Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

47-es smart sam ha ballonos

rocket ron, racing ralph vagy sammy slick (ezek 35-ösek de sztem bõven elég) ha ár nem számít :)

Köszi. A 2.1-es smart sam nem férne be szerinted?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
47-es smart sam ha ballonos

rocket ron, racing ralph vagy sammy slick (ezek 35-ösek de sztem bõven elég) ha ár nem számít :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Sziasztok!

Egy (MTB hajtómûves) cross bicóba szeretnék gumit venni, ebben kérem a tanácsotokat. Most Marathon Plus Tour gumi van benne, amivel abszolút elégedett vagyok - az elmúlt 3000 km során nem kaptam vele defektet és túrázásra tökéletes. De most erdõ (és domb) mellett lakom, ahova szívesen kimegyek tekerni, de ahol oldalirányba leejt az út, az elsõ kerék nagyon csúszik, és csak lépésben tudok menni (némi halálfélelemmel vegyítve ). Szokásos trekking gumiknál szeretnek valami ballonosabb gumit a (90+ kg miatt), hogy kényelmesebb legyen. A vázba szélesség alapján barmi befér, de a felni teteje és a váz között kb. 56 mm távolság van, ami a 29-er gumik jó részét kiejti. A gumi súlya nem igazán szempont, nem versenyszerûen tekerek, de azért a hétvégi bicikliseknél többet. Valami minimális defekt védelem se ártana. Javaslat?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Belülrõl ragasztasz rá egy szép nagy foltot. Esetleg meg is varrod.

szimpla folt keves (nyulik), viszont van tubelesses folt is szovettel. de teljesen jo a varras + folt ra, hogy ne koptassa ki a belsot.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nekem is van otthon kettõ 2.2 RK a specin, és nem tûnik annyira hüde ballonosnak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Nekem 2.2-es Race King van a hátsómon, és - lemértem sublerrel - pont ugyanolyan széles, mint a 2.25-ös Nobby Nic az elsõn.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

jut eszembe

a contikak ugye az a híre hogy igen csirkék a névleges mérethez képest (expon én is úgy láttam ). ehez képest multkoriban láttam keréken egy 2,2-es race kinget (még oda is mentem rákérdezni mekkora), kb durván ballonosabb volt mint a régi 2,4-as ralph (ami még akkora volt mint kellett neki lennie) . akkor most ez hogy is van ?

kösz

jaja, egy gyárilag szerelt bringán én is néztem, hogy a 2,2-es race king az milyen drabál gumi, ahhoz képest, hogy nekem van otthon egy 2.1 z-maxom, ami sokkal kissebb

amiket mostanában vettem contikat (2 pár contact) azok egész rendes méretben vannak látszólag, nem érik el a névleges szélességüket, de elég ballonosak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
jut eszembe

a contikak ugye az a híre hogy igen csirkék a névleges mérethez képest (expon én is úgy láttam ). ehez képest multkoriban láttam keréken egy 2,2-es race kinget (még oda is mentem rákérdezni mekkora), kb durván ballonosabb volt mint a régi 2,4-as ralph (ami még akkora volt mint kellett neki lennie) . akkor most ez hogy is van ?

kösz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

maxxis ikonnal van megosztható tapasztalata valakinek? illetve aspenrõl is érdekelne. hátra lenne, 2,2-es méretben. köszi.

Ikont biztos, hogy nem vennék, mert a hasonló elv alapján készült microknob gumik közül õ szerepelt legrosszabbul az összes teszten. (a WTB Nano és a Geax Aka között) Az Aspen már egész jó, de az én tudásom mellett csak hátsó keréken tudnám használni, de persze nekem a RR is kevés elõre sárban...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Én aspennel mentem elöl hátul, a mostani száraz idõben abszolút jó, bár a poros kavicsos részen észnél kell vele lenni, elég sekélyek a minták rajta. A fala papír, szóval a köveken nem érdemes nagyon ereszteni, de cserében nagyon könnyû Én javasolom!

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

maxxis ikonnal van megosztható tapasztalata valakinek? illetve aspenrõl is érdekelne. hátra lenne, 2,2-es méretben. köszi.

