Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2012. július 15. - 19:32
Ja, bocs, lehet van tippem, minden logikus(abb) eszmefuttatásom ellenére, az olcsóbb és keményebb "performance" széria (a baráti társaságban) többszörösen gyorsabban kopik, mint az "evo". Gõzöm nincs miért, de egyértelmûen így van.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2012. július 15. - 19:28
Sziasztok!
Nemrég sikerült a Budai hegyek erdeiben egy csodás kis metlaki csempén áthajtanom, aminek az eredménye egy 1,5cm hosszan kiszakadt külsõ és belsõ - gyakorlatilag kuka mind2.
Szóval kéne szereznem valami új gumit. Elöl hátul 2.1 Fire xc gumi van a bringán, ebbõl a hátsónak annyi.
Valami nem túl drága gumit keresek, ez a 2.1-es méret kb elég is (52mm széles a Fire ha jól emlékszem).
Igazából a Fire-el semmi bajom nincs, de szivesen kipróbálnék valami más terepgumit, mert az elmúlt 10 évben csak Fire-t használtam.
Normális árban találtam Pl Conti Race King-et..errõl valakinek tapasztalat?
Ötleteket is szivesen fogadok.
A megmaradt gumi tökmindegy hol lesz a jövõben, szóval ha jobb elsõ gumit találok akkor ez megy hátra, ha meg jobb hátsót, akkor a Fire marad elöl.
Sárban keveset megyek, gyakoribb a száraz úton közlekedés.
race kinget ajánlani tudom én is hátra, nagyon szépen gördül, aszfalton is, nem érezni azt, hogy a gumi húzna vissza, mint mondjuk az 1600 forintos cst c1391esnél. Elöl is azt használok, de van egy kis sérülés az oldalfalán, úgyhogy ha elhal, vagy ha lesz mibõl lecserélni, akkor oda valami agresszívabb gumit tennék, mountain kinget vagy rocket ront pl. . A race king oldalsó bütykei elég alacsonyak, kanyarban esetleg nem tart annyit elõl, fura lehet, ha eddig azt az agresszívebb mintázatú fire xc-t szoktad meg.
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9
Írta 2012. július 15. - 06:29
Írta 2012. július 14. - 22:51
Pár hete használok egy Race Kinget hátul. Elõtte két hétig Nobby Nic volt, de azt túlságosan traktornak találtam. (Elõtte pedig egy Bontrager, de az elkopott.) A Race King nagyon szépen simán, csendesen fut, de 1-2 alkalommal meredek fölfelén esõ után - ahol amúgy is épp csak föl tudok tekerni - kipörgött. Ezzel együtt én szeretem, és épp most veszek belõle még egyet, mert belsõ nélkül akarom használni, de sajnos ezt a fajtát, ami most fent van, nem lehet. (A Protection sorozatúak a "tubeless ready" minõsítésûek.)
Még annyit, hogy a Nobby Nic 150-200 km után már határozottan kopott volt, ezzel már legalább 500-at mentem, de még alig-alig látszik rajta valami.
Írta 2012. július 14. - 18:31
Nemrég sikerült a Budai hegyek erdeiben egy csodás kis metlaki csempén áthajtanom, aminek az eredménye egy 1,5cm hosszan kiszakadt külsõ és belsõ - gyakorlatilag kuka mind2.
Szóval kéne szereznem valami új gumit. Elöl hátul 2.1 Fire xc gumi van a bringán, ebbõl a hátsónak annyi.
Valami nem túl drága gumit keresek, ez a 2.1-es méret kb elég is (52mm széles a Fire ha jól emlékszem).
Igazából a Fire-el semmi bajom nincs, de szivesen kipróbálnék valami más terepgumit, mert az elmúlt 10 évben csak Fire-t használtam.
Normális árban találtam Pl Conti Race King-et..errõl valakinek tapasztalat?
Ötleteket is szivesen fogadok.
A megmaradt gumi tökmindegy hol lesz a jövõben, szóval ha jobb elsõ gumit találok akkor ez megy hátra, ha meg jobb hátsót, akkor a Fire marad elöl.
