Schwalbe, Continental menetes. Jó külsõ kell vagy magasabb nyomás.A slime-mal töltött gumik nekem is nagyon beváltak. A váltás után 0 db defekt.
Egy negatívumot tapasztaltam, de ez igazából pont a hosszú használat miatt jött elõ (kb. 2 év). A külsõ cseréjekor alkalmazott bõséges púderezés ellenére a fékezésekkor az csak megrángatta a belsõt, úgyhogy a szeleplyuk szépen elnyiszálta a gumiborítást.
Szerencsémre az elsõ keréknél a hirtelen halál nem kint terepen, hanem itthon következett be (kb. 2-3 mp alatt, hangos sivítással lehelte ki a lelkét), a hátsónak sem kellett volna sok.
Azóta végig menetes autószelepes belsõket használok, sajnos valóban ritkák, úgy kell rájuk vadászni.
Van más megoldás arra, hogy szelep tövének az amortizációját elkerüljem? A Michelin latex szelepjénél láttam ilyen mûanyag hengert, de az is véget ér a tövénél, szimpatikusabb lenne ha az a megerõsítés palástszerûen túlnyúlna.
Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2013. március 15. - 12:45

A sebesség mindent megold.
Írta 2013. március 15. - 12:44

conti. és nem is drága.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. március 15. - 12:39

Egy negatívumot tapasztaltam, de ez igazából pont a hosszú használat miatt jött elõ (kb. 2 év). A külsõ cseréjekor alkalmazott bõséges púderezés ellenére a fékezésekkor az csak megrángatta a belsõt, úgyhogy a szeleplyuk szépen elnyiszálta a gumiborítást.
Szerencsémre az elsõ keréknél a hirtelen halál nem kint terepen, hanem itthon következett be (kb. 2-3 mp alatt, hangos sivítással lehelte ki a lelkét), a hátsónak sem kellett volna sok.
Azóta végig menetes autószelepes belsõket használok, sajnos valóban ritkák, úgy kell rájuk vadászni.
Van más megoldás arra, hogy szelep tövének az amortizációját elkerüljem? A Michelin latex szelepjénél láttam ilyen mûanyag hengert, de az is véget ér a tövénél, szimpatikusabb lenne ha az a megerõsítés palástszerûen túlnyúlna.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2013. március 14. - 16:16

de azt ott van a kézi szerszám a semmi súlyt nem jelentó behajtható szelep a autószelephez, gumi leszedõ...
és akkor még ha tényleg túra vagy ha verseny a 2 kulacs...
ki hogy szokta meg ki miben hisz és hogy érzi jól magát ennyi
de a lötyiben én is kételkedtem de meg érte a árát és meg is fogja ismét érni! én ezt vélem
Írta 2013. március 14. - 15:27

Aztán mérd le mondjuk egy 10 km-es ugyanazon ösvényen 5-5 alkalommal, mennyit számít pár száz gramm. Meg fogsz lepõdni.
(Ugyanez vonatkozik a könnyû bicajra, érdemes összehasonlítani egy 10 meg egy 12 kilósat.)
Az elmélet helyes, de a kategórák árnyaltabbak. A 10x5 km édeskevés, márha nem folyamatosan körözöl. A 10 és 12 kilós monti gyakorlatilag ugyanaz a célterület, inkább 10-10,5-nél húznék egy vonalat, e fölött a normál, alatta a kompromisszumos/szponzori díszpéldányokkal. Felül valahol 13 és 14 kiló között van ismét lépcsõ. Persze csak a tekerõs, rövidutas montikról beszélve, fully vagy hardtail, mindegy.
Tehát beletenyerelhetsz 2 kilón belül is a rakéta-lomha dög érzetbe, szerintem, csak feljebb...
Ja, amúgy vígan betankolok 3 liter folyadékot a tatyóba, ha rendes kört megyek. Pótbelsõbõl meg 3-at, ha már ketten vagyunk (legyen mit kölcsönadni, szükség esetén).
Írta 2013. március 14. - 15:23

azt mérte, hogy nincs szignifikáns különbség.
Nem mertem belekérdezni, had ne fokozzam tudatlanságom alapon.

OFF: elõbb vége lett a melónak, ebben a jó kis hófúvásban lehet ma is felmászok a Turul Emlékmûhöz és körbenézek odafenn. Bár a villa most lett kitisztítva a jó idõre, olyan jól mozog... de talán bajom nem lehet belõle.

Írta 2013. március 14. - 14:53

azt mérte, hogy nincs szignifikáns különbség.
A fordítottján nagyon meglepõdtem volna.
Írta 2013. március 14. - 11:36

Mélységesen felháborodtam, többet hozzád se szólok!Ne vegye senki sértésnek,csak azért írtam,hogy ilyen is van.

Írta 2013. március 14. - 10:49

Aztán mérd le mondjuk egy 10 km-es ugyanazon ösvényen 5-5 alkalommal, mennyit számít pár száz gramm. Meg fogsz lepõdni.
(Ugyanez vonatkozik a könnyû bicajra, érdemes összehasonlítani egy 10 meg egy 12 kilósat.)
Nem hagy nyugodni amit írtál!

Te mit mértél?
Írta 2013. március 14. - 10:42

Én lötyit használok normál belsõs rendszerhez.Tubelessre nem váltok,legfõképp a az esetleges durrdefekt(ek) miatt,legfõképp,de azért is,mert nem is megyek bele ilyen költségekbe már!Belsõs a legegyszerûbb rendszer,nekem!A súly cipeléséhez meg erõ kell.Jó,én sem az elsõ 10-ben tekerek 1-1 maratonon,24 órás,bármi,de nem is annyira a 2. felében.
Bringázást lehet élvezni,nem csak a technikától függ.De kinek a pap...ahogy már korábban is elhangzott.
Ne vegye senki sértésnek,csak azért írtam,hogy ilyen is van.
Írta 2013. március 14. - 10:25

(...és nem, pótkereket, pótvázat, pótvillát, pótstb-t nem szoktam hurcibálni.

OFF. Kiírjam számokkal, mennyit tekertem tavaly terepen és úgy összességében, már idén is?
ON.
ha örömet okoz, persze.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. március 13. - 22:54

Írta 2013. március 13. - 22:48

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. március 13. - 21:50

Ez beza Mr.Schrader alias autószelep személyesen. A Pista 6mm körül van és nagyon nem így néz ki.Tövében tolómérõvel lemérve: 8 mm átmérõjû a szelep. Tehát ez NEM presta?
Írta 2013. március 13. - 21:37

Írta 2013. március 13. - 21:20

Írta 2013. március 13. - 20:51

Úggggy van!Egy pótbelsõ+pumpa+foltok tubeless setup esetén is alapvetõ, nélküle se túra, s pláne nem verseny; rulett ezek nélkül! Ez a lényeg.
Írta 2013. március 13. - 20:39

vicces dolog ez a "mérd le". az élmény/érzés szerintem is fontosabb. persze, ha valakinek a számok okoznak örömöt, azt is megértem.
OFF. Kiírjam számokkal, mennyit tekertem tavaly terepen és úgy összességében, már idén is?

ON.
Egy pótbelsõ+pumpa+foltok tubeless setup esetén is alapvetõ, nélküle se túra, s pláne nem verseny; rulett ezek nélkül! Ez a lényeg.