Négy napja vásároltam egy Trek 4300 Disc bringát (eddig 160 km van benne). A rajta lévõ Bontrager XR2 gumik aszfalton nem valami haladósak. A bringát a következõ dolgokra használom: aszfalt, földút (köves nem), terep (esetleg némi sár, de semmi dagonya), elõreláthatóan a következõ arányokban: 55-25-20%. Vizes úton sosem fogom használni. Ha valahol mégis, akkor rám szakad az esõ. Szóval nem számít, majd lassabban megyek, hogy ne csússzak meg. Lényeg, hogy esõben sehova nem indulok el. Leírnék megannyi kritériumot, de hiába van pénzed, mindenre nem létezik 100%-os megoldás (már bele-bele olvastam a topicba). Jó lenne ha az aszfalton halkabb lenne, de inkább ez se legyen szempont, ha halad az a bringa. Télen sem fogok vele menni. Annál jobban vigyázok a gépre, mint hogy a sóba kivigyem és egy hókotró alá csússzak.

Nagyjából ez a részletes igényleírásom.
Röviden pedig: a következõ felhasználásra keresek külsõt: aszfalt, földút (köves nem), terep (alkalomadtán némi sár, de semmi dagonya). Ezek 55-25-20% arányban. Írjatok egy legjobbat és írjatok egy legjobb ár/érték arányút.
Nekem a Schwalbe szimpatikus, de a kínálat miatt egy igazi útvesztõ, még akkor is, ha csillaggal van jelölve a speed, grip, protection, durability.
Annyit tudok, hogy 26"-os a kerék és 2.1" széles a gumi. Semmilyen más információm nincs és ha minden igaz ez nem is elég?! Nem tudom például azt sem, hogy milyen vékony vagy milyen vastag külsõ megy rá a kerékre. Apropó, ehhez a szélességhez sem ragaszkodom. Felõlem lehet vékonyabb is, ha a fenti igényeket az jobban kielégíti.
Elsõ körben az utolsó kérdésem pedig az lenen, hogy mennyiért tudnám eladni a Bontrager XR2-t? Ha sikeresen jártam utána, akkor 30 dollár darabja? 8 ezret kérhetek a párért? 160 km van benne (hátsó féket tudom úgy használni, hogy nem csúszik a kerék, ergo 99.9%-os).