Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15880 replies to this topic

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Sziasztok!

Egy 622x19 felnire milyen széles gumit lehet ferakni? (Oké, attól a problémától eltekintve, hogy elfér-e.) Régebben mindenütt azt irták, hogy nem túl széleset, de a schwalbe.com-on ezt olvastam: "Since 2006, the combination of extra wide tires and narrow 17C and 19C rims is officially approved by ETRTO. This just caught up with reality, because this combination has already been an every day occurance in MTBs and Balloonbikes for many years and has not caused any problems.

Often the use of a wider rim is useful because it brings additional stability to the tire. The tire pressure can be reduced slightly before the stability becomes “spongy”. "

Itt az utolsó mondat a gyakorlatban mit jelent???? Mennyire kritikus ha kis nyomást használunk?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Velencei hg-ben tapadási problémák? Nem vagyok egy nagy spíler, de ott ilyennel én még nem találkoztam. Persze a homokban, az aprókavicsos részen mozog az eleje hátulja, de az nem vészes

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Dante a túlzott tapadás alatt azt érti hogy mikor simán tekered nagy a gördülési ellenálása azaz nehéz tekerni más gumikhoz képest.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Szerintem nincs olyan, hogy túlzott tapadás. Még így is voltak tapadási problémáim a laza kavicsos-homokos terepen, ahová járok. (Velencei-hg.) Nem is felfelé a para, hanem meredek lejtõn óvatos ereszkedéskor, ha leblokkol a hátsó... Most már mindenképpen így hagyom, felkeresem az említett lejtõket, aztán, ahogy mondtam: vagy vigyor, vagy dudor...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Szerintetek érdemes Ritchey Z-Maxot fordítva feltenni a hátsó kerékre? Elbambultam defektjavítás közben, és így sikerült... De jobban megnézve talán nem is baj, hátha jobban mászik így, hogy az ék alakú bütykök "éle" vág a talajba... Van valakinek efféle tapasztalata?

A Z-Max nagy hibája a túlzott tapadása. A fordított hátsó minta még jobban fog tapadni, én megfordítanám, 2 perc...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
nem

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Otthon, ha van rendes pumpád, nem lehet több, mint 10 perc megfordítani...

Nem tudom, hogy bringa külsõknél él-e az a szempont, ami autóknál tudtommal fontos, miszerint jobb nem váltogatni a forgásirányt, mert az nem tesz jót a belsõ szerkezetnek.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

A régit használtuk így is úgy is! A bátyám fordította a hátsót én nem! Próbáld ki terepen aztán meglátod!

Az lesz. Aztán vagy vigyorral, vagy dudorral a pofámon jövök vissza.

Amúgy elvben egy irányba mutat csak rajta a nyíl, nem olyan, mint mondjuk a Conti Explorer, amin jelölve is van, hogy elõre így tedd fel, hátra meg amúgy.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts
A régit használtuk így is úgy is! A bátyám fordította a hátsót én nem! Próbáld ki terepen aztán meglátod!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ha jól emlékszem az is két irányú gumi.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Sziasztok!

Szerintetek érdemes Ritchey Z-Maxot fordítva feltenni a hátsó kerékre? Elbambultam defektjavítás közben, és így sikerült... De jobban megnézve talán nem is baj, hátha jobban mászik így, hogy az ék alakú bütykök "éle" vág a talajba... Van valakinek efféle tapasztalata?
Ha nincs, legfeljebb kimegyek vele legközelebb így, aztán majd válaszolok magamnak.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy Budapesten hol lehet kapni Maxxis Aspen vagy CrossMark gumikat 2.1-es méretben (akár kevlárosat)? Mert ahol eddig néztem, ott vagy nem árulják, vagy kifogytak. (Egy relatíve könnyû mindenes gumit kerestem, és ezekról sok jót mondtak.)

Bergusonban árulnak Maxxist, hívd fel õket :)

Probike:
http://probike.hu/in...emart&Itemid=71
http://probike.hu/in...emart&Itemid=71

Valor

Valor

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy Budapesten hol lehet kapni Maxxis Aspen vagy CrossMark gumikat 2.1-es méretben (akár kevlárosat)? Mert ahol eddig néztem, ott vagy nem árulják, vagy kifogytak. (Egy relatíve könnyû mindenes gumit kerestem, és ezekról sok jót mondtak.)

