Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2012. július 26. - 10:43

Írta 2012. július 26. - 10:32

Nem nem, Schwalbe-ról csak Nobby Nic-bõl vásítottam el úgy 6-7 külsõt, s bár RRon, RRalph-om is volt már, eladtam õket.
A gyorsabb kopást innen vettem például (német Bike teszt, 2011-es): Download Reifentest_2011 pdf, fast and secure downloading from crocko.com
NNic nálam kb. 4e km-t bír hátul, szóval elképzelhetõ, hogy egy RRalph is elmenne simán mondjuk 3e-4e-et. A teszt alapján viszont egy 2.25-ös Rocket Ron több mint 4x gyorsabban kopik el, mint egy Conti X-King. Tartósság szempontjából a Contik taroltak, pláne a Mountain King, aminek a mintázata messze tartósabb, mint bármely más külsõé.
Volt Nic, elõl hátul, szerintem simán jobban kopott mint a Ralhp, szintén hátul, ha Neked a Nick elment hátul 4000 km-et akkor a Ralhp min 5000. Értem én a teszteket, de én már csak olyan fa fej vagyok jobban hiszek a saját tapasztalatomnak!

Írta 2012. július 26. - 10:03

Felmerülhet a lehetõség, valamit rosszul csinálsz, nekem az UST-s 2.1-es Ralhp hátul vidáman elmegy egy szezont 4-5000 km közötti futásteljesítménnyel, a Ron elõl már a második szezonját futja és köszöni még nagyon jól van, a levetett Ralhpot egy haverom még használja, õ nem jár versenyekre és még nem kopott tükörre mikor oda adtam. Az én filozófiám szerint inkább a gumi kopjon mint rólam a bõr!
Nem nem, Schwalbe-ról csak Nobby Nic-bõl vásítottam el úgy 6-7 külsõt, s bár RRon, RRalph-om is volt már, eladtam õket.

NNic nálam kb. 4e km-t bír hátul, szóval elképzelhetõ, hogy egy RRalph is elmenne simán mondjuk 3e-4e-et. A teszt alapján viszont egy 2.25-ös Rocket Ron több mint 4x gyorsabban kopik el, mint egy Conti X-King. Tartósság szempontjából a Contik taroltak, pláne a Mountain King, aminek a mintázata messze tartósabb, mint bármely más külsõé.
Írta 2012. július 26. - 09:46

Felmerülhet a lehetõség, valamit rosszul csinálsz, nekem az UST-s 2.1-es Ralhp hátul vidáman elmegy egy szezont 4-5000 km közötti futásteljesítménnyel, a Ron elõl már a második szezonját futja és köszöni még nagyon jól van, a levetett Ralhpot egy haverom még használja, õ nem jár versenyekre és még nem kopott tükörre mikor oda adtam. Az én filozófiám szerint inkább a gumi kopjon mint rólam a bõr!

Írta 2012. július 26. - 09:30

Contiból a 2,2"-es X-King elég csirke, jó ha megvan 2,1". Abból a 2,4"-es valószínûleg hozza a 2,2"-es RaceKing szélességét.
Most salzkammeren 2,2-es XK/RK kombóval mentem, protection verzióval. A RK 5mm-rel szélesebb és magasabb is, ráadásul nagyobb, mint 2,2", 57mm a hurka szélessége! A 2,4"-es Maxxis Ardent ekkora, csak annak a mintázata túllóg az oldalfalon és tán 1-2mm-rel magasabb is a szövetcsõ.
Oh, ezt jó tudni, köszi az információt!
Vajon miért adnak meg egyébként az UST-s RaceKinghez, X-Kinghez ~3,1 bart, mint ajánlott nyomást? Így magában, nyers számként látva ez elég soknak tûnik.
X-King érték 2.2-es UST-s verzióhoz 45 psi: Continental Bicycle -X-King 2.2
Írta 2012. július 26. - 09:14

Most salzkammeren 2,2-es XK/RK kombóval mentem, protection verzióval. A RK 5mm-rel szélesebb és magasabb is, ráadásul nagyobb, mint 2,2", 57mm a hurka szélessége! A 2,4"-es Maxxis Ardent ekkora, csak annak a mintázata túllóg az oldalfalon és tán 1-2mm-rel magasabb is a szövetcsõ.
Írta 2012. július 26. - 07:49

