Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Akkora volt a képmennyiség, hogy képtelen smile.png vagyok idézve válaszolni.

KIsherceg, az a "burzsuj" latexbelsős nyeregbilincsvédő bearanyozta napom. Ugyanakkor ilyen dagonyázós képeket nézve mindig rájövök,hogy ez nem lenne nekem való.

Most novemberben bekaptam két szakadó esős menetet a városival, hát nem voltam boldog, de az leszárad, megkenem a láncot és oké. De egy ilyen menet után tutti elsírnám magam... öreg vagyok én már ehhez.

Szóval, elismerésem!

ja, nem volt azért annyira vészes és a napsütés miatt megérte. :)

latex: nem mindenkinek fusssa f'i:z.i:k) örömgyűrűre. :D a latexnek egyetlen baja, hogy öregszik, így időnként cserélni kell. szerencsére a próbanyomatok mellé zolkow csomagolt tartalékot, így most el vagyok látva. :P ;) :D

• Rabbit likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Akkora volt a képmennyiség, hogy képtelen smile.png vagyok idézve válaszolni.

KIsherceg, az a "burzsuj" latexbelsős nyeregbilincsvédő bearanyozta napom. Ugyanakkor ilyen dagonyázós képeket nézve mindig rájövök,hogy ez nem lenne nekem való.

Most novemberben bekaptam két szakadó esős menetet a városival, hát nem voltam boldog, de az leszárad, megkenem a láncot és oké. De egy ilyen menet után tutti elsírnám magam... öreg vagyok én már ehhez.

Szóval, elismerésem!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Ebben a Conti RaceKing-ben nagyon egyetértünk. Én is azt éreztem, hogy szárazon tökéletes de az első csepp nedvességnél (nem sár) megszűnik a gumi, mintha valami slick lenne alattam. De van haverom aki nagyon kedveli még így is.

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

szarazon jo :) sarban meg ugyse tekerek, max veletlenul.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Az egyik jóféle trailen ma pont így nézett ki a Minion DHF+Agressor páros. Amiket szinte csak ilyen körülmények közt használtam most a hétvégéig. Aztán végre eljutottam olyan trailekre, ahol nincs ez a zsíros, agyagos sár. Hát... Wow :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

izgalomra vagysz? tegyel fel nedves korulmenyekhez racekinget. smile.png ahol kemenyebb a talaj es vizes, garantaltan olyan lesz, mint a korcsolyapalya. ha foltos a terep, meg jobb, mert szarazon tapad mint a fene, a kovetkezo folton meg lehet perec lesz.

ha siman saras, akkor nem olyan rossz.

nemtom', arn, ezek alapján inkább tűnik sz_r guminak, mint izgalmasnak. persze, nézőpont kérdése. :D rövid ideig nekem is volt raceking (még 26-os méretben). nem volt rossz, de valóban, ha egy csepp nedvesség szennyezte az idillt, vége volt a boldogságnak...

mindenesetre az előbbi kommentemet kiegészíteném még két kör eredményeivel:

forekaster: elöl nekem tetszik, kapaszkodik, fékez, kanyarodik, etc és jól is tisztul.  (mondjuk hátul, aszfalton szenvedés volt)

hátra feltettem egy ikont, 2.2-es ízben. keskeny, de lenyeltem ezt a békát és kipróbáltam. finoman és könnyen gurul, mászás közben ki tudja pörgetni a 3 wattom is ha nagyon akarom :D, lefelé meg olyan fékezni vele a nedves-saras avaron, mintha a csupasz felnin gurulnék csúsznék. viszont kanyarban naaagyon kiegyensúlyozottan sodródik! :D :D :D

illusztratív jellegű képek. itt már mindkettő feladta, persze egy emelkedő tetején készültek, sok perdület nem volt, ami a tisztulást segítette volna....:

5fc393c185221e733a702a37.jpg?width=2000&

5fc393c003f27c182dc92c8d.jpg?width=2000&

5fc393bf76acda46ec72678b.jpg?width=2000&

szóval megérte és közben a nejem is belátta, hogy jobb ha marad, a bőrönd visszakerült a helyére. :D

• Rabbit likes this

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

izgalomra vagysz? tegyel fel nedves korulmenyekhez racekinget. smile.png ahol kemenyebb a talaj es vizes, garantaltan olyan lesz, mint a korcsolyapalya. ha foltos a terep, meg jobb, mert szarazon tapad mint a fene, a kovetkezo folton meg lehet perec lesz.

ha siman saras, akkor nem olyan rossz.

