Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

A hazai kerékpáros piac halála

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
162 hozzászólás a témában

#81
Jankó

Jankó

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Sajnos van pár agytröszt itt a bikkmag fórumon,úgymond "vezetõk" akik megmondják mit lehet írni és mit nem.


Ezzel sajnos egyet kell, hogy értsek. Magam is sokszor éreztem ugyanígy. Létezik itt egyfajta nehezen meghatározható cenzúra, amely még csak nem is következetes. Ilyenkor általában azonnal ugrik a slepp is, aki hasonlóan naggyá akar válni és tromfol ezerrel. Nekem ez nagyon nem tetszik és nem egyszer kerültem a fórum látogatását hosszabb-rövidebb idõre emiatt.


Azzal kapcsolatban, hogy el kell-e fogadni a hazai "megváltoztathatatlan" állapotokat, és hogy hogyan kellene a szebb jövõhöz hozzáállni (itt most a kifejezés elsõdleges értelmére gondolok), itt egy hasznos tanács Reinhold Niebuhr-tól:

"God, grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
the courage to change the things I can;
and the wisdom to know the difference."


(Magyarul kb.:
Uram, adj szerénységet
Hogy elfogadhassam a dolgokat, amiket megváltoztatni nem tudok;
Bátorságot, hogy megváltoztathassam azokat, amiket meg tudok;
És bölcsességet, hogy megkülönböztethessem a kettõt egymástól.
)


Nevetséges, hogy kereskedõ és vevõ marakodik, egymást vádolja kapzsisággal/sóhersággal, miközben a kapzsi és sóher állam mindkettõt megrabolja, amiben mindkettõ egyaránt hibás. Jó reggelt emberek!




#82
spinny

spinny

    vendég

  • fórumtag
  • 158 hozzászólás
Szerintem a probléma oka alapvetõen a nagykereknél gyökeredzik. Mert ha egy kisker boltban nem tetszik valami, akkor úgysem megyek oda többet.

Én is dolgoztam keveset bringaboltban, meg elég rég óta bringázom, és építgetek bringákat, leírom, ahogy én látom:

Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy a nagykereken múlik sok esetben egy kisker bolt megítélése. Mert a nagyker nem tudja idõben odaállítani a kisker boltnak az alkatrészt, mert egyszerûen az neki nem éri meg, hogy ha még nem is tart mondjuk egy csúcsmodellt, vagy akármilyen ritkábban vásárolt alkatrészt raktáron (mert miért tartson), hogy akkor kifizesse az extra postaköltséget azért, hogy az európai elosztó leszállítsa neki, és éves szinten lenne szerintem annyi haszna, hogy pár ilyen rendelés szállítási költségét ne kelljen a váráslóra terhelnie.

Legtöbb esetben nem a kisker boltokban kell keresnünk a magas árak okát sem, magas árréssel a nagykerek dolgoznak. Például vegyük az XTR hajtókart, ami itthon akcióban olyan 120-130e HUF, kintrõl pedig 83e körül megrendeltem a 180mm-est, ami feláras. Szerintem ekkora különbséget nem okozhat az, hogy a magyar nagyker kevesebbet vásárol, mint egy német. Mert ez az ár a nagyker ár körül/alatt van.

Én olyan ember vagyok, aki nem szeret várni, és sajnos emiatt az egyik kedvenc boltomban sem vásárolok sokat, inkább megrendelem külföldrõl az alkatrészeket. A fent említett 180as kar talán van raktáron itthon is, de kiváncsi lennék az Sram XX cuccok elérhetõségére.

És lehet, hogy a boltok nem belõlünk - drágább bringákat/alkatrészeket vásárlókból - élnek, hanem a 60-70e forintos bringákat vásárlókból, mert belõlük van több. De azért figyelembe kéne venni azt is, hogy lehet, hogy mi kevesebben vagyunk, de többet költünk. Csak a magyar piac hiányosságai miatt, pont az ilyenek, mint én várásolunk külföldi webshopokból.