29erben nekem annyira nem szimpik. egyedul az xking tetszene, de az meg rohadt nehez (majdnem +200g a fecskekhez kepest).
Jók, persze jók a Schwalbek, csak ne lenne olyan drága - meg kophatna kissé lassabban!
Szerencsére nekem a "mass" nem annyira critical. Ha másképp lett volna, akkor a Geaxokat sem vettem volna meg, helyette TLR Schwalbe-val próbálkoztam volna egybõl, esetleg SnakeSkinnel. Utóbbit mondjuk szívesen megpróbálnám, csak bármennyire jól tapad mondjuk egy RRon -RRalph kombó, elég gyorsan kopnak. Egy szerzonban 2 garnitúrát is kellene vennem, míg Geaxból 1 pár kitartana kb. 3/4 évet is, ha csak egy bicajt használnék. Azaz, most ~1 évet, hogy 70%-ban használom azt a bicajt, amin a Geaxok vannak. És akkor még nem beszéltem arról, hogy kb. 7500/db áron Mo.-on, boltban (!) vettem a TNT-s Geaxokat, míg egy SnakeSkin Schwalbe még német webshopból is húzós. BComponentsen RRon most épp 36.95, RRalph 41.95.
Írta 2012. július 26. - 06:16

Írta 2012. július 25. - 21:16

"Rendes" UST-s Conti X-King elõre és Race King hátra nekem a következõ terv. Õsszel muszáj lesz beruháznom, sajnos a Geax Saguaro-k kezdenek nagyon szétkopni. (Természetesen majd jól felteszem ezeket is fordítva.

Bár a Geax jó választás volt, elégedett vagyok vele, de jó lesz megpróbálni valami újat. Pár szó a Geaxról: TNT (Tubes, no tubes) verzióim vannak, nálam megbízhatóan mûködtek belsõ nélkül, UST felnin és 4e km-t mentem velük eddig. Elõször 2 db All-Mountain bicajon, aztán merevfarúval használtam, használom még most is ezeket. Bírtak többek közt 3 maratont és folyamatosan a Pilis, a Budai-hegyek, valamint egy rövid ideig még Ausztria hegyeit is - bár sotteren ugye könnyû...

Remélem a Contik is lesznek ilyen jók, pláne, hogy a németek tesztjein 2x olyan lassan koptak a Contik, mint a Geax! Az említett tesztek szerint a Schwalbe-k harmadát bírják egyébként, mint egy Conti.
Írta 2012. július 25. - 19:03

Ennek ellenére nem tervezem, hogy a jelenlegi Schwalbe kínálatból vásároljak, mert eszeveszetten gyorsan kopnak (elöl még elmegy), úgyhogy hátul Conti X-King lesz a Protection sorozatból, mert az tubeless ready. (Most drótperemes Race King van, amit nem tudok tubeless föltenni - nem is ígérte senki, hogy jó lenne így, de csak kipróbáltam, és esélytelennek tûnik.)
Írta 2012. július 25. - 14:49

az aspeneknel tubelessnek lehet a vastagabbfalu lenne erdekes, alig nehezebb. azon mar gondolkodtam parszor, csak nekem az aspenekkel van hasonlo tapasztalatom, mint neked a rral. pedig a gordulese nagyon tetszik

Írta 2012. július 25. - 14:26

CX gumi eladó! http://apro.bikemag....es-l191180.html
Írta 2012. július 25. - 13:24

mi lett az aspenekkel?
Írta 2012. július 25. - 12:14

Írta 2012. július 25. - 12:11

Racing Ralph TLR, ultolsó esélyt adom nekik, az egyik nem tartja a levegõt, kettõt estem már emiatt, egyébként jók, de hajlamosak kanyarban csúszkálni.
Speci Fast Trak Control 2.2, tubelessre tökéletes, ballonos, jól tapad, jól gurul, nekem jobban tetszik, mint az RR
Speci Captain control - sarasabb idõre jó, de nem sárgumi, amolyan jó mindenes. A Specikkel annyira meg vagyok elégedve, hogy most egyelõre nem variálok. De Scwhalbe-ért pénzt nem adok, azt már eldöntöttem, csak ha már rendes TLR-t tudnak gyártani.
Hm, kétféle Speci gumikat próbáltam eddig, elég meggyõzõ volt mindkettõ (Purgatory Control 2Bliss, Ground Control 2Bliss). Tubeless-ként jók már az újabb 2Bliss Speci külsõk? 1-2 éve sok panaszt lehetett olvasni róluk, hogy leeresztenek és ezer ponton szivárog belõlük a lötyi. (Bár utóbbi a TLR fecskénél is fennálló jelenség, egy darabig...)
Írta 2012. július 25. - 11:46

Írta 2012. július 25. - 11:40

ezeket a gumikat spec ismerem 26osrol, mert a stumpival ilyenek jottek - nekem jobban bevaltak a schwalbek. xkinget vegulis te sem probaltad ki?
Írta 2012. július 25. - 11:28

Speci Fast Trak Control 2.2, tubelessre tökéletes, ballonos, jól tapad, jól gurul, nekem jobban tetszik, mint az RR
Speci Captain control - sarasabb idõre jó, de nem sárgumi, amolyan jó mindenes. A Specikkel annyira meg vagyok elégedve, hogy most egyelõre nem variálok. De Scwhalbe-ért pénzt nem adok, azt már eldöntöttem, csak ha már rendes TLR-t tudnak gyártani.
Írta 2012. július 25. - 10:32

Írta 2012. július 25. - 10:14