Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Latexhez még egy kis update. A másik vredestein belső felni felé eső része annyira elvekonyodott hogy gyakorlatilag átlátszó. Szerintem ennek se kellett volna sok a robbanáshoz. Én latexel többet nem kísérletezek.
Volt tubolito belsőm, az jó amíg defektes nem lesz, utána hiába a drága ragasztó folt hozzá, nem lehet megragasztani. Vagyhat nekem nem sikerült.
Előbb utóbb kikell probalnom ezt a tubeless szivást 😁
Dt felni (gyárilag tubeless szalagos) + schwalbe evo külső elvileg jó kombináció nem?
Csak be ne induljon nálam is az Arn féle tubeless szivás sorozat 😁😁

Aki sok gumit kiprobal, annak tobb gondja lehet :) a tubelessel magaval semmi gond, max a kokler szeriakkal es gyartokkal.

Kb 10 eve hasznalok tubelesset, sose fordult meg a fejemben, hogy mas legyen. Sokkal tobb az elonye, mint a hatranya.

A latex nalam az elso robbanasig ment, elgorbitette a felnim, es majdnem megsuketultem.

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 posts

Latexhez még egy kis update. A másik vredestein belső felni felé eső része annyira elvekonyodott hogy gyakorlatilag átlátszó. Szerintem ennek se kellett volna sok a robbanáshoz. Én latexel többet nem kísérletezek.
Volt tubolito belsőm, az jó amíg defektes nem lesz, utána hiába a drága ragasztó folt hozzá, nem lehet megragasztani. Vagyhat nekem nem sikerült.
Előbb utóbb kikell probalnom ezt a tubeless szivást
Dt felni (gyárilag tubeless szalagos) + schwalbe evo külső elvileg jó kombináció nem?
Csak be ne induljon nálam is az Arn féle tubeless szivás sorozat

Nekem sosem volt világos ez a tubeless para. 

Régen volt rendes UST szettem (xm819 mavic felni, meg mindenféle UST gumik hozzá, mint panaracer, michelin, stb...) Soha, semmilyen baj nem volt vele, soha nem kaptam defektet sem. Mindig tej nélkül volt összerakva, és még így sem talált meg a szórásos defekt sem, mondjuk 5 év alatt. 

Aztán, mikor 2008-ban meglett az első 29-es bringám (azóta sincs semmi, ami egyéb kerékméretű lenne) elkezdtem játszani a latexel, volt zöld michelin, és rózsaszín vittoria is. Szúrásos defektet ugyan úgy kaptam vele, mint a butillal, csak nagyobb szívás volt megjavítani. Persze, a 26-os belsőket tettem mindig a 29-er kerekekbe, mert nem volt más, szerintem tán még ma sincs, ezt nem tudom. Ezért szépen elnyúltak, fodrosak lettek mint a kelkáposzta, de ettől még nem voltak rosszabbak, mint újkorukban. Pumpálni kellett őket kétnaponta, cserébe tényleg könnyűek voltak. 

Aztán, már pár éve tubeless vagyok (mavic kerék, mavic átlátszó szalag, mavic szelep) és semmilyen probléma nincs. Gumiból volt maxxis (ikon, barna oldalfalú), schwalbe racing ralph, racing ray, noby nick, és egyiknél sem volt sem szivárgás, sem foltosodás, sem semmilyen szenvedés. Feltettem őket a felnire, beöntöttem a tejet, felfújtam műhelypumpával és kész. 1 hónap alatt pótolni kell 1-2 tized bár levegőt, ennyi. Hátul 1,7, elöl 1,6 báron megyek, 83 kiló vagyok. Még próbálok kísérletezni, szerintem 1,5 bárig gond nélkül le lehet majd menni. 

• Bikertigger, Kisherceg and zscs like this

horgasz-zsolti

horgasz-zsolti

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Előbb utóbb kikell probalnom ezt a tubeless szivást 😁
Csak be ne induljon nálam is az Arn féle tubeless szivás sorozat 😁😁
  • Kisherceg likes this

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ezek a nemetek mostanaban nem nagyon tudnak gumit gyartani... a grammozas erdekes modon a continak megy, mar csak a tubeless reszet kellene megoldani.

Edited by arn, 2020. December 16. - 21:24.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
Az nem kevés eltérés. Kicsomagoltad? 😀

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

csak úgy ha valakinek érdekes

rocket ron performance 29*2,25 katalog 715g mérlegen 812

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Úgy látszik, ebből a zöld Michelin volt a megbízható, ez nem, robbant. Bár én hasra nem estem tőle, ezzel is kaptam ugyanúgy  defektet. A csodás menettulajdonságai amiket néhány tesztben leírnak nekem nem tűntek fel. (csillapítás, gördülés,..)

pedig tényleg finomabban gurul vele a bicaj, én is éreztem! :) bár én meg vagyok áldva verve azzal, hogy apró eltéréseket is megérzek. :( vagy csak az ocd mellékhatása...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Úgy látszik, ebből a zöld Michelin volt a megbízható, ez nem, robbant. Bár én hasra nem estem tőle, ezzel is kaptam ugyanúgy  defektet. A csodás menettulajdonságai amiket néhány tesztben leírnak nekem nem tűntek fel. (csillapítás, gördülés,..)

Marci

horgasz-zsolti

horgasz-zsolti

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

Nekem Vredestein Latexből van ilyen másnap felrobbanós, de akkor én is beállok a sorba közétek. Igaz ennek semmi speciális színe nincs, inkább ilyen nap szívta, messziről nézve vajszínű :D 

Ez inkább csúnya lesz, mint szép, de a vizet ez is el tudja vezetni :)

Ha valakinek van felesleges zöld, annak adok szivesen cserébe vajszínűt :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

A hétvégén akadt a kezembe egy jó fél méter ebből a rózsaszín csodából, 622-es méretben. Emlékszem egy métert sem gurultam vele: kokainárban vettem a probikeban, összeraktam, másnap indulás előtt robbant fel. Mondhatnák, hogy nem tudok gumit szerelni, de inkább arra gyanakszom, hogy 5-10 évet pihent valami raktár mélyén, mielőtt hozzám került.

Ja, azóta is zöld michelint használok az országútin, probléma nélkül.

De, most lehet rakok ebből a rózsaszínből egy "díszítést" a meridára! Csak megérte megvenni annak idején! Panduit vagy szigszalag javasolt a vízmentes rögzítésre?

érdekes, akkora rózsaszín tényleg nem megbízható, nekem is van egy, ami kb 25 km-t bírt, aztán egyszerűen elszakadt. sad.png  azóta sem használtam a párját...

a rögzítéshez kábelkötöző a szakszerűen használatos segédanyag. arra kell szigorúan figyelni, hogy a túllógó rész menetirány szerint hátrafelé nézzen és tilos levágni, mert csak így tudja biztosítani az áramló levegő örvénymentes leválását. :D

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

....már romantikus bugyigumi rózsaszínben is elérhető! ....

Ugyanitt használt latexbelsőt átveszünk!

A hétvégén akadt a kezembe egy jó fél méter ebből a rózsaszín csodából, 622-es méretben. Emlékszem egy métert sem gurultam vele: kokainárban vettem a probikeban, összeraktam, másnap indulás előtt robbant fel. Mondhatnák, hogy nem tudok gumit szerelni, de inkább arra gyanakszom, hogy 5-10 évet pihent valami raktár mélyén, mielőtt hozzám került.

Ja, azóta is zöld michelint használok az országútin, probléma nélkül.

De, most lehet rakok ebből a rózsaszínből egy "díszítést" a meridára! Csak megérte megvenni annak idején! Panduit vagy szigszalag javasolt a vízmentes rögzítésre?

Edited by Rabbit, 2020. December 09. - 15:02.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

ez valami női váz? oldalt sliccelni szoknyákat szokás... tongue.png biggrin.png

Nők is használhatják, szóval ez unisex. És nem miniszoknya mert 18"-as, ez már inkább olyan középhosszú. :rolleyes.gif

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Eddig sima fekete belsőt húztam rá de most úgy kedvet kaptam erre a zöld latexra. Könnyebb vele az élet, mert nyúlik mint az állat. A sima gumibelsőt nagyon szenvedős rárakni, az sokkal "merevebb" ilyen szempontból.

A másik vázamon (Cube) oldalt van a slicc. Ezt én is jobbnak tartom mint a hátra nézőt de igazi védelem ettől még nem lesz.

Ezt lehet kapni erre a célra, ez "szép" megoldás de... (nálam marad a belső)  https://www.bike-dis...tle-joe-1-32027

ez valami női váz? oldalt sliccelni szoknyákat szokás... tongue.png biggrin.png

(jójó, tudom, trek, canyon és társai...)

...és egy hirdetést is idecsempészek:

Védd meg vázad és nyeregcsöved függetlenségét a legújabb fejlesztésű, téjlorméd, kásztöm, mád-szpláttör protektív flekszi-ármor termékünk segítségével! A természetközeli, exxtrazöld mellett, a hölgyek örömére már romantikus bugyigumi rózsaszínben is elérhető! Nincs többé recsegés, nincs többé összenőtt váz és nyeregcső! Természet- és bőrbarát latex alapanyag! Méretre vágható, kialakításának és rugalmasságának köszönhetően minden átmérőjű vázhoz passzol, ván-szájz-fit-ól! 

Gondoltunk az RS Reverbet használókra is, nekik a karbantartást, légtelenítést megkönnyítő tű- vagy autoszelepes kivitelt ajánljuk! (offisz-cser edisön)

A flekszi-ármor már (!!) 5 jurótól elérhető, a szelepes kivitel 15 jurótól! Természetesen egyedi slicméret esetére is van megoldásunk, kérlek, rendeléskor jelezd igényedet szolgáltatásunkra vonatkozóan!

Ugyanitt használt latexbelsőt átveszünk!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Eddig sima fekete belsőt húztam rá de most úgy kedvet kaptam erre a zöld latexra. Könnyebb vele az élet, mert nyúlik mint az állat. A sima gumibelsőt nagyon szenvedős rárakni, az sokkal "merevebb" ilyen szempontból.

A másik vázamon (Cube) oldalt van a slicc. Ezt én is jobbnak tartom mint a hátra nézőt de igazi védelem ettől még nem lesz.

Ezt lehet kapni erre a célra, ez "szép" megoldás de... (nálam marad a belső)  https://www.bike-dis...tle-joe-1-32027

Marci

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Engem egy -alkalmas színűph34r.png - gumibelső egyáltalán nem zavar ott esztétikailag, de a gyártók is rászokhattak volna már az előrefele néző sliccre. az is segít valamennyit.. Nálam hosszú évekre úgysem marad mozdulatlan a nyeregcső a vázban, viszont a nyöszörgő illesztések zavarnak, olyankor megy a vadászat, hogy mi okozza, aztán a pucolás, meg amit jónak látok. Pl. az Ergon nyergem pálcája önmagában (tisztán) is nyüsszög, oda próbáltam bejuttatni kenőanyagot, de sokat nem segített, vagy csak nem folyt be rendesen.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Engem kinevetnek a haverok a nyeregcső bilincset befedő gumibelső miatt. Hát, elismerem, nem "szép" de sajnos nálam ez a másodlagos, nálam a funkció az első. Nekik meg hogy szép legyen a bringa. Ez van...

Haver eső után kihúzza a nyeregcsövet, megfordítja a vázát és kiönti a vizet. (de szép a bringa)

Néhány éve kaptam egy karbon vázat, aki adta újat vett és ő is kapta. A nyeregcsövet haverral kb 40 perc alatt tudtuk kivenni, úgy be volt az alu nyeregcső rohadva a vázba a sártól, dzsuvától. Azt hittem kivehetetlen lesz de nagy nehezen kijött. Ennyi..

Szerintem oda ne menjen be a dzsuva. Sajnos én járok esőben, hóban, fagyban, sárban, ..nekem fontos hogy ott le legyen védve jól. Ha látnék valami szép és biztos megoldást megvenném. De a sima kis szivacsgyűrűt nem tartom annak. (max a semminél jobb egy fokkal)

• Rabbit likes this
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Nem volt erre a nyeregcsore vmi gyari megoldas? Nekem remlik.

En utaaalom a bringat a sarbol kivakarni, inkabb megyek gyalog az erdobe, vagy evezek otthon. Amugy jo moka.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Én is olvasom ám! :D

Most azért kell cikizni, mert amire eredetileg vettem, nagy lett?rolleyes.gif Nekem is volt fenn latex, csak hamar kiszakította a nybilincs csavarja. De volt otthon vékony agyonjavított butyl, az legalább nem ütött el színben semmitől. Megjegyzem, a belső alaposabban szigetel, az örömgyűrű viszont elegáns, mint az állat.

ja, nem volt azért annyira vészes és a napsütés miatt megérte. smile.png

latex: nem mindenkinek fusssa f'i:z.i:k) örömgyűrűre. biggrin.png a latexnek egyetlen baja, hogy öregszik, így időnként cserélni kell. szerencsére a próbanyomatok mellé zolkow csomagolt tartalékot, így most el vagyok látva. tongue.pngwink.pngbiggrin.png

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

KIsherceg, az a "burzsuj" latexbelsős nyeregbilincsvédő bearanyozta napom. ..

Nekem Michelin latex belsőből van pont olyan nyeregbilincs szigetelésem, ráadásul jó hosszan feljön a nyeregcsövön. Burzsuj vagyok, mi? tongue.png

• Rabbit likes this
Marci

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

ja, nem volt azért annyira vészes és a napsütés miatt megérte. smile.png

latex: nem mindenkinek fusssa f'i:z.i:k) örömgyűrűre. biggrin.png a latexnek egyetlen baja, hogy öregszik, így időnként cserélni kell. szerencsére a próbanyomatok mellé zolkow csomagolt tartalékot, így most el vagyok látva. tongue.pngwink.pngbiggrin.png

A feleségem gyanakszik, hogy hasonlóan a kedvenc zöldségeimhez, én is fotoszintetizálok. Ha kisüt a nap, mint most is, nagyon nehezemre esik nem kimozdulni, szóval így már megértelek. Gondolom az új gumikat sem arra vetted, hogy betonon koptasd.

Már azt hittem löttyre váltottál, és felégetted a visszaút lehetőségét! biggrin.png