Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Posted 2012. September 09. - 22:07

1. elso kerek - schwalbe light belso, ahogy szoktam (hintopor, fujas elott csekkolas etc) -> kilyukadt a belso tobb helyen (!?)
2. elso kerek - felniszalag csere (nincs ragasztott verziom - de ez eddig nem is volt problema), normal belso -> 5 bar ok
3. hatso kerek, masik kojak, masik light belso -> ugyanaz mint az elso esetben
4. hatso kerek, felniszalag csere, normal belso -> elore blikkre ok, de ereszt
5. sulyt akasztok a gumira, hatha nyulik minimalisan, hintopor, mososzer sikositasnak, megragasztom a belsot, pumpalas kozben felrobban (nem a ragasztasnal)
elobbutobb csak felment volna erre a kerekre is, de en cserelgetni akartam volna a notubes felnin (a giant felnin csak teszteltem volna) - igy akar felmegy ra, akar nem, ennyi kinlodassal nem eri meg cserelgetnem. holnap fogom a varosi bringat (arra vettem eredendoen), aztan eltolom a bringaboltba, hogy rakjak fel. arra lehet siman felmegy, de nem en akarok az lenni, akkor ezzel probalkozik.
szetszedtem az elso kereket is, az 5 bar utan szerszammal is nehez volt leszedni a felnirol (nem felrakasrol van szo, leszedesrol...). ez azert fura, mert pl szorosnak mondott a notubes+tlr gumik eseten konnyu, nyulik valamennyit.
felniszalagbol ketfelet probaltam - az egyik az szovetes erositesu, bbb arul hasonlot, szerintem jo minosegu szalag. a masik vastagabb, de puhabb anyagbol. mindketto rafeszulos. pontosan olyan szelesek, mint a felni belul.
Posted 2012. September 09. - 21:56

reszemrol asszem ennyi volt - most felrobbant a belso...
Kicsit homályos mivel szenvedsz, én simán fel tudom rakni a Kevlar-os Kojak-et, mit szeretnél, tubeless-ként felrakni? (csak mert írsz a belsõ szabásáról, s azt hittem, szalagot kókányolsz) Egy felniszalag meg hogy tud elmozdulni? Oda van ragasztva! (jó esetben)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2012. September 09. - 21:55

reszemrol asszem ennyi volt - most felrobbant a belso... kinlodjon ezzel, akinek hat anyja van. ha ennyi tapasztalat nem eleg egy gumi felrakasahoz, akkor csomagoljanak melleje egy gumiszerelo szakembert is. ugy gondoltam, hogy egy holt szimpla belso+kulso felrakasahoz megutom a szintet, hiszen eddig eggyel sem volt gond. annyira szoros a perem, hogy elnyomja a felniszalagot, beszorul vhova a belso. probaltam nyujtani a kulsot, kenni vmivel, hogy a helyere csusszon, hintoporozni, fujas elott atporgettem tobbszor, hogy nem szorult e ala stb. tobb otletem nincs, es tobb belsot nem aldozok a dologra.
a notubes+schwalbe dolgot kozel egy eve hasznalom - szoros, de fel tudtam rakni siman. ezt nem tudom. meg mint emlitettem, erre a felnire rohogve mennek fel a gumik, szo nincs arrol, hogy egy szorosabb felninek alltam volna neki.
tudom, hogy banális a kérdés, de hátha....
a belsõt felfújtad kicsit, mielõtt betetted a gumi alá? + próbáltad csak kézzel a helyére erõszakolni a gumit?
Posted 2012. September 09. - 20:42

Posted 2012. September 09. - 20:40

Tudtok webshopot ajánlani, hogy a lehetõ legjobb áron hozzájussak?
Ha kulfoldi lehet:
Schwalbe Nobby Nic Evo 2010 Double Defense - Auslaufmodell - Action Sports-Bike Onlineshop
Posted 2012. September 09. - 20:25

