Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

A hazai kerékpáros piac halála

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
162 hozzászólás a témában

#161
donciccio

donciccio

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 4.293 hozzászólás
"az üzletekben nem hozzáértõ eladók" igen. végre vlki kimondta. jelenleg nincs munkám (áj láv válság.) ezért több helyre beadtam már az önéletrajzomat. történetesen kerékpárboltokba is. a bátyámnak volt régen 1 boltja,abban dolgoztam elég sokat,versenyeztem is. szóval vlmit konyítok a szereléshez,meg egyebekhez. vácon élek,és itt is müxik 1 wilker kerékpárbolt. ide is beadtam a jelentkezésemet,mert történetesen a fóti üzletükbe is kerestek szerelõt. persze nem kaptam meg az állást. gondolom volt vlmi csókos,aki nem feltétlenül ért a dolgokhoz. legalábbis az itthoni üzletben tényleg nem értenek hozzá,kivéve a szerelõ srácot. még állásinterjúra sem került sor,vagy legalább arra,hogy gyere hülye gyerek: rakd má' össze azt a bringát. esetleg fûzd má' be azt a kereket. lássuk értesz is e vlmihez. szóval sztem vlhogy így müxik ez a dolog.....sajna

#162
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
A hazai kerékpáros piac nem fog megszûnni, mert 20e-50e forintos bringákra nagy az igény. Legalábbis vidéken, én csak arról tudok nyilatkozni, de gondolom Bp-en is hasonló a helyzet. 100e Ft feletti bringákra eddig se volt túl nagy igény/fizetõképes kereslet, márcsak azért se mert az életszínvonal igencsak alacsony nálunk pl. Nyugat európai(és ma már a keleti is) országokhoz képest.
Vannak hozzáértõ nagykeres eladók és boltosok is, ismerek párat személyesen is és üzleti kapcsolatban is vagyok velük. Tehát ott kell vásárolni ahol értenek hozzá, ilyen egyszerû!
A nagy webshop-ok áraival pedig nem lehet versenyezni, mert aki nagy tételben rendel sokkal olcsóbban jut hozzá az áruhoz, mi pedig sajna kis piac vagyunk(megkockáztatom hogy a legkisebb európában).

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#163
vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
A hazai kerékpáros piac halála.
Kezdem azzal,hogy 1990-tõl montizom,ott voltam a hazai kezdeteknél(1993 elsõ.akkor még CC.OB.),ezért van némi kerékpáros tapasztalatom minden tekintetben.
A címet sajnos- vagy nem- ki-mit gondol,elsõsorban a következõ dolgok generálták véleményem szerint:
-hazai gyors,minél kisebb befektetéssel és kockázattal járó profitorientáltság(persze meg tudjuk rendelni 3 hét....)
-hozzá nem értõ forgalmazók(kiállításon a forgalmazó sem tudta megmondani az általa forgalmazott kerékpár váz árát(az Óriás dh vázáról volt szó)
-üzletekben hozzá nem értõ eladók
(az eladót kérdezvén hogy xy montis cipõnek mi az ára,kijelentette hogy az országútis cipõ.Nekem kellett katalógust mutatva gyors oktatásban részesíteni az eladót hogy de igen az montis cipõ.Árat sem tudott mondani,másik cipõre sem.)
-lassú áru berendelés-beszerzés
(volt hogy SIDI cipõ cseretalpra 1 1/2! évet vártam a forgalmazónál,de mindegyik nagyker az év-és a montis szezon közepére június-júliusra tudja beszerezni az általa forgalmazott árut.csekély mennyiségben)
-nagyon magas ár
-forgalmazott áru garanciális háttere sem gyakorlatilag,sem szakmailag nem megoldott
-kaotikus,egyes márkákra több "forgalmazó"
-magyarországi kerékpáros web shopok ugyanazoktól a hazai forgalmazóktól szerzik be az árut,akiknek csak 3 hónapon keresztül van készletük(június-augusztus),ezért ezek sem mûködnek
(3 hét alatt nem tudnak beszerezni egy pár gyorszárat fehér színben az év elején? februárban)
-gyönyörû több tíz oldalas forgalmazói katalógus mely mögött nincs rendelhetõ árumennyiség
-fentebb említett példáknak hála,a net megjelenésével ezek a problémák,gyorsan és kis utánajárással megbízhatóan orvosolhatók.De csak szigorúan külföldi oldalakról,web shopokból.
Viszont ez ördögi kör:üzletbe(,hazai web shopba vásárolni )esetleg csak szereltetni megyek be(már azt sem),viszont csak szervízt nincs értelme szerintem fenntartani.Vásárló nincs az üzletbe-nem lehet eladni az árut-megszûnik a forgalmazó-megszûnik a piac.

Javaslat:az internettel versenyt felvevõ hazai árak,professzionálisan kiszolgáló forgalmazók,üzletemberek,üzletek,hálózatok megjelenése.Kisebb kapzsiság,több szakértelem.És a közhely :MINDIG A VÁSÁRLÓ AZ ELSÕ ÉS A VÁSÁRLÓNAK MINDIG IGAZA VAN!Ne Én legyek már a piacért,hanem értem versengjenek.
De ez itthon -mármint a kerékpáros piac-éveken belül meg fog szûnni,vagy csak a Tesco-s bike-ok szintjére fog csökkenni.
Nyugodjék békében.