Edited by arn, 2020. November 24. - 10:42.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

szenvedtem itt pár hete (hónapja?) már, hogy milyen_gumit_vegyek_és_mért_pont_az_nincs_raktáron_meg_ami_éppen_volt_azt_is_visszaküldtem_mert_keskeny_volt_és_a_conti_is_sz@r_volt_gariba_visszavették_etc...

végülis hosszas "küzdelmek" után az alábbiak jöttek a héten. (persze két helyről, mert egyről túl egyszerű lett volna....)

50576327358_1f813fdcd3_k.jpg

a forekaster valami ~715/725gramm, az ardent race ~725gramm.

érdekes, hogy az ardent kiterítve szélesebb, mint a forekaster, pedig elvileg mind 2,35. ez mondjuk azért is vicces, mert az ardent elvileg hátra lenne, de így nem lesz...

egyelőre fel sem raktam őket, ma is még az agyonkopott x-kingeken csúszkáltam. ha van rá igény, írok majd pár gondolatot, ha mentem már velük. (persze most megint agyalhatok, hogy legyen-e tubeless? rolleyes.gif )

ha most valaki beírja, hogy nem ezt kellett volna, hanem a bármi mást és különben is tudott volna féláron, akkor besírok... laugh.png biggrin.png

megígértem, így nem ússzátok meg: elöljáróban annyit, hogy nem volt időm semmire sem mostanában, ezért csak két tekerés, összesen kb csak 30-35km jött eddig össze a forekasterekkel a 45650B-n. mondhatni első benyomások vannak csak, de ezeket hosszas körítéssel fogom tálalni.:)

kezdjük ott, hogy volt néhány évig egy c corsánk, full fapad, 1.2 benzin. amolyan második autó, gyereket hozni-vinni, vásárolni, ügyintézni, koszolósabb motyókat szállítani, apósomék telkére menni. egyszerű, mondhatni igénytelen egy autó, de megbízható volt, mindig indult, pedig állandóan folyt/fogyott belőle valami lé. a lényeg, hogy a benne lévő hetvenegy-két lóerő messze nem olyan volt, mint ezek a modern, euro6(d) gebék, hanem igazi, békebeli, virgonc kiscsikók. egyszóval ha tapostam, nagyon lelkesen szaladt, vidám hangja volt. mivel low-budget megoldás volt, az utolsó pár éveben "egészéves téligumin" futott. (tudom, micsoda felelőtlenség, de a "hétköznapokban", családi használatban ennek megfelelően közlekedtünk vele-->dupla féktávval számolva mindenhová) szóval ezeknek a gumiknak és a virgonc természetének "hála" igazi hülyegyerekként is lehetett használni. ...és micsoda móka volt! persze közben a déli busz bármikor körbekerült, de belül igazi rally-feeling volt. olyan szépen sikitott egy-egy jól eltalált szűk kanyarban már 40-50 körül, hogy azt hittem, célbaérve kockás zászló is lesz, meg éljenző tömeg és pezsgőlocsolás.

