Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ebbe a szettbe ruháztam be. Nem könnyűek, de kit érdekel! :D

Maxxis-set-Minion-DHF-Dissector.jpg

• zsbacsi and Kisherceg like this

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

Köszi az infót Bikertigger.Általánosan mennyi minimum távolságnak kell lenni a gumi és a láncvilla között?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

KTM Life One trekking bicajhoz szeretnék külsőt rendelni.Szerintetek beleférne ebbe a vázba az 50-es széles Svábli Big Ben?

ha nem változtattak a vázon mostanság (nem hiszem)

44-622 smart sam mellett van 1-1 centi hely fölül 2 . szerintem belefér.

ha nem legfeljebb visszaküldöd, max egy postaköltséget buksz vele

• Kisherceg likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

KTM Life One trekking bicajhoz szeretnék külsőt rendelni.Szerintetek beleférne ebbe a vázba az 50-es széles Svábli Big Ben?

majd holnap ránézek egyre

de pár éve colt olyan változata amit 2,1es  fast freddel szereltek, szóval jó eséllyel

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

Akkor én értelmeztem rosszul ezt a súlykorlátozást.Köszönöm a felvilágosítást.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

erről én is csak tipp

de a sváblinál sem emléxem 70 kg nál kisebb értékre, a kerékpáripari sztenderd meg 130 kiló, (a full kikönnyitett cuccok kivételével, de ott meg úgyis meg van adva  a limit)  igy gondolom mindenki arra méretez minimálisan. teherbiciklit meg épeszű ember úgysem ultra light 23-622 vel szerel. 

• Kisherceg and Rabbit like this

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Üdv! 

Miért csak a Schwalbe katalógusában látok testsúlykorlát megjelölést a külsőknél, és a többi márkánál nem?

A kérdésedre nem tudok felelni, de mielőtt aggódnál, azt nagyon furmányosan kerekenként adják meg. 

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

Üdv! 

Miért csak a Schwalbe katalógusában látok testsúlykorlát megjelölést a külsőknél, és a többi márkánál nem?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

https://www.singletr...lized-bicycles/

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

25-ös felnin a Ray + Ralph EVO kombo az hozza a gyári adatokat 29 x 2.35-ös méretben. Jó ballonosak a kerekek velük.

Én amíg lehet nem próbálgatok más gumikat (még mindig a kerékpárokról van szó tongue.png) eddig csak rosszabbul jártam a cserélgetésekkel és csak öntöttem ki a pénzt az ablakon 60 € körüli külsőkre/darab.    

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nem igazán értem

tavaly vagy előtt (még a borároson) vettem egyet (igaz az evo volt) az nem volt csirke , nem mértem le de szemre megvolt. nem hinném hogy külön formát csinálnának a 2 verziónak (vagy ennyit kopott a szerszám 2 év alatt :))

Erdekes amit irtok a szelessegre, foleg a szeles felniken, eskudni mernek ra, hogy 57 kornyeken volt. Igaz en akkor vettem amikor megjelentek.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Erdekes amit irtok a szelessegre, foleg a szeles felniken, eskudni mernek ra, hogy 57 kornyeken volt. Igaz en akkor vettem amikor megjelentek.

A tapados gumi vhol jo, de engem zavar ha nem gurul rendesen kemeny helyeken. Megyek lassabban :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Vegyétek maxxist. 😁
  • Bikertigger likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Schwalbe-k mostanában ilyenek. A 2.25-ös Racing Ray + Racing Ralph páros nálam is max 2.1-es, főleg, a Ray.

Érdekesség. 6 hét Fathomozás után, amiből vasárnap volt az utolsó sárdagasztós, tegnap, azaz másnap előszedtem a Canyont résztávozgatni. Racing Ray elől + 2.1-es Aspen hátul. Igen, a Minion DHF + Aggressor páros után. Úgy éreztem, jégen megyek, pedig csak nedves schotter volt az (pedig az még tapad is)! :D :D

Egyszer próbáljatok meg egy komoly külsőt, ha tehetitek. Tegnap végig az volt az érzésem, 10 évig feleslegesen szívattam magamat pár 100 grammért cserébe...

Az már bőven OFF itt, a 720-as kormány milyen szűknek tűnt és az irányítás is viccesen darabosnak. A dropper után a kihúzott nyeregcső meg rém fura.

