Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Nekem mit ajánlanátok, a csekély másfél mázsám mellett, hogy hogyan kerüljem el a becsípõdéses defektet? Tudom, hogy sok szó esett róla, de ez eléggé extrém helyzet ugyebár!:o Csak azt ne mondjátok, hogy fogyjak le!;) Szóval a poént félretéve a helyzet kissé aggaszt..A gumikról ennyit tudok,ezzel érkezik a bicó:Impac Crosspac 700x38C / 28"x1,5 fõként országúton használom majd.
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
jó az bele, de még a 2,4-esbe is simán

nem lûnek azzal nyulat.
pl egy 2,1-es adrenalin simán ballonosabb mnt a 2,25-ös rr
és akkor melyikbe jó ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Adatok szerint az, viszont pl egy 2.125-ös Michelin ballonosabb a 2.25-ös CST-nél...
A Schwalbe SV13-as belsõje 190g, és 2.5-ig ajánlja a gyártó. A Maxxis 178g, és csak 2.125, szóval bizonytalan vagyok.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Az adatok szerint de, az.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy Maxxis Welter Weight belsõ nem-e túl csirke egy 2.25-ös CST-hez?.

Köszi!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
"kerékpárbolt"

ez tetszik. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
a dawg eq21-ében gyárilag valami fekete leukoplaszt volt, ahányszor szétszedtem annyiszor volt elcsúszva oldalra. most vettem valami 100ft-os gumit, mert az volt a helyi új "kerékpárboltban". majd kiváncsi leszek.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Kiábrándítom Dante sporttársat : A felragasztott felniszalagom is elcsúszik néha rajta, ugyanis hátul v-fékem van és gondolom egy brutál hosszú lejtõn annyira felmelegszik a felni, hogy a ragasztóréteg kicsit elenged. Neked gondolom tárcsád van, így erre nem gondoltál. Ugye ?

Hát erre nem, de a V-fékkel én montin végeztem a harmadik hevülésbõl bekövetkezett durrdefekt után. Köszi, az életem többet ér. Persze egyik sem az itthoni "buckákon" történt. Sõt, a szelep lefejezése sem érint, mert már 5 éve nem belsõzök, maximum a városimban.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

nem tudom a többivel mi van, de a schwalbénak a minimum megengedett nyomáson nem szabadna elforognia. (gondolom a többinek sem) mekkora nyomáson mész?

"ilyen 75 kilóhoz köves-gyökeres terepen még pont nem ütöm fel, de már egész kényelmes és még halad is, meg persze kanyarban sem fordul le" psi körül általában. szal fogalmam sincs, érzésre szoktam belõni. korábban egyébként nem csinálta, idén tûnt fel.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Nekem is 717 van és nekem is elfordult néha a külsõ, így lefejezte a szelepet. Már vagy 4 belsõmet kicsinálta. És haveromnak is 717 van és neki is néha elfordul a külsõ !
Nem járok alacsony nyomáson.
Kiábrándítom Dante sporttársat : A felragasztott felniszalagom is elcsúszik néha rajta, ugyanis hátul v-fékem van és gondolom egy brutál hosszú lejtõn annyira felmelegszik a felni, hogy a ragasztóréteg kicsit elenged. Neked gondolom tárcsád van, így erre nem gondoltál. Ugye ?
Próbáltam én is B-s Conti gumit, állandóan mozgott a felnin de mondom, ezek hibásak, o.k. De mikor a 0-km Corratec gumim is elfordult rajta, kezdtem ideges lenni. (a gumit odaadtam havernak, azóta is tökéletesen mûködik) Most olyan gumi van rajta, amit szinte csak pajszerral tudtam rárakni, ez most jó.
Marci

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem tudom a többivel mi van, de a schwalbénak a minimum megengedett nyomáson nem szabadna elforognia. (gondolom a többinek sem) mekkora nyomáson mész?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
az alacsony nyomást mondta haverom is. megpróbálom, meglátom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

mert innen már csak az öntapadós változat van hátra.

