Nem volt egy leányálom feltenni a snakeskin verziót, nagyon merev az oldalfala.
Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Posted 2014. February 08. - 17:02

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2014. February 08. - 16:08

Schwalbe Rocket Ron 26x 2.35 szélessége 60mm
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2014. February 03. - 22:54

Pontosan, ahogy írod. Nem túl fotogén a sérülés leeresztve, de egyértelmű. Reggel meg is rendeltem egy gyönyörű kék schwalbét.
Amikor én szétvágtam a puklinál teljesen elvolt válva az alap szövettől, de a többi részen is előre haladott állapotban volt már ez a folyamat.
Posted 2014. February 03. - 09:39

Marton,
igen, láttam a keskenyebbet, én most épp a vastag puha gumik oldalán járok. Aztán vagy jön más divat, vagy nem...
A drótos performance is láttam, azt hagynám.
Gabóca,
csak hogy legyen mire költeni...
Este leszedem ezt a gumit, szétvágom a puklinál, kíváncsi leszek mit mutat.
Amikor én szétvágtam a puklinál teljesen elvolt válva az alap szövettől, de a többi részen is előre haladott állapotban volt már ez a folyamat.
Smart Samet használja egy barátom kanyarban van némi gondja a gumival, a nagyon egybefüggő központi felület után a nagyon ritka oldalsó bütykök nagyon beharapnak kanyarban, főként puhább talajnál, mint amikor a sí végig van élezve a csőrnél is.
Posted 2014. February 03. - 09:23

Marton,
igen, láttam a keskenyebbet, én most épp a vastag puha gumik oldalán járok. Aztán vagy jön más divat, vagy nem...
A drótos performance is láttam, azt hagynám.
Gabóca,
csak hogy legyen mire költeni...
Este leszedem ezt a gumit, szétvágom a puklinál, kíváncsi leszek mit mutat.
Posted 2014. February 03. - 08:43

Urak, lenne két gumis kérdésem.
Először is, kíváncsi vagyok, milyen külsőt használtok görgőhöz. Eddig egy ócsó cst traveller volt fent. Ment kb. 1000km-t kint, illetve 50 órát görgőn. 5 báron használtam, az még belefér, legalábbis a gumin lévő felirat szerint. Ma délután odalett a lelkem, előbb csak apró, borsszemnyi nagyságú puklik nőttek rajta, majd pár perccel később (nyilván az edzés legfontosabb részénél) beadta a kulcsot. Nem vártam meg, míg lepukkan a felniről, inkább abbahagytam.
Épp a napokban járt eszemben, minek nekem külön edzőgumi, a két cst nem volt 5e, milyen jól bírják. Hát, nem.
Igazából kibírnám, hogy háromhavonta ennyiért cserélem, ami jobban zavar, hogy odalett miatta az edzés.
Szóval ti mit használtok? Kell a húszeurós edzőgumi, vagy van más jó (bevált!!!) tipp?
Mögmondtam, hát mögmondtam... !
Tipikus, a melegedéstől elvált a futófelület a kötőszövettől, tavaly olcsó új országúti gumi direkt görgőzésre véve ugyan ezt produkálta, én az idényre megvettem az általad úri huncutságnak tartott görgőbe valót.
Posted 2014. February 03. - 00:47

Most is valami olyasmit keresek, ami kiegészíti a "rendes" gumikat, de azoktól eltérő jellegű. A lent emlegetett Smart Sam tetszene, gyors, jómintájú, de 29-ben nem gyártják. Tudtok hasonló jellegűt javasolni? Mindenképp TL ready kellene.
Kösz!
Hát, sajnos csak 29x1,75ös méretben látom a SmartSam-et. Gondolom az nem elég dagi neked.
https://www.bike-com...laufmodell.html
Meg drótosban lenne még minden szélességben. Tartaléknak az nem jó ?
Edited by marton, 2014. February 03. - 00:52.
Posted 2014. February 02. - 22:33

Urak, lenne két gumis kérdésem.
Először is, kíváncsi vagyok, milyen külsőt használtok görgőhöz. Eddig egy ócsó cst traveller volt fent. Ment kb. 1000km-t kint, illetve 50 órát görgőn. 5 báron használtam, az még belefér, legalábbis a gumin lévő felirat szerint. Ma délután odalett a lelkem, előbb csak apró, borsszemnyi nagyságú puklik nőttek rajta, majd pár perccel később (nyilván az edzés legfontosabb részénél) beadta a kulcsot. Nem vártam meg, míg lepukkan a felniről, inkább abbahagytam.
Épp a napokban járt eszemben, minek nekem külön edzőgumi, a két cst nem volt 5e, milyen jól bírják. Hát, nem. Igazából kibírnám, hogy háromhavonta ennyiért cserélem, ami jobban zavar, hogy odalett miatta az edzés.
Szóval ti mit használtok? Kell a húszeurós edzőgumi, vagy van más jó (bevált!!!) tipp?
Bé kérdés.
A rendes gumim idén is a Ralph-Ron páros lesz, most váltok 26-ról 29-re. Tavaly kétszer volt szerencsém rajt előtt defekt miatt kereket cserélni (Szilváson a sátrak között tolt bringa kerekét vágta szét valami, a csabai x2s előtt meg a hátsó maxxison nőttek cst-féle bumszlik.) UST-s gumit csereberélni nem feltétlen vidámság, nagyon kapóra jött a kéznél lévő szerelt kerék (olcsó kerék, olcsó gumival).
Asszem venni fogok komplett tartalék kereket 29-ben is idén. Kérdés, milyen gumit érné meg rárakni. Tavaly még a régi-régi speed king volt fent, én szerettem, tény, hogy nem minden körülmények között ideális.
Most is valami olyasmit keresek, ami kiegészíti a "rendes" gumikat, de azoktól eltérő jellegű. A lent emlegetett Smart Sam tetszene, gyors, jómintájú, de 29-ben nem gyártják. Tudtok hasonló jellegűt javasolni? Mindenképp TL ready kellene.
Kösz!
Edited by mgy, 2014. February 02. - 22:46.
Posted 2014. February 02. - 00:00

Akkor azt hiszem ez eldőlt...

