Na ilyent okvetlen venni kell. Tegnap megjött a Conti Sport Contactom, 26*1.3 as. Kínszenvedés volt felrakni... Totál legyalulta a bõrt a hüvelykujjamról a mire felment...nehezen szerelhetõ guminál sokat tud segíteni 1ébként :
Köszönet érte.

Na ilyent okvetlen venni kell. Tegnap megjött a Conti Sport Contactom, 26*1.3 as. Kínszenvedés volt felrakni... Totál legyalulta a bõrt a hüvelykujjamról a mire felment...nehezen szerelhetõ guminál sokat tud segíteni 1ébként :
egy kozvetlen osszevetesre kivancsi lennek
az ujabb ralph, mintha valahol a regi ron es ralph kozott lenne. elol kevesbe sodrodik, de hatul nem olyan jo maszogumi. egeszen franko, amig nem jon vmi kis homokcsapda, mert ott arra megy, amerre a lendulet visz. ronnal, ha nem terheltem az elejet azert iranyithato maradt (igaz az 2.25os volt, nem 2.1es).
...A nyomorult elsõgenerációs 2,25-ös Rocket Ron baromi csirke volt a 2,25ös RacingRalph-hoz képest, nem tudom, hogy az új verzió hozza-e a tényleges méretét.
Mi egész évben ezekkel mentünk. 2.1-es ralph és rocket ron. Baromi jól mûködtek, de elég könnyen kivágta õket kõ és sziklafelapplikaltam a 2.1es 29er 2013as ralphokat.
suly: 493/517g (495 hivatalosan), 51-52mm felrakas utan 3 baron (54mm szeles lenne egy tokeletes vilagban). a 2011es gumikhoz kepest sokkal egyszerubb volt felrakni tubelesses felnire, es hamarabb is tomitett. persze majd par nap-het alatt derul ki tenylegesen, de egyelore biztato.
ugyhogy kamu duma a schwalbe reszerol, hogy szar notubes rendszeru felni, meg hogy user error... siman elcsesztek a regi gumikat. a kojakek ehhez kepest horror - a giant felnirol leszedni (!) remalom volt. ugy tudtam lefeszegetni rola, hogy ket napig a max nevleges nyomason allni hagytam. de ugy sem volt egyszeru.
A Sport Contact iszonyat gyorsítható volt, egyenesekbe olyat elõzgettem vele, hogy csak na (fõleg az XTR kerekeimmel), viszont kanyarokban ment amerre kedve volt
. Most lecseréltem City Contactra, gyorsulni nem tudok úgy (legalábbis nagyon kell tapossam), lomhább lett, hamarabb is kezdek lassulni, ellenben a kanyarokban sokkal jobban tapad, rángathatom és dönthetem még vizes szakaszokon is.
Akkor a gumi lesz. Mondjuk így belegondolva lehetett volna 1,5-ös méret is. Talán lecserélem.
schwalbe Marathon is elég lehet.Sziasztok! Cube Aim bringámhoz fõleg aszfaltra (néha földutak, de akkor is eléggé kímélõs módban használnám) milyen külsõ gumit javasolnátok? A Schwalbe Land Cruiser-t néztem ki...
Még az eredeti Schwalbe Smart Sam 2.25-ös van rajta.
van tapasztalatod az uj es a regi ronnal? miben lett mas? tapadas, gordules? (esetleg ugyanez ralphfal?)
Az bizony, 2 bicajt hasznalok felvaltva, jol kijonnek a kulonbsegek, peldaul a gumikon. Uj Rocket Ron 2.25 kb. hasonlo szeles mint rralph es a nobby, alkalomadtan lemerem tolomerovel. Conti kulsok nekem UST felnis fulcrum red metal 3-on van, szoval nem ott ereszt le, a gumi oldalfala szivarog folyton, minden fujas utan gyongyoz ki a lotyi meg igy 1 ev hasznalat utan is. Lehet, kifogtam egy rossz szeriat...
Schwalbe kulsok nekem is Arch ex 29 felnin vannak, szuper kombo, szerszam nelkul tudom szerelni oket, nobby kulso szappanos viz nelkul felment meg a telen sima muhelypumpaval stb. Jo cucc.
Meg egy info, ami sokaknak hasznos lehet. Tegnap 3 defektem volt, mindegyik tovistol, elso kerekben 1, hatsoban 2. Elso kerekben joes racer tej, hatsoban az uj joes eco sealant. A toviseket kihuzva az uj ecobol szinte semmi nem jott ki, mig a hagyomanyos racer tej csak ugy spriccelt. Idaig jonak tunik az uj tej.
Javarészt sotteren, de volt benne egy kevés igazi enduro terep is. Fernpass mellett, Blindsee-tõl Mittersee-ig (Tirol) egy szakaszon, ahol felfelé cipelõs volt az út, lefelé gyökeres, köves, sok letöréssel (nem mertem mindenhol lejönni), szerintem egész jó volt. Nedves talajon mondjuk gõzöm sincs, milyen, lehet olyan, mintha jégen mennék és emellett még be is lenne olajozva a külsõ.
Nobby Nic gördül?
Na ilyet se hallottam még
A Conti oldalan talalsz par videot, hogyan ajanljak a Protection verziot feltenni, erdemes kovetni es - peldaul - kefevel defektgatlot szetoszlatni a kulso belso felen, az segithet. Nekem is van 2 X-king, ugyanigy szivtam vele. Osszessegeben nem lenne rossz gumi, csak 1 ev utan is gondol egyet es reggelre leereszt, maskor meg 1 hetig jol tartja a nyomast. Es esoben kesz eletveszely, esos versenyen nem ajanlom. Sarban jo ugyan, de vizes kovon katasztrofa, ebben a Schwalbe, Maxxis sokkal jobb.