Sárban keveset megyek, gyakoribb a száraz úton közlekedés.
Írta 2012. július 12. - 17:28
Igen, tudom, a peremes felnik nem nagyon bírnak 8-nál többet. Ezek szerint akkor ebbe bele kell törõdni és kész. Amíg bírja, használom, aztán kuka.
Azért nem minden felni ilyen, jól kell megválasztani. No meg azt is tudomásul kell venni, hogy a kerékpárosok általában maximum 70 kilósak vasággyal, szóval ha ennél jóval nehezebb vagy, akkor az alkatrészek terén kompromisszumokat kell kötni.
Írta 2012. július 12. - 16:48
Írta 2012. július 12. - 16:25
Nem akarlak elkeseríteni, de akkor szinte egyértelmûen ez a probléma, ilyen súllyal a 10 bar a céltartomány (bizonyos gumik esetében). Óvatosan kell a nyomással bánni, mert bizonyos felnik (pl. az enyém is) maximum 8.5 barig biztonságosak. Egy hét alatt a 8 barból nekem átlagos belsõvel 1-2 bar biztosan szökik.
Igen, tudom, a peremes felnik nem nagyon bírnak 8-nál többet. Ezek szerint akkor ebbe bele kell törõdni és kész. Amíg bírja, használom, aztán kuka.
Írta 2012. július 12. - 14:30
Írta 2012. július 12. - 13:13
Ez tipikus a túl alacsony nyomson használt Schwalbe országúti külsõk esetében. Túl nagy terhelést kap az oldalfala, mert nem a testsúlyodnak megfelelõ nyomásra van fújva. Persze ez is csak egy lehetséges ok, az UV is árthat neki, de az elörgedés szerintem sem esélyes.
8 Bar-on használom, igaz, nem ellenõrzöm minden indulás elõtt, de azért hetente igen. Szóval ez nem lehet gond. A súlyom viszont lehet (94 kg)...
Írta 2012. július 12. - 12:15
Januárban vettem egy pár Schwalbe Durano S-t. Úgy alakult, hogy eddig összesen 2-3e km-t mentem vele és az oldalfala kezd szétrepedezni. (Nem érte semmi sérülés.)
Ez tipikus a túl alacsony nyomson használt Schwalbe országúti külsõk esetében. Túl nagy terhelést kap az oldalfala, mert nem a testsúlyodnak megfelelõ nyomásra van fújva. Persze ez is csak egy lehetséges ok, az UV is árthat neki, de az elörgedés szerintem sem esélyes.
Írta 2012. július 12. - 07:55
Erre enis gondoltam, de ennel keskenyebb es inkabb aszfaltra valo, simabb feluletu kellene.
nagyon jol gurul aszfalton, jobban mint a turagumi, ami a bringan volt. de csak semislick, nem slick.
Írta 2012. július 12. - 07:00
CX gumi eladó! http://apro.bikemag....es-l191180.html
Írta 2012. július 11. - 20:58
Írta 2012. július 11. - 20:34
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen gumit ajánlotok? Nem a versenyzés a cél, inkább csak az, hogy jól guruljon, ne kopjon túl gyorsan - a Durano S-t is ezért választottam, mert elvileg 10e km-t is kibírna - és elég jó defektvédelemmel bírjon. 23as mértben lenne jó, mert ehhez vagyok szokva. Ill. van-e valami lehetõség annak elkerülésére, hogy ismét így járjak? Mert ez egy kicsit túl nagy luxus nekem...
Írta 2012. július 11. - 19:57
Írta 2012. július 11. - 19:37
Írta 2012. július 11. - 18:01
-28-as trekking felnire (mavic a119)
-hagyomanyos (nem tubeless)
-leheto legvekonyabb, ami meg jo erre a felnire
-aszfaltra
-jo kanyarstabilitas
-defektvedelem (foleg varos: uvegszilankok stb)
-viszonylag konnyu
-maxmaxmax 5000 ft de inkabb kevesebb
Írta 2012. július 08. - 14:54
Írta 2012. július 08. - 14:34
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való