Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15890 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A Nerve XC tudtommal (és a keresgélésem alapján is) fully

Jaj, Grand Canyon-t akatam írni! Csak elírtam, van nekünk is egy Nerve XC otthon. ;)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Köszi!
Ez még egészen elfogadható árú is! :)
Jaigen, a fényképezõm pont Canon:D
A Yellowstone-ban nem vagyok biztos, de nekem annak tûnik (jaigen, a nyereg... az majd be lesz állítva, elég szörnyen néz ki:D)
Sajnos nagyon kopott, az elsõ még elfogadható.
De a hátsón már semmi sincsen.

pont olyan Michelin-ek voltak elöl-hátul, mint a tied,csak sokkal kevésbé kopott, de azért így télre óóóóóóóriási különbség volt a Rapid Rob, ami még csak nem is durva mintás, cserébe ócó, legalábbis drótosban, amit én vettem. szóval én a hátsót mindenképp cserélném az állapota alapján..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
atért így télre valami mintásabbat vennék mondjuk x-kinget, vagy leginkább hátra x king elõre mountain king kombót. race kinggel nem biztos hogy sokkal nagyobb biztonságban fogod magad érezni.

ha meg ez a nyeregbeállítás a jó ,akkor 1 számmal kisebb váz kellett volna.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
A Nerve XC tudtommal (és a keresgélésem alapján is) fully. A srácnak, akitõl kölcsönkaptam, pont az a másik bringája:D Egyébként tényleg undorítóan hosszú... tegnap felfele sokat fájt a gerincem a csípõmhöz közel, lehet a kényelmetlen pozíció miatt. Majd próbálkozom a beállításokkal! :) Meg a kanyarokat is sokszor nem érzem vele (ami fakadhat abból, hogy kezdõ vagyok :) ).

Kisherceg:
ohh.. azt hittem, hogy a hátsó már annak számít. Most olcsón tudok külsõhöz jutni, úgyhogy szerintem mindenképpen megveszem, kipróbálom, és ha nem segít sokat, akkor visszarakom a régit, és marad ameddig húzza.
A beállítással igazatok van, ma vagy holnap nekiállok, és egy picit szerelek rajta (a váltót is be kell pozicionálni, hátul a legnagyobb fogaskerékrõl mindig visszavált)!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.215 hozzászólás
azok a gumik nem vészesen kopottak kép alapján. a thomson csõnek meg fordítva áll a fejrésze.
egy rendes beállítás/méretre szabás tényleg sokat segítene!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

annak[/URL] tûnik (jaigen, a nyereg... az majd be lesz állítva, elég szörnyen néz ki:D)

Ez nem Yellowstone, hanem egy - saccra - 2008-as Nerve XC. Nyeregcsõ véletlenül nem egy Thomson? Elsõ villa Rock Shox Reba?
A kormányszár extrém hosszú, pláne, ha a nyeregmagasságod már beállítva lóg ki csak ennyire a vázból. Sokat segítene egy rövidebb kormányszár a hatékonyabb ösvényen maradásban. ;)

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Köszi!
Ez még egészen elfogadható árú is! :)
Jaigen, a fényképezõm pont Canon:D
A Yellowstone-ban nem vagyok biztos, de nekem annak tûnik (jaigen, a nyereg... az majd be lesz állítva, elég szörnyen néz ki:D)
Sajnos nagyon kopott, az elsõ még elfogadható.
De a hátsón már semmi sincsen.

A többiek is össze-vissza csúszkálnak, de én alig bírok az ösvényen maradni :D (életemben másodszor megyek rendes montival, az elõzõ múlt héten volt, de valami elképesztõ élmény:D)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás
Ez jó vételnek tûnik: Set: 2 x MTB-Reifen Race King - MTB-Reifen - Reifen/Schläuche - Fahrrad-Teile - Zweirad Stadler
Ha nem kopott a gumi a Canyon (nem Canon - az a fényképezõgép:-) bringádon, szerintem ne cseréld le. (Amúgy, a Yellowstone-ból van 29es is.)
Mostanában az erdõben nem csoda, hogy csúszik a gumi. Nedves a talaj, sok falevél, nedves gyökerek....ezen nincs olyan gumi, ami jól tapadna.
Marci

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Üdvözlet!

