Sziasztok tud valaki "normális" félterep külsõ gumit ami nem kopik "hamar"? 2.00 vagy 2,1 es kellene 26os méretben. A mostani 1000km alatt elfáradt..
Az ár olyan 5-6ezer ft /db
SCHWALBE SMART SAM HS367 KÜLSÕ (26x2,10) - Bringa Butik Webáruház
Sziasztok tud valaki "normális" félterep külsõ gumit ami nem kopik "hamar"? 2.00 vagy 2,1 es kellene 26os méretben. A mostani 1000km alatt elfáradt..
Az ár olyan 5-6ezer ft /db
leeresztett menet közben egy bart legalább, kis sebességnél kicsúszott az eleje egy nulla szituációban. Most mondtam, hogy nem veszek Schwalbét
. Ez az új Fast Trak, sokkal jobb mint a régi.
Schwalbe City Jet
Sziasztok,
Városi gumit szeretnék venni 26x1,75-ös méretben
CX gumi eladó! http://apro.bikemag....es-l191180.html
Volt Nic, elõl hátul, szerintem simán jobban kopott mint a Ralhp, szintén hátul, ha Neked a Nick elment hátul 4000 km-et akkor a Ralhp min 5000. Értem én a teszteket, de én már csak olyan fa fej vagyok jobban hiszek a saját tapasztalatomnak!
Az ha egy gumi baromira tartós csak egy dolog, szerintem azt nem nehéz kivitelezni, tartósság és baromi jó tapadás na az már egy fogósabb dolog, nálam ez a Schwalbénál meg van. Országútin volt Contim nagyon sokáig nem kopott el, sõt inkább az oldalfala fáradt el mint a futófelület, de esõben csak finoman, most Michelin PRO3 és szakadó esõben is olyat lehet vele kanyarban borítani amit még most is alig hiszek el, és kopik mint a fene, megéri, nekem az élmény miatt igen!
Sziasztok,
Városi gumit szeretnék venni 26x1,75-ös méretben a régi montimra. A lényeges paraméterek: ne legyen teljesen slick (néha murva, döngölt út is elõfordulhat), magas defektvédelem.
Kutatásaim során a szóbajöhetõ típusok a CST Salvo-ra és a Continental Contact 2-re redukálódtak. Hogy miért? A CST szimplán jónak tûnik, a Continak meg a mintája bizalomgerjesztõ számomra, igaz ez szubjektív kategória. Igazából 5000 Ft/db volt a cél, és a Conti a legolcsóbb forrásból is felülrõl csókolja a limitet.
Ti melyiket választanátok, és miért, valamint ha nem ezeket, akkor mit ajánlanátok?
Nem szoktam megállni és megvárni amíg lemossa az esõ az utat, a gumi számít vannak amik nem teljesítenek jól esõben hiába van rajtuk minta, a PRO3 teljesen slick és szenzációsan megy esõben is, szárazon, poros úton.és van az a külsõ ami nagyon gyorsan kopik, ellenben nem tapad
esõben meg szerintem nem is a gumi számít igazán, hanem az út minõsége, esõ elején, míg a dzsva nem mosódik le, hanem csak vékony sarat képez, addig olyan, mint a jég, alig merek rajta kanyarodni, aztán ha már szakad egy ideje, és letisztult az aszfalt, akkor meg elkezd megint elég rendesen tapadni, elöl meg sem lehet csúsztatni fékezéskor
Nem defektelõs, 94kg vagyok 8 báron megyek vele egy lassú defektem volt az elsõ keréken idén, de két pumpálással hazavitt.És a defektállóságával mi a tapaszalatod? Én most Gp4000s-t használok Duranoval vegyesen, mindkettõvel meg vagyok elégedve. A Conti hegyesebb profilja versenyzõsebb, a Durano meg bírja a várost. Kivée az üveget, de még akkor is hazavitt
de esõben csak finoman, most Michelin PRO3 és szakadó esõben is olyat lehet vele kanyarban borítani amit még most is alig hiszek el, és kopik mint a fene, megéri, nekem az élmény miatt igen!
CX gumi eladó! http://apro.bikemag....es-l191180.html
Volt Nic, elõl hátul, szerintem simán jobban kopott mint a Ralhp, szintén hátul, ha Neked a Nick elment hátul 4000 km-et akkor a Ralhp min 5000. Értem én a teszteket, de én már csak olyan fa fej vagyok jobban hiszek a saját tapasztalatomnak!
Az ha egy gumi baromira tartós csak egy dolog, szerintem azt nem nehéz kivitelezni, tartósság és baromi jó tapadás na az már egy fogósabb dolog, nálam ez a Schwalbénál meg van. Országútin volt Contim nagyon sokáig nem kopott el, sõt inkább az oldalfala fáradt el mint a futófelület, de esõben csak finoman, most Michelin PRO3 és szakadó esõben is olyat lehet vele kanyarban borítani amit még most is alig hiszek el, és kopik mint a fene, megéri, nekem az élmény miatt igen!
Nem nem, Schwalbe-ról csak Nobby Nic-bõl vásítottam el úgy 6-7 külsõt, s bár RRon, RRalph-om is volt már, eladtam õket.
A gyorsabb kopást innen vettem például (német Bike teszt, 2011-es): Download Reifentest_2011 pdf, fast and secure downloading from crocko.com
NNic nálam kb. 4e km-t bír hátul, szóval elképzelhetõ, hogy egy RRalph is elmenne simán mondjuk 3e-4e-et. A teszt alapján viszont egy 2.25-ös Rocket Ron több mint 4x gyorsabban kopik el, mint egy Conti X-King. Tartósság szempontjából a Contik taroltak, pláne a Mountain King, aminek a mintázata messze tartósabb, mint bármely más külsõé.
Felmerülhet a lehetõség, valamit rosszul csinálsz, nekem az UST-s 2.1-es Ralhp hátul vidáman elmegy egy szezont 4-5000 km közötti futásteljesítménnyel, a Ron elõl már a második szezonját futja és köszöni még nagyon jól van, a levetett Ralhpot egy haverom még használja, õ nem jár versenyekre és még nem kopott tükörre mikor oda adtam. Az én filozófiám szerint inkább a gumi kopjon mint rólam a bõr!
Contiból a 2,2"-es X-King elég csirke, jó ha megvan 2,1". Abból a 2,4"-es valószínûleg hozza a 2,2"-es RaceKing szélességét.
Most salzkammeren 2,2-es XK/RK kombóval mentem, protection verzióval. A RK 5mm-rel szélesebb és magasabb is, ráadásul nagyobb, mint 2,2", 57mm a hurka szélessége! A 2,4"-es Maxxis Ardent ekkora, csak annak a mintázata túllóg az oldalfalon és tán 1-2mm-rel magasabb is a szövetcsõ.