Egyetértek, a Smart Sam kitűnő, nálam az elsőben kb. 17000 km van és még mindig van egy kis profil (26/2.1 coll, ~2 báron). Hátul kb. kétszer olyan gyorsan fogy. Városban, túrázásra, bizonyos versenyekre is tökéletes (pl. a Bölcske maraton (50 km/300 m szint) ahol a gurulás jóval fontosabb mint tapadás). Nagyon jól gurul, városi aszfaltra egy ideig kipróbáltam helyette slicket nagyobb nyomáson de aztán visszacseréltem mert a Smart Sam jóval kényelmesebb volt, miközben nem igazán éreztem hogy a slick sokkal gyorsabb lett volna (alacsonyabb nyomáson meg semmivel, ráadásul csak a lyukadási esélyt növelné). Vizes macskakövön rendesen csúszik, de mi nem. Komolyabb terepen/versenyre azért jobb az Evo keverék, meg szélesebb gumik, alacsonyabb nyomáson (főleg tubeless), Nobby Nic, Racing Ralph meg ilyesmi persze.
Posted 2014. February 01. - 23:58

Posted 2014. February 01. - 23:53

Ilyen Schwalbe SmartSam gumival járok - hétköznap városban, hétvégén terepen. Szerintem super jó gumi. Városban jól gördül, terepen kb. mindenhol fölmászik. Szerintem nem bánod meg ha megveszed.
Egyetértek, a Smart Sam kitűnő, nálam az elsőben kb. 17000 km van és még mindig van egy kis profil (26/2.1 coll, ~2 báron). Hátul kb. kétszer olyan gyorsan fogy. Városban, túrázásra, bizonyos versenyekre is tökéletes (pl. a Bölcske maraton (50 km/300 m szint) ahol a gurulás jóval fontosabb mint tapadás). Nagyon jól gurul, városi aszfaltra egy ideig kipróbáltam helyette slicket nagyobb nyomáson de aztán visszacseréltem mert a Smart Sam jóval kényelmesebb volt, miközben nem igazán éreztem hogy a slick sokkal gyorsabb lett volna (alacsonyabb nyomáson meg semmivel, ráadásul csak a lyukadási esélyt növelné). Vizes macskakövön rendesen csúszik, de mi nem. Komolyabb terepen/versenyre azért jobb az Evo keverék, meg szélesebb gumik, alacsonyabb nyomáson (főleg tubeless), Nobby Nic, Racing Ralph meg ilyesmi persze.
Posted 2014. January 30. - 00:27

Azért kértem Töletek tanácsot,mert azt sem tudtam milyen irányba induljak...
Köszönöm!
smar sam azér jó mindenes mert a középső mintán szépen elfut aszfalton is, terepen meg tartanak az oldalbütykök.
lehet simább de az meg kevés lesz komolyabb bevetésre.
conti race king pl
http://ebike.hu/term...ajt-gumikopeny/
de sárban erősen felejtős
van belőle olcsóbb is.
Posted 2014. January 30. - 00:25

Milyen van most? Bár szerintem már a 2.1 is egész széles
Edited by szivagyerek, 2014. January 30. - 00:29.
Posted 2014. January 30. - 00:22

Köszönöm,és szerintem ki is fogom próbálni...
Milyen széleset érdemes,hogy mutasson is valamit?
Milyen van most? Bár szerintem már a 2.1 is egész széles
Posted 2014. January 30. - 00:22

Esetleg amin kicsit kevesebb,vagy kisebbek a " bütykök"...!?
Ez majdnem olyan mint a gyárija...
smar sam azér jó mindenes mert a középső mintán szépen elfut aszfalton is, terepen meg tartanak az oldalbütykök.
lehet simább de az meg kevés lesz komolyabb bevetésre.
conti race king pl
http://ebike.hu/term...ajt-gumikopeny/
de sárban erősen felejtős
van belőle olcsóbb is.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2014. January 30. - 00:21

Milyen széleset érdemes,hogy mutasson is valamit?
Ilyen Schwalbe SmartSam gumival járok - hétköznap városban, hétvégén terepen. Szerintem super jó gumi. Városban jól gördül, terepen kb. mindenhol fölmászik. Szerintem nem bánod meg ha megveszed.
Posted 2014. January 30. - 00:19

Posted 2014. January 29. - 23:57

Ez majdnem olyan mint a gyárija...
abba belefér
http://ebike.hu/term...367-gumikopeny/
Posted 2014. January 29. - 23:52

Az van rajt!
Igazából a két gumira kb 10-15 ezret tunék szánni...
abba belefér
http://ebike.hu/term...367-gumikopeny/
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való