Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2013. augusztus 04. - 18:01
Írta 2013. augusztus 04. - 17:54
Írta 2013. augusztus 04. - 17:16
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy 29" Dema-m. Általában heti max két heti rendszerességgel valamelyik belsõben lesz egy pici lyuk a gyári gumikkal. Padkákra figyelek, nem vágom oda a bringát semminek, nem kátyúzok.
Presta a felni, bár mondták hogy érdemesebb felfúrni autósra.
A bringát -jelenleg- aszfalton használom nagyobb arányban, viszont egyre jobban szeretek terepezni (most ismerkedem vele leginkább), illetve nem vagyok épp könnyû sem (110kg)
A kérdésem az lenne, milyen megoldást javasolnátok akár csak belsõre, de akár erõsebb külsõre, 29"re? A külsõm egyébként WTB Nano 2.1
Írta 2013. augusztus 01. - 22:15
Hali!
Valami tapadósabb gumira lenne szükségem elõre mint a Rapid Rob, poros leejtõkön nem érzem igazán biztonságosnak. Mit ajánlanátok helyette? Noby Nic, Hans Damf? Nem feltétlen Schwalbe kell, de ezeket nézegettem, ja 29er.
Írta 2013. augusztus 01. - 15:11
Országútira gondolkozom ezzel a külsõ kombinációval Continantal Grand Prix Attack és Force köpenyszett
22-622 és 24-622 összehajtható köpenyek elsõ és hátsó kerékre Black Chili technológiával remélhetõleg még 20 ezer Ft-ért, 32.000 Ft . helyett.
Vélemények ?
Ja és kb. hány ezer km bírnak ezek a külsõk?
Írta 2013. július 31. - 21:54
Valami tapadósabb gumira lenne szükségem elõre mint a Rapid Rob, poros leejtõkön nem érzem igazán biztonságosnak. Mit ajánlanátok helyette? Noby Nic, Hans Damf? Nem feltétlen Schwalbe kell, de ezeket nézegettem, ja 29er.
Írta 2013. július 29. - 18:54
Mondjatok már olyan Prestás, 29-es belsõt aminek kiszedhetõ a szelep. Mert tej betöltése elég nehézkes, foltozni kell meg ilyesmi. Bontrager, Schwalbe tuti nem ilyen.
conti
de a svábli is amúgy
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. július 28. - 10:53
UMF Hardy 4 freeride váz - madd véleménye Szép vélemény csak semmit sem ér!
Mongoose Subject BMX - -.- véleménye Színtén-csupán értelmetlen!
Magellan Tucana triál váz - trialcore véleménye Fasza vélemény!
Schwalbe Crazy Bob külsõ gumi - Balumobil véleménye Bemásolt vélemény!
És akkor a káromkodásokról nem beszélve még!
Bocsánat de ez kikívánkozott belõlem.
Nagy János
Írta 2013. július 26. - 19:25
Írta 2013. július 25. - 15:46
igen.
õ az? nézd a features lapot
Crossride Disc 9mm
Igazából nem tudom, mert háromféle Crossride van a mavic.com-n (és egy 29er, de az nem érdekes). Ahogy elnézem, mindegyik 1.5-2.3 ajánlott. Köszi.
Errõl volt szó (bár már megfejtettük):
Írta 2013. július 25. - 14:46
Írta 2013. július 25. - 13:07
Köszi, ez segít. Akkor Citizen, Silento 1-2 kevláros kell hogy legyen. Azt lenne jó még tudni, hogy a vékony kevlár-réteg megfogja-e a tüskét, drótot, üveget. Fél centis gumiréteg igen, de ha nem muszáj nem cipelnék nagy ballasztot.
nem csak a defektvédelem számít, itt a gumikeverékek is mások
amúgy elvileg ugyanaz a kevlár-nylon defektvédelem van pl. a conti contact és a contact light super sonicban is, mégis az utóbbira nem vállalnak defekt garanciát, ami a valóságban is értelmet nyert, míg az elõ verziót egy éven belül cserélik defekt esetén és tényleg elég jól megfogja a dolgokat
érdekes amúgy, hogy a profi világjáró gumikat sem a schwalbe, sem a conti nem a gumiszalaggal szereli, pedig a súly ott aztán tényleg mindegy
Írta 2013. július 25. - 12:32
Írta 2013. július 25. - 11:12
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2013. július 25. - 10:51
Az Energizer elektromos bringakra van fejlesztve, elvileg jobban birja a tartosan nagy sebesseget es a nehezebb a bringat. Normal biciklire en speciel nem tennek, folosleges.
A Road Plus az atmenet a sima Active Line gumik es a Marathon-ok kozott, meg mindig az olcso SBC gumiosszetetelbol van, de nem Kevlar hanem PunctureGuard defektvedelem van benne (vastagabb, gumiszeru).
Aztan vannak a Performance Line gumik mint pl a Kojak, a Marathon, meg a Marathon Plus (es ezek kulonbozo valtozatai, Tour, EVO, Racer) A Sima Marathonban GreenGuard van, a Plus-okban SmartGuard, ami jo vastag, es kibirja a felulrol erkezo rajzszeget is, es nagyon nagyon tartos, de cserebe jo nehez is.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. július 25. - 10:26
8 vagy 4 óra állásban szoktam rakni a szelepet, így a szelep szárából is kifolyik valamennyire. Így csak minimális anyagot tol kifele. Egyébként pumpálásnál is ez a követendõ szabály, így nem tolja tele a pumpa fejét.
Még egy dolog szokott elõfordulni, hogy az anyag bemegy a szelep ülék részébe és lassan leereszt(1 nap). Ilyenkor kitekerem a szelepet, megtisztítom a rászáradt anyagtól, visszarakom, felfújom és tökéletes a következõ kb 1 évig.
Írta 2013. július 25. - 00:53
Írta 2013. július 24. - 23:45
Írta 2013. július 24. - 22:32
Használtam. Tapasztalataim vegyesek. ( ha jól emlékszem weldtite)
Elõnyök: Kisebb tüskétõl védett.
Hátrányok: oldalról érkezõ szúrás ellen nem véd. Nekem állandóan kidörzsölte a belsõt kb 3000Km után hátul (elõl valamivel többet bírt). Egyszer elõl egy erõsebb akáctüske úgy átszúrta csak lestem. A külsõ gumi belsõ gumirétegét ledörzsölte drótig,
Nekem nem igazán vált be, többnyire akácosban használtam, királydinnyével nem volt dolgom, szerencsére.
Slime-ot használtam az elmúlt 2,5 szezonban belsõs rendszerrel és hatékonyabbnak tûnik.
Viszont szakadt külsõt ideiglenesen javítani szuper. Kisebb nyomáson haza lehet vele vergõdni.
majd ilyet adok ajándékba valami kellemetlen ismerõsnek

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére