Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Marton,

igen, láttam a keskenyebbet, én most épp a vastag puha gumik oldalán járok. Aztán vagy jön más divat, vagy nem... ;)

A drótos performance is láttam, azt hagynám.

Gabóca,

csak hogy legyen mire költeni... :D

Este leszedem ezt a gumit, szétvágom a puklinál, kíváncsi leszek mit mutat.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Urak, lenne két gumis kérdésem.

Először is, kíváncsi vagyok, milyen külsőt használtok görgőhöz. Eddig egy ócsó cst traveller volt fent. Ment kb. 1000km-t kint, illetve 50 órát görgőn. 5 báron használtam, az még belefér, legalábbis a gumin lévő felirat szerint. Ma délután odalett a lelkem, előbb csak apró, borsszemnyi nagyságú puklik nőttek rajta, majd pár perccel később (nyilván az edzés legfontosabb részénél) beadta a kulcsot. Nem vártam meg, míg lepukkan a felniről, inkább abbahagytam. :(

cst_konyec.jpg

Épp a napokban járt eszemben, minek nekem külön edzőgumi, a két cst nem volt 5e, milyen jól bírják. Hát, nem. :) Igazából kibírnám, hogy háromhavonta ennyiért cserélem, ami jobban zavar, hogy odalett miatta az edzés.

Szóval ti mit használtok? Kell a húszeurós edzőgumi, vagy van más jó (bevált!!!) tipp?

Mögmondtam, hát mögmondtam... ! :)

Tipikus, a melegedéstől elvált a futófelület a kötőszövettől, tavaly olcsó új országúti gumi direkt görgőzésre  véve ugyan ezt produkálta, én az idényre megvettem az általad úri huncutságnak tartott görgőbe valót.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.691 hozzászólás

Most is valami olyasmit keresek, ami kiegészíti a "rendes" gumikat, de azoktól eltérő jellegű. A lent emlegetett Smart Sam tetszene, gyors, jómintájú, de 29-ben nem gyártják. Tudtok hasonló jellegűt javasolni? Mindenképp TL ready kellene.

Kösz!

Hát, sajnos csak 29x1,75ös méretben látom a SmartSam-et. Gondolom az nem elég dagi neked.

https://www.bike-com...laufmodell.html

Meg drótosban lenne még minden szélességben. Tartaléknak az nem jó ?

marton módosította - 2014. február 03. - 00:52

Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Urak, lenne két gumis kérdésem.

Először is, kíváncsi vagyok, milyen külsőt használtok görgőhöz. Eddig egy ócsó cst traveller volt fent. Ment kb. 1000km-t kint, illetve 50 órát görgőn. 5 báron használtam, az még belefér, legalábbis a gumin lévő felirat szerint. Ma délután odalett a lelkem, előbb csak apró, borsszemnyi nagyságú puklik nőttek rajta, majd pár perccel később (nyilván az edzés legfontosabb részénél) beadta a kulcsot. Nem vártam meg, míg lepukkan a felniről, inkább abbahagytam. :(

cst_konyec.jpg

Épp a napokban járt eszemben, minek nekem külön edzőgumi, a két cst nem volt 5e, milyen jól bírják. Hát, nem. :) Igazából kibírnám, hogy háromhavonta ennyiért cserélem, ami jobban zavar, hogy odalett miatta az edzés.

Szóval ti mit használtok? Kell a húszeurós edzőgumi, vagy van más jó (bevált!!!) tipp?

Bé kérdés.

A rendes gumim idén is a Ralph-Ron páros lesz, most váltok 26-ról 29-re. Tavaly kétszer volt szerencsém rajt előtt defekt miatt kereket cserélni (Szilváson a sátrak között tolt bringa kerekét vágta szét valami, a csabai x2s előtt meg a hátsó maxxison nőttek cst-féle bumszlik.) UST-s gumit csereberélni nem feltétlen vidámság, nagyon kapóra jött a kéznél lévő szerelt kerék (olcsó kerék, olcsó gumival). 

