Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2013. július 23. - 20:45

igaz nem mentek vele sokat max 1000t.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. július 23. - 20:31

Írta 2013. július 23. - 19:42

Írta 2013. július 23. - 14:57

Még egy kérdés ezzel kapcsolatban...Alexrims DP17-es felniim vannak, jelenleg 2.1-es gumikkal. Ha esetleg 2.25 vagy 2.35 menne rá, azzal nem lenne gond?
Csak egy ilyen táblázatot találtam, de szerintem nagy hülyeség...
Külsõ gumi mérete - Kerékpár Wiki
És érdekelne a Hansd Dampf szélessége mm-ben(mért).
57mm-t mertem, ami vicces, az 57mm-nek hazudott Nobby Nic 2.25 pedig 54mm ugyanazon a felnin. Szoval nagyjabol pont egy merettel lonek fole mint ami tenylegesen a gumi merete.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. július 23. - 12:58

Köszi mindenkinek!
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2013. július 23. - 10:21

asszonynak ilyen marathonja van, szerintem nagyon jó, menet közben nem érezni a súlyát, nekem meg a sokadik conti city contact van, és az is jó, de királydinnyésbe azért nem mennék vele és kb, ebben látom a súly-defektvédelem aránybeli különbséget is
van otthon egy extra light, hajtogatós, supersonic keverékes conti contact is, de annak a defektvédelme egyértelmûen gyengébb a normál verzióénál, azt tutira nem ajánlom, csak ha száraz, tiszta idõben mész kizárólag (esõben azonnal átmegy rajta az üvegszilánk)
szuperkönnyû marathonokról nem tudok nyilatkozni, olyanom nem volt még
Írta 2013. július 23. - 09:09

Írta 2013. július 23. - 08:45

Rabbit: megnéztem, köszi. detonator szimpibb...lenne, ha tudnám van-e benne defektvédelem
Stellaz: tényleg 800-1000g egy jó defektvédelems külsõ???
annyi. detonatorban semmi defektvédelem. plus-os conti vagy svábli, cst van 5k-ért, vagy slime, esetleg szalag.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. július 23. - 00:43

Sziasztok!
Gumivásárlás elõtt állok, és gondoltam kikérem pár hozzáértõ véleményét. Visszaolvasgattam itt, de ahogy elnézem, eléggé megoszlanak a vélemények.
Ami a lényeg, hogy AM/trail bringázásra kéne nekem valami jó kis gumi, ami jól fog a gyors kanyarokban, ellenfen felfele sem kell megdögleni vele. Ami a választékot illeti, Sscwarble-ban gondolkodom, mert az elég olcsón meg tudom rendelni bikecomponents-rõl.
Nobby Nic(19euro), Rocket Ron(22euro), esetleg az ára miatt rapid rob( 10euro), meg fontolóra vettem a Hans Dampf-ot is( 19euro), bár kicsit félek a 2.35-tõl. Elõre Nobby, hátra Rocket egy elég jó kombónak tûnik...Rapid robot használt már valaki? Elég lenne a tapadása?
Még egy kérdés ezzel kapcsolatban...Alexrims DP17-es felniim vannak, jelenleg 2.1-es gumikkal. Ha esetleg 2.25 vagy 2.35 menne rá, azzal nem lenne gond?
Csak egy ilyen táblázatot találtam, de szerintem nagy hülyeség...
Külsõ gumi mérete - Kerékpár Wiki
És érdekelne a Hansd Dampf szélessége mm-ben(mért).
Írta 2013. július 22. - 23:13

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2013. július 22. - 23:00

Írta 2013. július 22. - 22:48

Stellaz: tényleg 800-1000g egy jó defektvédelems külsõ???
Írta 2013. július 22. - 22:45

Hej!
Mondjatok nekem 26-os méretben valami olyan külsõt, amivel faja bejárni melóba a magyar utak, kerékpárutak állapotát figyelembe véve.
Ami van:
-Racing Ralph: aszfalton is kitûnõ (szerintem), bármin átgázolok vele, de sajnálom leradírozni aszfalton
-Sport Contact: tiszta, száraz, hibátlan aszfalton király, ha bármelyik elõzõ feltétel nem adott: halálfélelem
Ár, tömeg nem szempont. Tapadjon szárazon, vizes úton, akkor is ha poros-salakos az aszfalt, s legyen benne valami defektvédelem (futófelületen legalább).
Köszi,
X
schwalbe marathon plus tour, aszfalton simán gördül, de van némi trekking mintája és defektet sem fogsz kapni vele túl sokat
sima esõben amúgy nem kell parázni, tiszta, de vizes aszfalton simán fejre állsz slic gumival egy fékezésénél
ahol meg rajta van még a kulimász, ott bármivel korcsolyázhatsz, akár slic, akár mintás, szóval a legjobb megoldás, ha esõben úgy kalkulálsz, hogy csúszik, akármilyen gumi is van fent, bütykös gumi egyedül ott jobb, ahol egy kis sár feltapadhat a kerékre, de aszfalton az esõ után lehet maximum és az is hamar lejön róla
Írta 2013. július 22. - 22:32

Írta 2013. július 22. - 22:04

Mondjatok nekem 26-os méretben valami olyan külsõt, amivel faja bejárni melóba a magyar utak, kerékpárutak állapotát figyelembe véve.
Ami van:
-Racing Ralph: aszfalton is kitûnõ (szerintem), bármin átgázolok vele, de sajnálom leradírozni aszfalton
-Sport Contact: tiszta, száraz, hibátlan aszfalton király, ha bármelyik elõzõ feltétel nem adott: halálfélelem
Ár, tömeg nem szempont. Tapadjon szárazon, vizes úton, akkor is ha poros-salakos az aszfalt, s legyen benne valami defektvédelem (futófelületen legalább).
Köszi,
X
Írta 2013. július 22. - 20:40

Defektjavító tejcsibõl mit érdemes ami itthon is könnyen beszerezhetõ? Slime?
Jól tömít, de nagyon sûrû.
Írta 2013. július 22. - 18:41

Defektjavító tejcsibõl mit érdemes ami itthon is könnyen beszerezhetõ? Slime?
Joe's például itthon is kapható. Van most az új, már nem latex-és ammónia-bázisú Eco verzió, ami a forgalmazó szerint jobb, mint a "hagyományos" vagy akár az Elite Racer. Nekem mindhárom volt/van, most épp az Eco-t tesztelem.

Stan's és a többi nem tudom, kapható-e itthon, de Stan's, Joe's, COffeeLatex és társaikról jókat írnak már évek óta. Nekem a múlt héten 4-5 mm-es üvegszilánk ejtett vágást, minden szmötyi elfolyt a kerékbõl, de megfogta a lyukat és haza bírtam még tekerni pumpálás nélkül.
Írta 2013. július 22. - 18:11

Írta 2013. július 22. - 13:47

Nobby Nic / Racing Ralph vagy Nobby Nic / Rocket Ron parost szoktak favorizalni az emberek, en Hans Dampf / Nobby Nic verzioval megyek. Nem mindenkinek jon be a Nic hatul, de en szeretem. En ugyse a gumi miatt doglok meg maszaskor, de az extra tapadas jol jon lefele.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. július 22. - 13:37

csak evo változatokat vegyél
rob a régebbi ralph szarbb anyagból. kiindulva a performancs ralphból inkább hanyagolnám
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való