És itt rátérhetünk a szerelési és garanciális problémákra külföldi vásárlások esetében. Amik szerintem nincsenek. Mivel Magyarországon a fizetõképes kereslet hiánya miatt nem vesznek garmadával LX-es, XT-s bringákat, ezért ezeket az alkatrészeket általában olyanok veszik, akik fel/meg is tudják szerelni azokat. (Persze kivételek mindig vannak.) Tehát nekem nem elõny az, hogy a boltban vásárolt alkatrészt ingyen felszerelik. Garanciális problémák: Valahogy jobban el bírom képzelni, hogy ha egy külföldi webshopban várásolt alkatrésszel valami garis gond van, akkor azt ha visszaküldöm, akkor meg fogják javítani/kicserélik. Persze vissza kell küldenem a saját költségemen, ami nem mindig éri meg. Olcsó alkatrészeknél lehet, hogy jobban járok ha rendelek egy újat, de pl. egy teleszkópnál valószínüleg a vásárlási + visszaküldési költség még mindig alacsonyabb lesz, mint ha itthon vettem volna meg. És az itthoni garanciaérvényesítést ismerve, valószínûleg nem menne olyan egyszerûen a javítás/csere.

Pár példa a nagykerek "trehányságára":
- Bringáslámpát szeptember, október környékén ne akarj venni (amikor a szezonja van), mert az elõzõ év végén leadott és márciusban megérkezett rendelési mennyiség elfogyott. Újra persze nem rendelünk, nehogy az év végén a nyakunkon maradjon pár pilács.
- Markolatváltóhoz kis alkatrészek (fokozatjelzõ ablak, ami ugye könnyen törik egy esésnél) nincsenek és nem is rendelhetõ. Szerencsére az európai központ, miután elmagyaráztam nekik, hogy az itthoni nagyker nem foglalkozik ezzel, küldött ingyen. Ez még régen volt, most már tudnám, hogy honnét rendeljem.
- Egy neves gyártó karbonváza megrepedt, és fel lett küldve a nagykernek szemrevételezésre. (Sajnos a garancia nem volt érvényes, mert nem elsõ tulajos a váz.) Nulla kommunikációval a nagyker megjavítatta a vázat, jó rondán és elkért érte elég sok pénzt is. Annyiból a helyi modellezõsrác ezerszer szebben megcsinálta volna. Nem tudom, hogy hogyan megy egy garanciális csere a nagyker és az európai elosztó között, de úgy gondolom, hogy meg lehetett volna oldani. Csak ugye akkor a nagykernek ki kellett volna fizetni a visszaküldés költségét...ami valószínúleg nem lett volna annyi, mint a javítás költsége. Meg kellett volna kérdezni a tulajt, szerintem tuti mindenki állná ezt a költséget egy új vázért. Csak ugye a telefonálás is költség.

A nagykerek majd akkor kapnak észbe, hogy valamit rosszul csinálnak, amikor már jó sok kisker boltos kénytelen lesz lehúzni a rolót...

És tisztelet a kivételeknek, mert olyanok is mindig vannak, csak sajnos ebben a csodás országunkban minden szinten kevesen...

#83
Andris_savaria

Andris_savaria

    read only

  • fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
3 bringát raktam össze netrõl(most készül a 4.), és mindig ugyan ott szereltettem össze...pénzért!!
ami számomra evidens, mert ugye én sem ingyen melózok a munkahelyemen..
mondjuk hálisten gépészként sok mindent meg tudok csinálni magam is, de amihez spéci szerszám kell, azt inkább bízom rájuk..
nem bírom elképzelni, amit írtok, hogy valaki bemegy a bolt-szervízbe, és azt mondja hogy ezt meg azt ingyen szereljék be neki...
még a bandázs feltekerésért is fizetnék(de szerencsére azt is meg tudom csinálni)..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr


#84
cindercone82

cindercone82

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

én is arra gondoltam amit ott veszek :)

Sok az elfekvõ cucc igen, Bomba meg a másik véglet, Chris King, Thomson, RF Deus....van ott sok premium cucc, amit valsz sosem adnak el

Hát ajánlani kell nekik a Bikemag Aprót! :P És akkor nem kell saját weblapot szerkeszteni....és még talán a tulaj kedves neje (a sasszem a kasszagép mögött, aki pánikszerûen néz a dolgozókra ha egy 26"-os belsõt kérnek tõle) is meg tudná tanulni hogy hogyan kell feltölteni egy-két terméket. Na jó, nem kell bántani a nénit. Neki is kell valami munka. Meg hát alig 5-6 éve lehet ott, nem látott még kerékpárt. EZ MÉG MINDIG MEGA LOL!

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
 


#85
Maggi

Maggi

    maximus

  • fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én is arra gondoltam amit ott veszek :)

Sok az elfekvõ cucc igen, Bomba meg a másik véglet, Chris King, Thomson, RF Deus....van ott sok premium cucc, amit valsz sosem adnak el

#86
cindercone82

cindercone82

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

cinder: a boltok tulajai gyakorlatilag tényleg nem értenek a bringákhoz, de nem is kell nekik.....pl a Bombastic tulaja Feribá, hatalmas szerszámvállalkozást vezet, a Bomba csak ilyen kisvállalkozás neki.....

a netes oldalnak meg tényleg nem szoktak nagy jelentõsséget tulajdonítani, ez valszeg hiba, pl te esetedben....engem spec. nem érint Marikoo meg Bombaastic nálam a befutó a jó ismerõsök miatt egyrészt, másrészt meg a másik 2-3 leszerepelt....de nem is ez a lenyeg
A netes dolog sajnos hanyagság.....viszont a kicsi árukészlet maitt ugyis gyakran kell velük rendeltetni stb. én sok dolgot veszek boltban, várok és néha rá pár hetet, ha olyan....de tulélem, annyi kis hasznot megérdemelnek....szinte minden szerelésnél csak az anyagköltséget vizetem, meg a fiuknak a Cappy-t vagy 1-2 sört


Egy boltal való jó kapcsolat sokszor kifizetõdõ....én ezért nem vagyok nagy shop-os

Nekem a bombasztikkal nincs jó tapasztalatom, én oda nem is nagyon járok pedig 20 méternyire van a melóhelyemtõl.
A Marikoo meg lehet hogy túladott volna a rengeteg elfekvõ cuccán ha lenne weboldala, és akár bele feccolhatna új motyóba...Tényleg! A Manitou Magnum teló ott van még? Az sem túl régi :D 2000- 2002 körüli évjárat ?

".szinte minden szerelésnél csak az anyagköltséget vizetem, meg a fiuknak a Cappy-t vagy 1-2 sört"- ez így jónak hangzik...csak a tulaj nehogy olvassa a topikot mert akkor a skacoknak "copi-copi 8$" :D
Egyébként a régi melóhelyemen mi sem kértünk pénzt a nálunk vásárolt termék beszereléséért. Pedig a szolgáltatás a szervíz a legjobb biznisz. Nincs túl sok befektetés, csak szerszám és szakértelem.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
 


#87
Rémhörcsög

Rémhörcsög

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Az a baj hogy Tamnak igaza van. Felesleges is magyarázni tovább.
Mellesleg minden értelmesebb bolt fenntart egy netes oldalt is, ott megveheted olcsóbban. Azán majd felszámolják a szervizköltséget, és ugyanott vagy, mintha megvetted volna a BOLTBAN és beszerelték volna ingyen. Grat.

Arról meg nem is beszélek, hogy a vevõ bejön: Te figyu, számla nélkül mennyi? Mennyit engedsz abból? Üdülési csekkre lehet? Te, csak 5/10/20ezerrel kevesebb pénzem van. 3 részletbe lehetne?
És folytathatnám. Megél a bolt hidd el, nélküled, nélkületek is. Csak néha lehet a kevesebb több. Nomeg olcsó húsnak híg a leve. Ha netrõl rendelt cuccot szerelek be, 5ezer per óra munkadíj, stopperral. Ha meg nálunk veszik, a belsõcserén kívül _mindent_ ingyen csinálok. Ennyi.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

#88
Maggi

Maggi

    maximus

  • fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
cinder: a boltok tulajai gyakorlatilag tényleg nem értenek a bringákhoz, de nem is kell nekik.....pl a Bombastic tulaja Feribá, hatalmas szerszámvállalkozást vezet, a Bomba csak ilyen kisvállalkozás neki.....

a netes oldalnak meg tényleg nem szoktak nagy jelentõsséget tulajdonítani, ez valszeg hiba, pl te esetedben....engem spec. nem érint Marikoo meg Bombaastic nálam a befutó a jó ismerõsök miatt egyrészt, másrészt meg a másik 2-3 leszerepelt....de nem is ez a lenyeg
A netes dolog sajnos hanyagság.....viszont a kicsi árukészlet maitt ugyis gyakran kell velük rendeltetni stb. én sok dolgot veszek boltban, várok és néha rá pár hetet, ha olyan....de tulélem, annyi kis hasznot megérdemelnek....szinte minden szerelésnél csak az anyagköltséget vizetem, meg a fiuknak a Cappy-t vagy 1-2 sört


Egy boltal való jó kapcsolat sokszor kifizetõdõ....én ezért nem vagyok nagy shop-os

#89
Dózer

Dózer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
és mennyi haszna lesz a kereskedõnek,ha semmit nem ad el,se kicsi,se nagy árréssell?Egyébként vannak boltok,ahol a törzsvásárlóknak jár 5-10 %.És ezt erõsen vitatnám,hogy ha ad 10%ot,akkor nem marad effektiv haszna.Vagyis lehet hogy effektiv haszna nem lesz,ha viszont ragaszkodik a megszokott árréshez,akkor effektív vesztesége lesz.Igen,ez is túlélés,amibõl csak a talpon maradtak tudnak majd továbblépni,sírás és a vásárlók hibáztatása helyett.

Nem tudom mikor dolgoztál boltban (idehaza),de a dolgok erõsen megváltoztak.
Én is szolgáltatásban dolgozom 15 éve,és a vásárlók az én szakmámban is az óccsóbbat veszik meg.Mégsem éreztem soha úgy,hogy ha emiatt kevesebb munkám lett,arról õk tehetnének.Folyamatosan agyalni kell,mivel lehet többet nyújtani,és ha erre mégsem vevõk a vevõk,akkor valamit nem jól csináltunk.

#90
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
milyen nagyobb arrest? en dolgoztam boltban, tudom hogy ha 10% kedvezmenyt adsz, akkor mar kb semmi effektiv hasznod nincs az eladott termeken. kisker/nagyker ami extra penzt csinalsz, azt fizeted ki berletre, szamlakra, munkaberre. pont az a 10%, amivel szerintetek kevesebbet kellene keresnie a boltosoknak az ami ho vegen a zsebeben maradna. pont az a 10% amibol a sajat magat tartja fent.

ha tobbet keresne, akkor szebb lehetne a bolt, tobb penze lenne arukeszletre hogy ne csak katalogus kep alapjan tudjon neked rendelni dolgokat

el kell donteni, hogy olcson akarsz vasarolni [chainreaction cycles] vagy egy szep jol mukodo boltban emberi korulmenyek kozott megtapogatva, megszaglaszva, elmagyarazva, kiprobalva, de full kisker aron.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F


#91
Itózs

Itózs

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Én 30 éve kezdtem montizni a brigáddal. Breeze, Sinyard, Ritchey (mi csak Tommy boy- nak hívtuk) no és Gary (Fisher). Legalább 30 hegyikerót raktam össze ezen idõ alatt, ha nem volt fellelhetõ egy alkatrész terveztettem egyet a srácok valamelyikével. Aztán meguntam, hogy mindegyiki hülye volt, hát nyitottam egy boltot. Ne mondják, hogy csak az észt osztom. Jó móka volt, sosem feledem. Egy ilyen társaság után képzelhetitek mennyire szar itthon minden. :-)
Freerider....: Ne nyûgösködj már ennyit mindenhol. Csináld jobban. (maraton szervezés, póló tervezés, kerékpáros kereskedelem)
(És csak annyit, hogy remélem a "szebb jövõ" sosem jön el. Ha érted mire gondolok. Ha nem akkor olvass több történelmi témájú könyvet.)
Igen, én is troll szagot érzek:-)

#92
Dózer

Dózer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Versenyezni a netes árakkal? Egy boltba min. kell 2 ember, plusz bérleti díj, rezsi stb. Havi szinten 5-6-700ezer minimum.

Namost a webes bolt? Bérel egy duplagarázst 20ér, meg kifizeti a saját bérköltségét, a postai feladásokon kívül meg a weboldalt szerkesztgeti.

Kinek kell nagyobb árrést raknia a cuccokra? Így milyen versenyt lehet csinálni? De majd sír az emberek szája, amikor a szomszéd kókányolja fel a netrõl rendelt cuccot, mert nincs bolt aki megszerelné...


Ennek most így olyan íze van,,mintha a hülye vásárló lenne a hibás,amiért nem a boltban vásárol.Erre meg én mondom,hogy ez sokkal "komplexebb" kérdés.
Szerintem nem "kell" rátenni a nagyobb árrést,csupán lehet.És talán nem kéne ragaszkodni,az eddig bevett haszonkulcshoz,és így lehet hogy a közhelyes jobb a gyakori kis pénz,mint a ritka nagyobb,módszerrel végsõ soron nem keresnének kevesebbet.Persze lehet szidni a neten vásárlókat,meg a politikusokat,meg Kelet-Balkán-Európát,meg különben is,mindenki monnyonlle.

Ha én kereskedõ lennék,két árat adnék sok termékre.(egy számlásat,és egy számla nélkülit,ha ha,ez volt a vicc)
Az olcsóbb áron adott termékeket úgy árusítanám,mint egy webáruház,a magasabb ár pedig a hagyományos bolti szolgáltatásokkal lenne értendõ.Hogy melyik pontosan mit tartalmazna,az részletkérdés.Egyébként van bolt,ahol többé kevésbé ez már régóta mûködik,gondolom ezzel semmi újat nem mondtam.És gyanítom,nekik megy még a legjobban.

(egy webshop inditásához leírtátok hogy mit kell "beszerezni",egy boltnak viszont ez már mind rendelkezésre áll.Akkor?)

Ja,szebb jövõt én sem szeretnék...

#93
Funki

Funki

    vendég

  • fórumtag
  • 147 hozzászólás

És tegye fel az az okos a kezet aki nem a netrol rendelte a vázát/ villáját.....itt mindenki szidja a boltokat ket pofara, de sajnalja az 1000ft-os kezelesi költseget...akinek bantja a gyenge agyat ez a logikus dolog az vegyen netrol oszt szerelje magana.....sztem ilyen egyszerû a dolog


Üdv,én is belekontárkodok...

