Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Köszi, akkor maradok a Continál, mivel a defektállóság a fõ szempont nálam. A City Contactot néztem ki, azt dícsérik nagyon a neten. Már csak azt nem tudom, hogy 1,75 vagy 2,1 legyen a 24-es felnimre.

city contactból van 1,75? én csak 1,5 és 2,1 méretben láttam eddig

én egy 1,5 city contactot használtam és nem kopott el 13 vagy 14 ezer km alatt sem, még maradt benne pár ezer, de túl vékony volt, rázott, leért a pedál, elfáradtam rajta, nagyobb gödörben a felnim is odalett egyszer

az 1,75 amúgy aszfaltos montira szerintem egy ideális érték (megint azt használok), azzal nem lehet mellélõn, de a magam részérõl talán nem zárkóznék el még a 2,1-tõl sem.

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Köszi, akkor maradok a Continál, mivel a defektállóság a fõ szempont nálam. A City Contactot néztem ki, azt dícsérik nagyon a neten. Már csak azt nem tudom, hogy 1,75 vagy 2,1 legyen a 24-es felnimre.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás
Hátha valakit érdekel......
Rubena Cobra 26x1.90 tapasztalat:
Eddig több mint 1000km-ert mentem vele és még nem volt egyáltalán defektem, a mintázatnál nem látok kopást. Kimondottan városi gumi de a földút sem okoz problémát, jól irányítható és hihetetlen jó a gumi tapadása aszfalton, a városi kanyarokban könnyedén lehet manõverezni.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Let me google that for you

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Joes Notubes kitet lehet kapni itthon valahol?

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Ma is voltunk családdal bringázni, és akárcsak hétfõn. A lányomnak a belsõs rendszerében Slime van, a fiam szintén belsõs rendszerében Joe lötyi, az enyém Joe féle tubeless. Mire hazaértünk, minden kerékben volt 3-4 királydinnye tüske. Kihúztuk a tüskéket, erre a kerekek elkezdtek sziszegni. Megpörgettük a kerekeket, itt-ott kijött egy-két csepp trutyi, és ezzel a dolog kész is volt.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sajnos közben rájöttem, hogy a Conti Contact nekem túl sima lenne, azért is gondoltam a Silentora. Szerintem a Conti Travel Contact is jó lenne, csak az már nekem túl drága.

tapasztalatom szerint döngölt földútra még teljesen jó a contact, a komolyabb oldalsó bütykök csak meredek oldalfalú utakon (meredek lejtõ, nyomvájú, stb.) hiányoznak, meg még talán hóban

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Sajnos közben rájöttem, hogy a Conti Contact nekem túl sima lenne, azért is gondoltam a Silentora. Szerintem a Conti Travel Contact is jó lenne, csak az már nekem túl drága.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ma mondta bringaboltos haver, hogy most, Augusztusban van az érése. Hihetetlen forgalmuk van az utóbbi hetekben belsõbõl, defektszalagból.
Átkozott undorító féreg ez a növény. Csak tudnám, mikorra tûnnek el a kis tüskék az utakról vagy a parkból.
Ilyet használt már valaki ? Ez vajon hogy bírná a királydinnyét ? ZEFAL Z LINER DEFEKTGÁTLÓ SZALAG - MTB - Bringa Butik Webáruház

Lehetséges, hogy mûködik, alaposan megszórva hintõporral. Egy ismerõsöm tavaly ilyet vásárolt, MTB külsõvel használta és néhány hét után kidörzsölte a belõt, elõl-hátul. Természetesen "nyersen" szerelte be. Erre érdemes majd figyelni. Esetleg tubeless-esítés, bár lehet, hogy azzal a tövissel egy tubeless rendszernek is meggyûlik a baja és gyakran kell a lötyit is pótolni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
lehet a bringaboltosok termesztik :D

tubeless nem segit? ha mas nem, a belsobe atmenetileg.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Ma mondta bringaboltos haver, hogy most, Augusztusban van az érése. Hihetetlen forgalmuk van az utóbbi hetekben belsõbõl, defektszalagból.
Átkozott undorító féreg ez a növény. Csak tudnám, mikorra tûnnek el a kis tüskék az utakról vagy a parkból.
Ilyet használt már valaki ? Ez vajon hogy bírná a királydinnyét ? ZEFAL Z LINER DEFEKTGÁTLÓ SZALAG - MTB - Bringa Butik Webáruház
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A királydinnye most keserítette meg az életem. A Pillangó utca melletti parkban mostanában lehet valami érése vagy mi. Hónapok óta ott járok keresztül, semmi gond nem volt de múlt héten 2x is kaptam ott egy sorozatot. Na mondom, kimegyek a Kerepesi útra, kikerülöm a parkot. Persze a park szélén, az autóúton is beleállt egy a gumiba.
Már egy kisebb napalm-támadáson gondolkozom.....