Segítséget szeretnék kérni. Nobby Nic EVO Double Defense-et keresek.
Úgy látom, mintha a boltok is meg lennének keveredve a sok altípus között.
Figyelj a cikkszámra, a linkelt nem EVO!
Posted 2012. September 09. - 20:23

a notubes+schwalbe dolgot kozel egy eve hasznalom - szoros, de fel tudtam rakni siman. ezt nem tudom. meg mint emlitettem, erre a felnire rohogve mennek fel a gumik, szo nincs arrol, hogy egy szorosabb felninek alltam volna neki.
Posted 2012. September 09. - 20:18

A legelsõ a listán.
Úgy látom, mintha a boltok is meg lennének keveredve a sok altípus között.
11-17 ezer között összevissza van árazva, de szerintem a 11-es nem DD-s.
http://www.skiing.hu...25-559-57-kulso

Tudtok webshopot ajánlani, hogy a lehetõ legjobb áron hozzájussak?
Posted 2012. September 09. - 19:55

aki szerint a notubes felni es a schwalbe tlr gumi nehez ugy...
Azokon én is csak mosolyogni szoktam, röhögve tettem fel kézzel 29 és 26 méretben is. Annyian szidták ezt a kombót, hogy mielõtt 4 gumit rendeltem, írtam a Schwalbenak, s azt mondták, hogy igen, aki nem tud szerelni gumit, szívni fog vele.
Még annyit a ZTR-rõl, hogy nem szabad hozzá hivatalosan gumileszedõt használni, mert a 300 grammos (Podium) felni, de még a Crest sincs erre kitalálva. Szóval ha szívsz vele, akkor inkább a technikádon csiszolj, mert a felnid látja a kárát.
A "belsõvel is ereszt" dolgot magyarázd meg. Sõt, ne, tudom, ilyen lelkiállapotban vagy (de tényleg), dõlj hátra, igyál egy sört, s holnap ess neki újra.

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2012. September 09. - 19:33

A sebesség mindent megold.
Posted 2012. September 09. - 19:22

hat baze nem hiszem el... a harmadik (vastagabb) belsovel is ereszt. mingy kib*szom a picsaba ezt a sz*rt. irok nekik egy emailt.
Megkéred õket e-mailben, hogy tegyék fel helyetted?

Posted 2012. September 09. - 19:00

Posted 2012. September 09. - 18:52

Posted 2012. September 09. - 18:43

Posted 2012. September 09. - 18:29

nem tudom, hogy ezek utan a notubes felninek nekialljak e ezzel a gumival. szal ovatosan... mi az anyjanak csinaljak ezt ilyenre?
Posted 2012. September 09. - 10:36

melyik verzója a marathonnak? úgy értem,milyen típusú defektvédelem van benne?
A régi, azaz olcsóbb sima kevláros.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. September 09. - 07:54

....nem is kicsit
Ezt a videót már én is láttam, ha utána csinálod, meghajlok nagyságod elõtt és törlöm a hozzászólásom

(Egyébként nem tudom mennyi filmtrükk van benne, ill. hányszor vették fel, hogy olyan legyen, amilyen most....)
Posted 2012. September 08. - 18:43

Lehet hogy 620gr, de 41 királydinnye tüskét szedtem ki az elsõ és hátsó gumiból és meg se kottyant neki.
melyik verzója a marathonnak? úgy értem,milyen típusú defektvédelem van benne?
Posted 2012. September 08. - 12:57

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. September 08. - 09:00

Én Rubena gumit használok városban méghozzá ezt: Rubena Cobra 26x1.9Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen gumit tudtok javasolni városba? Gondolom slick lenne a legmegfelelõbb, bár montira kellene. A méret (a mostani külsõn ez van) 26x1.95
Elõre is köszönöm a választ!
Eddig mentem vele kb. 1200km-ert és nem volt defektem vele igaz hogy defektvédelemmel ellátott külsõ(és reflexcsík is van az oldalán), kopás eddig még nem látszik a gumin. Az ára 3e Ft környékén mozog.