Én például zala megye legszélén lakok határtól 14 km-re...nem megyek ki külföldre,de nem is a 30 km-re lévõ akciós xt hátsó váltót 22-ért eladni próbáló boltba megyek be,viszont nem is netrõl rendelek...én történetesen a vázamat egy mátra lábánál lévõ üzletbõl rendeltem úgy,hogy futárköltséget is én álltam...aki nem tud a mai világban kontaktot keresni boltokkal,hogy mi van készleten és mi nincs,annak szerintem nem a boltos miatt kell sírnia..amelyik boltos nem figyel a vevõre az meg becsõdöl,mert nem bírja a költségeket...és így tényleg értelmetlen ez a téma..

szerintem

üdv,Funki

#94
Valeria Victrix

Valeria Victrix

    Isten ostora

  • fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Egyébként meg freeride69x; te vagy troll vagy, vagy álomvilágban élsz és elvárod hogy olyanok legyenek itt a körülmények mint pl. Ausztriában vagy Németországban. Nem lesznek olyanok. Mert itt többségében magyarok élnek, nempedig németek vagy osztrákok. A magyarok közt bizony sok a pénzéhes, csaló, másoknál mindent jobban tudó tuskó. Ráadásul ezek közül sok politikus is. Na ezért tartunk itt-ahol. Szerintem.
Aztán ezt most vagy törli valaki, vagy nem. De ha jól emlékszem van valami a szabályzatban a politikáról úgyhogy inkább igen. :)


Ebben is meg van az egyoldalú szemlélet és az általánosítás, de van benne igazság is.

A kérdés sokkal komplexebb, és sajnos kevés a konstruktív hozzászólás, ami érdemben magyarázná a problémát, így viszont "életképtelen" a topic.


#95
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Egyébként meg freeride69x; te vagy troll vagy, vagy álomvilágban élsz és elvárod hogy olyanok legyenek itt a körülmények mint pl. Ausztriában vagy Németországban. Nem lesznek olyanok. Mert itt többségében magyarok élnek, nempedig németek vagy osztrákok. A magyarok közt bizony sok a pénzéhes, csaló, másoknál mindent jobban tudó tuskó. Ráadásul ezek közül sok politikus is. Na ezért tartunk itt-ahol. Szerintem.
Aztán ezt most vagy törli valaki, vagy nem. De ha jól emlékszem van valami a szabályzatban a politikáról úgyhogy inkább igen. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#96
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
végül is, sok kis bolt már úgyis szinte csak szervízként funkcionál
senki sem látja szivesen a 3 éves bicajmodellt a sarokban porosodni. mert.

#97
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Dózer, már több topicban le van itt írva hogy: A netes árakkal egy üzlet nem tudja felvenni a versenyt. Egy webshop üzemeltetésének a költségei a töredéke egy üzlet fenntartásának. Webshophoz kell csináltatni egy weboldalt, kell egy kis iroda, meg a titkárnõ bére. Üzlethez kell legalább 50nm terület(de inkább 100), szakképzett eladó, szerelõ, raktárkészlet amiben áll a temérdek pénz.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#98
Rémhörcsög

Rémhörcsög

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Versenyezni a netes árakkal? Egy boltba min. kell 2 ember, plusz bérleti díj, rezsi stb. Havi szinten 5-6-700ezer minimum.

Namost a webes bolt? Bérel egy duplagarázst 20ér, meg kifizeti a saját bérköltségét, a postai feladásokon kívül meg a weboldalt szerkesztgeti.

Kinek kell nagyobb árrést raknia a cuccokra? Így milyen versenyt lehet csinálni? De majd sír az emberek szája, amikor a szomszéd kókányolja fel a netrõl rendelt cuccot, mert nincs bolt aki megszerelné...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

#99
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
racsing van, he.
minél kevesebb pénzt tudnak költeni a parasztok bicajra, annál élesebb a racsing.
ez van, gondolom.
aki tudja állni a racsingot, ok, aki nem, annak harang, vagy szerel majd, minimal forgalommal, meg kopóalkatrész raktárral.
Alattam /házsor/ mûködõ bicajbolt a téli kerékpáros hullaszagot úgy vészeli át, hogy korcsolya/sí cucc értékesítéssel,karbantartással foglalkozik.
Kerékpárban egyébént is a "lakótelep" max 70E/ kerékpár kategóriát erõsítik, de a két ifjú szervizes csóka rutinos bicós, a fõnök pedig még semmire nem mondta, hogy "nem", hanem elémtolta a biker/neuzer/akármi katalógust, s mondta, hogy csütörtökön itt lesz. s lõn. alkuképes áron.
és igen
www.aranykullo.hu

#100
cindercone82

cindercone82

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Jovok en is okoskodni


Cindercone: en szoktam beszelgetni Marikoo-ban és Bombában is komolyabb dolgokrol....ez egy dolog miatt van, és mindkét helyen azt mondták....mert a vevõ bemegy a boltba kinézi ami megtetszik és hazamegy megrendelni a netrõl mer tolcsobb....sokszor mondjak a fiuk h egy kibaszott gyorszárat nem vesznek mer tneten 300ft-al olcobb....ezert van....az meg a masik h beviszik a neten vett alkatreszt h ingyen szereljek be, aztan meg a vevo van felhaborodva h vett itt multkor nyerget de a netrõl vett hajtokarját nem szerelik be ingyen.....hat en mikor vagyok bent minden masik vevot pofan rugnek a pofatlansaga miatt....netrõl endelni könnyû, viszont nicns szaki aki megmondja neked mi a franko...ha bemesz boltba sajan dragabb mert fizetni kell az alkalmazottat, boltot, rezsit, meg haszon is kell kicsi....ezen nem kell sirni, sajnos ezt mar nagyon kevesen fizetik meg

ha ti lennétek üzlettulajok a semmiért nem ölnétek a pénzt semmibe....könnyû tolni a lépcsõházi okoskodást, ugy h a felét nem tudjátok annak ami a dolgot hata mogott van...en nem szolok le semmit, ha akcios vagy nagyon olcsó (nagy drága alkatrészek) azt sokszor en is rendelem, de pl gumit ilyesmitnem rendelek netrõl....ha nincs vevõ minek törjék magukat...


És tegye fel az az okos a kezet aki nem a netrol rendelte a vázát/ villáját.....itt mindenki szidja a boltokat ket pofara, de sajnalja az 1000ft-os kezelesi költseget...akinek bantja a gyenge agyat ez a logikus dolog az vegyen netrol oszt szerelje magana.....sztem ilyen egyszerû a dolog

a bolt meg ha nincs vevõje minek törje magát...mer tpar idiota sir h nem volt pont fekpofa?


És ezt most a boltos gondolatmenetre irtam...

Olvaskodjad el amit írtam oszt utána hívd lépcsõházi okoskodásnak!
A bringaboltokban beszélgettél már arról is hogy mi a rákért nem bírnak kiszarni egy-egy normális weboldalt maguknak? Mert én ezt ecseteltem...
Nem fogom végigcaflatni a várost a cementgyártól a Szentpéteri kapun keresztül a várig hogy 4 nyomorult alkatrészt beszerezzek.
1, Nincs annyi idõm
2, Nincs kdevem
Ha lenne a boltoknak normális áttekinthetõ oldaluk akkor megnézném hogy van-e a Marikában olyan cucc ami neem kell, elmennék és megvenném. Pont.
Lépcsõházi okoskodás: Kereskedõk részérõl nemtörõdömség és lustaság a weboldal hiánya. A miskolci kerékpárboltok tulajdonosainak 90 százaléka nem ért igazán a kerékpárokhoz vagy a kereskedelemhez....Szerintem hosszútávon az fog talponmaradni aki mind a két dologhoz kellõen ért.

Egyébként hány éves kereskedelmi tapasztalattal rendelkezel? Gondolom rengeteg....És nyilvánvalóan ezért mered kijelenteni hogy "lépcsõházi okoskodás" és hogy nem tudom mi folyik egy kiskerben/nagykerben.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.