Ez relatív, mert elég benézned egy darab sziklát, letörést ne adj isten járda szegélyt és megtörtént a baj.Józan paraszti ésszel: felütés túl puha gumi esetén lehetséges, ugye?
Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2013. március 29. - 15:51

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. március 29. - 13:04

Persze megfelelõ guminyomásra (felütés miatt) figyelni kell és alapszabály az 1-2 pótbelsõ + defektjavító + minipumpa magadnál tartása.
Józan paraszti ésszel: felütés túl puha gumi esetén lehetséges, ugye?
Oroberto: köszi!
Írta 2013. március 29. - 12:51

Defektektõl vélek, mert nincs benne defektvédelem (495g) és az extra light, 95g-os Schwalbe belsõt vettem hozzá (végül nem a FOSS-t). Kíváncsi vagyok mennyit fog(nak) bírni. De már beadtam a derekam, a csomagban jön egy Lezyne mini pumpa, defektragasztó (park tool tb-2) és lesz egy plusz belsõm is.
Fogalmam sincs a gyári Bontrager külsõk és Hervises (
) belsõk milyen nehezek. Biztos lesz súlycsökkenés és kíváncsi vagyok rá a gyakorlatban.
Szerintem ne nagyon aggódj a defektek miatt, én tavaly talán 1 defeketet kaptam tüske miatt, pedig mindkettõ kerékben a schwalbe ultra-light 29er belsõ van, 135g körüliek, párezer km megvolt. Külsõk meg racing ralph, rocket ron evo / performance. Persze megfelelõ guminyomásra (felütés miatt) figyelni kell és alapszabály az 1-2 pótbelsõ + defektjavító + minipumpa magadnál tartása.
Írta 2013. március 29. - 12:28

Schalbe Smart Sam-en van irányjelzés valahol, hogy hogy kell feltenni? Valahol olvastam, hogy nem mindig mindegy.
Igen van az oldalán, Front elõre, Rear hátra
Írta 2013. március 29. - 12:17

Defektektõl vélek, mert nincs benne defektvédelem (495g) és az extra light, 95g-os Schwalbe belsõt vettem hozzá (végül nem a FOSS-t). Kíváncsi vagyok mennyit fog(nak) bírni. De már beadtam a derekam, a csomagban jön egy Lezyne mini pumpa, defektragasztó (park tool tb-2) és lesz egy plusz belsõm is.

Írta 2013. március 21. - 21:21

A szelep átalakítókat rendszeresen elhagyom, ha nem én akkor valaki...
Tedd rá fixen, rá kell ragasztani vmi jó kis epoxy ragasztóval.

Írta 2013. március 21. - 20:46

Én még nem találkoztam vele, meg ami tubeless felni az is prestás volt. Ellenben Joe's tubeless rendszer van autószelepessel.
Ami a benzinkutat illeti, egy kis szigetelõszalaggal felragasztasz a nyereg aljára egy szelepátalakítót és problem solved![]()
Beragasztás megtarja-e légmentesen azt nem tudom, de pl ha tejjel feltöltöd, akkor az ugyan úgy betõmíti szerintem az esetleges likakat a ragasztásnál, mint a gumi pereménél. De tudod. próba cseresznye, egyelõre úgyis rossz idõ van
(köszi a tejet!)
off
Nincs mit és szívesen. Ez nekem is jól jött mert valójában csak 0,5l-t akartam venni de csak 1L-es volt e-bikeon.
Jól felráztam elõtte

on
A szelep átalakítókat rendszeresen elhagyom, ha nem én akkor valaki... ezért az autószelep nekem fontos.
A joe szallagok ára brutális: 7000Ft/pár. 2db noname belsõ megvan egy ezresbõl. Szóval a barkácsolás tûnik a járható útnak.
Csak a guminyomás préselheti ki a vékony gumiréteg miatt a szelepet (gondolom). Még azért gondolkozok rajta.
Autós tubeless szelepeket is nézegettem ,de azokhoz 11-11,5mm-es furat kell, ez még beleférhet?
Szemly szelepek!
Írta 2013. március 21. - 19:59

Hi!
Tubeless felnihez létezik autószelep?
Nem értem miért erõltetik a prestát, körülményesebb felfújni és vész esetén a benzinkutak sem jelentenek menedéket.
Ha kivágok egy autószelepet egy belsõ gumiból, az mennyire tartja meg magát (FBS-el ragasztva)?
Én még nem találkoztam vele, meg ami tubeless felni az is prestás volt. Ellenben Joe's tubeless rendszer van autószelepessel.
Ami a benzinkutat illeti, egy kis szigetelõszalaggal felragasztasz a nyereg aljára egy szelepátalakítót és problem solved

Beragasztás megtarja-e légmentesen azt nem tudom, de pl ha tejjel feltöltöd, akkor az ugyan úgy betõmíti szerintem az esetleges likakat a ragasztásnál, mint a gumi pereménél. De tudod. próba cseresznye, egyelõre úgyis rossz idõ van

(köszi a tejet!)
Írta 2013. március 21. - 19:45

Tubeless felnihez létezik autószelep?
Nem értem miért erõltetik a prestát, körülményesebb felfújni és vész esetén a benzinkutak sem jelentenek menedéket.
Ha kivágok egy autószelepet egy belsõ gumiból, az mennyire tartja meg magát (FBS-el ragasztva)?
Írta 2013. március 21. - 17:21

Írta 2013. március 21. - 15:51

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. március 21. - 08:36

Írta 2013. március 19. - 18:37

Schwalbe Black Shark
Schwalbe - Professional Bikes Tires
Én Black Jacket néztem ki de nem kapható már sok helyen 2,1collban csak 1,9collban.
Sajnos jelenleg a smart sam nem fér bele a költségvetésbe.

Írta 2013. március 17. - 10:56

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. március 17. - 09:26

1,75 még biztos elmegy, annál csirkébb meg felesleges montira
ez így van, 1.75 alatt nem érdemes montira gumit rakni, az 1.75 meg minden felnire jó lesz
Írta 2013. március 17. - 01:22

Szerintem is! bát hátra egy raceking jobb lehet, emrt valamivel lassabban kopik.
Amúgy mentem sárban is a ralph-fal, semmivel se rosszabb mint egy átlagos alacsony mintás gumi.
elöl a rocket egy örök darab, esetleg ha nehezebb vagy akkor Nobby
Én elõzõ évben Nic-el mentem elõl, de nekem valahogy nem volt az igazi! Néha nem is ritkán olyan érzésem volt, mintha nagyon megtartaná a kormányt, és féltem ha forgatok a kormányon akkor átbukok az egyensúlyi helyzetén! (Na ezt most értelmesen megmondtam) Lehet meg kellett volna esetleg fordítanom de azt írta így jó elõre! Én ront raknék most már elõre, de idén más projekt lesz ebbõl a szempontból! (A fecskét felzabálja a piranha!

Írta 2013. március 16. - 23:03

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. március 16. - 22:59

Két dologtól függ: 1) a felni belsõ szélessége, nézd meg mi van a felnire írva, ilyesmit keress 559x19 2) ha alacsonyabb lesz a gumi, akkor a hajtás is lentebb kerül, kérdés, hogy nem ér-e le a pedál kanyarban. (Persze csak ha kanyarban is akarsz tekerni
) De miért akarsz nagyon vékony gumit?
1) Sajnos a márkajelzésen kívül semmi nincs rajta. Már néztem mielõtt kérdeztem. 2) Egyenlõre a Smart Sam Evo 26x2.10 a befutó. De a Marathon gumikkal is szemezek. A Racer 1.75 iszonyat gyors lehet és könnyû is. Valami 300 gr.
Írta 2013. március 16. - 22:13

Megkaptad, tartsd be.Már vártam ezt a segítõkész, infóban gazdag hozzászólást!