Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15880 replies to this topic

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

Az miért van,hogy tubeless kerékre(crossmax) nem tudom feltenni a tubeless gumit(RR) mert lötyög rajta?

Mindenre van megoldás elöször rakd össze belsõvel fujd föl kb 3 Bárig,majd enged le és az egyik oldalt szed le a gumit a belsöt szedd ki rakd bele a szelepet igény szerint tölcsd fel tejjel vagy éppen amit bele kívánsz rakni.A külsõt igazgast a felnihez hogy minél paszentosabb legyen ne jöjön ki a levegõ,és kopresszorral fujd föl 3-3,5 bárig.Útánnak kezd el pörgetni a kereket és bilencs jobra barra hoyga tej tömitsen estleg ha kell!
Enyi a nagy történet 10 perces mutatvány.
Remélem tudtam segiteni.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Az miért van,hogy tubeless kerékre(crossmax) nem tudom feltenni a tubeless gumit(RR) mert lötyög rajta?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

A helyi bringaboltban. Mondjuk mondták is, hogy az olcsóbb beszállítójuknál jelenleg nincs belõle... A webshopokat nem is nagyon néztem mivel nem érzem biztosnak, hogy megérkezne idõben.

H&S max. 4 nap alatt kiszállítja, DHL-el.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

A helyi bringaboltban. Mondjuk mondták is, hogy az olcsóbb beszállítójuknál jelenleg nincs belõle... A webshopokat nem is nagyon néztem mivel nem érzem biztosnak, hogy megérkezne idõben.

A Ralhp is baráti áron van: Schwalbe Racing Ralph Evo PaceStar Faltreifen Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ha van raktáron (in stock), BC-rõl tapasztalataim szerint egy hétfõi rendelés akár péntekre ott lehet a címzettnél. DHL-lel küldik, elég gyorsak. Érdemes összefogni valakivel vagy valakikkel, hogy a 9,9 EUR postaktg. osztódjon és úgy már bõven megéri.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
21k a Nobby? Uram atyám hol nézted te? Én 12-ért vettem Double Defense-es új Nobby-t.
Nobby Nic Evo DD PaceStar 2,1" TL-Ready Faltreifen

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Köszi a válaszokat!
Végül mégiscsak az ár döntött... :/
A Ron 15900Ft-ról indult, a Nobby Nic meg 21k-ról...
Larsen TT-t lesz a befutó 9k-ért, állítólag murvás talajon jól viselkedik. Csak ne legyen sok csúszós gyökér mert akkor jajj nekem.
Már csak az a kérdés, hogy 2.00-ás és vagy 2.35-ös ill. 60 vagy 120TPI-s legyen-e. Szóval könnyebb és jobban gördülõ vagy nehezebb és ellenállóbb a defektnek. Fogalmam sincs, mennyire kézzelfogható a különbség az én szintemen. De azért csak jó lenne tökéletesen választani.;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts

A C táv az full murva, tisztán izom pálya, semmi technikás rész nincs benne, egy jobb trekkinggel abszolválható! :)

ez mostanában nagy divat lett! :D

én racing ralph-ot vagy rocket ront vennék. esetleg fast track-et.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

C táv.
Azt nem mondom, hogy az ár másodlagos de a gumin sokat nem akarok spórolni. Persze ha nem indokolt akkor én sem nyúlok bele mélyen a pénztárcába... :-)

A C táv az full murva, tisztán izom pálya, semmi technikás rész nincs benne, egy jobb trekkinggel abszolválható! :)

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
C táv.
Azt nem mondom, hogy az ár másodlagos de a gumin sokat nem akarok spórolni. Persze ha nem indokolt akkor én sem nyúlok bele mélyen a pénztárcába... :-)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

A Salzkammergut elõtt le szeretném cserélni a leamortizált hátsó Racing Ralph-omat (egyelõre elöl a Nobby Nic nagyon jól tûri a megpróbáltatásokat).
Szeretnék valami olyan gumit amivel nem lövök mellé ezen a pályán. Keresgéltem egy picit, ezeket találtam:
-Nobby Nic (mint elöl)
-Maxxis Ignitor
-Maxxis Larsen

Szerintetek mi jöhet még szóba? Ti mit tennétek fel egy nem túl technikás bringás helyében? :)

Szerintem Ignitor felejtõs, de nagyon, függ a távtól is amit választottál, de a Ralhp az okés, nekem elõl Ron, hátul Ralhp B táv.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Árat nem írtál, úgyhogy Ront.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
A Salzkammergut elõtt le szeretném cserélni a leamortizált hátsó Racing Ralph-omat (egyelõre elöl a Nobby Nic nagyon jól tûri a megpróbáltatásokat).
Szeretnék valami olyan gumit amivel nem lövök mellé ezen a pályán. Keresgéltem egy picit, ezeket találtam:
-Nobby Nic (mint elöl)
-Maxxis Ignitor
-Maxxis Larsen

Szerintetek mi jöhet még szóba? Ti mit tennétek fel egy nem túl technikás bringás helyében? :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Köszi mindenkinek a választ!

Sajna, ebbõl új belsõ lesz, mert sehogy sem tudom kint tartani kézzel, és közben rárakni a pumpát.
Nézek valami szelephosszabbítót, ami csavaros, de nem sok reményt fûzök hozzá...

KÖszi!

Ne bomolj már!!! :-)) Ha lapos a guma akkor a külsõvel ellen tudsz tartani addig amíg ráteszed a pumpa csonkját. Ha meg már kellõ nyomás van benne akkor kijön magától. Vagy fordítsd lefele a, h a szelep merõleges legyen a talajra, az majd ellentart neked amíg ráilleszted, vagy valaki segítsen megtartani míg pumpálsz. Annyi lehetõség van! Ezért én nem vennék másikat, bár egy pót belsõ mindig jó a háznál. :-)

Ridley Noah Fast 

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

A RideBike árul Continental menetes belsõt, 1000 Ft az ára. Én is most vettem ilyet.
Continental MTB 26 belsõ 26x1,75/2,5 csom.nélk. (Kerék | Belsõ | 26 coll) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz

Közben eszembe jutott, hogy a Bajnok utcában, a Podmaniczky utcától pár méterre levõ kis mûhelyben egy éve elég jó áron szereztem Conti belsõt.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Köszi mindenkinek a választ!

Sajna, ebbõl új belsõ lesz, mert sehogy sem tudom kint tartani kézzel, és közben rárakni a pumpát.
Nézek valami szelephosszabbítót, ami csavaros, de nem sok reményt fûzök hozzá...

KÖszi!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts

a "guminyakas" belsõk általában 45mm szelephosszal jönnek.
a jobb minõségû belsõk pedig 60-as végig menetesek.
régen volt itthon vredestein menetes, az volt a legolcsóbb
most szerintem az schwalbe av13 a legolcsóbb ilyen.

Continak is van végig menetes. Néha azonban pár boltot végig kell járni érte mire kapsz.

A RideBike árul Continental menetes belsõt, 1000 Ft az ára. Én is most vettem ilyet.
Continental MTB 26 belsõ 26x1,75/2,5 csom.nélk. (Kerék | Belsõ | 26 coll) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
Marci

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Sziasztok!

Vuelta Airline One felnim van, és egy olyan belsõt vettem, aminek az autoszelep felsõ 6-7mm-es részén van csak menet, alatta mûanyag.
Amikor még nincs rajta a külsõ, akkor még ki tudom nyomni a szelepet a gumi felõl, hogy kilátszon annyira, hogy a mûhelypumpám meg tudja szorítani, de amint ráteszem a külsõt is, akkor már ez nem sikerül. Ha megfogom a szelepet, és elkezdem kihúzni, akkor kijön annyira, hogy rá tudnám tenni a pumpát, de nem tudom úgy tartani. Így egyáltalán nem tudom felfújni a kereket.

Erre milyen megoldások léteznek? Új belsõ, vagy szelep hosszabbító? Vagy valami csavaros pumpacsõ?

Elõre is köszi a segítséget!

Mondjuk a hüvejk és mutatóujjaddal szorítsd össze a külsõt a szelepnél a tövébe (amikor persze már kinn a "feje") , tartsd úgy és a másik kezeddel egy kézzel rakd rá a pumpa fejét.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!
Egy 28"-os trekking belsõjébe mennyi slime-ot célszerû tölteni, a külsõ 1,5-ös.

semennyit, szerezz be egy rendes defektvédelmes külsõt