Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

van valakinek tapasztalata arról, hogy a RRalph Evo TL Ready verzióját mennyire könnyû tubelessre felszerelni? megbízható, tartja a levegõt?

ha lottyot toltok bele, nalam kell egyket het, mire rendesen tartja a levegot. persze ez is relativ - valahol a latex meg a butil kozott van. en minden bringazas elott ellenorzom, mert elofordulhat, hogy valamelyikbol tobb hianyzik. menet kozben szerencsere semmi problemam nem volt vele, defektet se kaptam.

ztr es a toluk licenszelt sun felnire eleg nehez raeroszakolni. foleg a ralphot, a ron konnyebben rament (2011es mindketto).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
717-es mavic felnijeim vannak, felniszalagnak kb mindent kipróbáltam, szigszalagtól kezdve, a leukoplaszton át a schwalbe öntapadós kék szövetszalagjáig illetve a sima kék schwalbe szalagig. a külsõk (fast track, mountain king supersonic, nobby nic, rocket ron) mind el-elcsúsznak a felnin. mit csinálok rosszul?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
van valakinek tapasztalata arról, hogy a RRalph Evo TL Ready verzióját mennyire könnyû tubelessre felszerelni? megbízható, tartja a levegõt?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Geax Mezcal gyorsabb, jobban tapad, tartósabb, csak sajnos nem megy fel a felnimre. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

így van

mongy én nem érzem hogy nem haladna a ralph a szilárd burkolaton....jó nyilván nem egy 1,75 ös marathon valamihez képest

Bátran el lehet menni vele aszfaltozni. Nekem sem jutna eszembe lecserélni azért, mert lassú. Ralphnál számtalan lassabb gumit fel tudnék sorolni aszfalton. Gyorsabbat nem sokat. ( persze a kategóriájában )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
így van

mongy én nem érzem hogy nem haladna a ralph a szilárd burkolaton....jó nyilván nem egy 1,75 ös marathon valamihez képest
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Ha valaki elég rövid ideig él, akkor mindkettõ összejöhet! ;) Vagy ha 89 évesen veszi meg a tapadós gumit!

ha egy gumi tapad = kopik.
jobban tapad = jobban kopik.
el kell dönteni, melyik a fontos, a tapadás, vagy hogy kitartson életed végéig.
ez van :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha egy gumi tapad = kopik.
jobban tapad = jobban kopik.
el kell dönteni, melyik a fontos, a tapadás, vagy hogy kitartson életed végéig.
ez van :(

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nekem olyan 80%os 2000km utan :) pedig legalabb 50-60% aszfalt. a hatsogumin meg latszanak a "belso" butykok.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts
Az RR-t a beton eszi, illetve nem is halad rajta jól mert rátapad mint állat!
Vegyetek a gyereknek nem hajtogatós Huchinsont vagy Z-maxot az tuti nem kopik el!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ralph nálem sem bír hátul 2000nél többet

ron viszon úgy néz ki még durvábban kopik. most a 7végén mentem vele 100 pár kilcsit, (jó fõleg aszfalton, terep annyi ami a duna rövidben volt) régebben tán 50 et és már elég értékelhetõ kopás mutatkozik. és nem fékelek sokat :).
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Akkor lassan el kell kezdened oktatni õket az elsõ fék rejtelmeire, sokat dob a gumik élettartamán. :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
A gyerekek sûrûn húzzák a hátsó féket. Nálam nem jelentkezett ez 1000 km után, sõt 2000 után is 80%-os volt, és nem 80%-a elkopott.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Én se vettem észre, hogy a RR jobban kopna mint kéne. NN meg még kevésbé kopik.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Gumi tartósság terén mik a tapasztalataitok? A két gyerekem (31 illetve 32 kilósok) õsszel kapott új bringát Rocket Ron Performance illetve Rapid Rob Active Line gumival, nagyjából 1000km-et mentek, és mindkettejük hátsó gumija 80%-ban elkopott. (Nem akartam elhinni. Õk mondták, hogy kopott, meg sem néztem, hiszen hogyan kophatott volna el? Aztán csak megnéztem, és tényleg.)

Nem lehet, hogy a csemeték farolgatnak ezerrel? Mert akkor kopik mint az állat! Barátnõm 50 kiló, nála 1000 km után újszerû még a Racing Ralph, s nálam is "csak" úgy 5-6000 után amortizálódik le (kettõ fogy szezonban).
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nekem a Schwalbe NN-bõl a tömlõs EVO viharosan kopott (inkább morzsolódott). Az UST-s klasszisokkal tûnik tartósabbnak. A Maxxisaim a másik bringán sokkal jobban bírják, és töredék áruk van.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Gumi tartósság terén mik a tapasztalataitok? A két gyerekem (31 illetve 32 kilósok) õsszel kapott új bringát Rocket Ron Performance illetve Rapid Rob Active Line gumival, nagyjából 1000km-et mentek, és mindkettejük hátsó gumija 80%-ban elkopott. (Nem akartam elhinni. Õk mondták, hogy kopott, meg sem néztem, hiszen hogyan kophatott volna el? Aztán csak megnéztem, és tényleg.) Én nemrég vettem egy pár Nobby Nic-et (Evolution), és 100 km után máris jelentõs kopás látszott a hátsón (81 kg vagyok). Korábban sosem volt Schwalbe gumim; egy Maxxist 5 év után cseréltem (akkor 90kg voltam), a feleségem 12 éves Bontrager gumiját most kezdjük nézegetni, hogy talán mintha cserére érett lenne. 90%-ban terepen megyünk, nem farolgatunk nagyokat. Most hátulra fölraktam magamnak egy (mezei, nem Black Chili) Conti Race Kinget, és kb. 300 km után még szinte újszerû. A munkábajárós bringámon a Conti TravelContact kb. 10 ekm-et szolgált. - Ez nyilván más kategória, de mégis.

Nem sajnálnám a pénzt jó gumikra, de félévente négy pár gumit cserélni kicsit húzós lenne. Vagy a tapadás-gördülés-tartósság hármasban ha az elsõ kettõre optimalizálunk, akkor annak a 3. látja a kárát? Vagy a Schwalbe a gyors termék életciklusra optimalizál?

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Szerintem kisebb. Ez a fajta ráadásul tapadós de egyben kopós keverékbõl van, könnyû, vékony oldalfallal. Ha ballonosat akarsz, akkor inkább Advantege-bõl egy 2,25-ös.

Köszi, akkor lehet nem ezt fogom venni. Advantagebõl szeptemberig nem lesz nekik:(

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Szerintem kisebb. Ez a fajta ráadásul tapadós de egyben kopós keverékbõl van, könnyû, vékony oldalfallal. Ha ballonosat akarsz, akkor inkább Advantege-bõl egy 2,25-ös.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Sziasztok!
Tegnapi tekerésnél vettem észre hogy a Nobbym oldalfalán szálszakadás van... Helyette ezt néztem ki, 80% terep 20% aszfalt (az erdõig), 2.1-es méretben van akkora mint a NN 2.25?
Maxxis High Roller XC 120TPI (eXCeption series) (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop

Véleményeknek, tapasztalatoknak örülnék :) (defektállóság, oldalfal, stb)