Nemrég jöttek meg az új külsõim.
A Hans Dampf/Nobby Nic párosra esett a választásom.A Nobby Nick került hátra, de valahogy nem az igazi, a tempós kanyaroknál kicsit bizonytalannak érzem. Felfele marha jó, mert gördül is és kapaszkodik is, viszont lejtõzésnél nagyobb tempónál (fõleg keményebb vagy sotteres talajon) eléggé sodródik kifele a hátulja. Láttam már olyant, hogy hátul forgásiránnyal ellentétesen van felrakva és majdnem én is úgy tettem fel, mert a mintázata alapján úgy találtam logikusnak. Nektek mi a tapasztalatotok vele ilyen téren?
A Hans Dampf-al elégedett vagyok, brutál jól fékezhetõ és irányítható.
Milyen bicaj az?
1. Nobby után tettem fel már többféle gumit, legutóbb Racing Ralph-ot. Kicsit jobban csúszkál lefelé hátul, de még így is jobb gumi, mint a Nobby. Hátra nem kell minta.
2. Pár napja kölcsönöztem ki egy Speci Sjumper 29er-t sógoréknál. Specialized Renegade 1.95-ös gumikkal adták elöl (!) s hátul, féltem tõle, mikor láttam a mintát, illetve azok hiányát:) és hogy jól le van zúzva a kormány egyik oldalon. De nem! Sotteren ekkora tempót még életemben nem mentem, mint ezekkel. 2 napra rá a Speci Camber a brutál mintás gumikkal (e Purgatory 2.2, h Ground Control 2.1) elöl-hátul nem volt ennyire jó.
A kevesebb néha több.