Asszem venni fogok komplett tartalék kereket 29-ben is idén. Kérdés, milyen gumit érné meg rárakni. Tavaly még a régi-régi speed king volt fent, én szerettem, tény, hogy nem minden körülmények között ideális.

Most is valami olyasmit keresek, ami kiegészíti a "rendes" gumikat, de azoktól eltérő jellegű. A lent emlegetett Smart Sam tetszene, gyors, jómintájú, de 29-ben nem gyártják. Tudtok hasonló jellegűt javasolni? Mindenképp TL ready kellene.

Kösz!

mgy módosította - 2014. február 02. - 22:46

szivagyerek

szivagyerek

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Köszönöm szépen!
Akkor azt hiszem ez eldőlt... :)

Egyetértek, a Smart Sam kitűnő, nálam az elsőben kb. 17000 km van és még mindig van egy kis profil (26/2.1 coll, ~2 báron). Hátul kb. kétszer olyan gyorsan fogy. Városban, túrázásra, bizonyos versenyekre is tökéletes (pl. a Bölcske maraton (50 km/300 m szint) ahol a gurulás jóval fontosabb mint tapadás). Nagyon jól gurul, városi aszfaltra egy ideig kipróbáltam helyette slicket nagyobb nyomáson de aztán visszacseréltem mert a Smart Sam jóval kényelmesebb volt, miközben nem igazán éreztem hogy a slick sokkal gyorsabb lett volna (alacsonyabb nyomáson meg semmivel, ráadásul csak a lyukadási esélyt növelné). Vizes macskakövön rendesen csúszik, de mi nem. Komolyabb terepen/versenyre azért jobb az Evo keverék, meg szélesebb gumik, alacsonyabb nyomáson (főleg tubeless), Nobby Nic, Racing Ralph meg ilyesmi persze.

szivagyerek

szivagyerek

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Köszönöm szépen!
Akkor azt hiszem ez eldőlt... :)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Ilyen Schwalbe SmartSam gumival járok - hétköznap városban, hétvégén terepen. Szerintem super jó gumi. Városban jól gördül, terepen kb. mindenhol fölmászik. Szerintem nem bánod meg ha megveszed.

Egyetértek, a Smart Sam kitűnő, nálam az elsőben kb. 17000 km van és még mindig van egy kis profil (26/2.1 coll, ~2 báron). Hátul kb. kétszer olyan gyorsan fogy. Városban, túrázásra, bizonyos versenyekre is tökéletes (pl. a Bölcske maraton (50 km/300 m szint) ahol a gurulás jóval fontosabb mint tapadás). Nagyon jól gurul, városi aszfaltra egy ideig kipróbáltam helyette slicket nagyobb nyomáson de aztán visszacseréltem mert a Smart Sam jóval kényelmesebb volt, miközben nem igazán éreztem hogy a slick sokkal gyorsabb lett volna (alacsonyabb nyomáson meg semmivel, ráadásul csak a lyukadási esélyt növelné). Vizes macskakövön rendesen csúszik, de mi nem. Komolyabb terepen/versenyre azért jobb az Evo keverék, meg szélesebb gumik, alacsonyabb nyomáson (főleg tubeless), Nobby Nic, Racing Ralph meg ilyesmi persze.

szivagyerek

szivagyerek

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Ez tetszik,de szerintem megnézem mindegyiket élőben!
Azért kértem Töletek tanácsot,mert azt sem tudtam milyen irányba induljak...
Köszönöm!

smar sam azér jó mindenes mert a középső mintán szépen elfut aszfalton is, terepen meg tartanak az oldalbütykök.
lehet simább de az meg kevés lesz komolyabb bevetésre.
conti race king pl
http://ebike.hu/term...ajt-gumikopeny/

de sárban erősen felejtős
van belőle olcsóbb is.

szivagyerek

szivagyerek

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Nem tudom most megnézni sajna,nem vagyok a közelében, a gyári van rajt...

Milyen van most? Bár szerintem már a 2.1 is egész széles

szivagyerek módosította - 2014. január 30. - 00:29

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Köszönöm,és szerintem ki is fogom próbálni...
Milyen széleset érdemes,hogy mutasson is valamit?

Milyen van most? Bár szerintem már a 2.1 is egész széles

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Esetleg amin kicsit kevesebb,vagy kisebbek a " bütykök"...!?
Ez majdnem olyan mint a gyárija...

smar sam azér jó mindenes mert a középső mintán szépen elfut aszfalton is, terepen meg tartanak az oldalbütykök.

lehet simább de az meg kevés lesz komolyabb bevetésre.

conti race king pl

http://ebike.hu/term...ajt-gumikopeny/

de sárban  erősen felejtős

van belőle olcsóbb is.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szivagyerek

szivagyerek

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Köszönöm,és szerintem ki is fogom próbálni...
Milyen széleset érdemes,hogy mutasson is valamit?

Ilyen Schwalbe SmartSam gumival járok - hétköznap városban, hétvégén terepen. Szerintem super jó gumi. Városban jól gördül, terepen kb. mindenhol fölmászik. Szerintem nem bánod meg ha megveszed.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.691 hozzászólás

Marci

szivagyerek

szivagyerek

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Esetleg amin kicsit kevesebb,vagy kisebbek a " bütykök"...!?
Ez majdnem olyan mint a gyárija...

abba belefér
http://ebike.hu/term...367-gumikopeny/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Az van rajt!
Igazából a két gumira kb 10-15 ezret tunék szánni...

abba belefér

http://ebike.hu/term...367-gumikopeny/

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

szivagyerek

szivagyerek

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Az van rajt!
Igazából a két gumira kb 10-15 ezret tunék szánni...

sváble smart sam ?
mongy mennyi a +fizethető ?

10v-n merida feliratos cst szokott lenni valami ilesmi

http://bikefun.hu/data/3408.jpg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Azt már csak holnap tudom,de ha jól emlékszem valamelyik "alap" CST van rajt...

sváble smart sam ?

mongy mennyi a +fizethető ?

10v-n merida feliratos cst szokott lenni valami ilesmi

http://bikefun.hu/pr...x2-10-c1435-mtb

Ha a gumin nincs feltüntetve, hogy rotation, vagy hasonló, forgásra emlékeztető dolog, akkor mindegy, milyen irányba rakom fel?

csomó gumin nincs jelölve. azokat igen úgy ahogy logikus...:)

Bikertigger módosította - 2014. január 29. - 23:50

szivagyerek

szivagyerek

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Azt már csak holnap tudom,de ha jól emlékszem valamelyik "alap" CST van rajt...

Valami félterep gumi esetleg?

Mondjuk ha megírnád a gyári gumik típusát, okosabbak lennénk :)

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

A gyári gumikat szeretném lecserélni valami jobb,szebb,strapabírobb darabokra,persze megfizethető áron.
70%ban ország úton,30% terepen,hegyi földes,sáros úton használom.

Valami félterep gumi esetleg?

Mondjuk ha megírnád a gyári gumik típusát, okosabbak lennénk :)

Mondjuk ez a földes/sáros út aszfalttal kombinálva macerás.
Rendes terep gumik között is érdemes lehet nézelődni olyasmit, ahol a minták középen valamennyire összeérnek, hogy egyenesen sima úton jól menjen.

RelakS módosította - 2014. január 29. - 23:13

szivagyerek

szivagyerek

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Sziasztok!

Kb egy éve kezdtem el tekerni picit komolyabban egy Merida Matts 10-es bicajjal.
A gyári gumikat szeretném lecserélni valami jobb,szebb,strapabírobb darabokra,persze megfizethető áron.
70%ban ország úton,30% terepen,hegyi földes,sáros úton használom.
Szeretném,ha adnátok pár tippet mire cseréljem!
Köszönöm!