Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15890 hozzászólás a témában

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

26x1.95-2.25 jó lesz neked, de amúgy mind jó lenne. Szelepválasztás csak a kérdés, de azt meg adja a felniden a szelep lyukméret.
Prestás felnibe nem fog belemenni a Schrader (másnéven autószelep). Schrader-es felnibe meg nem ajánlatos beletenni a sokkal keskenyebb prestát.

Azt hiszem Bontrager Ranger 32-es kerekeim vannak (Trek 4300 Disc 2011). Semmit használhatót nem találtam a google-ba. Hátha te fél perc alatt megmondod. Ha mást nem holnap kerül vissza a bringa, megnézem (bár fogalmam sincs mit kell nézni :D ).

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Feltöltött kép

26x1.95-2.25 jó lesz neked, de amúgy mind jó lenne. Szelepválasztás csak a kérdés, de azt meg adja a felniden a szelep lyukméret.
Prestás felnibe nem fog belemenni a Schrader (másnéven autószelep). Schrader-es felnibe meg nem ajánlatos beletenni a sokkal keskenyebb prestát.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Mind a ket gumi Schwalbe gyartmany. Smart Sam Performance jobb gumikevereket tartalmaz, mint a Rapid Rob, egyebkent tomegben, tapadasban, gordulesben a honlap szerint kb. megegyeznek. En nem hiszem, hogy a ketto kozott erdemi kulonbseget ereznel. A jobb gumikeverek miatt en a Smart Sam-ot valasztanam.

Valószínûleg a Schwalbe Smart Sam Evo PaceStar 2,10 foldingot 2012-est fogom venni. 2012-as olcsóbb picit és nagyobb teherbírást visel el a specifikáció alapján. 58 kiló vagyok, szóval nem azért, de a 2012-es jobbnak tûnik összességében. Kintrõl szinte annyiba fáj, mint itthon a Performance.

Más dolog: belsõk. FOSS. Rohadt drága (13,90 EUR/db), de én kipróbálom. Alapvetõen Schwalbe-t akartam, de a 2-3 ezer Ft-os ára ellenére sok panaszt olvastam róluk testbike-on. És igazából "semmi" extra nincs bennük. Elszoktam menni messzire, de nem szeretnék külsõt és mini pumpát "cipelni"/venni. Kérdés, hogy melyik kellene nekem. 26x2.10 mérethez.

- Foss Environmentally Friendly Tube 26x1.95-2.25 Presta Valve
- Foss Environmentally Friendly Tube 26x1.95-2.25 Schrader Valve
- Foss Environmentally Friendly Tube 26x2.0-2.5 Schrader Valve
- Foss Environmentally Friendly Tube 26x2.0-2.5 Presta Valve

Egyébként mi a Schrader és Presta szelep között a különbség. Méretben a 26x1.95-2.25-t válasszam?

Feltöltött kép

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Mind a ket gumi Schwalbe gyartmany. Smart Sam Performance jobb gumikevereket tartalmaz, mint a Rapid Rob, egyebkent tomegben, tapadasban, gordulesben a honlap szerint kb. megegyeznek. En nem hiszem, hogy a ketto kozott erdemi kulonbseget ereznel. A jobb gumikeverek miatt en a Smart Sam-ot valasztanam.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Nem tudok dönteni a Smart Sam (5-7e/db) és a Rapid Rob (3-4e/db) között (most Bonrager XR2-t használok). Továbbá azt sem tudom (sok helyen futottam ilyen kombinációkba), hogy elõre 2.25-öst tegyek, hátra pedig maradnék a 2.10-es méretnél vagy elõl és hátul is 2.10-es maradjon? Sokat megyek aszfalton, de amikor letérek róla, akkor pedig szeretnék tökéletes tapadást és gördülést. Tudom ilyen gumi nincs. Nagyon lassú lenne a Rapid aszfalton? Nem akkora gond, ha hamarabb kopna, mert nem túl drága, sõt Schwalbéhoz képest kifejezetten olcsó. Ami érdekes is, mert Cube-okon úgy 250-300 ezerig Smart Sam van, az fölött pedig az olcsóbb Rapid Rob. Ezt mondjuk annyira nem is értem.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Szerintem fordítva van (a menetes 7,5mm átmérõjû, a gumi 8,5mm).

Könnyen lehet, nem nagyon emlékszem már.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás
Azért mondtam a 8.5-öt , hogy ne keljen csak menetes szelepben gondolkozni.Abból még nem lett baj hogy akkorára fúrod te , vagy a gyártó a felnit , hogy minden fajta autószelepes belsõhöz jó legyen.Amúgy Janinak van igaza.(megint)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Egész pontosan a gumiszelepeshez elég a 8mm, a fém menetes szelephez kell a 8,5mm, ha jól emlékszem. Az tuti, hogy a meneteshez nagyobb lyuk kell.

