1. A felniszalag öntapadós, minden más gagyi, elmozdul, öregedve megnyúlik, csak baj lesz vele. Többet szívtam ezzel, mint képzelnéd régebben. Amikor még nem volt "divat", mi már akkor is ilyenekkel mentünk, pl. Ritchey öntapadós már vagy 15 éve létezik.
2. A belsõket nem hibáztatod? Én fogtam már ki egy hibás szériát, elõfordul. A felni is lehet sorjás, illetve a szerszám is, amivel felrakod.
3. A külsõt lehet nyújtani, de nem "súllyal", hanem fel kell rakni egy felnire, amire felmegy, majd maximum nyomáson pihenõre küldeni egy hétre.
4. felrakás ugyanaz, mint a leszedés, csak pont fordítva kell csinálni. Ha kézzel felmegy, kézzel le is jön, ez fizika.
5. Ja még egy fontos dolog, a "kicsit felfújás" nem mindig mûködik, pl. a Panaracer oúti gumikat LEHETETLEN felrakni, ha van a belsõben levegõ. Ehelyett az a technika, hogy full leengedetten beakasztod a peremeket, majd végigmész mindkét oldalon, s ellenõrzöd a becsípõdést. Ha nincs ilyen, akkor kicsit fújsz bele, majd ismét ellenõrzöd. Ha ismét negatív, mehet 9 barra. Szerintem ezt szúrod el. A kilyukadt belsõrõl a lyuk adhat támpontot, becsípõdés, vagy vágás jellegû, esetleg tûszúrás?
koszi a tanacsokat!
hat tenyleg aludni kellett ra egyet... mikor ma reggel felebredtem a (valoszinusitheto) megoldas volt az elso gondolatom. ugyanolyan amator hiba, de az osszeszerelessel nem szorosan all osszefuggesben. a hiba szerintem az, hogy ballonos 29er belsoket akartam beletuszkolni egy amugy is alulmeretezett (ahogy a schwalbe szokta) 35 kulsobe. gondolom ez belefeszult, begyurodott, beszorult es nem volt hova mozognia. ez a vekonyabb falu belsonel konnyebben megtortent anyaganal fogva, a vastagabb falunal nehezebben. becsipodest elvileg minden esetben vegigneztem, de ugy latszik ez keves volt. massal nem tudom magyarazni az esetlegesen tobb lyukat, a szoros perem ratett egy lapattal.
29ernel meg sose csinaltam ilyen butykos-slick valtast, es az also merethatar eszembe se jutott (volt itthon 4 29er belso). egy outiba nyilvan nem probalnam bele, de itt a cserelhetoseg elven teljesen a minimalis alkatreszcserebere lebegett a szemem elott. a schwalben talaltam erre infot, ott azt irtak, hogy 40-60. mea culpa.