Mind a ket gumi Schwalbe gyartmany. Smart Sam Performance jobb gumikevereket tartalmaz, mint a Rapid Rob, egyebkent tomegben, tapadasban, gordulesben a honlap szerint kb. megegyeznek. En nem hiszem, hogy a ketto kozott erdemi kulonbseget ereznel. A jobb gumikeverek miatt en a Smart Sam-ot valasztanam.
Valószínûleg a Schwalbe Smart Sam Evo PaceStar 2,10 foldingot 2012-est fogom venni. 2012-as olcsóbb picit és nagyobb teherbírást visel el a specifikáció alapján. 58 kiló vagyok, szóval nem azért, de a 2012-es jobbnak tûnik összességében. Kintrõl szinte annyiba fáj, mint itthon a Performance.
Más dolog: belsõk. FOSS. Rohadt drága (13,90 EUR/db), de én kipróbálom. Alapvetõen Schwalbe-t akartam, de a 2-3 ezer Ft-os ára ellenére sok panaszt olvastam róluk testbike-on. És igazából "semmi" extra nincs bennük. Elszoktam menni messzire, de nem szeretnék külsõt és mini pumpát "cipelni"/venni. Kérdés, hogy melyik kellene nekem. 26x2.10 mérethez.
- Foss Environmentally Friendly Tube 26x1.95-2.25 Presta Valve
- Foss Environmentally Friendly Tube 26x1.95-2.25 Schrader Valve
- Foss Environmentally Friendly Tube 26x2.0-2.5 Schrader Valve
- Foss Environmentally Friendly Tube 26x2.0-2.5 Presta Valve
Egyébként mi a Schrader és Presta szelep között a különbség. Méretben a 26x1.95-2.25-t válasszam?