Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
presta lesz az, szingószelep nincs. szingógumi van prestaszeleppel, ami miatt sokan hívják azt a típust (helytelenül) szingószelepnek.

Tufa

Tufa

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Szingó szelepes most, nem presta.

Tufa

Tufa

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok

Tanácsot szeretnék kérni. Van egy 29" Dema-m. Általában heti max két heti rendszerességgel valamelyik belsõben lesz egy pici lyuk a gyári gumikkal. Padkákra figyelek, nem vágom oda a bringát semminek, nem kátyúzok.
Presta a felni, bár mondták hogy érdemesebb felfúrni autósra.
A bringát -jelenleg- aszfalton használom nagyobb arányban, viszont egyre jobban szeretek terepezni (most ismerkedem vele leginkább), illetve nem vagyok épp könnyû sem (110kg)

A kérdésem az lenne, milyen megoldást javasolnátok akár csak belsõre, de akár erõsebb külsõre, 29"re? A külsõm egyébként WTB Nano 2.1

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Rocket Ron Evo

Hali!

Valami tapadósabb gumira lenne szükségem elõre mint a Rapid Rob, poros leejtõkön nem érzem igazán biztonságosnak. Mit ajánlanátok helyette? Noby Nic, Hans Damf? Nem feltétlen Schwalbe kell, de ezeket nézegettem, ja 29er.

szam37

szam37

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok !

Országútira gondolkozom ezzel a külsõ kombinációval Continantal Grand Prix Attack és Force köpenyszett
22-622 és 24-622 összehajtható köpenyek elsõ és hátsó kerékre Black Chili technológiával
remélhetõleg még 20 ezer Ft-ért, 32.000 Ft . helyett.

Vélemények ?

Ja és kb. hány ezer km bírnak ezek a külsõk?

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Hali!

Valami tapadósabb gumira lenne szükségem elõre mint a Rapid Rob, poros leejtõkön nem érzem igazán biztonságosnak. Mit ajánlanátok helyette? Noby Nic, Hans Damf? Nem feltétlen Schwalbe kell, de ezeket nézegettem, ja 29er.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Mondjatok már olyan Prestás, 29-es belsõt aminek kiszedhetõ a szelep. Mert tej betöltése elég nehézkes, foltozni kell meg ilyesmi. Bontrager, Schwalbe tuti nem ilyen.

conti
de a svábli is amúgy
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
  • Location8448,Ajka-Bakonygyepes,Tóbereki.u.3.
Sziaztok,nemrég vettem 8 ezerért egy szett Continental Air Race 2.2 gumit,szerintetek jó?A Testbike oldal és véleményeit szerintem elõvigyázattal kell kezelni,csak azért is mert ott vagyok regisztrálva-kötekednek ott a hülyegyerekek-a véleményeik semmit sem érnek-és ha írok hogy moderálni kellene akkor meg engemet függesztenek fel,seggnyalók és mutyioldal az egész:
UMF Hardy 4 freeride váz - madd véleménye Szép vélemény csak semmit sem ér!
Mongoose Subject BMX - -.- véleménye Színtén-csupán értelmetlen!
Magellan Tucana triál váz - trialcore véleménye Fasza vélemény!
Schwalbe Crazy Bob külsõ gumi - Balumobil véleménye Bemásolt vélemény!
És akkor a káromkodásokról nem beszélve még!
Bocsánat de ez kikívánkozott belõlem.

Nagy János

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mondjatok már olyan Prestás, 29-es belsõt aminek kiszedhetõ a szelep. Mert tej betöltése elég nehézkes, foltozni kell meg ilyesmi. Bontrager, Schwalbe tuti nem ilyen.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

igen.

õ az? nézd a features lapot
Crossride Disc 9mm

Igazából nem tudom, mert háromféle Crossride van a mavic.com-n (és egy 29er, de az nem érdekes). Ahogy elnézem, mindegyik 1.5-2.3 ajánlott. Köszi. :)

Errõl volt szó (bár már megfejtettük):

Feltöltött kép

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.142 hozzászólás
igen.

õ az? nézd a features lapot
Crossride Disc 9mm

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Egy Mavic Crossride Disc kerékre rá lehet tenni 26 x 1.50-ös gumikat?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Köszi, ez segít. Akkor Citizen, Silento 1-2 kevláros kell hogy legyen. Azt lenne jó még tudni, hogy a vékony kevlár-réteg megfogja-e a tüskét, drótot, üveget. Fél centis gumiréteg igen, de ha nem muszáj nem cipelnék nagy ballasztot.

nem csak a defektvédelem számít, itt a gumikeverékek is mások

amúgy elvileg ugyanaz a kevlár-nylon defektvédelem van pl. a conti contact és a contact light super sonicban is, mégis az utóbbira nem vállalnak defekt garanciát, ami a valóságban is értelmet nyert, míg az elõ verziót egy éven belül cserélik defekt esetén és tényleg elég jól megfogja a dolgokat

érdekes amúgy, hogy a profi világjáró gumikat sem a schwalbe, sem a conti nem a gumiszalaggal szereli, pedig a súly ott aztán tényleg mindegy

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Nekem pl. a Kojak ami 4-es színtû védelemmel bír az üvegszilánkot apró spén darabokat megfogta,de a királydinnyét nem. A Suprem-bõl szedtem már ki királydinnyét, ráadásul ultralight belsõ van benne.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köszi, ez segít. Akkor Citizen, Silento 1-2 kevláros kell hogy legyen. Azt lenne jó még tudni, hogy a vékony kevlár-réteg megfogja-e a tüskét, drótot, üveget. Fél centis gumiréteg igen, de ha nem muszáj nem cipelnék nagy ballasztot.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Schwalbe-nal csak az uj Active Line gumikban van Kevlar, elotte PunctureProtection "fantazia"nevu defektvedelem volt bennuk. Ha van egy .01 a cikkszam vegen akkor az mar a Kevlaros verzio. Ezek pl a Citizen, Silento, Delta Cruiser (nekem ilyen van, teljesen jo 28mm-s meretben), Land Cruiser, Road Cruiser, Tyrago, Spicer, stb.

Az Energizer elektromos bringakra van fejlesztve, elvileg jobban birja a tartosan nagy sebesseget es a nehezebb a bringat. Normal biciklire en speciel nem tennek, folosleges.

A Road Plus az atmenet a sima Active Line gumik es a Marathon-ok kozott, meg mindig az olcso SBC gumiosszetetelbol van, de nem Kevlar hanem PunctureGuard defektvedelem van benne (vastagabb, gumiszeru).

Aztan vannak a Performance Line gumik mint pl a Kojak, a Marathon, meg a Marathon Plus (es ezek kulonbozo valtozatai, Tour, EVO, Racer) A Sima Marathonban GreenGuard van, a Plus-okban SmartGuard, ami jo vastag, es kibirja a felulrol erkezo rajzszeget is, es nagyon nagyon tartos, de cserebe jo nehez is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Nekem eddig nem volt gondom a leeresztéssel, bár nem sokszor kellett csinálni (3x).
8 vagy 4 óra állásban szoktam rakni a szelepet, így a szelep szárából is kifolyik valamennyire. Így csak minimális anyagot tol kifele. Egyébként pumpálásnál is ez a követendõ szabály, így nem tolja tele a pumpa fejét.
Még egy dolog szokott elõfordulni, hogy az anyag bemegy a szelep ülék részébe és lassan leereszt(1 nap). Ilyenkor kitekerem a szelepet, megtisztítom a rászáradt anyagtól, visszarakom, felfújom és tökéletes a következõ kb 1 évig.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
A Slime-os belsõt is simán le lehet ereszteni ? Csak föntre kell állítani a szelepet és várni egy ideig, míg lefolyik a nyál az aljára. Igaz ?
Marci

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Schwalbe city jet teljesen jó, két telet nyomtam velük, defekt nélkül.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Használtam. Tapasztalataim vegyesek. ( ha jól emlékszem weldtite)
Elõnyök: Kisebb tüskétõl védett.
Hátrányok: oldalról érkezõ szúrás ellen nem véd. Nekem állandóan kidörzsölte a belsõt kb 3000Km után hátul (elõl valamivel többet bírt). Egyszer elõl egy erõsebb akáctüske úgy átszúrta csak lestem. A külsõ gumi belsõ gumirétegét ledörzsölte drótig,
Nekem nem igazán vált be, többnyire akácosban használtam, királydinnyével nem volt dolgom, szerencsére.
Slime-ot használtam az elmúlt 2,5 szezonban belsõs rendszerrel és hatékonyabbnak tûnik.
Viszont szakadt külsõt ideiglenesen javítani szuper. Kisebb nyomáson haza lehet vele vergõdni. :)

majd ilyet adok ajándékba valami kellemetlen ismerõsnek :)