Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

az a szöges inkább csak keményre taposott több centi havon meg jégen jó szerintem..."tiszta, vizes, latyakos" aszfalton inkább szopás lesz...

amúgy a continak van direkt téli (nem szöges) anyagú és mintázatú külsõje -bár valószínû, nem a 3K-s árkategória- (Top CONTACT Winter II Premium). s mivel -nekem legalábbis nem kevés saját tapasztalat- autógumiból magasan a conti a legjobb téli, ha bringáznék télen, biztos bepróbálnám.

meglássuk, errõl a nokianról jókat írtak külföldi ffórumokon, azt írtak, hogy aszfalton sem vészes, meg az eladó srác is ezt mondta. Egy ausztrál fickó, aki költözik haza, ezért nagyon olcsón odaadta a pár gyakorlatilag új gumit. Az új ára 30 font körül van kint. Mondjuk ebbe csak 106 szög van, a durvább gumikban 2x 3x ennyi is van. A conti sima téli gumiját ismerem, de az jégen nem tudom hogy teljesíthet, szerintem inkább aszfalton tapadhat jól hidegben. Mondjuk ha nem jön be ez a szöges, annyiért tuti eladom amiért vettem.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Leltem valamit:

Schwalbe Marathon Racer HS366 reflex 622 hajt. | Kerék |

A 35-40mm-es papíron elbír 110-125kg-ot. Még szerencsére 10e alatt van.Egyelõre nem látok jobbat, a conti szemérmesen elhallgatja ezeket az infókat. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
az a szöges inkább csak keményre taposott több centi havon meg jégen jó szerintem..."tiszta, vizes, latyakos" aszfalton inkább szopás lesz...

amúgy a continak van direkt téli (nem szöges) anyagú és mintázatú külsõje -bár valószínû, nem a 3K-s árkategória- (Top CONTACT Winter II Premium). s mivel -nekem legalábbis nem kevés saját tapasztalat- autógumiból magasan a conti a legjobb téli, ha bringáznék télen, biztos bepróbálnám.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

azért azt nehezen tudnám elhinni hogy egy fél kiló pluszos conti oldalfala sérülékenyebb lenne egy 300 pár grammos alig anyag sváblinál.
mellesleg annak a kojaknak 100 kiló a rider súlyra a limit, amit én nem szoktam feltétlen komolyan venni, de én bátor vagyok, :) azért lehet úgy egyébként elgondolkodnék rajta

Thx a figyelmeztetést. :) Ergo a zasszonynak bõven jó lehet. Nem rizikóznék ezzel inkább. A Continental SportContact-ról nem leltem ilyen load-ot tartalmazó infót.

Hivatalos oldalon csak ez van: http://www.conti-onl...contact_en.html

Max lehet írok nekik, hátha válaszolnak.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Használhatnád, de nem akarod majd használni :-), mert a szegecsek miatt baromi nehéz, hangos és lassú.

Nagyon lassan kopnak, még az is simán elõfordulhat, hogy hamarabb fogod kukázni a gumi kopása, töredezése miatt.
(Nekem Schwalbe Ice Spiker volt, 5 tél után eladtam, mert közben 29-re váltottam, de próbálom követni a sorsát.)

köszi

ez azért jó hír :) majd azért feldobom, ha hideget mondanak, mert most éppen enyhülés jön, télen úgysem száguldozok a városban, mert sosem tudni hol van jégborda vagy ónos fagyás

napi 20-22 km-t megyek, csak elég rossz mikor lefagy az út, mondjuk még egy télen sem nyaltam el emiatt, de azért nem olyan jó érzés tükör jégen szerencsétlenkedni, idén volt, hogy kb. 5 km/h sebességrõl alig tudtam megállni 5-6 m alatt, majdnem a tanlóvezetõ elég kimenve, mind a két kerék blokkolt, ha csak rá leheltem a fékkara

de idén mondjuk enyhe a tél, csak az a pár nap volt para

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás
Használhatnád, de nem akarod majd használni :-), mert a szegecsek miatt baromi nehéz, hangos és lassú.

Nagyon lassan kopnak, még az is simán elõfordulhat, hogy hamarabb fogod kukázni a gumi kopása, töredezése miatt.
(Nekem Schwalbe Ice Spiker volt, 5 tél után eladtam, mert közben 29-re váltottam, de próbálom követni a sorsát.)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
ma beszereztem bagóért egy pár szinte új Nokian Hakkapeliitta W106 téli szöges gumit, nagyon minõségi, made in finnland, a leírása szerint trekking is city bike kerékpárokra ajánlott

a kérdésem viszont, hogy mivel eléggé középen vannak benne a volfram karbid szögek, így jégmentes aszfalton mennyit bírnak vajon? lehet használni egész télen, vagy érdemes csak fagypont alatti idõben feltenni? van errõl valakinek tapasztalata?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
azért azt nehezen tudnám elhinni hogy egy fél kiló pluszos conti oldalfala sérülékenyebb lenne egy 300 pár grammos alig anyag sváblinál.
mellesleg annak a kojaknak 100 kiló a rider súlyra a limit, amit én nem szoktam feltétlen komolyan venni, de én bátor vagyok, :) azért lehet úgy egyébként elgondolkodnék rajta
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Mindkettõ tökéletes választás.Én tavaly télen a Sport Contact-tal futárkodtam 4 hónapot , szerettem , hasitott.Mondjuk , ha alacsony gördülési ellenállást akarsz , akkor felejtsd el a 40 széles gumit , max. 28-as , keményre fújva.Én 6 bar-ral közlekedtem vele.

Thx a választ. :) Neten utána néztem, a Kojak 320g, a Conti 500 fölötti, plusz állítólag sérülékeny az oldalfala. Szóval, szerintem ebbõl a kojak lesz. Az 35mm széles, hát ez van, remélem, azért észrevehetõen jobban fog gurulni, mint a mostani régi rücsis.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Sziasztok,

Segítsetek külsõ gumit választani. 28-as trekking bicajokról van szó.

Szempontok: alacsony gördülési ellenállás száraz aszfalton (földútra nem megyünk, esõben/hidegben nem bicajozunk), lehetõleg könnyû, defekt álló, olcsó (mondjuk max 7500ft/db, és hát 4db kell). Én 100kg fölött vagyok, a huszon év gyurmázásból kifolyólag, asszonyka a szokásos kb 55kg, ha ez számít valamit.

Jelenlegi méret: 40-622 700x88c. A Schwalbe Kojak HS385 622 plö tetszik, szép sima, és az ára is belefér a keretbe. Esetleg Continental SportContact 622/700C, ez is szép sima, gondolom elég simán gördül.

(Nézzétek el amatõrségem, gyakorlatilag 18-19 év kihagyás utána tavaly télen vettünk 2 bicajt (asszonynak, és nekem), bele is ment tavaly kb 3000km. Anno még 5 sebességes Csepel verseny bicóm volt, azóta pöppet fejlõdött a teknika.)

Thx.

Mindkettõ tökéletes választás.Én tavaly télen a Sport Contact-tal futárkodtam 4 hónapot , szerettem , hasitott.Mondjuk , ha alacsony gördülési ellenállást akarsz , akkor felejtsd el a 40 széles gumit , max. 28-as , keményre fújva.Én 6 bar-ral közlekedtem vele.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Sziasztok,

Segítsetek külsõ gumit választani. 28-as trekking bicajokról van szó.

Szempontok: alacsony gördülési ellenállás száraz aszfalton (földútra nem megyünk, esõben/hidegben nem bicajozunk), lehetõleg könnyû, defekt álló, olcsó (mondjuk max 7500ft/db, és hát 4db kell). Én 100kg fölött vagyok, a huszon év gyurmázásból kifolyólag, asszonyka a szokásos kb 55kg, ha ez számít valamit.

Jelenlegi méret: 40-622 700x88c. A Schwalbe Kojak HS385 622 plö tetszik, szép sima, és az ára is belefér a keretbe. Esetleg Continental SportContact 622/700C, ez is szép sima, gondolom elég simán gördül.

(Nézzétek el amatõrségem, gyakorlatilag 18-19 év kihagyás utána tavaly télen vettünk 2 bicajt (asszonynak, és nekem), bele is ment tavaly kb 3000km. Anno még 5 sebességes Csepel verseny bicóm volt, azóta pöppet fejlõdött a teknika.)

Thx.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Retro országútir retró kinézetû peremes gumit keresek.
Olyat aminek krém/bézs színû az oldalfala mint a régi szingóknak.
Egyenlõre a Schwalbe Lugano-ból találtam ilyet. Schwalbe Lugano HS 384 28" 23-622 fekete/bézs - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja
Van valakinek tippje, h mi jöhet még számításba?
Köszi!

Nekem volt egy olcsó panaracer (2500/db), de az nagyon rossz minõség, a hátsó el is durrant mert szálszakadásos lett csak úgy önmagában, az elsõ se volt jó. Csak azért írom nehogy te is megszívd azzal.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Retro országútir retró kinézetû peremes gumit keresek.
Olyat aminek krém/bézs színû az oldalfala mint a régi szingóknak.
Egyenlõre a Schwalbe Lugano-ból találtam ilyet. Schwalbe Lugano HS 384 28" 23-622 fekete/bézs - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja
Van valakinek tippje, h mi jöhet még számításba?
Köszi!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Olvastam a neten egy cikket és kíváncsivá tett. Egy 29es monti kerékre, lehet cross/trekking gumit is tenni? pl ilyet:
Continental CityRide reflex 622/700C | Kerék | Gumiköpeny |

schwalbetól vettünk nemrég egy marathon plous tour gimit, igaz, hogy kõnehéz a defektvédelem miatt, de a mintája az zseniális

egyrészt elég bütykös az oldala, másrészt aszfalton olyan, mintha slic lenne

szerintem a többi, könnyebb marathon is jó lehet ebbõl kiindulva (mondial, direme), igaz drágábbak a continál

ha meg conti, akkor én csakis valamelyik contatcot választanám, jobb a defektvédelme és jóval tartósabb is annál, mint amit belinkeltél

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
lehet

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Olvastam a neten egy cikket és kíváncsivá tett. Egy 29es monti kerékre, lehet cross/trekking gumit is tenni? pl ilyet:
Continental CityRide reflex 622/700C | Kerék | Gumiköpeny |

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Nekem a Speci Captain mindenes guminak nagyon bevált. Szárazon meg az új Fast Trak. Használtam Smart Sam Performance-t is, az is elég lassan kopik, télen az van fent

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás

sziasztok. Milyen gumit ajánlanátok 29-es méretben ami ár/érték arányban elfogadható, valamint kicsit mindenes jellegû?
jelenleg Schwalbe Racing Ralph Performance 29 2.25 Fold gyári gumi van a bringán de erõsen kopós....

Smart Sam Performace 13 EURoert?

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
sziasztok. Milyen gumit ajánlanátok 29-es méretben ami ár/érték arányban elfogadható, valamint kicsit mindenes jellegû?
jelenleg Schwalbe Racing Ralph Performance 29 2.25 Fold gyári gumi van a bringán de erõsen kopós....

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.148 hozzászólás
continental mountain king supersonic 2,4 (az eredeti mintás) helyett, elsõ kerékre mit lenne érdemes vennem? a black chilli-s csoda sajnos kezd pályafutása végére érni és sehol sem találok ugyanilyet.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"