Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15872 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Tigger, contikban te otthon vagy? van jóárasítva(18 a kettő) helyben 2.4-es mk2, blackchilli-vel, protection verzióban, 650es kerékre(nem az uzzira lenne). szóval a kérdés, hogy 160-at mozgó endúróra jó választás-e? alapból minion-hr2 páros felé hajlok, de a mk súlya és ára nagyon meggyőző.

hát többen azt mondják a mk meg a traiil king (lánykori nevén rubber queen) qrva jó. engem még montis vonalon nem tudtak meggyőzni, pedig évente 2x járok hittérítésre, meg negyedévente jön a helytartó is hozzánk. magam részéről csak race kinget meg xkinget próbáltam de többet nem fogok ilyet tenni. amúgy az ára q. jó .

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

A gumi le-fel szereléshez egy tipp....Ha olyan a felni kialakítása, hogy középen mélyebb akkor oda érdemes bejátszani a külső peremét, ezáltal szemközt nyer az ember pár millimétert ami általában elég, hogy a legmakacsabb külsők is felmenjenek....

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Tigger, contikban te otthon vagy? van jóárasítva(18 a kettő) helyben 2.4-es mk2, blackchilli-vel, protection verzióban, 650es kerékre(nem az uzzira lenne). szóval a kérdés, hogy 160-at mozgó endúróra jó választás-e? alapból minion-hr2 páros felé hajlok, de a mk súlya és ára nagyon meggyőző.

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Próbáld fémmel. Ugyanezzel a külsővel én is ordasat optam, már majdnem úgy voltam vele, h elviszem bicajoshoz, h cserélje le ő.

Nekem is ilyenem van, semmi gondom nem volt a fel és leszedésnél, pedig a zondára még nehezebb is felpakolni. Nem éreztem különbséget a Michelin Pro4-hez képest.

alkdefohij.png

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ha meg rendszeresen kell, igen hasznos eszköz :

http://ridebike.hu/t...re-gumileszedo/

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Hello!
Vettem két Conti Ultra sportot. 622-esek, és a felni is 622-es. Viszont már a második gumileszedőt töröm el miközben próbálom ráerőszakolni (persze a belső is lukas lesz). Még sosem volt velem ilyen. Be kell törni az ilyet, mint a katonaságnál a bakancsot? :)
Ja és két különböző 622-es felnin próbáltam, két különböző külsőt külsőt, és egyik sem akar egyikre sem rámenni...
Ilyenkor mit lehet tenni? Mit rontottam el? Vagy csak simán két gyári hibásba futottam bele?

Próbáld fémmel. Ugyanezzel a külsővel én is ordasat optam, már majdnem úgy voltam vele, h elviszem bicajoshoz, h cserélje le ő.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.684 hozzászólás

Viszont már a második gumileszedőt töröm el miközben próbálom ráerőszakolni (persze a belső is lukas lesz). Még sosem volt velem ilyen. Be kell törni az ilyet, mint a katonaságnál a bakancsot? :)
Ja és két különböző 622-es felnin próbáltam, két különböző külsőt külsőt, és egyik sem akar egyikre sem rámenni...
Ilyenkor mit lehet tenni? Mit rontottam el? Vagy csak simán két gyári hibásba futottam bele?

A megoldás elég egyszerű: http://bringabutik.h...umileszedo.html

20 éve ilyennel járok, NEM árt a belsőnek ha nem vagy béna.

Számtalan műanyagot láttam törni, bárki bármit mond. 90%-ban nincs gond a gumikkal de néha nagyon szoros a gumi vagy a felni és akkor vége a műanyag leszedőknek.

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Viszont már a második gumileszedőt töröm el miközben próbálom ráerőszakolni (persze a belső is lukas lesz).

Miután én is eltörtem egy párat a sima feketéből Topeak féle sárga/fekete leszedőre cseréltem, azóta könnyebb (és jól le vannak kerekítve, nem lyukasztott még semmit). Van hosszabb csavarhúzó formájú, a végén plasztifikált "kiskanállal" a nagyon durva helyzetekre, azzal se fogod nagyon kilyukasztani ha nem csíped be. Felrakás előtt nyúlj be, nyomd fel a belsőt és kívűlről a külsővel csípd össze hogy ne legyen útba.

Ha nagyon nem megy a külsőt lehet nyújtani mielőtt felrakod, sajnos előfordulnak eltérő toleranciások ugyanabban a tipus/sorozatban is.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Tippet kérek, hogy ez mitől lehet... tavaly vagy tavalyelőtt vásárolt belső, lehet benne úgy 2-2500km vagy még annyi sem.
Utoljára tavaly ősszel pumpáltam fel, azóta itt állt a lakásban és lassan engedett lefelé. Ez eddig OK. De... valamikor tegnap éjjel hirtelen teljesen leeresztett. Először azt hittem, csak én nem figyeltem eléggé és már korábban is totál lapos volt, ezért felpumpáltam. Tíz percre rá megint teljesen lapos volt.
Vajon mitől?
Úgy értem: a lakásban tárolva hogy a bánatba lett defektes, miközben ősztől kb. egy héttel ezelőttig alig engedett valamit?
(elvileg defekt védelemmel ellátott Continental külső van rajta, minimális az esélye, hogy a macskám bűne :) )

SokadikX módosította - 2015. április 11. - 17:49

BDavid

BDavid

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Hello!
Vettem két Conti Ultra sportot. 622-esek, és a felni is 622-es. Viszont már a második gumileszedőt töröm el miközben próbálom ráerőszakolni (persze a belső is lukas lesz). Még sosem volt velem ilyen. Be kell törni az ilyet, mint a katonaságnál a bakancsot? :)

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

sziasztok!

Kaptam egy 29es conti belsőt ajándékba, de autó szelepest, viszont nekem prestás jó csak a felnihez (nem akarom kifúrni).

Valakinek esetleg ha pont fordítva van felesleges belsője azzal szivesen cserélnék.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

A felnin, a köpeny felfekvő részén Palmatex, Contactceys vagy valami kemény gumiszerűen megkötő ragasztó megszárított rétegét érdemes kialakítani szétszedett állapotában. Annak a teljesen megkötött anyagához is jobban tapad a külső pereme, mint a hintőporral síkosított fémhez.

Sőt még a nyereg csőre, esetleg a fészkébe is érdemes egy vékony réteget felhordani és

teljesen megszáradni hagyni összerakás előtt, ha korábban mindig beljebb csúszott a cső.

242523316.pattex-palmatex-folyekony-raga

http://revomag.hu/20...asztas-hazilag/

Jó ez sok minden célra.. és nem csak szingónál.

Balu1 módosította - 2015. április 09. - 10:22

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.684 hozzászólás

Szokásos Conti betegség, B kategóriás hibás külső. KUKA !

Csak a nagyobb nyomás segíthet, a többi csak szenteltvíz. A hintőpr itt pl. semmit nem ér.

Marci

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy az új gumijaim elfordulnak a felnin és kitépik a szelepet. A gumik Continental mountain king 2,2-esek (hajtogatható), a felnik Alex dm24 és Sun Rhino light. Ezelőtt Continental Gravityk voltak fenn azzal nem volt baj, még a Gajáról, Kékesről lefelé sem. Mi lehet a gond?

Akkor ami eszembe jutott a dologrol eleg reszletesen, mert nagy szivas volt es csak tobb lepcsoben oldodott meg: olcsobb hajtogatos gummaknal, contiknal biztos, nalam explorer volt, elofordul. Megoldas kicsit tudomanyosan: csokkenteni a surlodast a kulso es belso kozott es/vagy novelni a surlodast a kulso es a felni pereme kozott. Konkretan:

- a mar elmitett hintopor

- a mar emlitett nyomas novelese (mar ha ez eleg ahhoz hogy ne csusszon meg a kulso, mert ha csuszik a belsot meginkabb magával viszi igy)

- sufnituning.1: a kulsore ahol az a felniperemmel erintkezik (a felni pereme nyom is bele egy kis arkot) valami ragacs, nekem a Pattex bevalt. Kulso leszed, lefeltet,

vegignyomja az egyik oldalt, fordit, masik oldal.. var egy ejszakat, visszatesz.

- jobb kulsoknel erre a reszre puhabb gumibol raknak egy csikot, pont hogy ne csusszon.

- es amire mindig figyelek (pedig a 2,5 minion DH nem csuszkalos fajta): ugy rakom a belsot, h a szelepnek legyen kis mozgastere, nem sugariranyba nez hanem kicsit hatrafele.

kis megcsuszas utan nezne majd elore ugye. menetes szelepet pont nem huzom szorosra, szinten a kis mozgaster miatt.

- sufnituning.2 (de ezt talan egy kereknel csinaltam vegig, strapas.. :felniperem belso reszet, ahol a kulso hozza nyomodik sugariranyban megdolgozni pl drotkefevel, mondom

strapas..  de volt egy csomo olcso kulsom, alacsony nyomas meg kellemes.

- es persze az ultimate mogoldas: tubeless

peppe módosította - 2015. április 08. - 14:45

a második p néma!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Hintőporozd be a külsőt belülről, és akkor el tud fordulni a felnin anélkül, hogy vinné a belsőt magával. Biztosn kicsivel nagyobb az új külső mint a régi, azért tud forogni

Esetleg 1-2 menetnyi szigetelő szalag a felniszalag alá? Szorosabban illeszkedne a külső és a felni.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás

Nem. Legalábbis nem alacsonyabb, mint ahogy a Gravityt használtam. Egyébként sosem volt még ilyen hajtogatós külsőm, de nem túl szimpi... Felraktam, elmentem egy körre a városban és kitépett szelepekkel értem haza. Így jártam 2x. Most vettem Continental belsőt ami végig menetes, de ha így elfordul a külső, szerintem nem fogja megoldani a problémát.

Jav.: "Galya" :)

Hintőporozd be a külsőt belülről, és akkor el tud fordulni a felnin anélkül, hogy vinné a belsőt magával. Biztosn kicsivel nagyobb az új külső mint a régi, azért tud forogni

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

alacsony a nyomás?

Nem. Legalábbis nem alacsonyabb, mint ahogy a Gravityt használtam. Egyébként sosem volt még ilyen hajtogatós külsőm, de nem túl szimpi... Felraktam, elmentem egy körre a városban és kitépett szelepekkel értem haza. Így jártam 2x. Most vettem Continental belsőt ami végig menetes, de ha így elfordul a külső, szerintem nem fogja megoldani a problémát.

Jav.: "Galya" :)

Facs módosította - 2015. április 03. - 18:28

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.103 hozzászólás

alacsony a nyomás?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy az új gumijaim elfordulnak a felnin és kitépik a szelepet. A gumik Continental mountain king 2,2-esek (hajtogatható), a felnik Alex dm24 és Sun Rhino light. Ezelőtt Continental Gravityk voltak fenn azzal nem volt baj, még a Gajáról, Kékesről lefelé sem. Mi lehet a gond?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

esetleg. s ez legalább normális minőség is. bár terepen erszteni azért ésszel

https://encrypted-tb...dvIanpzpb_eykUa

vagy smart sam , ha tényleg kapaszkodós terep is van benne.