Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Baromságokat mindenhol írnak. Nekem személyesen is ajánlották és be is vált. Ebbõl van hajtogatható is. Lehet, hogy nem jön le könnyen, de én nem is szoktam leszedni, külön keréken van. Szerintem annyira nem jó a guminak az állandó leszedés, felrakás.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Régen egyértelmûen Racer-t akartam (1,5 vagy 1,75 - utóbbi 2014re megszûnt), de ma kicsit belemélyültem és egyöntetûen a Supreme (1,6) fele kezdtem húzni. Ezek úgy elég meggyõztek:

World first: Marathon Supreme review
Bikeradar Supreme review
Schwalbe Marathon Supreme Touring Tyre Review
Wiggle.co.uk (customer reviews)

Testbikeon jó nagy ökörségeket lehet olvasni. Lehet én is írok azt, de az csak egy post, nem egy "teszt". Mondhatjuk úgy is, hogy a testbike fele baromság, a másik felének az ötöde pedig szokott lenni a hasznos infó. Nem ritka, amik a slick gumiról azt írja a gyerek, hogy mindenre, kivéve DH-ra és odabök egy ikszdé-t a végére. Majd ránézek az általatok javasolt külsõkre is, de ezt már csak holnap. Ahogy olvasok, egyre több dolog szempont. Például a Supreme-t szerszám nélkül le lehet venni. Ez az elõny feltételezem a kis súllyal jön. Ez is fontos lenne nekem, mert viszonylag gyakran cserélgetnék (Smart Sam Evo is elég könnyen lejön).

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nem ragaszkodom az 1,5-höz. Inkább 1,5 - 1,75 között keresek csak aszfaltra. Felveszem õt is az olcsó aszfalt gumik listájára (persze ez sincs a bikedisc-on).

Felesleges többet költeni gumira. Persze drágábban lehet venni sokkal rosszabbakat is. Aszfaltra jó ez a szélesség. Olvasd el a felhasználói értékeléseket (testbike.hu, stb).

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

don't know. elnézést. :o

Áh, szóval chainreactioncycles. Szoktam lapozgatni... Megfejtek végül mindent. :cool2:

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Dunno?

don't know. elnézést. :o

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Ha 26" 1.5 aszfaltra való kell, akkor még Maxxis Xenith. Nekem ilyen van, bevált.

Nem ragaszkodom az 1,5-höz. Inkább 1,5 - 1,75 között keresek csak aszfaltra. Felveszem õt is az olcsó aszfalt gumik listájára (persze ez sincs a bikedisc-on).

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha 26" 1.5 aszfaltra való kell, akkor még Maxxis Xenith. Nekem ilyen van, bevált.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

dunno. crc-n kaptam rá találatot, de csak undormány oldalfallal.

nekem 2008-ban volt ilyenem, azóta ajánlgatom. akkor 3000Ft/darab volt, esetleg kérdezz rá pár bringaboltban, hátha van elfekvõ készlet. az biztos, hogy 65 euró egy gyakorlatilag slick gumiért ilyen felhasználásra szerintem baromira sok és felesleges.

"Csak" 50 (100 helyett). :) A Supreme-el 15000 km-eket mennek külföldön. Ezt én úgy 3 év alatt használnám el. Azért majd körbekérdezek még. Holnap amúgy is megyek vissza a bringámért (villa tisztítás).

Dunno?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
dunno. crc-n kaptam rá találatot, de csak undormány oldalfallal.

nekem 2008-ban volt ilyenem, azóta ajánlgatom. akkor 3000Ft/darab volt, esetleg kérdezz rá pár bringaboltban, hátha van elfekvõ készlet. az biztos, hogy 65 euró egy gyakorlatilag slick gumiért ilyen felhasználásra szerintem baromira sok és felesleges.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Szerintem vedd a racert,pont neked találták ki...
Épits outit a montiból,majd vegyél egy outit és épitsd át montivá:)
Nooooormális?!

Történet a következõ: a gyári Bontranger gumikat kukáztam 1500 km után. Nem volt pénz dupla garnitúrára, de jó gumit akartam venni. Aszfaltra és erdõbe kellett egyaránt, ami nem kopik annyira az aszfalton, de ott is menjen jól, már amennyire lehet. Így lett az öszvér Smart Sam. Szeretem is õket. Ambiciózusabb lettem, kezdett izgalmas lenni az átlagsebesség hajszolása. Olykor szoktam menni outissal is. Utóbbi idõben a nyomással játszok attól függõen, hogy merre megyek, vagy mit csinálok. Szóval aszfalt orientált gumit keresek. Amikor pedig elkopott a Smart Sam, akkor lesz helyette Nobby Nic / Racing Ralph vagy Rocket Ron / Racing Ralph vagy Rocket Ron / Rocket Ron vagy Rocket Ron / Thunder Burt. Majd addigra kialakul. Lényeg, hogy lesz road és offroad gumi. Két szett ráadásul késõbb is kopik és mindenre olyat használok, amire való. Két bringát nem fogok tartani. Nem is hinném, hogy szükség lenne rá. Nem hinném, hogy jó érzés és olcsó mutatvány lenne Rocket Ron-al tekerni egy 100-ast aszfalton (jövõ héten vehetnék másikat). Ráadásul nem látom, hogy miért kellene aszfaltra is 2,1-es méretû gumit vennem. Nem gondolom, hogy majd tekerni sem kell, de szerintem a célom elérem vele: jobban, könnyebben haladok vele aszfalton. A Mavic Crossride kerékre rá lehet tenni 1,5-ös gumit. Ha pedig rá lehet tenni, gondolom nem baromság. Nem az erdõt tervezem vele járni.

