Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

szenvedtem itt pár hete (hónapja?) már, hogy milyen_gumit_vegyek_és_mért_pont_az_nincs_raktáron_meg_ami_éppen_volt_azt_is_visszaküldtem_mert_keskeny_volt_és_a_conti_is_sz@r_volt_gariba_visszavették_etc...

végülis hosszas "küzdelmek" után az alábbiak jöttek a héten. (persze két helyről, mert egyről túl egyszerű lett volna....)

50576327358_1f813fdcd3_k.jpg

a forekaster valami ~715/725gramm, az ardent race ~725gramm.

érdekes, hogy az ardent kiterítve szélesebb, mint a forekaster, pedig elvileg mind 2,35. ez mondjuk azért is vicces, mert az ardent elvileg hátra lenne, de így nem lesz...

egyelőre fel sem raktam őket, ma is még az agyonkopott x-kingeken csúszkáltam. ha van rá igény, írok majd pár gondolatot, ha mentem már velük. (persze most megint agyalhatok, hogy legyen-e tubeless? rolleyes.gif )

ha most valaki beírja, hogy nem ezt kellett volna, hanem a bármi mást és különben is tudott volna féláron, akkor besírok... laugh.png biggrin.png

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Az OC3 mosó a legnagyobb királyság, tényleg nem nagynyomású, én a Levo-hoz vettem direkt, amit ugye tilos nagynyomásúval mosni és ez pont kíméletes de hatékony erősségű vízsugárral működik, én vettem egy kiegészítő csövet hozzá amivel egy 20 literes vizes kannából lehet a saját hamar elfogyó 4 l-es tartálya helyett működtetni. Társasházban lakóknak egy áldás ez a cucc. Bocs az offért.
  • Sandman kedveli ezt

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

nem igazan szeretem az ilyen nagynyomasu cuccokat, egy vodor vizzel meg par kefevel barmilyen ganebol ki lehet vakarni a bringat.

itt pl egesz jol leirjak: https://www.youtube....h?v=B2sKhSDrugE

nalam annyiban mas, hogy mivel viaszt hasznalok, az egesz hajtast letisztitom egy kefevel, ugy, hogy a kerekein all a bringa. az elokeszulet tobb (hazban lakunk, az udvarra kipakolni), mint maga a puceralas (15 perc kb). 

1. bo mososzeres vizes atmosas puha kefevel

2. hajtas bo mososzerrel, de durvabb kefevel

3. atoblites forro vizzel, flaskaval

4. szilikonos spray olajjal mozgo reszek: valtas, spd, fekkar forgaspont

5. attorles szaraz ronggyal

6. lanc kenese viasszal

Pont ez a lényeg, ez nem nagynyomású (nincs más ebben a kategóriában, ezért teszi a Karcher a nagynyomásúak közé, de nem az).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Én ilyen problémához ezt vettem, imádom, ráadásul, mivel akkumulátoros, bárhol lehet használni:

https://magasnyomasu...0-0-p368768805/

nem igazan szeretem az ilyen nagynyomasu cuccokat, egy vodor vizzel meg par kefevel barmilyen ganebol ki lehet vakarni a bringat.

itt pl egesz jol leirjak: https://www.youtube....h?v=B2sKhSDrugE

nalam annyiban mas, hogy mivel viaszt hasznalok, az egesz hajtast letisztitom egy kefevel, ugy, hogy a kerekein all a bringa. az elokeszulet tobb (hazban lakunk, az udvarra kipakolni), mint maga a puceralas (15 perc kb). 

1. bo mososzeres vizes atmosas puha kefevel

2. hajtas bo mososzerrel, de durvabb kefevel

3. atoblites forro vizzel, flaskaval

4. szilikonos spray olajjal mozgo reszek: valtas, spd, fekkar forgaspont

5. attorles szaraz ronggyal

6. lanc kenese viasszal

arn módosította - 2020. október 27. - 09:25

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ez nettóban több melónak látszik rendbe tenni, mint amennyit dagonyázhattál. smile.png

nem szokasom outival sarazni, sot igazabol montival sem (a becsi erdo kb apr-okt szaraz), azert hasznalom ilyenkor az outit.

most is veletlenul szaladtam bele, egesz delelott esett az eso, de nem tudtam megvarni a teljes felszaradast. igy igazabol mar az aszfalton tiszta gane volt a bringa. emelett eltereltek a bringautat, meg volt egy nem tervezett 10km az erdoben.

arn módosította - 2020. október 27. - 09:15

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

tevedtem, jo ez sarguminak is biggrin.png na jo, nem.

Én ilyen problémához ezt vettem, imádom, ráadásul, mivel akkumulátoros, bárhol lehet használni:

https://magasnyomasu...0-0-p368768805/

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Ez nettóban több melónak látszik rendbe tenni, mint amennyit dagonyázhattál. smile.png

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

GP6A16L.jpg

• Rabbit kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ha tubeless a felni, a gp5000 tl nagyon jo 32esben. Nem csak gordulesre az egyik legjobb gumi, de turazni es gravel lightkent is franko, persze helyen kezelve, mert slick.

De nem olcso.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Köszi!

Én nem varrnék gombot arra megadott súlyadatra, már csak azért sem, mert többféle szélességet is árulnak.

