Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás
Mi van veletek?Én tavaly csak occsó dekatlonos belsõvel mentem , egyszerûen elfelejtettem mindig lecserélni.Egy idõ után meg pont leszartam.Idén vettem pár maxxis ultralight-ot.72 kg , 317-es felni , conti X-King gumi , 10.000 feletti km és tavaly mindössze 3 defektem volt , semmi lenyakazás , elfordulás.Egyedül a Vértes Maratonon ütöttem fel , de ott f@sz voltam.2 és 2.5 bar közt szoktam menni , pályától függõen.És higgyétek el , nem használom agyon a féket , a hátsóba pl. most fogom lecserélni a gyári betétet.4 teljes szezont bírt alattam.Az elsõt is 20.000 km után cseréltem.
A conti meg eladja "B" kategóriásnak azt , amit más gyártó leselejtez.Ettõl még használható , csak pl. hamarabb lesz szálszakadásos , vagy gyárilag üt.Mondhatjuk úgy , hogy "szeret nyúlni" , vagy mások szerint "kolbászolni".Ezért veszek inkább "A"-st.
(A képem pont az említett Vértesen készült , talán még defekt elõtt.)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás
nem 100%, hogy minden conti ki fog nyúlni. De sokkal megtörtént.
A drótos nem nyúlik csak a kevláros.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nem közlekedek elég állat módjára, gyerek színész vagyok! Az idei projektem lesz ez a külsõ elforgatásos fékezéssel kivitelezett belsõ lefejezõsdi. :D

kösdd fel a gatyát, mert én egy idõbe kifejezetten azt gyakoroltam, hogy milyen rövid távon tudok megállni aszfalton és úgy se jött össze B Contival :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Nem közlekedek elég állat módjára, gyerek színész vagyok! Az idei projektem lesz ez a külsõ elforgatásos fékezéssel kivitelezett belsõ lefejezõsdi. :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha kinyúlik a külsõ - pl. a B-s Contik nagyon szeretnek nyúlni - fékezéskor elfordul a felnin és így lenyakazza a belsõt.

ezt az én tapasztalataim nem támasztják alá, elhasználtam vagy 4 b-s külsõt, cirka 40 ezer km alatt és soha nem volt sem ilyen, sem más probléma velük, persze lehet, hogy csak szerencsém volt

mondjuk ez a kinyúlás mire értendõ, a drótkariákra?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Aha értem, köszi! Nekem a Schwalbe külsõk ilyet sose csináltak szerencsére.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás
Ha kinyúlik a külsõ - pl. a B-s Contik nagyon szeretnek nyúlni - fékezéskor elfordul a felnin és így lenyakazza a belsõt.
Marci

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

És azóta ugyanebben a külsõben az új belsõ gond nélkül teljesít ?

Nem vettem azóta újakat. A régieket akartam leváltani, hogy ne õsrégi, agyonfoltozott belsõim legyenek, de a nagy csalódás után inkább szétborítottam a cuccaimat, és az évek alatt félrerakott lyukas belsõkbõl két-hármat megmentettem.

Szóval azóta forog a bringában 2 maxxis dh (2010), 1 cst (2005), 1 rubena (2006) és mentségére szóljon, egy régi schwalbe is (aminek a párja anno hasonló módon halt meg, csak nem ennyire feltûnõen újkorában) (2007).

Külsõk, felniszalagok, felnik, nyomás, felhasználás nem változott.

Mi köze a külsõnek ehhez? Komolyan kérdezem, fehér foltom van!

Ha rosszul illeszkedik, laza, akkor elforog és lefejezi a belsõt.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Mi köze a külsõnek ehhez? Komolyan kérdezem, fehér foltom van!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás
És azóta ugyanebben a külsõben az új belsõ gond nélkül teljesít ?
Marci

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Mond, hogy Continental külsõvel történt mindez ! Ugye ?
Mert azt Te sem gondolod komolyan, hogy egy belsõ csak úgy letépi a saját fejét ! Vagy igen ?

Syncros FLT külsõim vannak.
igazából mindegy is a magyarázat, életemben nem volt még ilyen fos egyszer használatos belsõm. ebben a külsõben járt már cst, michelin, rubena, maxxis és az említett schwalbe belsõ, mégis csak az utóbbival volt gond.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
nekem asszem fos kenda belsõvel történt meg, hogy pumpálás közben kiszakadt a szelep, meg a 2 hetes belsõ menet közben (aszfalton) simán szétrepedt hosszában, meg bekakkant a szelep

normális minõségû belsõvel ilyen még nem fordult elõ nálam

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

múltkor vettem ilyen végig menetes schwalbékat, bírtak kemény 5 ill. 10km-t, aztán tõbõl kiszakadt mindkét szelep (a hátsóból még a nagykörúton, biztos komoly terhelést kapott).
jó kör volt a szépjuhásznétól zuglóba haza. azóta 3 pótbelsõ van nálam.

Mond, hogy Continental külsõvel történt mindez ! Ugye ?
Mert azt Te sem gondolod komolyan, hogy egy belsõ csak úgy letépi a saját fejét ! Vagy igen ?
Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Én a Continental menetesét használom, az jó fajta.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
múltkor vettem ilyen végig menetes schwalbékat, bírtak kemény 5 ill. 10km-t, aztán tõbõl kiszakadt mindkét szelep (a hátsóból még a nagykörúton, biztos komoly terhelést kapott).

jó kör volt a szépjuhásznétól zuglóba haza. azóta 3 pótbelsõ van nálam.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
contik elég jó belsõk, a svalbi árát én sem értem

continak néztem még a hermetic belsõjét, a katalóguis szerint elég havonta pumpálni, de cserébe vagy 250 gramm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
svábli (belsõrõl beszélek :)) amúgy pont nem tud többet mint a conti, csak irreálisan drága.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Értem, ezek szerint a végig menetes szelep a megoldás :)
(persze a tubeless-t nem számítva)

Jani, Michelin XCDry2, Maxxis Advantage/High Roller. Ezeket használtam Mavic XM 317 felniken. Mindegyiknél ferdült a gumírozott szelep. A súlyom miatt eleve 2,8-3,5 bar feszíti a legalább 2,1-es külsõket, efelett már nekem is pattogós.

Esetleg még lereszelheted a szelepnél az éleket.

Minden Schwalbe belsõ menetes? Ha nem, a Tube AV14A vajon az (autószelepes verzió)?

Igen.

A sebesség mindent megold.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Schwalbe, Continental menetes. Jó külsõ kell vagy magasabb nyomás.

Minden Schwalbe belsõ menetes? Ha nem, a Tube AV14A vajon az (autószelepes verzió)?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Értem, ezek szerint a végig menetes szelep a megoldás :)
(persze a tubeless-t nem számítva)

Jani, Michelin XCDry2, Maxxis Advantage/High Roller. Ezeket használtam Mavic XM 317 felniken. Mindegyiknél ferdült a gumírozott szelep. A súlyom miatt eleve 2,8-3,5 bar feszíti a legalább 2,1-es külsõket, efelett már nekem is pattogós.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."