Csak tudnám miért jön egyáltalán más a szóba, mivel súly-tartósság-megbízhatóság szempontjából mind az öntapadós a legjobb. (7 g / kerék kb.)

igen, fékezéskor/tõl elmozdul a külsõ a felnin.

Ez a régi B-kategóriás Contik sajátossága, nekem is van 717-es, s még a szétfékezett ezeréves gumik (amik kb leesnek, annyira lazák) sem forognak el. Nem lehet, hogy túl alacsony nyomáson használod? 2 bar alatt meg nem mindegy? (akkor már belsõ sem kell)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Nem is értem mi a baj. Fékezésnél elfordul? Hogy fordul el?

igen, fékezéskor/tõl elmozdul a külsõ a felnin.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Finoman jelzem, hogy a külsõje fordult el, nem a felniszalagról beszélt...A szalag elmozdulhat a korától (öregedés), a méretétõl (keskeny), vagy mert koszos a felnid - érdemes a szalag alatt vegytiszta és felsmirglizett állapotot elérni: na ha arra ráraksz egy öntapadót, nincs az az atyaúristen, hogy elcsússzon.

Ez mind igaz, de nálunk a gyári felniszalag csúszott el oldalra és a felni egyszerûen kidörzsölte a belsõt. A felniszalag nem volt öreg (az elsõ defekt 2 hónapon belül történt) a felni nem volt koszos (gyári állapot, remélem ott van tisztaság), nem volt rossz a méret (mert a gyár rakta bele). Most reménykedem, hogy a gumi felniszalag bejön, mert innen már csak az öntapadós változat van hátra.

Amúgy igazad van, tényleg nem a felniszalagról beszélt, de én már nem láttam a pipától...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ez engem is érdekelne, mert a felségem Gepida Alboin 200-asán 1 év alatt négy defektünk volt (2-2 elöl-hátul) a felniszalag elcsúszása miatt (most gumis van benne, ezzel még nem volt gond) de k.rvára dühítõ, amikor a golyóálló Schwalbe Maraton Plus Tour-ral szerelt kereket laposan találod.

Finoman jelzem, hogy a külsõje fordult el, nem a felniszalagról beszélt...A szalag elmozdulhat a korától (öregedés), a méretétõl (keskeny), vagy mert koszos a felnid - érdemes a szalag alatt vegytiszta és felsmirglizett állapotot elérni: na ha arra ráraksz egy öntapadót, nincs az az atyaúristen, hogy elcsússzon.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

717-es mavic felnijeim vannak, felniszalagnak kb mindent kipróbáltam, szigszalagtól kezdve, a leukoplaszton át a schwalbe öntapadós kék szövetszalagjáig illetve a sima kék schwalbe szalagig. a külsõk (fast track, mountain king supersonic, nobby nic, rocket ron) mind el-elcsúsznak a felnin. mit csinálok rosszul?

Nem is értem mi a baj. Fékezésnél elfordul? Hogy fordul el?

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

717-es mavic felnijeim vannak, felniszalagnak kb mindent kipróbáltam, szigszalagtól kezdve, a leukoplaszton át a schwalbe öntapadós kék szövetszalagjáig illetve a sima kék schwalbe szalagig. a külsõk (fast track, mountain king supersonic, nobby nic, rocket ron) mind el-elcsúsznak a felnin. mit csinálok rosszul?

Ez engem is érdekelne, mert a felségem Gepida Alboin 200-asán 1 év alatt négy defektünk volt (2-2 elöl-hátul) a felniszalag elcsúszása miatt (most gumis van benne, ezzel még nem volt gond) de k.rvára dühítõ, amikor a golyóálló Schwalbe Maraton Plus Tour-ral szerelt kereket laposan találod.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a mosogatoszeres modszerrel nekem siman ment muhelypumpaval - es szvsz ez a nehezebb eset, mert annyira passzentos, hogy a gumiperem a felniperemtol messze van, es csak a nyomas huzza ra. nalad ilyen problema nem lesz. max konnyebben leesik :D

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Köszi! Nekem ilyen gondom nem lesz, kézzel szedtem le a felnirõl, éppen azért gondolkoztam el, hogy fog ez megállni rajta? Valószínûleg kompresszoros játék lesz