én is egy pár méteres szakaszon vagy 30 darabot összeszedtem, dupla defekt, mondanom sem kell

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
A királydinnye most keserítette meg az életem. A Pillangó utca melletti parkban mostanában lehet valami érése vagy mi. Hónapok óta ott járok keresztül, semmi gond nem volt de múlt héten 2x is kaptam ott egy sorozatot. Na mondom, kimegyek a Kerepesi útra, kikerülöm a parkot. Persze a park szélén, az autóúton is beleállt egy a gumiba.
Már egy kisebb napalm-támadáson gondolkozom.....
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Kobormukinak köszönöm a választ, úgy tûnik nekem a Silentio kitûnõ választás. Már csak az lenne a kérdésem, hogy 26X1,90 ill. 26X1,75 legyen, mekkora a különbség a két vastagág között, miben mutatkozik meg.

Itt a két méret között még a mintázat is eltérõ:
SCHWALBE SILENTO HS421 KÜLSÕ (26X1,75) - Bringa Butik Webáruház
SCHWALBE SILENTO II HS328A KÜLSÕ (26x1,90) - Bringa Butik Webáruház

a silento defektvédeleme csak valami alap schwalbe védelem. szerintem annál jobb a contact kevláros védelme, bár ezt eldönteni nehéz ügy, bár könnyebb és jobban gördül az tuti, a királydinnye mindenesetre szinte bármin átmehet, ha máshol nem, akkor az oldalfalon

max az a nem mindegy, hogy 20 tüskébõl 20 okoz defektet, vagy mondjuk 1

contiból van city contact 2.1 méretben is, de városba talán az 1,75 az ideális, ez ízlés kérdése is

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Szerintem hívd fel õket elõtte, a weblap szerint csak a másik boltban van autószelepes. De ha kéred, áthozzák neked az Árkádba. Pont ma voltam ott, volt még ilyen belsõjük de hogy milyen szelep, nem néztem. Néhány hete még volt nekik nagyon sok autószelepes, vettem én is.

Árkádban valóban nem volt, de átmentem a másikba és ott igen. Tényleg korrekt áron volt a Conti, köszi a tippet!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Kobormukinak köszönöm a választ, úgy tûnik nekem a Silentio kitûnõ választás. Már csak az lenne a kérdésem, hogy 26X1,90 ill. 26X1,75 legyen, mekkora a különbség a két vastagág között, miben mutatkozik meg.

Itt a két méret között még a mintázat is eltérõ:
http://www.bringabut...so-26x1-75.html
http://www.bringabut...so-26x1-90.html

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Szerintem hívd fel õket elõtte, a weblap szerint csak a másik boltban van autószelepes. De ha kéred, áthozzák neked az Árkádba. Pont ma voltam ott, volt még ilyen belsõjük de hogy milyen szelep, nem néztem. Néhány hete még volt nekik nagyon sok autószelepes, vettem én is.
Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Köszi szépen a tippeket! Az Árkád útba is esik, benézek majd holnap.

Nálunk mindig van , pedig mi csak szervíz vagyunk , nem bolt.(OgreBike)

Nálatok milyen van és mennyiért? Köszi!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Tudnátok mondani nekem Budapesten olyan boltot ahol tutira lehet kapni 26"-os, 2.1-es külsõhöz való, Schrader szelepes belsõt aminek végig menetes fém szelepe van?

Ilyen: http://upload.wikime..._valve_tall.jpg

Decathlon-ban néztem, de ott csak a gumi szelepes van.

Nálunk mindig van , pedig mi csak szervíz vagyunk , nem bolt.(OgreBike)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Tudnátok mondani nekem Budapesten olyan boltot ahol tutira lehet kapni 26"-os, 2.1-es külsõhöz való, Schrader szelepes belsõt aminek végig menetes fém szelepe van?
Ilyen: http://upload.wikime..._valve_tall.jpg
Decathlon-ban néztem, de ott csak a gumi szelepes van.

A BringaButik azt hiszem most 1 hét szabin van.
Az Árkádban v. a 16. kerületi RideBike-ban van ilyen Continental belsõ, végig menetes. Olcsóbb is jóval, mint a Schwalbe.
Marci