, az jó játék (hogy rohadna meg).
Nomeg utána nem a vadiúj belsõt belerakni, hanem elõször egy agyonragasztgatott régivel tesztelni, hátha még maradt benne egy-kettõ...
(Nálunk ráadásul a gyerek ment bele, és én szedegettem ki. Apasors...)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sziasztok!

Bocs a láma kérdésért! A racing ralph,a rapid rob,és a rocket ron közötti különbségekre lennék kíváncsi,és ebben kérnék segítséget tõletek!
Igazán kb ugyanannyit megyek terepen vele mint aszfalton,ha lehet a gumi anyaga lényeges,minél keményebb legyen,mert 120+ kiló vagyok,és a puha gumi taknyol kicsit aszfalton! Annyira hegyet nem mászok,max az erdei utakon megyek,így nem kell az a nagy tapadás hegyre fel!
A napokban kipróbáltam a schwalbe egyik legegyszerûbb külsõjét,a black jacket,meglepõen jól tapad,de az aszfalton szinte kenõdik már most is,pedig még nincs is 40fok! Elõtte smart sam-et használtam azok jók voltak,de azok elkoptak már,ezért szeretnék váltani pontosabban kipróbálni valami gyors és tartós valamennyire defektálló külsõt!
A napokban kerestem már egy külsõt (marathon extreme 26x2,25),de az sajnos már szinte beszerezhetetlen,s amihez a segítséget is megkaptam tõletek,így errõl már lemondtam!

köszönöm a segítségeteket!

Még annyi,hogy az új ritchey shield comp 26x2,1es külsõt valaki próbálta már?

pont mostanában volt téma a schwalbe, arn egész jól összefoglalta lentebb. a rapid rob pedig szerintem=racing ralph, csak ez az új neve. legalábbis a múltkor egymás mellé tettük a kettõt, és nem igazán találtunk különbséget. bár gondolom a schwalbe a honlapján leírja a lényeget.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Persze hogy jó, csak ki kell szedni az összeset.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Igen az lehet,de a defektállósága (performance) háát,sajnos nem a legjobb. A DD verzió biztos jobban ütne,de az dupla annyiba is kerül!

Csak egy kérdés! Szerintetek ha egyszerre baromi sok tüske (királydinnye) szúr át egy külsõt,az még használható marad nagy nyomásra felfújva is? Haver járt így egy 2,1es smart sam-el! Sikeresen belegurult elõttem egy királydinnyés területre,s több mint 150 kisebb-nagyobb tüskét szedegettünk ki a külsõbõl. A belsõk kuka lettek,mert olyanok lettek mint a szita. :) Az volt a szerencse,hogy baromi keményre volt fújva,így még épp visszaért vele!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a smart sam az egyik legtartosabb schwalbe :) es jol is gurul.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Azt nem tudjátok (a schwalbe 2011-2012es katalógusokat nézegettem) hogy a schwalbe miért csökkentette le egész durván a gumijainak teherbírását?
Mert sem az összetétel sem a szövés sem a gumianyaga nem változott,de amit pl 2011-ben 145kilóig ajánlottak,azt idén már csak 110ig lásd pl smart sam 2,25 performance. De ugyanez vonatkozik pl a racing ralph performance-ra is,ami ugyanúgy mint a smart sam, tavaly 145kilóig volt jó,most meg 110ig ajánlott!

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Sziasztok!