a hosszas bevezető lényege, hogy egyrészt felelőtlen hüJegyerek vagyok (azóta eladtuk*) másrészt, hogy kis tempó mellett is lehet nagyon élvezeteset sederinteni, ha szar megfelelő hozzá a gumi és a hardware. az említett kevéske km alapján, ép csak kipróbálva is lejött, hogy forekasterek nagyon jó gumik, mindenhol tapadnak, sárban, nedves falaveleken, homokban és egyáltalán, sehol nem tudtam zavarba hozni. igazából én voltam zavarban, hogy akkor ez most nekem így nem is lesz jó, mert ahol eddig csúsztam (és vigyorogtam), ott most befordul és nem csúszik, meg sem moccan, csak fordul én meg kapaszkodok, mert ennél még (sokkal) gyorsabban kellene menni, hogy izgalmas legyen. persze ahhoz kraft is kell, meg persze benne van, hogy nagyobb tempónál elkottázva nagyobb lesz a zakó is... szóval mondtam is a nejemnek, hogy akkor most keresek valamit hátra, amin finomabb/apróbb a minta és hamarabb elenged, hogy visszatérjen a bugi. meglepett, hogy most, miután elköltöttem kb 45 ezret gumikra és közöltem vele. hogy épp még vennék egyet, a szeme se rebbent, csak bólintott. mondjuk azt nem értem, a bőröndöt minek szedte elő, hová akar menni vele, nem tudja, hogy pándémia van? blink.png biggrin.png

*persze az utódja is egy punk lett, de van hozzá téli és nyári készlet is. :)

• karakoram, ZolkoW and zscs like this

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Kisherceg: Maxxis külsőket csípem eléggé. Trail külsőkből van 2 db 2.2-es Forekasterem, pöpec gumik! Lassan felpattintom őket a télre. A DH-s PR-jeim jelentős részét ezekkel mentem, pedig csak a sima dual compound verziók (TR EXO mind2, de az alapabb, nem a 3C). Azért a 2.35-ösök az igaziak, szerintem tetszeni fog még a viszonylag szűk felnin is!

• Kisherceg likes this

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Ezeket a perforMancikat én is csak kompresszorral tudtam helyretenni, pedig a szűz EVO-k mentek még kézipumpával is.

És először hallgattam a WTB ajánlására, és a 23 (22,5?) -ös felnihez megvettem a 28mm-es szalagot. Ennyit nem szoktam hozzáadni a szélességhez, csak 1-2 mm-t, sokat mondjuk nem hiszem, hogy számít. Ott számíthat pont, ahol nem tökéletes a -nem hegesztett- felni illesztése, és jobb, ha minél többet takar a szalag. Persze erre már nem figyeltem külön, hogy ott a lehető legjobban illeszkedjen..

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Na? Na?? Van már teszteredmény? tongue.png Vagy hétvégéig kell várnunk? Vagy tavaszig? wink.png

Maxxisom még sose nem volt.

Részemről a drótos SCH eddig hibátlanuil tartja a levegőt, és a 2,25-ös meglepően keskenynek látszik még a 2,35-ös mellett (mögött) is. Örülök, hogy legalább előre a nagyobbikat tettem. (abból csak 1 db-om van) Egyedül a Bontrager felni szivatott meg kicsit, úgy fröcskölt a tej az illesztésnél, hogy öröm volt nézni, ezt a nem túl szépen sikerült illesztést már előtte is néztem, hogy vajon jó lesz-e. Aztán eltömítette, remélem, menet közben is így marad, én nem mentem még ele azóta.

tegnap este raktam fel a két forekastert. 56mm szélesre adta ki a 19-es felnin. könnyen felment, szépen, egyenletesen fut. belső nélkül, csak szalaggal nem tudtam a helyére pattintani. (viccből kipróbáltam... :) ) menni nem mentem még vele, egy darabig nem is fogok, ahogy a dolgok állnak.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Na? Na?? Van már teszteredmény? :P Vagy hétvégéig kell várnunk? Vagy tavaszig? ;)

Maxxisom még sose nem volt.

