Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok!
Egy 28"-os trekking belsõjébe mennyi slime-ot célszerû tölteni, a külsõ 1,5-ös.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!

Vuelta Airline One felnim van, és egy olyan belsõt vettem, aminek az autoszelep felsõ 6-7mm-es részén van csak menet, alatta mûanyag.
Amikor még nincs rajta a külsõ, akkor még ki tudom nyomni a szelepet a gumi felõl, hogy kilátszon annyira, hogy a mûhelypumpám meg tudja szorítani, de amint ráteszem a külsõt is, akkor már ez nem sikerül. Ha megfogom a szelepet, és elkezdem kihúzni, akkor kijön annyira, hogy rá tudnám tenni a pumpát, de nem tudom úgy tartani. Így egyáltalán nem tudom felfújni a kereket.

Erre milyen megoldások léteznek? Új belsõ, vagy szelep hosszabbító? Vagy valami csavaros pumpacsõ?

Elõre is köszi a segítséget!

a "guminyakas" belsõk általában 45mm szelephosszal jönnek.
a jobb minõségû belsõk pedig 60-as végig menetesek.
régen volt itthon vredestein menetes, az volt a legolcsóbb
most szerintem az schwalbe av13 a legolcsóbb ilyen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

Pl.: Schwalbe belsõ, végig menetes és van rajta egy kis anya ami nem engedi vissza csúszni, de lehet van más olcsóbb márka is.

Continak is van végig menetes. Néha azonban pár boltot végig kell járni érte mire kapsz.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
a külsõn keresztül is ki kell tudnod ennyire nyomni.
vagy üresen ráfogod a pumpafejet és utána rakod fel a külsõt.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Sziasztok!

Vuelta Airline One felnim van, és egy olyan belsõt vettem, aminek az autoszelep felsõ 6-7mm-es részén van csak menet, alatta mûanyag.
Amikor még nincs rajta a külsõ, akkor még ki tudom nyomni a szelepet a gumi felõl, hogy kilátszon annyira, hogy a mûhelypumpám meg tudja szorítani, de amint ráteszem a külsõt is, akkor már ez nem sikerül. Ha megfogom a szelepet, és elkezdem kihúzni, akkor kijön annyira, hogy rá tudnám tenni a pumpát, de nem tudom úgy tartani. Így egyáltalán nem tudom felfújni a kereket.

Erre milyen megoldások léteznek? Új belsõ, vagy szelep hosszabbító? Vagy valami csavaros pumpacsõ?

Pl.: Schwalbe belsõ, végig menetes és van rajta egy kis anya ami nem engedi vissza csúszni, de lehet van más olcsóbb márka is.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás
Szia! Nekem is ez a fajta felni van és ilyen fajta szelep van benne, ezzel semmi gond nincs!
Feltöltött kép

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Talan kicsit konnyebb gyorsitani es a butykok aprobbak, de kevesbe gurul terepen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

a 2.1es ralph eleg vekonyka... en olyan 1.9-1.95osnek mertem, meg jobban elcsaljak, mint a 2.25oset. annyira szembetuno, hogy a bringa is furan nezett ki, hogy elol 2.25os ron volt, hatul meg a 2.1 ralph.

nem baj legalább haladós :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Még 2 perc sem kell. Tegnap töltöttem után a feleségem bringáján Slime-mal, 5 óra állítottam a kereket, leszedtem a szelepsapkát és már engedtem is le. Egy egész pici maszatnyi (negyed csepp) kijött ugyan, de egyáltalán nem tömõdött el a szelep.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Pár napot ? 2-3 percet várunk max a boltban. Érdekes is lenne azt mondani a kuncsaftnak hogy várjon 3 napot mert majd csak akkor tudunk vele foglalkozni:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Sziasztok!

Ha fel lesz töltve Slime-al a belsõ, utána le lehet annyira engedni hogy külsõt lehessen cserélni? :)

Igen, de elõtte álljon pár napot a kerék úgy, hogy a szelep 4 vagy 8 órában legyen, így a cucc összefolyik alul, nem éri el a szelepet és nem fog eltömõdni leengedéskor. :)

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Sziasztok!

Ha fel lesz töltve Slime-al a belsõ, utána le lehet annyira engedni hogy külsõt lehessen cserélni? :)
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a 2.1es ralph eleg vekonyka... en olyan 1.9-1.95osnek mertem, meg jobban elcsaljak, mint a 2.25oset. annyira szembetuno, hogy a bringa is furan nezett ki, hogy elol 2.25os ron volt, hatul meg a 2.1 ralph.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
asszem nálam is ez lesz, csak ralphból 2,1-es . vagy 2,1-es crossmark
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
ma ilyen blogolós hangulatban vagyok. felraktam a fenti párost. nagyon kis csenevésznek néznek ki, de a rövid próbakör alatt jóval haladósabbnak érzõdnek, mint a korábbi conti mk 2.4 és schwalbe nn 2.25.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
úgy látom ronból be kéne tankolni az ideibõl :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
elso fecskek Schwalbe MTB 2013 | Mountain Bike Review

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
mindenkinek köszi a gumi tippeket, végül a ritka és exotikus rocket ron/racing ralph páros lett, 2.25 méret és performance kivitel kombinációban.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Használt RR evo-t keresek 2,1-es szélességben. Ki szeretném próbálni az NN-RR párost, mert már a hátsó Nobby elkopott.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy