Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2013. március 06. - 19:42

Írta 2013. március 06. - 18:38

Írta 2013. március 06. - 16:37

Írta 2013. március 06. - 16:14

1.35-os gumikkal azert kell vigyazni, mert durvan megvaltozik a monoblokkhaz magassaga a sokkal kisebb atmeroju kerekek miatt. Ezert leerhet a pedal kanyarban, ami nem vicces meglepeteseket tud okozni.
ezt én is megemlítettem pár hónapja itt, de kb. mindenki lehülyézett, hogy mer' aztán kanyarban nem tekerünk
és a másik, hogy a 26-os monti kerékén (meg vázban) nem ugyanaz az érzés a vékony gumi, mint egy országútin
Írta 2013. március 06. - 15:18

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. március 06. - 14:25

Szevasztok!
Most kerültem bele a kerékpáros világba egy Merida TFS Trail 100-D -vel. Continental Race King 2.2 -es gumival vettem.Szeretnék venni egy aszfaltgumi garnitúrát is hozzá az lenne a kérdésem hogy milyen méretû és milyen típusú külsõ gumit javasoltok?
Zé
Ha csak aszfalton mész vele richei tom slick comp vagy pro 1.0 nem egy vastag darab de tartós.
Vagy schwalbe 1.35 ös Kojac nevû külsõ ami még nekem bejött,tavasszal montival edzeni a Duna parton teljesen jó és 6 BAR ig fel lehet fújni felütéses defekt elég ritka,és az 1,35 ös schwalbi brutál jól tapad!

Írta 2013. március 05. - 23:17

Szevasztok!
Most kerültem bele a kerékpáros világba egy Merida TFS Trail 100-D -vel. Continental Race King 2.2 -es gumival vettem.Szeretnék venni egy aszfaltgumi garnitúrát is hozzá az lenne a kérdésem hogy milyen méretû és milyen típusú külsõ gumit javasoltok?
Zé
min 1,75-ös méretût vegyél, montin ez alatt csak a szívás van vele, ha csak sima úton mész, akkor még talán az 1,6-os sport contact, de gyorsabb nem igazán leszel tõle
nekem conti contactokkal van elég sok tapsztalatom, azokat feltétel nélkül tudom ajánlani (kivéve az extra light kivitelt, azt kerüld)
Írta 2013. március 04. - 16:38

Zé
Írta 2013. március 02. - 14:34

Köszi
Írta 2013. február 10. - 13:22

Sziasztok
Volna egy nagyon láma kérdésem. Mindenképpen szükséges az UST rendszerhez megvásárolni az UST szelepet , vagy van esetleg valami megoldás rá amivel olcsóbban megoldható? Azért kérdem, mert egy kicsit sokallok egy szaros szelepért annyit kiadni, mint egy latex belsõért. Értem én hogy csak egy réteget érint az USt és nem tömegtermelés, de akkor is sokallom. (Arra gondolok, hogy normál belsõbõl a szelepet kivágva lehet e valahogy tömíteni ?) Bocs a sóher hozzáállásért .
Köszi
Ha menetes a szelep akkor nagy eséllyel mûködhet. ZTR felnin szalaggal tömítve is mûködött az akármilyen kivágott menetes szelep.
Írta 2013. február 10. - 12:50

gondolom a téli keverék és a minta is sokat számít, mert hihetetlen jól tapad hóban is, olyan helyen feltekertem gond nélkül, ahol még szárazon is problémás tud lenni a tapadás
mind a letaposott részeken, mind a friss hóban nagyon jól viselkedett, pedig igazából ez egy trekking gumi
Írta 2013. február 10. - 11:19

Írta 2013. február 10. - 11:02

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. február 10. - 10:57

Volna egy nagyon láma kérdésem. Mindenképpen szükséges az UST rendszerhez megvásárolni az UST szelepet , vagy van esetleg valami megoldás rá amivel olcsóbban megoldható? Azért kérdem, mert egy kicsit sokallok egy szaros szelepért annyit kiadni, mint egy latex belsõért. Értem én hogy csak egy réteget érint az USt és nem tömegtermelés, de akkor is sokallom. (Arra gondolok, hogy normál belsõbõl a szelepet kivágva lehet e valahogy tömíteni ?) Bocs a sóher hozzáállásért .
Köszi
Írta 2013. február 04. - 12:00

Írta 2013. február 03. - 22:19

Írta 2013. február 03. - 22:06

Írta 2013. február 03. - 22:00

Már sokszor megbeszéltük. Olvass vissza a topikbanez nekem nem áll össze
akkor mi értelme a betonkeményre fújt minél virslibb guminak .
az oké hogy tecnikás terepen (nem outi nyilván) egy alacsony nyomású szélesebb gumi jobban átgördül az akadályon, de sima úton már ott sem igaz.
mellesleg fritz újság mérés, ugyanannak a külsõnek (persze mintás monti ismét, megegyezõ anyag és minta) a két féle méretû változatából a szélesebbeknek volt nagyobb a gördûlési ellenállása mindig.

A sebesség mindent megold.
Írta 2013. február 03. - 21:37

akkor mi értelme a betonkeményre fújt minél virslibb guminak .
az oké hogy tecnikás terepen (nem outi nyilván) egy alacsony nyomású szélesebb gumi jobban átgördül az akadályon, de sima úton már ott sem igaz.
mellesleg fritz újság mérés, ugyanannak a külsõnek (persze mintás monti ismét, megegyezõ anyag és minta) a két féle méretû változatából a szélesebbeknek volt nagyobb a gördûlési ellenállása mindig.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. február 03. - 20:54

A nagyobb guminak kisebb a gördülési ellenállása. A légellenállásra gondolt, ami elég számottevõ nagy sebességnél. Millió teszt és írás van róla a neten.Szerintem barátunk gördülési ellenállásra gondolt, ami valóban számottevõen nagyobb egy szélesebb guminál. ( persze ez nagyban függ a mintától is )
üdv
A sebesség mindent megold.