Esetleg Schwalbe Big Ben 27.5x2.00?
baszki ezt nem is vettem észre. vagy évközi modell, és utólag csempészték be a ktsg fritzek a szortimentbe
na mindegy, ez jó. bár itthó szerintem nem lesz.
baszki ezt nem is vettem észre. vagy évközi modell, és utólag csempészték be a ktsg fritzek a szortimentbe
na mindegy, ez jó. bár itthó szerintem nem lesz.
Sziasztok !
Szerintetek mennyi időnek kell még eltelnie hogy 27,5-es kerékre lehessen értelmes utcai gumit kapni (pl. 27,5x1,75) ?
Most cseréltem le a montimat egy 27,5-esre, és szeretnék majd tartani egy gumiszettet (pl. Schwalbe road cruiser) arra az esetre ha mondjuk valami hosszabb aszfaltos tekerésre megyünk (nem szeretnék ezekkel a lufikkal elindulni, -és nem, két bringát sem tudok tartani - anyagilag nem megy). Viszont ahogy nézem, valami gyalázatos a kínálat a 650b méretben. Néhány darab van csak és azok is ballonosak és igen drágák. Ez nagyon elszomorító ahhoz képest,hogy már 2012-es cikkek is vannak az érkező 27,5-es bringákról, ráadásul jelenleg a kereskedők elég nagy arcal nyomatják a 27,5-es bringákat de még egy nyamvadt belsőt sem tartanak polcon hozzá (jártam olyan bringaboltaban is ahol az eladó kijelentette,hogy 27,5-es kerék márpedig nem létezik).
Szerintem a rubena hook és a conti vállalható városban.
conti még jó lehetne, csak nincs itthó.
ja azt tudom, csak normális minőségről volt szó.
contiból ha jól emléxem van 1 féle az sem top, svábliból 1 féle régi maraton, ezek itthon kb felejtős.
ezen kívűl vee rubber, rubena meg cst. ezek vanak is, csak hulladékok.
+ arra gondoltam hogy direkt rámozdulni, nesze nektekl top városi gumi 27,5-re, nem fognak.
Szerintem a rubena hook és a conti vállalható városban.
A sebesség mindent megold.
Köszönöm a válaszokat !
"értelmes" alatt nem kimondottan a top minőséget értettem, hanem aminek a formája, mintázata valóban utcai gumira hasonlít (Schw. Road Cruiser) nem rücskös ballonos .
b verzió, fűzetsz egy 622-es trekking keréxettet, 27,5-be belefér még a 37-es gumi is, abbó meg van választék.
26 1 1/2 ből meg kb ezek vannak itthon
http://ebike.hu/term...yos/?r[0]=29188
van a rubena ,meg a v rubber is a forgalmazónak .
Azt hogy jó rá az összes 26 x 1 1/2" gumi, pl van jó conti is.
ja azt tudom, csak normális minőségről volt szó.
contiból ha jól emléxem van 1 féle az sem top, svábliból 1 féle régi maraton, ezek itthon kb felejtős.
ezen kívűl vee rubber, rubena meg cst. ezek vanak is, csak hulladékok.
+ arra gondoltam hogy direkt rámozdulni, nesze nektekl top városi gumi 27,5-re, nem fognak.
Bikertigger módosította - 2014. április 23. - 09:22
mit ?
korán van még. nem tudom összerakni
Azt hogy jó rá az összes 26 x 1 1/2" gumi, pl van jó conti is.
Ezt tudnod kéne.
mit ?
korán van még. nem tudom összerakni
Sziasztok !
Szerintetek mennyi időnek kell még eltelnie hogy 27,5-es kerékre lehessen értelmes utcai gumit kapni (pl. 27,5x1,75) ?
Most cseréltem le a montimat egy 27,5-esre, és szeretnék majd tartani egy gumiszettet (pl. Schwalbe road cruiser) arra az esetre ha mondjuk valami hosszabb aszfaltos tekerésre megyünk (nem szeretnék ezekkel a lufikkal elindulni, -és nem, két bringát sem tudok tartani - anyagilag nem megy). Viszont ahogy nézem, valami gyalázatos a kínálat a 650b méretben. Néhány darab van csak és azok is ballonosak és igen drágák. Ez nagyon elszomorító ahhoz képest,hogy már 2012-es cikkek is vannak az érkező 27,5-es bringákról, ráadásul jelenleg a kereskedők elég nagy arcal nyomatják a 27,5-es bringákat de még egy nyamvadt belsőt sem tartanak polcon hozzá (jártam olyan bringaboltaban is ahol az eladó kijelentette,hogy 27,5-es kerék márpedig nem létezik).
Divat 27,5" = 650B = 26 x 1 1/2"
Van rá gumi, eredetileg ez egy túrabringa méret.
soknak, mert nem arra való. 29-esre sincs nagy választék, csak ott ugye mázli hogy jó rá a trekking . a meghatározó piacokon meg tudnak 2-3-4 bringát tartani, a balkán igényeire meg később reagálnak.
Ezt tudnod kéne.
Sziasztok !
soknak, mert nem arra való. 29-esre sincs nagy választék, csak ott ugye mázli hogy jó rá a trekking . a meghatározó piacokon meg tudnak 2-3-4 bringát tartani, a balkán igényeire meg később reagálnak.
Sziasztok !
Azért ez a számozás is érdekes. Régen hátul 2.5 (559-62) Conti Diesel, elöl 2.35 (559-57) Conti Vertical volt. Kicsit lenyugodtam és elkezdtem felfelé is tekerni, gondoltam veszek kicsit csirkébb gumikat. CST Caballero és CST Camber lett belőle, mindekettő 2.25-ös verzióban. Nagyon meglepődtem, amikor először felraktam őket, ránézésre szélesebbek voltak mint a Vertical. Alaposabban megvizsgálva 559-62 volt mindegyikre írva.
Szóval nem igazán sikerült ez vékonyabb gumi dolog
Ezen kívül van itt a garázsban még egy Schwalbe Fat Albert 2.35, ránézére pontosan akkora, vagy talán kicsit kisebb, mint a CST-k, ez 559-60
ltsoma módosította - 2014. április 21. - 23:12
Nagyon javaslom mindenkinek, ha eddig esetleg nem tette és módjában áll, próbáljon ki valami 2.2-2.25 körüli, belső nélküli gumit, nagy királyság!
Én már egy ideje előre csak 2.25-öst rakok, hátul még elvagyok a 2.1-essel. A fullyra már elöl-hátul 2.25-öst tettem. Próbálnék nagyobbat, de 2.3-nál nagyobbat nem ajánlanak a 819-es felnire. Amit a kolléga eggyel előbb leírt, azzal egyetértek, sok gumi sokkal keskenyebbnek néz ki, mint amit megadnak. A Maxxis-ok amiket használok nagyon ballonosak, a 2.1-es is 2.2-esnek néz ki.
freddyke módosította - 2014. április 21. - 22:50
Én nagyon régóta csak 2.2-2.25 ust, tlr gumikat használok! Azért régebben kicsit más volt ez a méretezés téma a 2.0 simán jó volt,a Vredestein tiger claw gumim,Black Panter ilyen volt,ez most 2.25-nek megfelelő,a schwalbe kicsit gizda 2.1 inkább 1.95 a valóságban, de a contik is gizdábbak lettek bármilyen hihetetlen mikor megláttam a 2.2 x-kinget kicseréltettem 2.4-re,de a Rubenánál is ez a helyzet,mondjuk a Michelin 2.0 még éppen fedi a valóságot,szóval tényleg jó a ballonos gumi alacsony nyomáson csak ki kell próbázni,ja még a Ritcheyről nem beszéltem túúl sok ust gumija nem volt ami volt rossz volt,/vékony 1.9/ a mostaniak 2.1-es tényleg megfelel a valóságnak nem gizda de nem is ballonos szóval elmegy tlr verzióban.
hans dampf
azzal azért felfelé is lehet haladni
és az úgy párban marha jó árban vagyon.
nyerget is veszek, így most csak első gumira van kedvem, pedig valóban kívánatos a páros. nomeg az ardenteket is el kell koptatni valahol.
hans lesz, evo, trailstar, kígyóbőr, stb...
Ejjj, a harag rossz tanácsadó!
---
Kimentem ma a 2.0-ás Speci Captainnal, érdekes volt. Az eső(k) ellenére nem volt sár sehol, kemény erdei ösvény, illetve köves mászóka volt inkább (Pilis tető és környéke). Nem volt vele sokkal rosszabb mászni, nem sokat csúszkált a 2.25-ös Ron-Ralphoz képes, de a megdöbbentően kényelmetlen volt. A Két-bükkfától lefelé a Római úton pontosan azt éreztem, mint még a belsős időkben, szétrázta az agyam. Pedig pont annyi (elöl 1.8, hátul 2.0) a nyomás, mint a "rendes" kerekekben.
Jó tapasztalat volt, nem véletlen vagyok teljesen oda a ballonosabb kerekekért. Nagyon javaslom mindenkinek, ha eddig esetleg nem tette és módjában áll, próbáljon ki valami 2.2-2.25 körüli, belső nélküli gumit, nagy királyság!
Megtaláltam a felhasított rubenáról a képet, ez már akkor készült mikor lenyugodtam.
Azért lett felhasítva nehogy még egyszer megpróbálkozzam vele.
mgy módosította - 2014. április 21. - 20:34
segícccség!
hans dampf oder magic mary?
-170/178-at mozgó gépre első kerékre mindenesnek(értsd: egynyomos ösvényeken boldogan, gyorsan lejutni, sok pénz esetén Mariborban helyt állni, meg követve a divatot, "enduro"-zni).
-stan's-es cuccal menne
-1000g alatti, tehát a gravity széria kiesik
-melyik keverék a nyerő?
többeknek is van itt Pécsett Hans, szeretik is. viszont meggyőzhető vagyok és mivel az ardent-emre fogom a bénaságom, így mindenképp szeretnék új külsőt. nameg ma sikerült is kihasítania valaminek az exo oldalfalat, amit egyébként Mr Stan genyója gyönyörűen befoltozott.
köszcsi!
hans dampf
azzal azért felfelé is lehet haladni
és az úgy párban marha jó árban vagyon.
Megtaláltam a felhasított rubenáról a képet, ez már akkor készült mikor lenyugodtam.
segícccség!
hans dampf oder magic mary?
-170/178-at mozgó gépre első kerékre mindenesnek(értsd: egynyomos ösvényeken boldogan, gyorsan lejutni, sok pénz esetén Mariborban helyt állni, meg követve a divatot, "enduro"-zni).
-stan's-es cuccal menne
-1000g alatti, tehát a gravity széria kiesik
-melyik keverék a nyerő?
többeknek is van itt Pécsett Hans, szeretik is. viszont meggyőzhető vagyok és mivel az ardent-emre fogom a bénaságom, így mindenképp szeretnék új külsőt. nameg ma sikerült is kihasítania valaminek az exo oldalfalat, amit egyébként Mr Stan genyója gyönyörűen befoltozott.
köszcsi!