gumikérdés:
michelin wild racer 26x2,25 advanced
continental x-king protection 26x2,2 protection black chili
mindkettő 25-28euro/darab, tömegben 50gr-on belül a különbség.
első kerékre tenném (bár lehet, hogy veszek hátra is), 26-os kerékre, cc-s bringára. a terep erdei talaj, homok és minimális murva. alapvetően nem szeretek évszakok szerint gumit cserélgetni, így nagyjából egész évben menne.
viszonyításként ilyenekkel van releváns, friss tapasztalatom:
- specialized fast trak LK elöl-hátul párban (nagyon gurul és nagyon tapad, amit nem szeretek benne, hogy ha kényelmesen alacsony nyomáson használom, akkor "túlságosan" is tapad. sima felületen állat
)
- conti mountain king 2,4 supersonic elöl + schwalbe nobby nic (nyáron racing ralph performance) 2,25 hátul (az MK nagy kedvencem, nagyon tapad, nagyon kényelmes, a NN nyáron nekem túl sok)
- schwalbe rocket ron 2,25 elöl+racing ralph 2,25 hátul (mindkettő performance) (a rocket ron oldaltartása néha kevés elöl, a ralph gyorsan kopik)
a csere az MK-t váltaná, így alapvetően az X-king-re gondoltam, de a michelinnek is tetszik a mintája és a szép kerek profilja. (a "darabos" profilt, erős vállakkal, mint a NN, nem szeretem első keréken (se).)
a méretek tekintetében egy dolog aggaszt, hogy a conti 2,2 kicsi - a 2,4-es MK kb akkora, mint a 2,25-ös NN. a michelinről nincs infóm, élményem.
melyiket? megköszönném az ötleteket, tapasztalatokat. 
Edited by Kisherceg, 2014. January 11. - 23:03.