Gumi tartósság terén mik a tapasztalataitok? A két gyerekem (31 illetve 32 kilósok) õsszel kapott új bringát Rocket Ron Performance illetve Rapid Rob Active Line gumival, nagyjából 1000km-et mentek, és mindkettejük hátsó gumija 80%-ban elkopott. (Nem akartam elhinni. Õk mondták, hogy kopott, meg sem néztem, hiszen hogyan kophatott volna el? Aztán csak megnéztem, és tényleg.) Én nemrég vettem egy pár Nobby Nic-et (Evolution), és 100 km után máris jelentõs kopás látszott a hátsón (81 kg vagyok). Korábban sosem volt Schwalbe gumim; egy Maxxist 5 év után cseréltem (akkor 90kg voltam), a feleségem 12 éves Bontrager gumiját most kezdjük nézegetni, hogy talán mintha cserére érett lenne. 90%-ban terepen megyünk, nem farolgatunk nagyokat. Most hátulra fölraktam magamnak egy (mezei, nem Black Chili) Conti Race Kinget, és kb. 300 km után még szinte újszerû. A munkábajárós bringámon a Conti TravelContact kb. 10 ekm-et szolgált. - Ez nyilván más kategória, de mégis.
Nem sajnálnám a pénzt jó gumikra, de félévente négy pár gumit cserélni kicsit húzós lenne. Vagy a tapadás-gördülés-tartósság hármasban ha az elsõ kettõre optimalizálunk, akkor annak a 3. látja a kárát? Vagy a Schwalbe a gyors termék életciklusra optimalizál?