Részemről a drótos SCH eddig hibátlanuil tartja a levegőt, és a 2,25-ös meglepően keskenynek látszik még a 2,35-ös mellett (mögött) is. Örülök, hogy legalább előre a nagyobbikat tettem. (abból csak 1 db-om van) Egyedül a Bontrager felni szivatott meg kicsit, úgy fröcskölt a tej az illesztésnél, hogy öröm volt nézni, ezt a nem túl szépen sikerült illesztést már előtte is néztem, hogy vajon jó lesz-e. Aztán eltömítette, remélem, menet közben is így marad, én nem mentem még ele azóta.

Ja, az árakon mondjuk ledöbbentem. Viszont nagyon szórakoztató, hogy ugyanarról a gumiról egymással teljesen ellentmondó dolgokat írnak a tesztek...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

https://www.bikerada...tr-tyre-review/

itt van még 1....
jó lesz az amúgy.

off
nem dicsérni akarom a konkurenciát, de azért az a rendszer általában megbizható.
amig ember dolgozik persze lehet hiba, meg kis mennyiségű darabnál előfordulhat azonos időbeli rendelés, de azért többé kevésbé valós szokott lenni a kosárszin
on

Off
Általában nincs gondom velük, nem akarom leszólni őket, jellemzően tőlük rendelek. Gyorsak, pontosak, rugalmasak. De a szezonvégi egy-egy darabos "készlet" valahogy kifogott rajtuk az utóbbi pár rendelésemnél.
On

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Azért három, mert nagy nehezen beláttam, hogy itthon max náthát fogok kapni, ezért szombaton rendeltem a bike24-ről a két forekastert. Aztán vasárnap rájöttem (na jó, Zolkow említette), hogy ződhétfő van az ebike-on és mutatott egy 24H-s ardent race-t a rendszerük. Utóbbi így olcsóbb volt, mintha külföldről vettem volna. (13eFt 48eur helyett). Igazából nem bíztam benne, hogy tényleg van nekik, az utóbbi hetekben volt egy-két furcsaság.

https://www.bikerada...tr-tyre-review/

itt van még 1....

jó lesz az amúgy.

off

nem dicsérni akarom a konkurenciát, de azért az a rendszer általában megbizható.

amig ember dolgozik persze lehet hiba, meg kis mennyiségű darabnál előfordulhat azonos időbeli rendelés, de azért többé kevésbé valós szokott lenni a kosárszin

on

• Rabbit likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Ha írtad volna hogy 27,5 gumit keresel, ajánlottam volna 13e-nél jóval olcsóbban NN-et....na mindegy, jók lesznek ezek a Maxxis-ok.

jajó, nem írtam le kétnaponta, de itt volt visszább.... :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Ha írtad volna hogy 27,5 gumit keresel, ajánlottam volna 13e-nél jóval olcsóbban NN-et....na mindegy, jók lesznek ezek a Maxxis-ok.

• Kisherceg likes this
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
Ja, az árakon mondjuk ledöbbentem. Viszont nagyon szórakoztató, hogy ugyanarról a gumiról egymással teljesen ellentmondó dolgokat írnak a tesztek... 😋

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Jók lesznek. De miért három?
Szerintem próbáld meg belső nélkül. smile.png

Azért három, mert nagy nehezen beláttam, hogy itthon max náthát fogok kapni, ezért szombaton rendeltem a bike24-ről a két forekastert. Aztán vasárnap rájöttem (na jó, Zolkow említette), hogy ződhétfő van az ebike-on és mutatott egy 24H-s ardent race-t a rendszerük. Utóbbi így olcsóbb volt, mintha külföldről vettem volna. (13eFt 48eur helyett). Igazából nem bíztam benne, hogy tényleg van nekik, az utóbbi hetekben volt egy-két furcsaság.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
Találtam használt Nobbykat itthon, de drótosak, illetve van egy hajtogatós,de az sem TLR. Már kezemben volt a belső, hogy akkor összerakom azzal, de elvetettem, jött a szalag meg a tej. A hátsóig jutottam, eddig tartja magát szépen :)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Jók lesznek. De miért három?

Szerintem próbáld meg belső nélkül. smile.png

• Kisherceg likes this