• karakoram likes this

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Lassan retronak szamito 22.5os felnimen a rairt szelessegek meg szoktak lenni.

Schwalbenal szamomra azaz erthetetlen, hogy a rohadt draga gumijaikat sem kepesek jelentosebb elteres nelkul legyartani. A continal meg ezek a foltosodasproblemak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Az nem kevés eltérés. Kicsomagoltad?

nem...12 es kartont mértem és átlagoltam ...:)

ellenben rég estem így orcára

felrakva a 2,25 öst (26mm belső szélességű felnire) kemény 51 mm-t tud, kb még 2,1esnek is csirke. hátsó párja az új ralph 52 (az legalább tudja a gyári tömeg adatot). régebbii ralph 55 mm még az sem 57 aminek kéne lenni. (és az 550g, jó az evo) . de ez még ránézésre is szánalom. asszem ez volt az uccsó svábli amit vettem.

• Kisherceg and zscs like this

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Én járok Schwalbe Performance + Stance kombóval. Csak a saját tapasztalatom mondhatom, nekem soha nem szivárgott sehol. Korábban volt evo külsőm is, ami ugyan jó könnyű csak szerintem jóval gyengébb szerkezetű. Mind a 2 ilyenem kb 2 hónapon belül kivágódott vmi üveg v egyéb által.

Volt Conti performance RaceKing-em is, semmi eresztés nem volt ott sem.

• Rabbit likes this
Marci

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Pont most olvastam egy cikket - sajnos németül van, ezt sokan nem szeretik - a tubeless-t és a Schwalbe új fejlesztésű belsőjét hasonlítják össze. Kb összefoglalva a lényeget, a menettulajdonságai szinte megegyeznek a tubeless-el, nagyon jó defekttűrő - csak elég drága, 27€ körül van. Meg érzékeny kicsit a felrakásra, nem szabad becsípni, üresen felfújni és nem bírja a tubeless tejet, azt ki kell mosni rendesen ha esetleg annak a helyére venné valaki. A tesztelők nagyon szerették.

Amúgy én sem értem a tubeless félelmeket. Én is tartottam tőle de úgy voltam vele, egy próbát megér. Megnéztem néhány Youtube videót és elsőre jó lett, kb tényleg csak az első felpumpálásig lehet gond, utána semmi. Se defekt se gondozni való. Ha mégis ereszt egy kicsit csak odaforgatod a tejet a lyukhoz és betömi magát. Nemrég leszedtem a gumim és egy kb 6 cm-es szög figyelt a külsőben bent. El nem tudom képzelni mióta lehetett benne de nem volt defekt, nem eresztett semmit, észre sem vettem. Szépen körbefogta a tej, betömte és ennyi.

Na, ezt az új csodabelső se tudná. tongue.png

Itt a cikk ha valakit érdekel: https://bikeboard.at...beless-th260911

Jól emlékszem, te ajánlottad, illetve a ti csapatotok megy Schwalbe-val, Stans-el töltve, mint többszörösen bevált kombináció?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Pont most olvastam egy cikket - sajnos németül van, ezt sokan nem szeretik - a tubeless-t és a Schwalbe új fejlesztésű belsőjét hasonlítják össze. Kb összefoglalva a lényeget, a menettulajdonságai szinte megegyeznek a tubeless-el, nagyon jó defekttűrő - csak elég drága, 27€ körül van. Meg érzékeny kicsit a felrakásra, nem szabad becsípni, üresen felfújni és nem bírja a tubeless tejet, azt ki kell mosni rendesen ha esetleg annak a helyére venné valaki. A tesztelők nagyon szerették.

Amúgy én sem értem a tubeless félelmeket. Én is tartottam tőle de úgy voltam vele, egy próbát megér. Megnéztem néhány Youtube videót és elsőre jó lett, kb tényleg csak az első felpumpálásig lehet gond, utána semmi. Se defekt se gondozni való. Ha mégis ereszt egy kicsit csak odaforgatod a tejet a lyukhoz és betömi magát. Nemrég leszedtem a gumim és egy kb 6 cm-es szög figyelt a külsőben bent. El nem tudom képzelni mióta lehetett benne de nem volt defekt, nem eresztett semmit, észre sem vettem. Szépen körbefogta a tej, betömte és ennyi.

Na, ezt az új csodabelső se tudná. tongue.png

Itt a cikk ha valakit érdekel: https://bikeboard.at...beless-th260911

Marci