Bocs a láma kérdésért! A racing ralph,a rapid rob,és a rocket ron közötti különbségekre lennék kíváncsi,és ebben kérnék segítséget tõletek!
Igazán kb ugyanannyit megyek terepen vele mint aszfalton,ha lehet a gumi anyaga lényeges,minél keményebb legyen,mert 120+ kiló vagyok,és a puha gumi taknyol kicsit aszfalton! Annyira hegyet nem mászok,max az erdei utakon megyek,így nem kell az a nagy tapadás hegyre fel!
A napokban kipróbáltam a schwalbe egyik legegyszerûbb külsõjét,a black jacket,meglepõen jól tapad,de az aszfalton szinte kenõdik már most is,pedig még nincs is 40fok! Elõtte smart sam-et használtam azok jók voltak,de azok elkoptak már,ezért szeretnék váltani pontosabban kipróbálni valami gyors és tartós valamennyire defektálló külsõt!
A napokban kerestem már egy külsõt (marathon extreme 26x2,25),de az sajnos már szinte beszerezhetetlen,s amihez a segítséget is megkaptam tõletek,így errõl már lemondtam!

köszönöm a segítségeteket!

Még annyi,hogy az új ritchey shield comp 26x2,1es külsõt valaki próbálta már?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en abbol szoktam kiindulni, hogy minel konnyebb legyen es minel jobban guruljon - illetve van egy minimalis kezelhetosegi es tapadasi szint amit elvarok. ha ez a szint megvan, akkor a legeloszor emlitett ket szempont lep ervenybe.

pl 29ernel az aspent nagyon szerettem, mert piszok jol gurul es sok helyen eleg is, de nekem nagyon kiszamithatatlanul viselkedett neha. a ralph is nagyon jo elol hatul, de ha kicsit sar van, akkor hamar eltomitodik, es nehezen tisztul. kanyarban jobban sodrodik, mint a ron, a nic viszont mar sok elore, nem hasznalom ki azt a pluszt, amit nyujt tapadasban - ergo egesz eves arany kozeput szamomra a ralph es a ron. biztos letezik megjopar hasonloan jo kombinacio, ha valaki ad kolcson igeretes gumikat, en szivesen letesztelem :D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Köszönöm.

Anyagi okokból lehet Rocket lesz 2*. Kevláros. Valami ellenjavallat?

Nekem most elöl NN van, hátul Rocket Ron. 2,1-es, UST-s mindkettõ. Tecccik :) Tapad rendesen, talán nagyon is... lehet jobb lenne Ron elõre, hátra meg valami jobban gördülõ.
Failure is always an option.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
köszi!

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszönöm mindenkinek. Kopás annyira nem izgat; sajnos jóval kevesebb km-t megyek mint szeretnék. A legfontosabb hogy tapadjon, hogy biztonságos legyen.

X

Tapadni tapad a Ralhp is, biztonságos is és többet bír hátul, jobb választás szerintem hátra.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köszönöm mindenkinek. Kopás annyira nem izgat; sajnos jóval kevesebb km-t megyek mint szeretnék. A legfontosabb hogy tapadjon, hogy biztonságos legyen.

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Köszönöm.

Anyagi okokból lehet Rocket lesz 2*. Kevláros. Valami ellenjavallat?

hatul gyorsan fog kopni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

arn: Hát ezt megtehetem, köszi...én arra gondoltam hogy ezek közül valaki tapasztalt megmondja, hogy ezt vedd elõre, ezt meg hátra. Talán így gyorsabb lenne. :)

tigger: köszi, akkor asszem rácsörgök a hirdetõre. Remélem 2,25 nem lesz túl széles. Telóba biztosan nem, vázba gyanús...

Köszi mindenkinek,
X

tipikusan: a ralph nagyon jo maszogumi, de elol nem mindenki szereti. ennek orvoslasara hasznalhasz elol ront, vagy nicet, attol fuggoen, hogy mit reszesitesz elonyben, a jobb tapadast, vagy a jobb gordulest es kisebb sulyt. ezek eleg univerzalis kombok itthon minden esetre.

en ralph+ron parost hasznalok, jobban szeretem, mint a nicet elol. bevalt 26osban es 29esen is, bar nagy kereken neha feleslegesen soknak erzem hatul a ralph tapadasat, ahogy felfele szetterul.

elol-hatul az elso kereknek megfelelo forgasi irannyal van felteve, jobban gurul.