Legyetek szívesek világosítsatok fel, a kormányzott vagy a hajtott kerékre kell a nagyobb tapadás? Eredetileg elõre akartam 1,75-öst, hátra 2,0 esetleg 2,2-est. de most hogy olvasgattam a topicot, elbizonytalanodtam. Alapvetõen aszfalt egy kis földút, ösvény, vizes úton, sárban nem nagyon tekerek. Nem nagyon döntögetek, de azért szeretném biztonságban érezni magam Schwalbee silento I (elõre), és Ritchey Speedmax betaban (hátra) gondolkodtam. De akkor lehet újra kellene gondolnom? Ti mit javasoltok?
Üdv!
alapvetõen elõre kell a nagyobb tapadás, de ez inkább csak spéci helyzetekben jön elõ, mert alapból kell elõre is és hátra is tapadás, csak elõl fõleg kanyarodáshoz és fékezéshez, hátul meg fõleg a talajfogáshoz.
Szeirntem azzal jársz a legjobban, ha elõre is, és hátra is ugyanolyan gumit teszel fel. Én használtam/ok 1,75 gumikat és 2.1-est is. ALapvetõen városba és földuatkra az 1,75 nagyon jó választás, kényelmes, gyors, még nem is túl nehéz. A 2.1 méret kicsit nehezebb, ugyanakkor hasonlóan jól gurul. A különbség abban van, hogy a 2.1-es aszfalton is és földúton is jobban tapad, biztonságosabb érzés, és a gödröket is kicsivel jobban tompítja, kevésébé fárasztó és vacak úton sem kell lassítani vele, de picivel nehezebb gyorsítható, és nagyobb a légellenállása. Igazából én mind a két méretet kedvelem, egyikkel sem lehet nagyon mellé nyúlni, inkább csak az egyéni izlés és preferencia számít.