Szinte csak Maxxist használok belsõvel, tehát UST-vel nincs tapasztalatom. Általában az a helyzet, hogy az alap gumik és az exception szériásak között igen nagy a teljesítménybeli különbség. Az alap maxxisok defektállósága nagyon gyenge, kemény keverékbõl vannak és kényelmetlenek is.

Konkrétan az aspen exception 2.1 méretben futtot nálam egy szezont. Méretre súlyra rendben volt, kb. hozta a gyári adatokat. Latex belsõvel elöl 2 hátul 2.2 bar nyomással (80kg vagyok) nagyon kényelmes, szinte kisimítja az utat. Rendkívül gyors gumi, de az alacsony mintázat miatt laza talajon kanyarban észnél kell lenni.

Nekem igazából a crossmark jött be, az is majdnem olyan gyors mint az aspen, de sokkal jobb az úttartása.

Ikont még nem próbáltam, mert az exception még nagyon drága, de jókat írnak róla.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
köszönöm a tanácsot!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
tu-cerna.esetleg egy folt belulre.

edit: beeloztek
de hogy valami ujat is mondjak.
tubol a borvarrot vegyed.cernapol meg a muanyagot.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Belülrõl ragasztasz rá egy szép nagy foltot. Esetleg meg is varrod.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok!

schwalbe rocket ron evo oldalfalán keletkezett egy kis sérülés. kicsit kitüremkedik a belsõ is, de egyelõre nem vészes. ez orvosolható vagy kuka?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Sziasztok!

Egy 622x19 felnire milyen széles gumit lehet ferakni? (Oké, attól a problémától eltekintve, hogy elfér-e.) Régebben mindenütt azt irták, hogy nem túl széleset, de a schwalbe.com-on ezt olvastam: "Since 2006, the combination of extra wide tires and narrow 17C and 19C rims is officially approved by ETRTO. This just caught up with reality, because this combination has already been an every day occurance in MTBs and Balloonbikes for many years and has not caused any problems.

Often the use of a wider rim is useful because it brings additional stability to the tire. The tire pressure can be reduced slightly before the stability becomes “spongy”. "

Itt az utolsó mondat a gyakorlatban mit jelent???? Mennyire kritikus ha kis nyomást használunk?

Ilyen felnim van, ez elvileg 19mm a felniperem között: ZTR Arch 29" - 32 Hole White (nem fehér, hanem fekete, de ez nem számít)
Elõl 2,4"-os Maxxis Ardenttel megyek 1,5bar alatt, ha hihetek a pumpámnak, akkor 20psi körül. Hátul a 2,2"-os Conti Raceking is elvan 25psi-n. Elsõ keréken sosem éreztem, hogy gyûrõdne vagy kifelé mászna alólam a gumi kanyarban, a hátsó néha fura érzés, de ez inkább a másfajta gumiprofillal magyarázható.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Sziasztok!

Egy 622x19 felnire milyen széles gumit lehet ferakni? (Oké, attól a problémától eltekintve, hogy elfér-e.) Régebben mindenütt azt irták, hogy nem túl széleset, de a schwalbe.com-on ezt olvastam: "Since 2006, the combination of extra wide tires and narrow 17C and 19C rims is officially approved by ETRTO. This just caught up with reality, because this combination has already been an every day occurance in MTBs and Balloonbikes for many years and has not caused any problems.

Often the use of a wider rim is useful because it brings additional stability to the tire. The tire pressure can be reduced slightly before the stability becomes “spongy”. "

Itt az utolsó mondat a gyakorlatban mit jelent???? Mennyire kritikus ha kis nyomást használunk?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Velencei hg-ben tapadási problémák? Nem vagyok egy nagy spíler, de ott ilyennel én még nem találkoztam. Persze a homokban, az aprókavicsos részen mozog az eleje hátulja, de az nem vészes

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Dante a túlzott tapadás alatt azt érti hogy mikor simán tekered nagy a gördülési ellenálása azaz nehéz tekerni más gumikhoz képest.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!