Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2013. március 10. - 21:27

Írta 2013. március 10. - 17:55

Szerintem fordítva van (a menetes 7,5mm átmérõjû, a gumi 8,5mm).Egész pontosan a gumiszelepeshez elég a 8mm, a fém menetes szelephez kell a 8,5mm, ha jól emlékszem. Az tuti, hogy a meneteshez nagyobb lyuk kell.
A sebesség mindent megold.
Írta 2013. március 10. - 15:15

Ha a 8-assal kezded nagy baj nem lehet, max rátolod a 8,5-est is.
Írta 2013. március 10. - 10:13

Írta 2013. március 10. - 09:33

8 mm-es fúróval kell autószelepes lyukat csinálni.
Egész pontosan 8.5.
Írta 2013. március 10. - 01:38

8 mm-es fúróval kell autószelepes lyukat csinálni.Ha visszaolvasol, akkor volt már róla szó, hogy milyen fúróval kell felfúrni. Mással kell a gumiszelepesnél és mással a fém menetes szelepnél. Nem akarok hülyeséget írni, úgyhogy nem mondok méretet. De talán jön majd valaki aki fejbõl tudja.
Írta 2013. március 09. - 20:01

Írta 2013. március 09. - 19:04

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség, már ha valaki tud ebben a kérdésben...
A kerékpárszerelõm a forgásirányos gumit elõlre a forgásiránynak megfelelõen, de hátúlra fordítva tette fel. (Nem kezdõ az illetõ, kb. 14 éve van bringásboltja.)
Visszamentem, megkérdeztem, hogy miért, erre a válasz az volt, hogy hátúlra a forgásirányos gumit fordítva kell feltenni, tehát nem véletelenül tette úgy fel.
A kérdés: Megfelelõen csinálta ezt, vagy nem?
Én kételkedek benne, mivel gondolom nem véletlenül jelzik a forgásirányt, függetlenül attól, hogy elõre v. hátra kerül.
A gumi egyébként egy MAXXIS Monorail.
Elõre is köszönöm az építõ-segítõ hozzászólókat.
Azért szoktak bizonyos gumikat hátra fordítva feltenni , hogy jobban kapaszkodjon terepen fölfelé.Ezt a gumi gyártója általában jelöli is a gumi oldalán , hogy elõre így , hátra úgy tedd föl.De önmagában nem törvényszerû , hogy minden gumit fordítva teszünk föl hátul.A Continental X-king pl. elõre és hátra is ugyanúgy ajánlott feltenni.Vagy a Ritchey Z-Max is , stb.Ha te pl. aszfalton sokat mész vele , akkor hülyeség fordítva feltenni az általad említett gumit.Amúgy sem tenném fel azt fordítva , úgy jobban gurul és amúgy is "száraz pályás" gumi , szóval még szikkadt talajon is csak növeled a gördülési ellenállását fordítva.
Írta 2013. március 09. - 16:50

Kéne egy kis segítség, már ha valaki tud ebben a kérdésben...
A kerékpárszerelõm a forgásirányos gumit elõlre a forgásiránynak megfelelõen, de hátúlra fordítva tette fel. (Nem kezdõ az illetõ, kb. 14 éve van bringásboltja.)
Visszamentem, megkérdeztem, hogy miért, erre a válasz az volt, hogy hátúlra a forgásirányos gumit fordítva kell feltenni, tehát nem véletelenül tette úgy fel.
A kérdés: Megfelelõen csinálta ezt, vagy nem?
Én kételkedek benne, mivel gondolom nem véletlenül jelzik a forgásirányt, függetlenül attól, hogy elõre v. hátra kerül.
A gumi egyébként egy MAXXIS Monorail.
Elõre is köszönöm az építõ-segítõ hozzászólókat.
Írta 2013. március 09. - 10:08

Írta 2013. március 09. - 09:58

Le lehet, csak fel kell fúrni a felnit. Én is ezt tettem, mert nem szerettem a prestát.
Az elõnyök és hátrányok szerintem mindenkinél mások. Én azért fúrtam fel, mert a kompresszorom nem szerette a prestát.
Thx.

Írta 2013. március 09. - 09:42

Az elõnyök és hátrányok szerintem mindenkinél mások. Én azért fúrtam fel, mert a kompresszorom nem szerette a prestát.
Írta 2013. március 09. - 09:28

Írta 2013. március 09. - 09:22

Írta 2013. március 09. - 09:00

azért elég csúnya lenne ha egy montis kerékre (asszem az xtr alapvetõen montis szett
) nagy lenne a 2,1

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. március 08. - 22:44

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. március 08. - 22:42

Néztm én is, hogy 2.1-es gumiból több féle van, de nekem most egy XTR kerekem van, elég keskeny. Erre most egy 1.75 még csak csak felmenne, de sztem a 2.1 már túl ballonos lenne rá.
...gondolom én. Bár majd hamarosan le akarom cserélni a kereket, aztán lehet valami szélesebb lesz belõle.
Merre érdemes vásárolni ezeket? Valami külföldi oldalon nem olcsóbb?
boven jo lesz ra a 2.1-es gumi
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. március 07. - 22:48

szerintem még a contact I és II is jó (csak nem az extra light), vagy a schwalbe big aple, bár olyanom nem volt
Nálam Big Apple 2.0 szolgál 3 éve. Városban szerintem nagyon jó. Eddig 1 lassú defektem volt vele. Idén ki akarom próbálni a 2.35-ös verziót is. Túl sok a kátyú... :-)
Írta 2013. március 07. - 13:27

Néztm én is, hogy 2.1-es gumiból több féle van, de nekem most egy XTR kerekem van, elég keskeny. Erre most egy 1.75 még csak csak felmenne, de sztem a 2.1 már túl ballonos lenne rá.
...gondolom én. Bár majd hamarosan le akarom cserélni a kereket, aztán lehet valami szélesebb lesz belõle.
nekem egy elég keskeny mavic 221-es felnin van rajta, szerintem kb. a legkeskenyebb montis felni, teljesen rendben van rajta
én bringabutikban vettem, ott ráadásul kifutó modellként akciós is volt még november környékén, de már nincsen a webshopban, és akkor már a nagykerben sincs
amúgy külföldrõl is érdemes lehet rendelni, bikecomponents.de elég olcsó gumikban, bár a szállítási költség 10 ojró
szerintem még a contact I és II is jó (csak nem az extra light), vagy a schwalbe big aple, bár olyanom nem volt
a túl könnyûre épített gumik városban hamarabb megadják magukat és hamarabb el is használódnak, plusz a defektet sem bírják olyan jól
Írta 2013. március 07. - 12:53

a city contact és a comfort contact ugyanaz a termék, csak más típusnéven, ráadásul már nem gyártják
most 2.1-es city (comfort) contactom van, de az szerintem jobb, igaz, hogy 250 grammal nehezebb kerekenként (plusz nehezebb a belsõ is), de szerintem városban nem lassabb, jobban kanyarodik, és sehol nem kell vele lassítani, és mivel sokkal kényelmesebb, így hosszabb távon sem olyan fárasztó menni vele