Jelenleg Németországban tartózkodom, és találkoztam egy egészen kellemes leértéeléssel, úgyhogy az elkövetkezõ 2 napban be kellene vásárolnom.
Kaptam kint egy Canon Yellowstone-t (otthon csak outim volt, ez egy 26os bringa, csak a biztonság kedvéért írom, nem tudom van-e 29es belõle, szerintem nincsen :)), viszont sajnos a gumik elég kopottak, voltunk erdõebn többször is, de nincsen semmi tapadása. Ezért gondoltam, hogy veszek rá valami jó külsõt.
Viszont egyáltalán nincsen tapasztalatom, mire érdemes figyelni?
Illetve a boltban nagyjából ezek vannak, ebbõl jön le 20% . Van, ami kihagyhatatlan ajánlatnak hangzik? (ha van, akkor is jó lenne valami útmutatás, mit nézzek, mert nem biztos hogy az pont lesz)

A terep, amin menni szoktunk:
odafele aszfalton, ez nem több 3-5kmnél, a terep pedig vegyes, vannak fenyõk is, és jelenleg (nem olyan furcsamód) elég sok a levél:D Ágak, kövek, stb. Tehát olyan mint egy erdõ. 65kg os vagyok, ez sem sokat segít abban, hogy meglegyen felfele a megfeleõ tapadás!

Elõre is köszi a segítséget!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A fekvõrendõr az tényleg meredek, már ha ott leér. De egy jobbos kanyarban nem tudom mit keres lent a jobbos pedál. Legalábbis én nem szoktam lekoppintani, pedig az enyém is alacsony volt a Bergamont-on. Bár én kanyarokban nem igen tekerek, csak ha nagyon kis ívûek.

nyílván ott ér le, ahol eddig tudtál tekerni kanyarban, utána meg már nem,

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
A fekvõrendõr az tényleg meredek, már ha ott leér. De egy jobbos kanyarban nem tudom mit keres lent a jobbos pedál. Legalábbis én nem szoktam lekoppintani, pedig az enyém is alacsony volt a Bergamont-on. Bár én kanyarokban nem igen tekerek, csak ha nagyon kis ívûek.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
[quote name='ZolkoW']hacsak nem fixirõl van szó, ezt a kanyarban pedálleérést én se nagyon értem.. persze én nem vagyok túl okos.[/QUOT

ööööö...... elnézést, amit írtam ne vegyétek figyelembe,csak kitaláltam az egészet, vegyetek montira minél kissebb gumit, mert az jó lesz nektek

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
hacsak nem fixirõl van szó, ezt a kanyarban pedálleérést én se nagyon értem.. persze én nem vagyok túl okos.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.215 hozzászólás
Tig, a havas ösvényeken tekeréssel mi lesz úgy?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

azt hogy ?

nekem spec semmi bajom nem volt az 1,6-os slick-kel. simán mentem olyan tempót -sõt értelemszerûen nagyobbat - azonos útvonalon mint a traktorgumival. rakom is fel a dawg-ra svábli maratonokat tavaszig.

asszony bringája egy hibrid scott, kifejezetten alacsony középcsapágy házzal, kanyarban mindenhol leér a platform pedál, fekvõrendõrön felverem, terepen mentem vele, de mindenhol leér, a hozzá való gumival 28 cm a középcsapágy magassága

az én merevvillás montim ami most nem ér le szinte soha sehol spd-vel, 1,75-ös gumival, ami kicsit kissebb csak a hozzá tervezettnél, 29 cm-es középcsapágy magassága van

1-2 centi marha sokat számít, fõleg ha már a kritikus pont alá kerül

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
azt hogy ?

nekem spec semmi bajom nem volt az 1,6-os slick-kel. simán mentem olyan tempót -sõt értelemszerûen nagyobbat - azonos útvonalon mint a traktorgumival. rakom is fel a dawg-ra svábli maratonokat tavaszig.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

1,3-1,4 még biztos elmegy, de hirtlen nem ugrik be 1,5 nél csirkébb külsõ aminek van is vmi mintája....

1,5-ös külsõvel már lerakom kanyarban az spd pedált is

ilyen vékony külsõk esetében már igencsak centikrõl beszélünk, ami azért számít

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
1,3-1,4 még biztos elmegy, de hirtlen nem ugrik be 1,5 nél csirkébb külsõ aminek van is vmi mintája....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

OKÉ! Akkor meg tudja Nekem mondani valaki, hogy milyen széles csirke gumi marad még meg az említett keréken (Mavic Crossmax slr UST) ?:confused:

A válasz ott van a mavic honlapon.

A sebesség mindent megold.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.575 hozzászólás
Szeretnék a mostaninál (Maxxis Raze: Raze) egy kicsit ballonosabb (de hasonlóan könnyû) külsõt a CX bringámra. 700 x 33/35 méretekben gondolkodom, a Racing Ralph MTB külsõk elég ballonosak, használta valaki a CX megfelelõjüket? A gondom az, hogy a hajtogathatós külsõk csak kettes "Protection" szintnek felelnek meg, ami egy kicsit kevésnek tûnik. Tapasztalat? Ha valakinek van másik gumma ötlete, szívesen fogadom! (a CX pro az nagyon karcsú). Gondolkoztam a Maxxis Mimo CX-en is elõre: Mimo CX . Elõl talán nem kopik el olyan hamar betonon, hátra nem tennék ilyet. Egyébként MTB terepen használom a bringát, felfelé szeretek betonon is tekerni (de inkább terepen), síkon kevesebbet megyek.
Köszönöm