Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Háromnegyed órája szívok az NN Evo 2.25 snake skin felrakásával. Már nem érzem az újjaimat. Konkrétan az utolsó 20 centi olyan merev, hogy képtelen vagyok a felni alá nyomni. Van valami titka? Az egyik oldalát felpattintom körbe, majd kezdem a másik oldalát a belső szelepénél körbe, majd a szelep másik irányába indulok el, hogy a vége a szelep ellentétes irányánál végződjön. Ott marad vagy 20 centi, amit képtelen vagyok rányomni.

A sima Smart Sam Evo 2.10 pillanatok alatt felment. Ha nincs titok és én vagyok a gyenge és defektet kapok ezzel valahol, akkor bevágom az egészet egy szakadékba.  :angry:

Kalikim

Kalikim

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Köszönöm a segítséget.

Hát valóban van miből válogatni. :)

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Holnap érkezik a Nic-m + latex belső, ami nagykirályság, mert hétvége.  B)  Annyi istrukcióra lenne szükségem a nagyérdeműtől a felszerelés kapcsán, hogy érdemes a külső belsejét némi hintőporral meghinteni? Valahol mintha olvastam, eddig legalább is így csináltam a Smart Sam Evo / 14A XXlight-al.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Sziasztok!

Segítségeteket kérném.

Maxxis Minion DHF és DHR (2.35) papucsokat keresek.

Azonban annak ellenére hogy a model már kifutott, viszonylag drágán vesztegetik.

Nincs esetleg tippetek, honnan lehetne beszerezni olcsóbban?

Előre is köszönöm.

Üdv.,

Tamás

miért lenne kifutott modell? legalább 12féle variáció van, ha a kerékméreteket is belevesszük, szóval jó válogatást:

http://www.bike-comp...ords=minion dhf

http://www.bike-comp...ords=minion dhr

mof módosította - 2014. április 24. - 11:48

Kalikim

Kalikim

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok!

Segítségeteket kérném.

Maxxis Minion DHF és DHR (2.35) papucsokat keresek.

Azonban annak ellenére hogy a model már kifutott, viszonylag drágán vesztegetik.

Nincs esetleg tippetek, honnan lehetne beszerezni olcsóbban?

Előre is köszönöm.

Üdv.,

Tamás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Esetleg Schwalbe Big Ben 27.5x2.00?

baszki ezt nem is vettem észre. vagy évközi modell, és utólag csempészték be a ktsg fritzek a szortimentbe :)

na mindegy, ez jó. bár itthó szerintem nem lesz.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Sziasztok !

Szerintetek mennyi időnek kell még eltelnie hogy 27,5-es kerékre lehessen értelmes utcai gumit kapni (pl. 27,5x1,75) ?
Most cseréltem le a montimat egy 27,5-esre, és szeretnék majd tartani egy gumiszettet (pl. Schwalbe road cruiser)  arra az esetre ha mondjuk valami hosszabb aszfaltos tekerésre megyünk (nem szeretnék ezekkel a lufikkal elindulni, -és nem, két bringát sem tudok tartani - anyagilag nem megy). Viszont ahogy nézem, valami gyalázatos a kínálat a 650b méretben. Néhány darab van csak és azok is ballonosak és igen drágák. Ez nagyon elszomorító ahhoz képest,hogy már 2012-es cikkek is vannak az érkező 27,5-es bringákról, ráadásul jelenleg a kereskedők elég nagy  arcal nyomatják a 27,5-es bringákat de még egy nyamvadt belsőt sem tartanak polcon hozzá (jártam olyan bringaboltaban is ahol az eladó kijelentette,hogy 27,5-es kerék márpedig nem létezik).

Esetleg Schwalbe Big Ben 27.5x2.00?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Szerintem a rubena hook és a conti vállalható városban.

conti még jó lehetne, csak nincs itthó.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ja azt tudom, csak normális minőségről volt szó.

contiból ha jól emléxem van 1 féle az sem top, svábliból 1 féle régi maraton, ezek itthon kb felejtős.

ezen kívűl vee rubber, rubena meg cst. ezek vanak is, csak hulladékok.

+ arra gondoltam hogy direkt rámozdulni, nesze nektekl top városi gumi 27,5-re, nem fognak.

Szerintem a rubena hook és a conti vállalható városban.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Köszönöm a válaszokat !
"értelmes" alatt nem kimondottan a top minőséget értettem, hanem aminek a formája, mintázata valóban utcai gumira hasonlít (Schw. Road Cruiser) nem rücskös ballonos .

b verzió, fűzetsz egy 622-es trekking keréxettet, 27,5-be belefér még a 37-es gumi is, abbó meg van választék.

26 1 1/2 ből meg kb ezek vannak itthon

http://ebike.hu/term...yos/?r[0]=29188

van a rubena ,meg a v rubber is a forgalmazónak .

T3v3

T3v3

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat !
"értelmes" alatt nem kimondottan a top minőséget értettem, hanem aminek a formája, mintázata valóban utcai gumira hasonlít (Schw. Road Cruiser) nem rücskös ballonos .

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Azt hogy jó rá az összes 26 x 1 1/2" gumi, pl van jó conti is.

ja azt tudom, csak normális minőségről volt szó.

contiból ha jól emléxem van 1 féle az sem top, svábliból 1 féle régi maraton, ezek itthon kb felejtős.

ezen kívűl vee rubber, rubena meg cst. ezek vanak is, csak hulladékok.

+ arra gondoltam hogy direkt rámozdulni, nesze nektekl top városi gumi 27,5-re, nem fognak.

Bikertigger módosította - 2014. április 23. - 09:22

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

mit ?

korán van még. nem tudom összerakni :)

Azt hogy jó rá az összes 26 x 1 1/2" gumi, pl van jó conti is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ezt tudnod kéne. :)

mit ?

korán van még. nem tudom összerakni :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok !

Szerintetek mennyi időnek kell még eltelnie hogy 27,5-es kerékre lehessen értelmes utcai gumit kapni (pl. 27,5x1,75) ?
Most cseréltem le a montimat egy 27,5-esre, és szeretnék majd tartani egy gumiszettet (pl. Schwalbe road cruiser)  arra az esetre ha mondjuk valami hosszabb aszfaltos tekerésre megyünk (nem szeretnék ezekkel a lufikkal elindulni, -és nem, két bringát sem tudok tartani - anyagilag nem megy). Viszont ahogy nézem, valami gyalázatos a kínálat a 650b méretben. Néhány darab van csak és azok is ballonosak és igen drágák. Ez nagyon elszomorító ahhoz képest,hogy már 2012-es cikkek is vannak az érkező 27,5-es bringákról, ráadásul jelenleg a kereskedők elég nagy  arcal nyomatják a 27,5-es bringákat de még egy nyamvadt belsőt sem tartanak polcon hozzá (jártam olyan bringaboltaban is ahol az eladó kijelentette,hogy 27,5-es kerék márpedig nem létezik).

Divat 27,5" = 650B = 26 x 1 1/2"

Van rá gumi, eredetileg ez egy túrabringa méret.

soknak, mert nem arra való. 29-esre sincs nagy választék, csak ott ugye mázli hogy jó rá a trekking .  a meghatározó piacokon meg tudnak 2-3-4 bringát tartani, a balkán igényeire meg később reagálnak.

Ezt tudnod kéne. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok !

soknak, mert nem arra való. 29-esre sincs nagy választék, csak ott ugye mázli hogy jó rá a trekking .  a meghatározó piacokon meg tudnak 2-3-4 bringát tartani, a balkán igényeire meg később reagálnak.

• trek8k kedveli ezt

T3v3

T3v3

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Sziasztok !

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás

Azért ez a számozás is érdekes. Régen hátul 2.5 (559-62) Conti Diesel, elöl 2.35 (559-57) Conti Vertical volt. Kicsit lenyugodtam és elkezdtem felfelé is tekerni, gondoltam veszek kicsit csirkébb gumikat. CST Caballero és CST Camber lett belőle, mindekettő 2.25-ös verzióban. Nagyon meglepődtem, amikor először felraktam őket, ránézésre szélesebbek voltak mint a Vertical. Alaposabban megvizsgálva 559-62 volt mindegyikre írva.

Szóval nem igazán sikerült ez vékonyabb gumi dolog :)

Ezen kívül van itt a garázsban még egy Schwalbe Fat Albert 2.35, ránézére pontosan akkora, vagy talán kicsit kisebb, mint a CST-k, ez 559-60

ltsoma módosította - 2014. április 21. - 23:12

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nagyon javaslom mindenkinek, ha eddig esetleg nem tette és módjában áll, próbáljon ki valami 2.2-2.25 körüli, belső nélküli gumit, nagy királyság! 

Én már egy ideje előre csak 2.25-öst rakok, hátul még elvagyok a 2.1-essel. A fullyra már elöl-hátul 2.25-öst tettem. Próbálnék nagyobbat, de 2.3-nál nagyobbat nem ajánlanak a 819-es felnire. Amit a kolléga eggyel előbb leírt, azzal egyetértek, sok gumi sokkal keskenyebbnek néz ki, mint amit megadnak. A Maxxis-ok amiket használok nagyon ballonosak, a 2.1-es is 2.2-esnek néz ki.

freddyke módosította - 2014. április 21. - 22:50

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás

Én nagyon régóta csak 2.2-2.25 ust, tlr gumikat használok! Azért régebben kicsit más volt ez a méretezés téma a 2.0 simán jó volt,a Vredestein tiger claw gumim,Black Panter ilyen volt,ez most 2.25-nek megfelelő,a schwalbe kicsit gizda 2.1 inkább 1.95 a valóságban, de a contik is gizdábbak lettek bármilyen hihetetlen mikor megláttam a 2.2 x-kinget kicseréltettem 2.4-re,de a Rubenánál is ez a helyzet,mondjuk a Michelin 2.0 még éppen fedi a valóságot,szóval tényleg jó a ballonos gumi alacsony nyomáson csak ki kell próbázni,ja még a Ritcheyről nem beszéltem túúl sok ust gumija nem volt ami volt rossz volt,/vékony 1.9/ a mostaniak 2.1-es tényleg megfelel a valóságnak nem gizda de nem is ballonos szóval elmegy tlr verzióban.