A michelinnel én már mentem, bár nem tubeless verzióval, nekem eléggé bevált!
A létező összes forrásból utánajártam ennek a guminak, tehát a Michelin Wild Grip'R 2 -ről van szó. A mintázata és bütykei nagyon ötletesek, igényesen megtervezett, ami tetszik benne.
A bajom vele, hogy 90kg-os rider számára 2.25-ös méretben ideális változatban nem kapható. 2.25-ben csak tubeless ready létezik és két fajta:
- A sima: előnye, hogy egy átlag 2.25-öshöz képest szélességre és terjedelemre is nagy, 680g. Hátránya: 63a gumikeverék kemény előre (már akinek ez hátrány).
- Az advanced: előnye, hogy megerősített oldalfalú és lágy gumikeverék 59/55A. Hátránya: normál 2.25-ös méretnek felel meg és csak 570g, számomra ijesztően anyaghiányos. Azt írják velem azonos testtömegű (90kg) riderek, hogy első keréknek 2 bar alatt "böfög" (tudom, hogy hülyén hangzik, de nem tudom hogy mondják magyarul), egy nagyobb terhelésnél elengedi a felnit egy részen és kienged levegőt, rosszabb esetben teljesen elereszt (első keréknél veszélyes).
A fenti két gumi ötvözete lenne ideális, de ilyet nem gyártanak. Egyéb verziók: 2.1-ig létezik tubeless (ez nekem kicsi). 2.35-ös hatalmas, DH méret, a tömege közel 1kg (ez pedig nagy).
Amit megvettem, gyanús volt, hogy nem létező verzió. Rákérdeztem a paraméterekre, megerősítette a bolt hogy tubeless és 59/55a keverék. Egyik sem, sima tubeless ready gumit kaptam. 21 EUR-ért nem volt rossz vétel, legfeljebb hátulra rakom.