Szerintem fordítva van (a menetes 7,5mm átmérõjû, a gumi 8,5mm).

A sebesség mindent megold.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Egész pontosan a gumiszelepeshez elég a 8mm, a fém menetes szelephez kell a 8,5mm, ha jól emlékszem. Az tuti, hogy a meneteshez nagyobb lyuk kell.
Ha a 8-assal kezded nagy baj nem lehet, max rátolod a 8,5-est is.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Egész pontosan 8.5.

Thx. :) Olyan is van itthon.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

8 mm-es fúróval kell autószelepes lyukat csinálni.

Egész pontosan 8.5.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás

Ha visszaolvasol, akkor volt már róla szó, hogy milyen fúróval kell felfúrni. Mással kell a gumiszelepesnél és mással a fém menetes szelepnél. Nem akarok hülyeséget írni, úgyhogy nem mondok méretet. De talán jön majd valaki aki fejbõl tudja.

8 mm-es fúróval kell autószelepes lyukat csinálni.
Marci

BertoneBee

BertoneBee

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszönöm szépen a hozzászólásodat! Igen, többet megyek aszfalton, terepen meg alig-alig... Köszi mégegyszer.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség, már ha valaki tud ebben a kérdésben...
A kerékpárszerelõm a forgásirányos gumit elõlre a forgásiránynak megfelelõen, de hátúlra fordítva tette fel. (Nem kezdõ az illetõ, kb. 14 éve van bringásboltja.)
Visszamentem, megkérdeztem, hogy miért, erre a válasz az volt, hogy hátúlra a forgásirányos gumit fordítva kell feltenni, tehát nem véletelenül tette úgy fel.

A kérdés: Megfelelõen csinálta ezt, vagy nem?
Én kételkedek benne, mivel gondolom nem véletlenül jelzik a forgásirányt, függetlenül attól, hogy elõre v. hátra kerül.
A gumi egyébként egy MAXXIS Monorail.

Elõre is köszönöm az építõ-segítõ hozzászólókat.

Azért szoktak bizonyos gumikat hátra fordítva feltenni , hogy jobban kapaszkodjon terepen fölfelé.Ezt a gumi gyártója általában jelöli is a gumi oldalán , hogy elõre így , hátra úgy tedd föl.De önmagában nem törvényszerû , hogy minden gumit fordítva teszünk föl hátul.A Continental X-king pl. elõre és hátra is ugyanúgy ajánlott feltenni.Vagy a Ritchey Z-Max is , stb.Ha te pl. aszfalton sokat mész vele , akkor hülyeség fordítva feltenni az általad említett gumit.Amúgy sem tenném fel azt fordítva , úgy jobban gurul és amúgy is "száraz pályás" gumi , szóval még szikkadt talajon is csak növeled a gördülési ellenállását fordítva.

BertoneBee

BertoneBee

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség, már ha valaki tud ebben a kérdésben...
A kerékpárszerelõm a forgásirányos gumit elõlre a forgásiránynak megfelelõen, de hátúlra fordítva tette fel. (Nem kezdõ az illetõ, kb. 14 éve van bringásboltja.)
Visszamentem, megkérdeztem, hogy miért, erre a válasz az volt, hogy hátúlra a forgásirányos gumit fordítva kell feltenni, tehát nem véletelenül tette úgy fel.

A kérdés: Megfelelõen csinálta ezt, vagy nem?
Én kételkedek benne, mivel gondolom nem véletlenül jelzik a forgásirányt, függetlenül attól, hogy elõre v. hátra kerül.
A gumi egyébként egy MAXXIS Monorail.

Elõre is köszönöm az építõ-segítõ hozzászólókat.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ha visszaolvasol, akkor volt már róla szó, hogy milyen fúróval kell felfúrni. Mással kell a gumiszelepesnél és mással a fém menetes szelepnél. Nem akarok hülyeséget írni, úgyhogy nem mondok méretet. De talán jön majd valaki aki fejbõl tudja.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Le lehet, csak fel kell fúrni a felnit. Én is ezt tettem, mert nem szerettem a prestát.
Az elõnyök és hátrányok szerintem mindenkinél mások. Én azért fúrtam fel, mert a kompresszorom nem szerette a prestát.

Thx. :) Nekem nincs kompresszorom, van viszont a kocsihoz faja lábpumpám. Plusz az adapter gumitömítése évente elszakad, és vehetek másikat.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Le lehet, csak fel kell fúrni a felnit. Én is ezt tettem, mert nem szerettem a prestát.
Az elõnyök és hátrányok szerintem mindenkinél mások. Én azért fúrtam fel, mert a kompresszorom nem szerette a prestát.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
a már itt vagyok: állandóan copok a presta szelepes belsõmmel. Le lehet ezt cserélni normális, autósra? Van egyátalán vmi elõnye/hátránya?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Szeretnék ilyen gondokkal küzdeni, hogy mire cseréljem az XTR felnim. :)