Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Azért nálam a felnibe is beleálló konzervdoboz fedél mindent vitt. :D Nem fogta meg a tej...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Ja, persze! Szerintem valami fémdarab élére futhattam rá, de ez már örök talány marad.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Azért van olyan dolog, amitõl minden kilyukad. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Én egy double defense-es RR-t tettem durrdefektre elsõ keréken. 4 cm szélesen nyílt szét murván lefele. Azóta se tudom, mi a rákra mentem rá. Utána vettem a NN-t.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en eddig csak hatsogumit szakitottam ki :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Csak nincs. :P 2.25-ös Snakeskin belõle 29erben. Ha lesz, azonnal váltok.

Szivacs, mert eléggé jól elvoltam a Geaxokkal, de 29erre nem tudom felrakni sajnos. (a Geax hivatalos válasza is az volt, hogy ne is próbálkozzak, felesleges)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
akinek keves a ralph elol, probaljon ki egyszer egy ront is. hasonloan gurul, de jobban tapad, sulyban meg jobb is. nekem a nic mar feleslegesen sok volt.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Sorold õket tételesen. Mert ez nem jellemzõ. Semi-slick az eleje.

Sas Józsi stb. De persze ismervén, milyen utakon jár, érthetõ - lehet csak lusta cserélni. :D

Ha lenne pénzem két jó elsõ kerékre, a másikon én is RR-t használnék, de így, fog a fene cserélgetni.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Mondjuk azért a NN védelmébe hozzátenném, hogy nem vettem észre magamon én sem nagy átlagsebesség csökkenést a csere után.
De lehet, hogy menet közben én lettem izmosabb. Nekem bejött, komálom. Mindenki megy amivel akar azt csókolom. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azért ehhez képest a hosszútáv élmezõnybõl (akiktõl kapok egy órát) elég sokan mennek NN-el az elsõ keréken, nyilván nem tudnak biciklizni, vagy túl gyorsak lennének RR-al, s ezért még direkt jó a lassú mintázat. :D

Sorold õket tételesen. Mert ez nem jellemzõ. Semi-slick az eleje.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

ja. csak mikor haladnia kéne se mozdul meg túlzottan :)

Azért ehhez képest a hosszútáv élmezõnybõl (akiktõl kapok egy órát) elég sokan mennek NN-el az elsõ keréken, nyilván nem tudnak biciklizni, vagy túl gyorsak lennének RR-al, s ezért még direkt jó a lassú mintázat. :D

Járunk mostanában DH pályákra edzegetni, s a RR úgy elszáll, hogy öröm nézni, még a technikásabb edzõtársaim is felraktak elõre NN-t.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

az csak túlbiztositás a gyár részérõl
én a 90 pár kilómmal simán sammy slick-el fogok menni ha lesz megint olyan bringám

Ezzel csak részben értek egyet. Potenciálisan balesetet okozó paramétereknél (pl. max nyomás) nyilvánvalóan ez a helyzet. Ha a max terhelhetõséget jelentõsen (ugye itt több mint 30%-ról beszélünk) túlléped "csak" sûrûbben kapsz defektet, esetleg rövidebb lesz a gumi élettartama is, ami inkább csak a cég jóhírét rombolja és feltételezem ezt próbálják elkerülni. Mi más oka lenne a cégnek, hogy a saját termékének a felhasznájói körét szûkítse?? Ezt saját tapasztalatból is meg tudom erõsíteni, amikor annó megvettem a bringát egy Maxxis gumival volt szerelve és sokáig nem értettem, hogy miért csak akkor kapok defektet, amikor a gyerekülésben viszek valakit (azaz túlsúlyosak vagyuk) és miért csak a hátsó keréken, tipikusan oldalt van szúrt defektem. Arról volt szó, hogy max. nyomáson is nagyon szétterült alattunk a gumi. Részben ezért is van nekem az a pervezióm, hogy cross bicóba széles gumit akarok, ui. azok tipikusan jobban terhelhetõk és azóta komolyan veszem ezeket az adatokat (bár nem sok gyártó adja meg).

Ezek után már csak egy újabb költõi kérdés maradt, hogy XL méretû bringákat miért szerelnek csak 70 kg-ig ajánlott gumival???

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Én csak magammal versenyzem. :) RR tényleg jobban gördült mikor az volt elöl is, de nekem hiányzott az a plusz tapadás amit a NN adott meg elöl.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ja. csak mikor haladnia kéne se mozdul meg túlzottan :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Hegyekbe. :) RR csúszott az avaron, NN meg se moccant rajta.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
Ti merre jártok NN-el ?

ez az új -sokkal agresszívabb- mintás NN itthonra tök felesleges. 2,25-ös meg 2,4-es max dh-ra, de ahoz meg vékony az oldalfala.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
az csak túlbiztositás a gyár részérõl
én a 90 pár kilómmal simán sammy slick-el fogok menni ha lesz megint olyan bringám

de amúgy ahová egy cross bicóval a 47-es smart sam nem elég oda már nem a gumi a szûk keresztmetszet.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
A schwalbe “top” gumijai (RR,NN) – ártól függetlenül – nem jöhetnek szóba, a 622x35-ös méret csak 70 kg-ig használható, a 29x2.2-2.4” verziók pedig már nem férnek be (nagy valószínûséggel). Az alapvetõ probléma, hogy abban a méretben, amit én szeretnék (622x47-52 esetleg 54) nagyon kicsi a választék és azok sem igazán nagy bütykökkel rendelkezõ gumik. (A boltok polcain meg pláne nem találni azonnal, leginkább csak rendelni tudok)
Eddig a Smart Sam tûnik a legjobb megoldásnak, és a performance verziója igazán baráti áron elérhetõ -15 EUR. Egy költõi kérdés: A schwalbe 29-es méretben miért nem készít double defence vagy kevláros gumikat? Szerintem lenne rá igény..

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
A Double Defense-es Nobby Nic oldott meg nekem két dolgot is amire neked is szükséged van ha jól olvasom.
1. Nem csúszkál el dõlt talajon mint az RR.
2. 2 éve egy defektem se volt vele (DD-s nem sima!).

Nekem elöl NN, hátul RR vált be.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Ha oldalt lejt a pálya, és ez a para oka, akkor valami kapaszkodósabb gumi nem ártana. Szerintem semmiképpen nem Sammy Slick, hanem inkább Nobby Nic. De ha nem versenyzel, akkor nem kellenek ilyen drága gumik. Konkrét típusok helyett: minél ritkábbak és nagyobbak a bütykök a gumin, annál jobban kapaszkodik - cserébe nyilván nagyobb a gördülési ellenállása. Minél keskenyebb a gumi (általában) annál kisebb a magassága is. Szerintem menj be egy nagyobbfajta boltba, ahol hajlandók fölpróbálni Neked a gumit, aminek megfelelõnek tûnik a mintázata.