stp1: ez megszûnt modell? Nem látom a svábli honlapján és a bikediscount.de-n sem. Mivel lesz egy rendelésem és ott olyan olcsón ki lehet fogni dolgokat, szeretném onnan venni ezt is. A Kojak jut még eszembe. Na azt azonnal elvetettem. A többi Marathon meg egyre nehezebb (akár 2x ilyen nehéz), ráadásul azok már nem csak aszfaltra valók. Defektállóság sem egy hátrány. Ezért is néztem ezt a két evo-t (supreme / racer).

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
schwalbe city jet fasza, és nem is költöd rá a gyatyádat. 570g, 1,5"

tömeget annyira nem gondolnám fontosnak, aszfalton nem folyamatos gyorsítás-lassítás típusú a bringázás, ahol számítana is...

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Szerintem vedd a racert,pont neked találták ki...
Épits outit a montiból,majd vegyél egy outit és épitsd át montivá:)
Nooooormális?!
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Ti melyiket vennétek?

SCHWALBE Marathon Racer HD Evo 1,5" folding 390g (64 EUR)
SCHWALBE Marathon Supreme RoadStar 1,6" Reflex folding 440g (50 EUR)
SCHWALBE Marathon Supreme RoadStar 2,0" Reflex folding 565g (52 EUR)

26-os a bringa, 55 kilós a rider. A kerék lehet, hogy egy Mavic Crossride lesz (de ez még kérdéses és akkor méretben egyik sem okozna gondot). Legszívesebben venném a Racer-t, mert az a legkönnyebb és talán a leggyorsabb (legalább is a Schwalbe táblázata szerint), cserébe a legdrágább, pedig egy kategória a Supreme-el. A Supreme elvileg komfortosabb, mint a Racer, ráadásul az már 1,6-os és sokan azt vallják, hogy montira 1,75 alatt nem igazán lesz gyorsabb, csak kényelmetlenebb, ráadásul a súly még itt is elég jó (mármint az 1,6-os Supreme). A 2,0 mellett nem szól semmi a komforton kívül, negyed kilóval nehezebb is, mint az 1,6-os. Én a Supreme 1,6-ra hajlok. Ti? A Smart Sam Evo-im majd 500g-osak (Schwalbe 14A 95g-os belsõket használok, amivel 5-6000 km alatt csak két defektem volt: az egyik saját hibából, a másikat egy üveg darab okozott). Aszfaltra nem akarok nehezebb külsõt a Sam-nél, ez az egy kikötésem lenne. Mivel ezek mind úgy hallottam tartós külsõk, így nekem megéri a fenti összegeket. Contikat is néztem, de azok ilyen célra mind nehezebbek voltak és all-rounderebbnek is tûntek.

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Nálam még nem csúszott meg. A Michelin City hez képest keményebb. Annak rettent tapadása van, kanyarodáskor átlag nyikorgott szinte.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Tudtok ajánlani valami gumit az eddigi Geax Saguaro 2,2 29"-helyett?
A mintája rendben,de a súlya 750g,azon szeretnék spórolni.
Használtam már Ritchey Shieldet és Racing Ralphot is,azoknak a minjáját szerettem.
Zöld Slime folyadékkal raknám össze.köszi

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Sztem az anyagával lesz a "gond". Elég kemény gumi, ami nem mellékesen kanyarokban csuszingált is rendesen alattam. Haver valami más márkájú, full lágy slick gumija meg tapadt nagy sebességû kanyaroknál is.

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

Jah hát nekem is volt Sport Contactom (1.6 méretben). Iszonyat volt leszedni meg feltenni. kezem majd szét szakadt. Fateromat kértem meg mindig, hogy szedje már le meg tegye fel, mert õ valahogy játszi könnyedséggel csinálta! :confused: Mondjuk õ a villanypásztort se érzi ha megfogja, szóval a tenyerével lehet valami! :D

:D Pedig az még nem olyan keskeny.. Meg is szappanoztam h könnyebben felmenjen, de úgy is rettent nehéz volt.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Jah hát nekem is volt Sport Contactom (1.6 méretben). Iszonyat volt leszedni meg feltenni. kezem majd szét szakadt. Fateromat kértem meg mindig, hogy szedje már le meg tegye fel, mert õ valahogy játszi könnyedséggel csinálta! :confused: Mondjuk õ a villanypásztort se érzi ha megfogja, szóval a tenyerével lehet valami! :D

berenyidani

berenyidani

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Egy gyors kérdésem lenne.
Milyen (aránylag olcsó) gumiköpenyt ajánlotok a 130 kilómhoz 26-os városi/túra használati kategóriában?
Köszi elõre is.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Csak úgy,hátha valakit:Rubena Charybdis 27.5x2.0 504gramm.