Könnyűt? Nézz hajtogatósakat.. Maxxis detonatorból volt dual compound-osom, azzal azért kaptam néha defektet. Arn innen a fórumról megy  gp5000-essel, dicséri. Én a 4000-est is szeretem az országútin, de az 25-ös. Akkor inkább már 4 season-t néznék, külföldi beszerzéssel, a helyedben.

https://www.rosebike...le_size=700x32C

De hát az ára, így is, ugye....

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Savoya Auchan:

27-5.jpg

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Köszi, rákerestem, szimpatikusan hangzik.
Esetleg van tipped egy kicsit könnyebb megoldásra is, olyan fél kiló környékéig?

Én nem varrnék gombot arra megadott súlyadatra, már csak azért sem, mert többféle szélességet is árulnak.

Könnyűt? Nézz hajtogatósakat.. Maxxis detonatorból volt dual compound-osom, azzal azért kaptam néha defektet. Arn innen a fórumról megy  gp5000-essel, dicséri. Én a 4000-est is szeretem az országútin, de az 25-ös. Akkor inkább már 4 season-t néznék, külföldi beszerzéssel, a helyedben.

https://www.rosebike...le_size=700x32C

De hát az ára, így is, ugye....

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Köszi, rákerestem, szimpatikusan hangzik.
Esetleg van tipped egy kicsit könnyebb megoldásra is, olyan fél kiló környékéig?

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Sziasztok!

Egy Mavic aksium race kerekes országúti bringába keresnék minél ballonosabb gumit, városi használatra.

Ha minden igaz, a gyártó által a 32-es a legnagyobb ajánlott méret, szóval ezt céloznám meg: minél inkább kátyú és padka-kompatibilissé varázsolnám a gépet.  Jó lenne vmi alap defektvédelem, de azért ne a kilós kategóriában. Térdig érő vízben nem tekerek, de azért nem árt, ha nedves betonon megmarad alattam. Természetesen gördüljön jól és legyen olcsó. biggrin.png

Ötletek?

Legnagyobb kedvenc, rosszat én még senkitől nem hallottam róla:

https://ebike.hu/ter...00c-gumikopeny/

• husevotelefonfulke kedveli ezt

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Sziasztok!

Egy Mavic aksium race kerekes országúti bringába keresnék minél ballonosabb gumit, városi használatra.

Ha minden igaz, a gyártó által a 32-es a legnagyobb ajánlott méret, szóval ezt céloznám meg: minél inkább kátyú és padka-kompatibilissé varázsolnám a gépet.  Jó lenne vmi alap defektvédelem, de azért ne a kilós kategóriában. Térdig érő vízben nem tekerek, de azért nem árt, ha nedves betonon megmarad alattam. Természetesen gördüljön jól és legyen olcsó. biggrin.png

Ötletek?

husevotelefonfulke módosította - 2020. október 12. - 17:07

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

OFF

ma eszembe jutott (juttatták), miért is nem gyakran szoktam és így lassan fel is adom az itthonról rendelést... 24H-nak van jelölve a cucc, semmi "x darab" vagy hasonló. na mondom ez faja, bedobok kettőt a kosárba, rendelés, hajrá. negyedórával később nézem a nyitott rendelést, EGY (!!!) darabot sikerült a polcról stopizni, a másikat majd megrendelik a beszállítótól. ahol nyilván nem lesz már, amilyen szerencsém van mostanában a gumikkal....

ON

talált, süllyed :(

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

OFF

ma eszembe jutott (juttatták), miért is nem gyakran szoktam és így lassan fel is adom az itthonról rendelést... 24H-nak van jelölve a cucc, semmi "x darab" vagy hasonló. na mondom ez faja, bedobok kettőt a kosárba, rendelés, hajrá. negyedórával később nézem a nyitott rendelést, EGY (!!!) darabot sikerült a polcról stopizni, a másikat majd megrendelik a beszállítótól. ahol nyilván nem lesz már, amilyen szerencsém van mostanában a gumikkal....

ON

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Ja, persze, nem így értettem, hanem hogy a lelkes vásárló megveszi a 2,4-es WT változatot, amitől azt reméli esetleg, hogy szélesebb lesz a 2,4-es simánál, aztán koppan, hogy inkább keskenyebb, mert kifejezetten csak a széles felnin adja azt a méretet.

hehe, amúgy ja, igazad van szvsz. ...és még nehéz is! :D

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Ja, persze, nem így értettem, hanem hogy a lelkes vásárló megveszi a 2,4-es WT változatot, amitől azt reméli esetleg, hogy szélesebb lesz a 2,4-es simánál, aztán koppan, hogy inkább keskenyebb, mert kifejezetten csak a széles felnin adja azt a méretet.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Ez nem az, amikor keskeny felnin épp, hogy keskenyebb lesz a végeredmény, mert csak szélesen adja ki (vagy ott se) a ráírt méretet?

ja, ez kb nyilvánvaló, nem értem a felvetést. :) most ráírt 60-as külső (ezeréves conti x-king) van ezen a felnin, mérve 58mm.

másik bicajon belső 21mm-es felnin ráírt 60-as vadiúj maxxis, mérve 56mm, ugyanilyen felnin új conti x-king, névleges 58, mérve 56mm. hol itt a gond? :)

tervezek egy szélesebb, 25+mm körüli felnit kísérletileg fűzni, meglátom, egyelőre gumi sincs.. :(