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
sziasztok!

felraktam hátulra egy continental raceking 2.2x26 hajtogatós gumit. Az eladó szerint nem B kategóriás, csak indiai gyártású. A gumi kacsázik egy helyen, a perem látszólag a helyén van. Lehet ezzel vmit kezdeni? Ma leszedem s végig nézem, hogy a minta egyenesen fut-e, aztán jó szappanosan felrakom.
Ez nem teljesen ide vág, de köze lehet egymáshoz a két dolognak. WTB felnim van amibe 11 mm-s felniszalag kellene, de égen földön nincs. Így egy 20 mm-s peremtõl peremig érõ swlabbe került bele. Be is feszült szépen mindaddig míg a gumi fel nem lett fújva. A felniben középen árok van így a nyomás benyomta oda a szalagot s a2 széle így feláll, elmászik ide-oda. Erre valami rögzítési mód? Esetleg szigszalag helyette?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en meg egy olcso cx schwalbeval tekerek 5 eve :) anno a krossbicon volt, most meg a varosi kecsken van, kevlaros. 3500 huf perpill, anno vmi 2e korul volt.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts

Sziasztok!

Kénék egy kis segítséget Tõletek!

Vettem egy bringát, amin olyan gumi van, amit kevésbé tudok kihasználni.
Elõl-hátul is Schwalbe Nobby Nic van rajta.

Én 95%-ban aszfalton használom a bringát, így sajnálom elkoptatni ezt a jó kis gumit hátul.
Arra gondoltam, hogy hátulra veszek valamilyen olcsóbb, de aszfaltra való, kisebb ellenállású gumit.

Ti mit ajánlotok?

Szempontok:
Kis ellenállás
Esõben ne csússzon nagyon
Bírja a kilómétert
Jó lenne 3-5 ezerbõl megúszni…

Köszi!
Szép napot mindenkinek, Zoli

Ha városra olcsón akarsz jót akkor CST semislick vagy slick! Én több bringámon is használok CST-t amin nem számít a súly mag hasonlók! Kicsit neóhezebb, de több benne az anyag és szerintem 4 év alatt kb 2 defektet szereltem a CST-val és az ára meg a béka segge alatt van a kopása meg elhanyagolható!

A többieknek meg:
Schwalbe szerintem jó, de nekem egy tavaly szétszakadt RR-bõl!
Contival egyszer már megjártam de B kategóriás volt a városimon ellenben valami 3000Ft-os contivan és semmi gond nincs vele.
A Richeí Z-maxomat még az elõzõ bringámhoz vettem 5 évet versenyeztem tekertem hajtottam vele, épp hogy kicsit megkopott jelenleg 8-9 éves gumi de bármikor felmerném szerelni,
a Hutchinson meg maga az álom, volt több fajta is nekem nem kopik nagyon, de amikor air lightos volt az két év után cserére lett méltó, az egyiknek a külseje kapott egy varrni való defektet a párjával meg egy cimbi felnin végig tolt egy 24h-s kört és beölte a szélét!

Na de a lényeg sok jó gumi van a piacon nem érdemes a márkákat fikázni, hanem a tapasztalatokat leírni ide!

hargitab

hargitab

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!
Országútihoz, fõleg hobbiszerû használatra keresgélek 23-622-es külsõt, szóval nem valami top-kategóriásat.
Eddig 3 lehetõség jött szembe: CST C1406 CZAR
Continental Ultra Sport
SCHWALBE LUGANO HS384
Ezekrõl ha van valakinek tapasztalata, véleménye, azt szívesen olvasnám.
Van esetleg más, amit ajánlani tudtok ilyen célra?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Van kis szórás..

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Racing Ralph Performance 2,25 mért súlyok: 530; 540; 550 és 580g.

Az enyém 548gr

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Nem a márka számít, hanem hogy egyáltalán el van -e látva defektvédelemmel a gumi.
A DD-s fecskével 2 év alatt sosem kaptam defektet, de ezt nem biztos hogy tudná a mezei kiadása vagy akár egy védelem nélküli Conti. ;)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager