Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

A helyi bringaboltban. Mondjuk mondták is, hogy az olcsóbb beszállítójuknál jelenleg nincs belõle... A webshopokat nem is nagyon néztem mivel nem érzem biztosnak, hogy megérkezne idõben.

A Ralhp is baráti áron van: Schwalbe Racing Ralph Evo PaceStar Faltreifen Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A helyi bringaboltban. Mondjuk mondták is, hogy az olcsóbb beszállítójuknál jelenleg nincs belõle... A webshopokat nem is nagyon néztem mivel nem érzem biztosnak, hogy megérkezne idõben.

Ha van raktáron (in stock), BC-rõl tapasztalataim szerint egy hétfõi rendelés akár péntekre ott lehet a címzettnél. DHL-lel küldik, elég gyorsak. Érdemes összefogni valakivel vagy valakikkel, hogy a 9,9 EUR postaktg. osztódjon és úgy már bõven megéri.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
21k a Nobby? Uram atyám hol nézted te? Én 12-ért vettem Double Defense-es új Nobby-t.
Nobby Nic Evo DD PaceStar 2,1" TL-Ready Faltreifen

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Köszi a válaszokat!
Végül mégiscsak az ár döntött... :/
A Ron 15900Ft-ról indult, a Nobby Nic meg 21k-ról...
Larsen TT-t lesz a befutó 9k-ért, állítólag murvás talajon jól viselkedik. Csak ne legyen sok csúszós gyökér mert akkor jajj nekem.
Már csak az a kérdés, hogy 2.00-ás és vagy 2.35-ös ill. 60 vagy 120TPI-s legyen-e. Szóval könnyebb és jobban gördülõ vagy nehezebb és ellenállóbb a defektnek. Fogalmam sincs, mennyire kézzelfogható a különbség az én szintemen. De azért csak jó lenne tökéletesen választani.;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

A C táv az full murva, tisztán izom pálya, semmi technikás rész nincs benne, egy jobb trekkinggel abszolválható! :)

ez mostanában nagy divat lett! :D

én racing ralph-ot vagy rocket ront vennék. esetleg fast track-et.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

C táv.
Azt nem mondom, hogy az ár másodlagos de a gumin sokat nem akarok spórolni. Persze ha nem indokolt akkor én sem nyúlok bele mélyen a pénztárcába... :-)

A C táv az full murva, tisztán izom pálya, semmi technikás rész nincs benne, egy jobb trekkinggel abszolválható! :)

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
C táv.
Azt nem mondom, hogy az ár másodlagos de a gumin sokat nem akarok spórolni. Persze ha nem indokolt akkor én sem nyúlok bele mélyen a pénztárcába... :-)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

A Salzkammergut elõtt le szeretném cserélni a leamortizált hátsó Racing Ralph-omat (egyelõre elöl a Nobby Nic nagyon jól tûri a megpróbáltatásokat).
Szeretnék valami olyan gumit amivel nem lövök mellé ezen a pályán. Keresgéltem egy picit, ezeket találtam:
-Nobby Nic (mint elöl)
-Maxxis Ignitor
-Maxxis Larsen

Szerintetek mi jöhet még szóba? Ti mit tennétek fel egy nem túl technikás bringás helyében? :)

Szerintem Ignitor felejtõs, de nagyon, függ a távtól is amit választottál, de a Ralhp az okés, nekem elõl Ron, hátul Ralhp B táv.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Árat nem írtál, úgyhogy Ront.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
A Salzkammergut elõtt le szeretném cserélni a leamortizált hátsó Racing Ralph-omat (egyelõre elöl a Nobby Nic nagyon jól tûri a megpróbáltatásokat).
Szeretnék valami olyan gumit amivel nem lövök mellé ezen a pályán. Keresgéltem egy picit, ezeket találtam:
-Nobby Nic (mint elöl)
-Maxxis Ignitor
-Maxxis Larsen

Szerintetek mi jöhet még szóba? Ti mit tennétek fel egy nem túl technikás bringás helyében? :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Köszi mindenkinek a választ!

Sajna, ebbõl új belsõ lesz, mert sehogy sem tudom kint tartani kézzel, és közben rárakni a pumpát.
Nézek valami szelephosszabbítót, ami csavaros, de nem sok reményt fûzök hozzá...

KÖszi!

Ne bomolj már!!! :-)) Ha lapos a guma akkor a külsõvel ellen tudsz tartani addig amíg ráteszed a pumpa csonkját. Ha meg már kellõ nyomás van benne akkor kijön magától. Vagy fordítsd lefele a, h a szelep merõleges legyen a talajra, az majd ellentart neked amíg ráilleszted, vagy valaki segítsen megtartani míg pumpálsz. Annyi lehetõség van! Ezért én nem vennék másikat, bár egy pót belsõ mindig jó a háznál. :-)

Ridley Noah Fast 

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

A RideBike árul Continental menetes belsõt, 1000 Ft az ára. Én is most vettem ilyet.
Continental MTB 26 belsõ 26x1,75/2,5 csom.nélk. (Kerék | Belsõ | 26 coll) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz

Közben eszembe jutott, hogy a Bajnok utcában, a Podmaniczky utcától pár méterre levõ kis mûhelyben egy éve elég jó áron szereztem Conti belsõt.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Köszi mindenkinek a választ!

Sajna, ebbõl új belsõ lesz, mert sehogy sem tudom kint tartani kézzel, és közben rárakni a pumpát.
Nézek valami szelephosszabbítót, ami csavaros, de nem sok reményt fûzök hozzá...

KÖszi!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

a "guminyakas" belsõk általában 45mm szelephosszal jönnek.
a jobb minõségû belsõk pedig 60-as végig menetesek.
régen volt itthon vredestein menetes, az volt a legolcsóbb
most szerintem az schwalbe av13 a legolcsóbb ilyen.

Continak is van végig menetes. Néha azonban pár boltot végig kell járni érte mire kapsz.

A RideBike árul Continental menetes belsõt, 1000 Ft az ára. Én is most vettem ilyet.
Continental MTB 26 belsõ 26x1,75/2,5 csom.nélk. (Kerék | Belsõ | 26 coll) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
Marci

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Sziasztok!

Vuelta Airline One felnim van, és egy olyan belsõt vettem, aminek az autoszelep felsõ 6-7mm-es részén van csak menet, alatta mûanyag.
Amikor még nincs rajta a külsõ, akkor még ki tudom nyomni a szelepet a gumi felõl, hogy kilátszon annyira, hogy a mûhelypumpám meg tudja szorítani, de amint ráteszem a külsõt is, akkor már ez nem sikerül. Ha megfogom a szelepet, és elkezdem kihúzni, akkor kijön annyira, hogy rá tudnám tenni a pumpát, de nem tudom úgy tartani. Így egyáltalán nem tudom felfújni a kereket.

Erre milyen megoldások léteznek? Új belsõ, vagy szelep hosszabbító? Vagy valami csavaros pumpacsõ?

Elõre is köszi a segítséget!

Mondjuk a hüvejk és mutatóujjaddal szorítsd össze a külsõt a szelepnél a tövébe (amikor persze már kinn a "feje") , tartsd úgy és a másik kezeddel egy kézzel rakd rá a pumpa fejét.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!
Egy 28"-os trekking belsõjébe mennyi slime-ot célszerû tölteni, a külsõ 1,5-ös.

semennyit, szerezz be egy rendes defektvédelmes külsõt

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok!
Egy 28"-os trekking belsõjébe mennyi slime-ot célszerû tölteni, a külsõ 1,5-ös.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!

Vuelta Airline One felnim van, és egy olyan belsõt vettem, aminek az autoszelep felsõ 6-7mm-es részén van csak menet, alatta mûanyag.
Amikor még nincs rajta a külsõ, akkor még ki tudom nyomni a szelepet a gumi felõl, hogy kilátszon annyira, hogy a mûhelypumpám meg tudja szorítani, de amint ráteszem a külsõt is, akkor már ez nem sikerül. Ha megfogom a szelepet, és elkezdem kihúzni, akkor kijön annyira, hogy rá tudnám tenni a pumpát, de nem tudom úgy tartani. Így egyáltalán nem tudom felfújni a kereket.

Erre milyen megoldások léteznek? Új belsõ, vagy szelep hosszabbító? Vagy valami csavaros pumpacsõ?

Elõre is köszi a segítséget!

a "guminyakas" belsõk általában 45mm szelephosszal jönnek.
a jobb minõségû belsõk pedig 60-as végig menetesek.
régen volt itthon vredestein menetes, az volt a legolcsóbb
most szerintem az schwalbe av13 a legolcsóbb ilyen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

Pl.: Schwalbe belsõ, végig menetes és van rajta egy kis anya ami nem engedi vissza csúszni, de lehet van más olcsóbb márka is.

Continak is van végig menetes. Néha azonban pár boltot végig kell járni érte mire kapsz.